Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Üni. Baþvuru Aþamasý

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Üni. Baþvuru Aþamasý

Amerikadaki üniversitelerde okumak yada yüksek lisans yapmak için öncesinde bir düzüne iþlemlerden ilki mailleþme bir öreneðini buldum paylaþmak istedim.Umarým faydalý olur.

Teknik ve mesleki okullar ve iki yýllýk ve community kolejlerin çoðu, baþvuruda bulunan öðrencilerin Amerikan lise diplomasýna denk bir diplomaya ve gerekli kabiliyetlere sahip olmalarý, eðitim ücretini karþýlayabilecek durumda olmalarýný þart koþar. Bazen lise diplomasý yerine General Educational Development Test'inin (G.E.D.) sýnavýnda baþarýlý olmak kabul için yeterlidir.

Dört veya beþ kuruluþ seçtikten sonra her birine, planlarýnýz ve özellikleriniz hakkýnda bilgi veren mektuplar yazýn. Ayný zamanda Test of English As A Foreign Language (TOEFL) için baþvuruda bulunun. Teknik ve mesleki okullar genellikle 450- 550 arasý TOEFL puaný ister.

Programlar hakkýnda bilgi ve baþvuru formu istemek için okullara aþaðýdaki gibi bir mektup gönderebilirsiniz.

(Mektubun gideceði yer):
    Office of Admissions (veya) Director of Admissions
    Okulun Adý

Þehir, Eyalet, Posta Kodu
    U.S.A.

Dear Sir/Madame:
    Please send information and application forms about training in (job/occupation skill) to me at the address below:

(Kendi adresiniz):
    Adýnýz ve SOYADINIZ
    Mahalle, Sokak, Numara
    Þehir, Ülke, Posta Kodu

I have completed (Türkiye'de okula gittiðiniz yýl sayýsý) years of school in Turkey. The highest degree, diploma, or certificate I have earned (en son aldýðýnýz diploma yada derece). My TOEFL score is (TOEFL notunuz) (hala TOEFL'a girmemiþseniz 'I have not yet taken TOEFL, but plan to take it on (TOEFL'a girmeyi planladýðýnýz tarih). I have the following amount of money available for study and living expenses (eðitim ve diðer masraflar için harcamayý düþündüðünüz para miktarý, U.S.$ olarak). I can begin study (programa baþlamayý düþündüðünüz tarih).
    Thank you,

(Ýmza)

Bazý okullar, özellikle bilgisayar eðitimi veren kuruluþlar, baþvuranlarýn genel yetenek sýnavýna girmelerini ister. Bazý durumlarda ise öðrencilerle mülakat yapýlýr. Kayýttan en az dört ay önce sýnav sonuçlarýnýzýn, baþvurduðunuz okula ulaþmasýný saðlayýn. Baþvuru formu elinize ulaþýnca, dikkatlice doldurun ve baþvuru ücretiyle birlikte, postayla (hava yolu) gönderin. Kabul edildiðiniz taktirde, vizeye baþvurmanýz için gerekli olan Form I-20 M-N, Form I-20 A-B veya Form IAP-66 adresinize gönderilecektir. Eðer "proprietary" (özel) bir ticaret okulu tarafýndan kabul edilirseniz, muhtemelen bir miktar depozito ücreti istenecektir. Ayrýca, ödeme programý, iade þartlarý ve iptal koþullarýný belirten bir sözleþme imzalamanýz da istenebilir. Sözleþmeyi imzalamadan önce tam olarak anladýðýnýzdan emin olun.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

kaplannn iyi oldu bu baþlýk saol kardeþ..ben de düþünüyorum da yüksek lisansý..gidince de araþtýracaðým bir kaç üniversiteyi.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgurs59 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kaplannn iyi oldu bu baþlýk saol kardeþ..ben de düþünüyorum da yüksek lisansý..gidince de araþtýracaðým bir kaç üniversiteyi.
    ricaederimsende saol benimdeöle bir dusuncem var ama ilk önce vize lazým ne ümitlerim ne hayallerim vardý ama zaman ne gösterir bilinmez hayýrlýsý diyorum

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben bir kaç üniversiteye mail attým amerikadaki. bana üniversitelerin fiyatlarýný gönderdiler ve benim hakkýmda daha fazla bilðiye ihtiyaçlarý olduklarýný yazdýlar. ama oklul fiyatlarý çok yüksek senelik 32000(otuz ikibin) dolar yazmýþlar.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

daha ucuza oldugunu duymusdum tabý ýlgýlndýgýn okula ve programa göre deýsýr fýyatlar

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

10.000 dolardan baþlýyor 45.000 dolara kadar devam ediyor sizin eðitim sürecindeki baþarýlarýnýza göre belli bir oranda burs veriliyor vize çeþidi F1

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks