Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ?lk Uçak Yolculu?u

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Standart ?lk Uçak Yolculu?u

Wat benim için birçok ilkin ba?lang?c? oldu. Bunlardan biri de ilk uçak yolculu?u olacak. Benim gibi ilk kez uça?a binecekler var m? acaba? Bi de çok uzun süre havada kal?caz. Nas?l bi ?eydir bu uçak yolculu?u, tecrübeli arkada?lar?n bilgilerinden yararlanmak isteriz...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

valla bende tek seferde max 2 saat uzunlukta uçtum.. gayet e?lenceliydi a?a??y? izlemek
    "Happiness Only Real When Shared"
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Uçak yolculugu keyifli bir olay.Aktarma falan ondan bahsetm?ycem forumun ces?tl? yerler?nde defalarca konusuluyor.?lk defa ucacaksan kalk?sta sak?z c?gnemen? tavs?ye eder?m havadada zaman zaman ayn? sek?lde.Yere ?nd?g?nde muhtemelen duymanda ufak problemler olab?l?r Ama tabi bu ki?iden ki?iye deg?seb?l?r.Ben ilk yolculugumu seneler once Amer?kaya g?derken yapm?st?m.Orta kulakta ?lt?haplanma meydana gelm?st?.Buna bagl? olarak b?r haftada 6-7 kilo vermistim.?laç ald?ktan sonra tab?k? normale dondum O uzun yolculuktan sonra b?rcok kez ucaga b?nd?m ama hep daha k?sa mesafeler umar?m bu kez boyle b?r problem yasamam henuz arast?rmad?m ama b?r kulak burun bogazc?ya g?deb?l?r?m tekrar ayn? ?lt?hap? yasamamak ?c?n herhang? b?r ?lac tavs?ye ederse forumada yazar?m
    Somethings never changes..

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Hani araba ile yoku? a?a?? inersinde karn?ndan geçiyormu? gibi olur ya ayn? duyguyu hissedeceksin yükselirken . E?lenceli olucakt?r umar?m senin için . Arkada??n dedi?i gibi sak?z mant?kl? .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý adros Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Uçak yolculugu keyifli bir olay.Aktarma falan ondan bahsetm?ycem forumun ces?tl? yerler?nde defalarca konusuluyor.?lk defa ucacaksan kalk?sta sak?z c?gnemen? tavs?ye eder?m havadada zaman zaman ayn? sek?lde.Yere ?nd?g?nde muhtemelen duymanda ufak problemler olab?l?r Ama tabi bu ki?iden ki?iye deg?seb?l?r.Ben ilk yolculugumu seneler once Amer?kaya g?derken yapm?st?m.Orta kulakta ?lt?haplanma meydana gelm?st?.Buna bagl? olarak b?r haftada 6-7 kilo vermistim.?laç ald?ktan sonra tab?k? normale dondum O uzun yolculuktan sonra b?rcok kez ucaga b?nd?m ama hep daha k?sa mesafeler umar?m bu kez boyle b?r problem yasamam henuz arast?rmad?m ama b?r kulak burun bogazc?ya g?deb?l?r?m tekrar ayn? ?lt?hap? yasamamak ?c?n herhang? b?r ?lac tavs?ye ederse forumada yazar?m
    adros sana bi?iler sorcam.. ben bi cok ekz ucak yolculugu yapt?m ama en uzunu 2 saatti.. o yüzden amerika ucu?u cok uzun bununla baglant?l? olarakta.. ben bundan 2 ay öncesine kadar cok ag?r bi kulak enfeksiyonu gecirdim yakla??k 5 ay sürdü tedavim aama simdilik iyiym... fakat kulag?m delik benim onun amelyat?n?da ancak geldikten sonra olabiliecem... sen bu sorunu ya?ad?g?nda terdavini amerikada m? oldun bunun geli?melerini bana aktarr?san sevinirim.. cünkü bende böle bi korku ta??yorum bu aralar hani olurda yine bi enfeksiyon gecririsem mafolurum yani... bir de bu enfeksiyon neden kaynaklanm?? sende....
    PLANÖRLE AMERÝKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA ÝÞTE BU WAT..!!!!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý dingin1 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    adros sana bi?iler sorcam.. ben bi cok ekz ucak yolculugu yapt?m ama en uzunu 2 saatti.. o yüzden amerika ucu?u cok uzun bununla baglant?l? olarakta.. ben bundan 2 ay öncesine kadar cok ag?r bi kulak enfeksiyonu gecirdim yakla??k 5 ay sürdü tedavim aama simdilik iyiym... fakat kulag?m delik benim onun amelyat?n?da ancak geldikten sonra olabiliecem... sen bu sorunu ya?ad?g?nda terdavini amerikada m? oldun bunun geli?melerini bana aktarr?san sevinirim.. cünkü bende böle bi korku ta??yorum bu aralar hani olurda yine bi enfeksiyon gecririsem mafolurum yani... bir de bu enfeksiyon neden kaynaklanm?? sende....
    Evet tedav?m? amer?kada olmustum.Orada doktor iki çe?it hap vermi?ti bu haplar beni kendime getirmi?ti.Ama iltihap olduktan sonra bir hafta boyunca ayaga kalkmaya derman?m yoktu amer?kaya g?ders?n?z heyecan olur ona ragmen o kadar b?tk?nd?m.Enfeks?yonun neden?n? yuksek bas?nc oldugunu soylem?st? doktor.Onceden ucak yolculu yap?p yapmad?g?m? falan sormustu.Yak?n mesafe ucsayd?n belk? boyle b?sey olmama olas?l?g?ndan bahsetm?st?.Zaman zaman rastlanan b?r vaka imi?.Haplar? ald?ktan sonra 2.gün gayet fittim umar?m bu sene bu tür ?eylerle kar??la?may?z
    Somethings never changes..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

en güzeli kalk?? ve ini? süper yaa

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

TAKE OFF - KALKI?

LANDING - ?N??

bende en uzun uçak yolculu?umu 3 küsür saatte istanbuldan ispanyan?n mallorca adas?na yapm??t?m.bana herzaman uçak yolculuklar? e?lenceli ve zevkli gelmi?tir,ufakken kaç kere hosteslerden izin alarak kokpite girip bütün ayg?tlar? ve pilotlar? izlemi?imdir

ayr?ca uçak yolculuklar?n?n en zevkli veya kimileri için korkutucu zamanlar? ini? ve kalk?? anlar?d?r.zaten kazalar?n ço?u ini? ve kalk??larda meydana geliomu? istatistiklere göre
    en güzel yeride bence kalk?? :
    uçak yawa? yawa? kalk??a geçece?i pistin ba??na do?ru gitmeye ba?lar ve pistin ba??na gelip kuleden gereken kalk?? izni ç?k?ncada: herkesin anlayaca?? ?ekilde anlatay?m; el frenini çeker kanatlardaki flaplar? ayarlar ve flaplar kanatlardan ç?karak a?a??ya do?ru iner ve indikten sonra pilot bütün kontrolleri yapar tabi bu s?rada uçak duruyordur sonra motorlara tam güç verilir ve uçak titremeye ba?lar zaten bu s?rada herkesin kemerleri ba?l? olur,sonra pilot freni b?rak?r ve uçak bianda yay?ndan f?rlam?? ok gibi h?zlanmaya ba?lar ve koltu?una adeta yap???rs?n ve e?er önündeki tepside içecek bi bardak suyun varsa ve ula?mak istiyorsan elini ona götüremezsin çünkü bi kuvvet ( G kuweti) seni geriye do?ru çekiyordur sonra uçak kalkar ve yukar? do?ru t?rman??a geçer sen a?a??ya bakars?n ve a?a??daki uçaklar binalar her?ey gittikçe küçülür küçülür küçülür ve kendine ?u soruyu sorars?n :
    dünyaya bak hayata bak biz bu dünyan?n içindeki kar?ncalar de?ilmiyiz??? DÜNYA SEN?N OYUN ALANIN TADINI ÇIKAR diye bi reklamdaki söz akl?na gelir.

i?te böle bi?idir uçakla uçmak
    Konu scuba87 tarafýndan (06-05-2009 Saat 06:43 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý scuba87 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    TAKE OFF - KALKI?

LANDING - ?N??

bende en uzun uçak yolculu?umu 3 küsür saatte istanbuldan ispanyan?n mallorca adas?na yapm??t?m.bana herzaman uçak yolculuklar? e?lenceli ve zevkli gelmi?tir,ufakken kaç kere hosteslerden izin alarak kokpite girip bütün ayg?tlar? ve pilotlar? izlemi?imdir

ayr?ca uçak yolculuklar?n?n en zevkli veya kimileri için korkutucu zamanlar? ini? ve kalk?? anlar?d?r.zaten kazalar?n ço?u ini? ve kalk??larda meydana geliomu? istatistiklere göre
    en güzel yeride bence kalk?? :
    uçak yawa? yawa? kalk??a geçece?i pistin ba??na do?ru gitmeye ba?lar ve pistin ba??na gelip kuleden gereken kalk?? izni ç?k?ncada: herkesin anlayaca?? ?ekilde anlatay?m; el frenini çeker kanatlardaki flaplar? ayarlar ve flaplar kanatlardan ç?karak a?a??ya do?ru iner ve indikten sonra pilot bütün kontrolleri yapar tabi bu s?rada uçak duruyordur sonra motorlara tam güç verilir ve uçak titremeye ba?lar zaten bu s?rada herkesin kemerleri ba?l? olur,sonra pilot freni b?rak?r ve uçak bianda yay?ndan f?rlam?? ok gibi h?zlanmaya ba?lar ve koltu?una adeta yap???rs?n ve e?er önündeki tepside içecek bi bardak suyun varsa ve ula?mak istiyorsan elini ona götüremezsin çünkü bi kuvvet ( G kuweti) seni geriye do?ru çekiyordur sonra uçak kalkar ve yukar? do?ru t?rman??a geçer sen a?a??ya bakars?n ve a?a??daki uçaklar binalar her?ey gittikçe küçülür küçülür küçülür ve kendine ?u soruyu sorars?n :
    dünyaya bak hayata bak biz bu dünyan?n içindeki kar?ncalar de?ilmiyiz??? DÜNYA SEN?N OYUN ALANIN TADINI ÇIKAR diye bi reklamdaki söz akl?na gelir.

i?te böle bi?idir uçakla uçmak

Çok güzel anlatm?ss?n gerçekten...Kesinlilkle kat?l?yorum, özelliklede kalk?s s?ras?nda hissedilenler, bulutlar?n üzerinden onlara dokunarak geçme hissi mükemmel...

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

be?enildiyse ne mutlu bana arkada?lar.benim iste?im foruma renk katmak ve böle resimli felan eklentiler yaparak forumu canland?rmak

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Orta Kulak ?ltihab? ve UÇAK

Adros' un bahsetti?i konuyu bende merak ettim ve birkaç bilgi buldum...?lk ba?ta s?k?c? gelesed gerçekten faydal? bilgiler var..Okuman?z? tavsiye ederim...

??e yarayabilecek yerleri alt? çizgili olarak yap?yorum...

KULAKLAR, YÜKSEKL?K VE UÇAK YOLCULU?U

Uçak yolculu?u s?ras?nda niçin kulaklar?n?zda "pop" diye bir bas?nç hissetti?inizi hiç merak ettiniz mi? Veya niçin bas?nç hissetmedi?iniz zaman kula??n?z?n a?r?d???n? hiç dü?ündünüz mü? Uçaklar ini?e geçti?inde çocuklar?n niçin yaygara ç?kart?p a?lad???n? hiç merak ettiniz mi?

Uçak yolculu?u s?ras?nda en s?k kar??la??lan sorunlardan biri, kulaklarla ilgilidir Ço?unlukla basit rahats?zl?klar olur, nadiren geçici a?r? ve i?itme kayb? olu?ur. Bu yaz?, uçak yolculu?u esnas?nda kar??la??lan kulak sorunlar?n? ve nas?l korunabilinir onu anlaman?z için haz?rlanm??t?r.

KULA?IN YAPISI

Kulak genel olarak üç bölüme ayr?l?r:

a)D?? kulak: Kulak kepçesinden kulak zar?na kadar devam eden d?? kulak yolundan olu?ur.

b)Orta kulak: Kulak zar? ile iç kulak aras?nda kalan ufak bo?luktur. Burada üç adet kemikçik ( örs, üzengi, çekiç olmak üzere) ile kulak kemi?inin hava bo?luklar? bulunur.

c)?ç kulak: Kulak kemi?inin iç k?sm?nda bulunan i?itme ile denge sinirlerinin uçlar?n? ihtiva eden bölümdür.

Uçak yolculu?u s?ras?nda soruna neden olan, orta kulak bölümüdür. Oradaki hava bo?lu?u, bas?nç de?i?ikliklerinden etkilenir. Normal olarak her yutkundu?unuzda (veya ikinci üçüncü yutkundu?unuzda) kulaklar?n?zda ufak bir ç?t sesi veya bas?nç farkl?l??? hissedersiniz.. Yutkunma esnas?nda geniz ile orta kulak aras?ndaki östaki borusu vas?tas? ile orta kula??n?za hava kabarc??? geçmi?tir. Orta kulaktaki hava, orta kula?? dö?eyen doku taraf?ndan sürekli emilir, "östaki borusu" da her yutkunu?ta sürekli hava sa?lar. Bu sayede kulak zar?n?n her iki taraf?ndaki hava bas?nc? dengelenir. Bir ?ekilde bas?nç fark? olu?ursa, kulaklar t?kanm?? gibi hissedilir.

Östaki Borusunun ve Kulaklar?n T?kan?kl???n?n Sebepleri Nelerdir ?

Östaki borusu, birçok nedenden dolay? t?kanabilir veya a??z kapanabilir. Bu durumda, orta kulak bas?nc? e?itlenemez/dengelenemez.

Orta kulaktaki hava sürekli emilir ve yenilenmezse vakum olu?ur; kulak zar? içeri do?ru çöker. Gerginle?en kulak zar?, normal olarak titre?emez ve sesler donukla??r, az duyulur. Kulak zar?n?n gerginle?mesi a?r?ya neden olabilir. Bu durum uzun bir süre devam ederse, orta kulaktaki bas?nc? dengeleyebilmek için, orta kula?? dö?eyen dokudan s?v? s?zmaya ba?lar ve buray? doldurur. Bu duruma "orta kulakta s?v?", "seröz otit" veya "aero-otit" ismi verilir.

Genellikle, Östaki borusunun t?kanmas?na yol açan sebep, so?uk alg?nl???d?r. Di?er nedenler, sinüs iltihaplar? ve burun alerjileridir (saman nezlesi gibi).

Östaki borusu ve onu dö?eyen doku, burun ve genzin devam?d?r. Bu devaml?l?ktan dolay? ço?unlukla burunun t?kal? olmas?, kulaklar?n da t?kal? olmas?na veya böyle hissedilmesine sebep olur.

Östaki borusunun t?kanmas?n?n bir di?er sebebi dokularda ?i?li?e yol açan orta kulak iltihaplar?d?r.

Östaki borusu çocuklarda, yeti?kinlere göre daha dar oldu?u için, çocuklar t?kan?kl??a daha yatk?nd?r.

Uçak Yolculu?u Neden Sorun Yarat?r?

Uçak yolculu?u esnas?nda, özellikle de uçak ini?e geçti?inde ani bas?nç de?i?iklikleri olur. Bu bas?nç de?i?ikliklerinin e?itlenmesi için östaki borusunun o esnada hemen aç?l?p kapanabilmesi gerekir..

Geçmi?te, bas?nc? dengeleyemeyen uçaklarda bu gerçekten önemli bir sorun iken, günümüzde bu sorun en aza dü?ürülmü?tür. Ancak, zaman zaman önlenemeyen bas?nç de?i?iklikleri ya?anabilmektedir.

Gerçekte, bas?nç de?i?ikli?ine yol açan her türlü durum ayn? sorunu yarat?r:yüksek binalarda h?zla hareket eden asansörlerin içinde veya suya dalarken oldu?u gibi. Derine dalan dalg?çlara ve pilotlara bu sorunla nas?l ba?edecekleri ö?retilir. Siz de kendinize yöntem geli?tirin.

Kulaklar?n?z?n T?kanmas?n? Nas?l Önlersiniz?

Yutma i?lemi esnas?nda, östaki borusunu açan kaslar harekete geçer. Sak?z çi?nerken veya naneli ?eker yerken daha s?k yutkunursunuz. O halde ini?e geçmeden önce yap?labilece?iniz en iyi ?ey sak?z çi?nemek veya naneli ?eker yemektir. Esnemek bile i?inizi görür; esnerken bu kaslar daha iyi uyar?l?r. ?ni? s?ras?nda uyumamaya dikkat edin, çünkü uyurken, yutkunma i?lemi çok yava?lar (uçu? ekibinin ini?e geçildi?inde sizi uyand?rmaya çal??mas?n?n nedeni budur).

