Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bizim Watçı

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Standart Bizim Watçý

Arkadaþlar, Wat sürecinde hepimizin baþýndan ilginç þeyler geçtiði muhakkak. Daha Amerika'ya gitmeden onca þey yaþadýk, kim bilir orda neler göreceðiz... Ýþte bu süreçte bir watçýnýn baþýna gelen ya da gelmesi muhtemel olaylarý hikaye þeklinde yazabiliriz. Kendimize bir watçý yaratalým ve kahramanýmýzýn wat macerasýný en baþýndan kendimiz þekillendirelim. Öyküye yapacaðýnýz katkýlar baþýnýzdan geçenler olabileceði gibi tamamen hayal gücünüzün ürünleri de olabilir. Herkes kalan yerden birkaç cümleyle devam etsin.

Watçýmýzýn ismini ben koymak istemediðimden ve açýkçasý öykünün nereden(pasaport-vize süreci, havaalaný, amerika günleri vb.) baþlayacaðýna karar veremediðimden giriþi yapmak istemedim. Kalemi iyi olan bir arkadaþtan yardým bekliyoruz artýk, devamý gelicek zaten. Çýkýþ noktamýz wat ama olayýn nereye gideceðini hep beraber göreceðiz

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Ben ismini koyuyorum þimdiden. Mazur görün ama Niyazi olsun.

Wat Profesörü
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben ismini koyuyorum þimdiden. Mazur görün ama Niyazi olsun.
    aslkfjasklfjasklf yapma bunu fiorex wattaki iþinide ben söyleyelim ayý avcýsý

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Yok yok yapalým..arkadaþýmýzýn sistemini bozmadan ilk metni ben yazýyorum. Devamýný getirin bakalým.

Niyazi adýnda bir arkadaþ arkadaþlarýndan duyduðu wat programý hakkýnda bilgi almak için turkishwat.net forumlarýný ziyaret eder...>>>>>>>>>>

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ýþ konusunda kafasý çok karýþýktýr. Arkadaþlarý, niyazinin bir eðlence parkýnda çalýþmasý gerektiðini söylemiþlerdir. çünkü niyazi son derece hareketli, çýlgýn bir kiþiliktir. evet, eðlence parký onun için doðru yerdir. ama yine de diðer seçenekleri de incelemek ister ve forumdaki ilgili baþlýklara girer...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

o da ne kendisini gercekten ceken birsey bulur. Balik tutmak evet balik tutmak istiyordur Niyazi artik. hem de 15000 dolar yapildigini duymustur iyice istahi kabarmistir ancak bir sorun vardir ortalamasi cok dusuktur...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Çok düþük ortalamaya sahip olduðunun farkýnda olmasýna raðmen, programa katýlabilme umudunu asla yitirmez. Hayalindeki paraya ulaþmak için önünde artýk tek bir engel vardýr. O da çok çok zor alýnabilecek bir vizedir..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

AYIWAT sirketiyle anlasip alaska yolunu tutma yolunda ilk adimi atmis ve 1 nisan tarihine vize randevusunu almistir. 1 nisan oglen 13:15 de Anlkara da girecektir gorusmeye.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

vize görüþmesine ankara'da girecektir. ama aklý düþük olan not ortalamasýndadýr. konsolosluktaki meþhur çinli ann kim hanýmýn namýný duymuþtur. ortalamasýnýn neden bu kadar düþük olduðunu sorduðunda ne cevap verecektir acaba. bu sorular beynini kemirirken bir yandan da program ücretinin kalan kýsmýný nasýl tamamlayacaðýný düþünmektedir. tek umudu 10 misli bastýðý iddia kuponlarýdýr, ancak hep tek maçtan yatmaktadýr. bir yerden para bulmalýdýr ama nasýl?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

parayi bulmak icin ugrasir ama bir turlu bulamaz.. birgun chat odasina girer ve ordaki forum uyelerine derdini anlatir. Onlar da Niyazi ye cok uzulurler ve forumda bir yardim kampanyasi yapilir. Kampanyanin adi `Haydi Niyazi Alaska ya´. Para konusu da halledilmistir geriye vize gorusmesi kalmistir acaba ann kim e nasil bir bahane bulsam diye dusunmektedir? Ama gunler cabuk gecer ve vize gorusme tarihi gelir...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Günler geçmiþ ve o büyük gün gelmiþtir. Amma ve lakin 0.43 lük ortalamasýnýn verdiði dezavantajý avantaja çevirmek için milletin 0,20lik ortalamayla vize aldðný söyleyip görevlinin üstüne yürümeye kalkýnca red almasýna ramak kalmýþtýr. Niyazi o an üstün zekasýný kullanýp b planýna geçer ve kendini acýndýrmaya baþlar. sadece ve sadece 10000 dolara dahi razý olduðunu ve çok çalýþýp derslerini düzelteceðini söyleyip görevlimizi ikna ettikten sonra vizesini kaparve en büyük engeli de aþar. Ve asýl macera þimdi baþlar...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Vizesini alýr almaz, mutluluktan havalara uçarak, þirketi AYIWAT'a koþar. Þimdi yapmasý gereken önündeki iþ tekliflerini deðerlendirmek, saat ücreti en yüksek, konaklama ücreti en düþük - ki malum doðal ortamlarda da konaklayabilir gerekirse- en iyi þekilde yapabileceðini düþündüðü bir iþe imza atmaktýr. Ayný zamanda haþin ve hoyrat görünümünün aksine çok da naziktir bizim Niyazi... Forumdakilere kendisine yardýmcý olduklarýndan ötürü minnetlerini iletmeyi hiç ihmal etmez ve o da kendinden sonrakilere yardýmcý olabilmek için (tabii eðer türünün son örneði deðilse) vize görüþmesini ayrýntýlarýyla yazar. O kadar düþük not ortalamasýyla vize görevlisini ikna edebildiði için çok kabiliyetli olduðunu düþünür ve bundan ayrýca mutluluk duyar, geleceðinin parlak olduðunu düþünür ve Amerikan Rüyalarý'na devam eder...

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

Aylar geçer ve bizim Niyazi nihayet günün "24 saati açýk olan" jfk havaalanýna iniþ yapar. Gerekli prosedürleri tamamlar tamamlamaz hemen bir bankaya gider ve cebindeki 100lükleri "5"er ve "1"er dolar olarak bozdurur...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Parayi bozdurduktan sonra Turkishwat yonetici ve kendisine yardim eden uyeleri arar. new york ta oldugunu new yorkta olan forum uyelerine 1 yoneticiye ise 5 dolar verme sozu vermistir.Ancak forum yetkililerine parayi vermeye giderken bir magaza gorur ve iceri girer alaska da kendisine lazim olacagini dusundugu zipkin i alir. Artik uyelere para veremeyecektir aslinda bir de bakmistir cebinde bir penny bile yoktur cunku alaska da 15000 dolar yapacam bana para gerekmez diye yaninda para getirmemistir.39. caddededir ve bes parasi yoktur.Niyazi yalniz ve bes parasiz koca new york city de... seattle ucaginin kalkmasina da yalnizca 3 saat kalmistir....

Wat Profesörü
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

---- Ara Ses ---
    Özgür kopardýn haaaa ahjuahuahsd AYIWAT ve 5 $

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

derken bi anda sýkýþtýðýný fark eder ve bulduðu ilk tuvalete girer.sonra birden kapkara bi gölge hisseder arkasýnda ve döndüðünde bunun bir gölge deðil zenci olduðunu farkeder...
    Bindik bi alamete, gediyoz kýyamete

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Siyahi adamin yuzunde garip bir gulumseme iile ustune gelir Niyazi nin ve iyice yaklasir yanina.Kulagina egilir ve bir sey fisildar `Do you wanna shit?´ Niyazi dusunur ama bir turlu anlamiyordu. Belliydi adam birseyler satmaya calisiyordu ama`shit´ sozcugunu yanlis anliyordu.. Bir insan niye o seyi satar diye dusunuyordu. Siyahi adam anlatmak icin uyusturucu maddeyi sakladigi yerden kemer bolumunden cikarmaya calisirken Niyazi yanlis anlamaya devam edip manyak misin lan sen diyip bir tane cakar. O iri siyahi amerikali Turk gucuyle karsilasmistir neye ugradigini sasirmistir ki o da ne polisler aninda orayi basar ve.......

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

polis
    --"Hands up" der
    Niyazi eller cebe anlar tabii
    Rüþvet istediðini zanneder polisin..Cebindeki 50cent i polise vermeye kalkar..
    Polis Niyazi'yi Newyork'un önde gelen Mafyalarýnýn adamlarýndan zanneder.Her zaman rüþvet aldýklarý mafyadan*

Negro'yu atarlar nezarete niyaziye bulaþmaktan..
    Ve niyazi bu maceradan da kurtulur.Tek kelime italyanca ve ingilizce bilmeden

*50 centin polise verilmesi Italyan mafyasýnýn NYPD ile gizli haberleþme sistemidir

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yerden sans eseri buldugu 50 cent le polisten kurtulmustu ama JFK ye gitmesi gerekiyordu ve parasi yoktu. Bir binanin altinda oturdu ve basladi uzun havaya...Bir anda etrafi insalarla dolmustu uzun havasi bittiginde etrafinda binlerce insan onu alkisliyodu...Sonra Timbaland geldi ve evlat sana album yapalim dedi...Nizyazi de hayir dedi hemen ben Amerikalilari eglendirmeye gelmedim buraya balik tutacam ben dedi ve timbaland dan kendisini JFK ye birakmasini istedi ve JFK ye ulasti seattle ucagi icin...

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

ihtiyac molasý...
    HARÝKASINIZ...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

uçaða bindikten sonra biletindeki yazýlarý anlamayýp hostesin yanýna gitti ve elindeki bileti iþaret etti.hostes deðiþik þeyler konuþarak Niyazi'ye oturmasý gereken yeri gösterdi.Niyazi gitmeden önce Amerika'da bahþiþin çok yaygýn olduðunu duymuþtu ve hostese timbaland'ýn verdiði 50 cent i uzattý.bunun üzerine hostesin yüzündeki parlamadan sonraki saatler boyunca hayatýnda görmediði kadar ilgi ve ikram gördü niyazi.önüne gelen ne varsa bir çýrpýda yedi içti..geldi yedi..geldi içti..sonra kendi kendine Amerikadaki insanlarýn 50 centle bile bu kadar mutlu olabilmesine sevinirken uçaðýn iniþ yapmasýyla ufak bir sarsýntý geçirdi ve saðsalim indiði için pilota teþekkür mahiyetinde alkýþlamaya, alkýþlamaya teþvik etmeye ve bir alkýþ çýðlýðý kopmasýna neden oldu

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

niyazinin acý sonu

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Ucaktan inen Niyazi bavulunu beklemektedir ki yanina aniden bir rus kizi yaklasir ve adini sorar.Niyazi sasirir cunku ilk kez bir kiz yanina yaklasip onunla tanismaya calismaktadir. kizla sohbete baslarlar. Rus kiz ona nereye gidiyorsun der? Niyazi Alaska ya gidiyorum balik tutacam diyince Niyazinin saf oldugunu ilk bakista anlayan kiz ona gel senle California ya gidelim orda balik tutalim beraber hem orda daha buyuk baliklar buluruz kopekbaligi tutariz der. Niyazinin aklina yatar bu cunku kilo basi kazanacagini dusunur kopek baligi iyi de para eder der. Beraber California ya dogru yola cikarlar Rus kiz da ehliyetsiz oldugu icin kullanamadigi araba ile california ya gidebilecektir bu sayede vee nihayet los angeles yakinlarindaki bir sahil kasabasina gelirler....

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Uzun yolculuk sonunda Niyazi Çok acýkmýþtýr..Soluðu McDonalds amacanýn dükkanýnda alýr..
    Sipariþi almaya gelen Garson :

-"Watken I do for you sir ? " der Garson kýz
    -"wat dedin gulum ? " der niyazi anlamaz sonra
    -"Bir buçuk acýlý "der niyazi

garson kýzda Turk çýkmýþtýr..Mutfaktan turk usulu yemek hazýrlayýp getirir kendince niyaziye..Çünkü aþýk olmuþtur Niyaziye .Sohbete dalarlar..O sýrada muhabbeti farkeden manager Kýzý kovar MC den

Niyazi ve Kýz arasýnda tutkulu bir aþk baþlar.Niyazi kýzý ayý avlamaya davet eder Alaskaya..
    Konu watken tarafýndan (02-05-2009 Saat 05:51 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

niyazi bir an için olsun kýzla evlenip amerikan vatandaþý olup köþeyi dönmeyi hayal eder . ama köyde yamuklusu için baþlýk parasý biriktirmek için geldiði work and travelda ikilemde kalmýþtýr

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya arkadaslar onceki yazilara uygun olarak yazin da bitince turkishwat NIYAZI romanini cikarilim

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

daveti kabul eden Jale, Niyazi ile dünyanýn öbür ucuna bile gideceðini söyleyip plan yapmaya baþlarlar. Bir kere Niyazide rus kýzýn arabasýndaki torpido gözünden arakladýðý bir kaç 50 cent dýþýnda hiç para kalmamýþtýr.Jale dersen Mac dan ayrýldýktan sonra elinde kalan bir kaç yüz dolarla kara kara düþünmektedir.Fakat Niyazi bunca zorluklara raðmen bir 50 cent in nelere kadir olduðunu gördükten sonra her þeyi göze almýþtýr ve yanlarýnda olan bitenden habersiz gezinen rus kýzdan zorla arabasýný ve bir miktar parasýný aldýktan sonra Jale ile birlikte koyulurlar ayý balýðý avlamaya

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yolu tekrar seattle a donmustur. seattle a ulasan niyazi ve jale alaska ya gitmek icin feribota binerler. ama o da ne feribotta jalenin eski sevgilisi ve hala jaleye asik olan kesndisi de bir Turk olan seyhmuz vardir cok iri ve belali biri olan seyhmuz Niyazi ve Jale yi gorur...

Wat Profesörü
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Yalan rüzgarýna döndü beyler bazen fazla sýçrýyosunuz uyumlu gidin

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ben de ole dedim ya artik burdan toparlamaya calisalim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)