Yaklaþýk 40dk orada sýra bekleyip görüþmeye girenleri izleme fýrsatým oldu belki iþinize yarayacak bir kaç ip ucu vermek istiyorum.
Çok iyi dinleyin,anlamazsanýz tekrar ettirin hoþ siz anlamadýgýnýzý belli ettiðinizde zaten defalarca tekrar ediyorlar.
Göz temasý kurun,guler yuzlu olun ve vizenizi almýssýnýz gibi davranýn.
Benim görüþmem 1dk bile sürmedi,ne zaman sýram geldi ne zaman vezneye gectim ne zaman konustum hiç hatýrlamýyorum. Aslýnda heyecan da yoktu ama yine de hatýrlamýyorum tam detaylý olarak.
sorular hep ayný nerde okuyorsun,hangi bölüm,kaçýncý sýnýf,anne baba mesleði ..
ben oradayken red alan bir arkadasa sahit oldum.
görevli o kadar zorladýki..
zaten o arkadas ingilizce hakkýnda en ufak bi fikre sahip dðilken ona konsolosluga nasýl geldiðini sordu. arkadas anlamadý :/ adam saymaya baþladý by bus,by car,,,,,?
cocuk by bus dedi. bu kez görevli otobusun kaç numaralý oldugunu sordu. ben izlerken sinir içinde kaldým. eminimki klasik sorularý sorsa belki bi derece kurtarýcaktý durumu.bu 1 numaralý veznedeki görevliydi. genel olarak herkesi zorladý bunlarýn içinde turist vizesi almak isteyen bi karý-koca ve master öðrencisi de vardý. her vize almak için geleni en az 5dk tuttu orda. dua ettim ona denk gelmemek için. bu arada sýkýntýdan cýkýp sigara içeyim dedim.geri geldiðimde sýram gecmiþti ama beni çaðýran vezneye gidip girdim görüþmeye hemen
eklemek istiyorum son kez, boþuna heyecan yapmayýn.... hepimize guzel bir yaz diliyorum.

Alýntý

Bookmarks