?ayet yutkunmak ve esnemek etkili olmam??sa ?u yöntemi deneyin kesin sonuç al?rs?n?z:

1) Burun kanatlar?n?z? elinizle s?k?ca bast?r?n

2) A??zdan derin bir nefes al?n

3) A?z?n?z ve burnunuz kapal? iken, ald???n?z nefesi yanak ve yutma kaslar?n?z? kullanarak d??ar? üflemeye çal???n?z. Bu ?ekilde bas?nçl? hava, östaki borusundan orta kula?a geçebilir. Kula??n?zda bas?nç veya ses hissetti?inizde ba?ard?n?z demektir. ?ni? s?ras?nda bunu birçok kez yapman?z gerekebilir.

Bebekler bu i?lemi yapamazlar, ancak bir ?ey emerlerse rahatlarlar. ?ni? s?ras?nda bebe?inizi emzirin, besleyin, emecek bir ?ey verin ve uyumalar?na müsaade etmeyin.

D?KKAT

Kulaklar?n?za hava ile bas?nç yaparken karn?n?z? ve gö?sünüzü ?i?irmeyiniz, çünkü bu çok fazla bas?nca neden olur. Uygun bas?nc? sadece, yanaklar?n?z? ?i?irerek ve yutma kaslar?n?z? kullanarak sa?layabilirsiniz.

So?uk alg?nl???, sinüs iltihab? veya alerjiniz varsa en iyisi uçu?unuzu ertelemektir.

Son günlerde kulaklar?n?zla ilgili tedavi olduysan?z, doktorunuzdan uçu? hakk?nda bilgi al?n.

Burun Aç?c? ?laçlar ve Burun Spreyleri?

Deneyimli yolcular ini?e geçmeden yakla??k bir saat önce burun aç?c? bir ilaç veya sprey kullan?rlar. Bu ilaçlar kula?a giden dokular? büzerek orta kula??n havalanmas?na yard?mc? olurlar. Ayn? sebepten dolay? alerjisi olan ki?iler de alerji ilaçlar?n? uçu? öncesi almal?d?rlar.

Burun aç?c? ilaçlar yüksek tansiyonu, kalp problemi, kalp ritm bozuklu?u, tiroid hastal???, a??r? sinirlili?i olan ki?iler ve hamileler taraf?ndan kullan?lmadan önce mutlaka bir hekime dan??mal?d?r.

Kulaklar?n?z Aç?lmazsa Ne Yap?lmal??

?ni?ten sonra da bas?nç dengeleyici hareketler yapabilir ve burun aç?c? ilaçlara devam edebilirsiniz (burun aç?c? spreyleri kullanmay? al??kanl?k haline getirmeyin ve uzun süre kullanmay?n, aksi takdirde daha fazla t?kan?kl??a yol açabilirler). Kulaklar?n?z hâlâ aç?lm?yor ve a?r?yorsa kulak hekimine ba?vurman?z gerekir. Hekiminiz, kulak zar?n? çizerek orta kula??n?zdaki bas?nc? veya s?v?y? bo?altmak zorunda kalabilir. Yararlan?lan kaynak :http://hastarehberi.com/kbb/kbb3/kul...seklikucak.htm

http://www.acilveilkyardim.com/acilbakim/derinyuk.htm

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Bu arada o fotolar? uçu? s?ras?nda nas?l çektiniz bildi?im kadar? ile yasak olmas? gerekiyor.

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Ya herkes kalk??a hasta olur ben ini?e.manyak oluya aniden kanatlardaki ufak kanatc?klar? ac?nca (art?k teknik ismini bilemeyecem)...

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

roboelektronik nickli arkada? o fotolar ? netten buldum ben çekmedim yani ama çekeni bulursam sorar?m senin yerine

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

ya ben de daha önce uctum ama bu kadar uzun süre hiç uçmad?m
    ayr?ca uzun yolculuklar? hiç sevmem
    ne yapcaz o kdar havada bilmiorm
    mola falan da vermio

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

uçakta kamera ile çekim yapabiliyosun bildi?im kadar?yla. almanyadan gelirken yan?mdaki adam istanbula ini?i kamerayla çekmi?ti
    ஐ~√V^ $ahs!y€T ^√V'^~ஐ

Diejenigen, die Empfehlung Empfehlung lebensfähigen

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

bende cekm?st?m...
    Better late than never

ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

bende çekerim , i?im olmaz walla
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

kula??mla ilgili sorun yok ama geçen yaz dal?? yapt?m.sa? kula??m sorun olmad? ama sol kula??m bir türlü aç?lmad?.az kals?n dal??tan vazgeçiyordum.sonra düzelmi? gibi hissettim.dal??a devam ettik.sonra tekneye döndü?ümüzde bi süre kula??m a?r?m??t?.
    suda kulaklar? açmak normal havada kulaklar? açmaktan san?r?m daha zordur.bu aç?dan sorun olmaz in?allah.

bende hayat?mda ilk defa uça?a binece?im.çok istiyordum.k?smet ilk uçu?ta amerikaya gitmekmi? neyseki aktarmal? gidiyoruz.çok sorun olaca??n? zannetmiyorum.

bu arada foto?raf çekmenin yasak oldu?unu zannetmiyorum.arkada? k?br?sa giderken bir sürü havadan foto?raf çekmi?ti.belki havayolu ?irketine göre de?i?en bir politikad?r

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de geçen sene Wat'a kat?lana kadar hiç uçmayanlardand?m...Fakat öyleki ; Korkum yok de?ildi,çok çekiniyordum...?stanbul'dan sabaha kar?? ilk kalk??ta eyvah dedim kendi kendime ölüyorum,ben bittim...Önümdeki dergiyi kar??t?rmaya ba?lad?m,korkuyu yenmek ad?na...Gidece?im havaaalanlar?n?n tan?t?m dergilerine göz at?yordum...Dedi?im ilk kalk??ta bir korku oldu,ama sonra insan hiç inmek istemiyor,hele ki k?talararas? olan uçaklarda yol bitsin istemezsiniz,o kadar saat çekse bile...Çünkü daha büyük,daha rahat,daha ferah,daha fonksiyonlu olurlar...benden de bu kadar

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bence en büyük problem kulak. Çok kötü oluyor... Sak?z felan da bir yere kadar...
    2009 Work and Travel

Avalon, New Jersey.

Sorularýnýz için pm atýnýz...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

En güzeli, uzun süre uyumas ve uykusuz bin uçaktaki vakti uyuyarak k?sa sürede geçirebilirsin

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

valla ben ki önceki tecrübelerime dayanarak sölüyorum adana-izmir aras? 1 saat.o 1 saatin 45 dk kadar? uyuyorum art?k 16 saat boyunca ne yapar?m siz dü?ünün... hadi bana ii uykular...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý stormhik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    valla ben ki önceki tecrübelerime dayanarak sölüyorum adana-izmir aras? 1 saat.o 1 saatin 45 dk kadar? uyuyorum art?k 16 saat boyunca ne yapar?m siz dü?ünün... hadi bana ii uykular...
    K?sa süreli uykusuz kalsam da ben uyuyam?yorum. Bu yüzden çok uzun süre uykusuz kal?p, bir de öyle deneyece?im

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

uyku ilac? için abiciim, aktarmadan sonra bi tane yutuoosun , pamuk gibi , p?? p?? p?? p??
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý tufanoglu0535 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    uyku ilac? için abiciim, aktarmadan sonra bi tane yutuoosun , pamuk gibi , p?? p?? p?? p?? :d
    ...............

:d

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

amerikaya oceanin 815 le gidip lost olmay? planl?yorum.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ya kulaklar tamam da mide n'olacak arkada?lar ? :S
    ben k?sa otobüs yolculuklar?nda, metroda 15 dk ters oturdu?umda bile kusabilen bi insan?m yha
    daha önce de uçak yolculu?u yapt?m; istanbuldan berline uçmu?tum, ve o zaman da mide bulant?s? ya?ad?m, yolculu?um zehir oldu :S
    ne yapmal?y?m sizce ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý whatwat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben k?sa otobüs yolculuklar?nda, metroda 15 dk ters oturdu?umda bile kusabilen bi insan?m yha
    daha önce de uçak yolculu?u yapt?m; istanbuldan berline uçmu?tum, ve o zaman da mide bulant?s? ya?ad?m, yolculu?um zehir oldu :S
    ne yapmal?y?m sizce ?
    ?lac? burda

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý whatwat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ne yapmal?y?m sizce ?
    bence de ilac al
    mide bulant?s?n? kesen haplar var
    okulda anlat?r?m ben sana

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)