Valla çok güldüm sizlerinde bu vize ve ds sürecinde gülmeye ihtiyac?n?z oldu?unu dü?ünerek konuyu aç?yorum
Daily Telegraph gazetesi, turistlerin gülünç ve mant?ks?z tatil ?ikayetlerini derledi.
Her y?l turistlerin gülünç ?ikayetlerinden olu?an bir liste yay?mlayan gazetenin, bu y?lki en gülünçler listesinde ?unlar bulunuyor:
Holland America Line yolcu gemisinin resepsiyonuna k?zg?nl?kla inen bir turist, odas?n?n de?i?tirilmesini talep etti. Görevli turisti sakinle?tirmeye ve odas?n? neden de?i?tirmek istedi?ini anlamaya çal???rken turist ?unlar? söyledi: "Bu yolcu gemisine avuç dolusu para ödedim ve bana deniz manzaral? bir oda verilece?i söylendi. Ancak penceremden görebildi?im tek ?ey Allah'?n belas? bir park yeri..." Görevlinin cevab?ysa ?uydu: "Henüz demir almad?k."
Afrika'daki do?al parkta ereksiyon halindeki bir fili gören bir turistin ?ikayeti ise ?öyleydi: "Bu azg?n canavar?n görünümü, kendimi yetersiz hissetmeme yol açarak balay?m? mahvetti."
"Ni?anl?mla iki yatakl? oda ay?rtt?k ancak bize çift ki?ilik yatakl? bir oda verildi. Ni?anl?m?n bu yüzden hamile kalmas?ndan sizi sorumlu tutuyoruz. Bizi istedi?imiz gibi bir odaya koysayd?n?z bunlar ba??m?za gelmezdi."
-DEN?ZDE BALIK VARMI?!-
Turistlerin di?er ?ikayetleriyse ?öyle:
"??portac?dan 5 avroya RayBan güne? gözlü?ü ald?m ama sahte ç?kt?."
"Bize denizde bal?k oldu?unu söylemediler. Çocuklar çok korktu."
"Benim tek yatak odal? dairemi arkada?lar?n üç odal? dairesiyle kar??la?t?rd?m. Onlar?nki benimkinden önemli ölçüde büyüktü."
"Bro?ürde "Konaklamada berber yok" deniliyor. Biz kuaförlük e?itimi al?yoruz, orada kalabilir miyiz?"
"Plaj çok kumluydu..."
"Sahil bro?ürde gördü?ümüz sahile benzemiyordu. Bro?ürünüzde kumsal sar? görünüyor, bizim gitti?imizse beyazd?."
"Plajda üstsüz güne?lenmek yasaklanmal?. Kocam bütün gün di?er kad?nlar? seyretti?i için tatilim burnumdan geldi."
Plajdaki yiyecek büfesinden al??veri? eden turist: "D??ar?da klima olmaks?z?n s?cakta kuyrukta bekledik."
-ME?ER S?VR?S?NEKLER ISIRIRMI?-
"Tatildeyken sivrisinek ?s?rd?. Bana bunlar?n ?s?rabilece?i konusunda kimse uyar?da bulunmam??t?."
"Dükkanlar?n ö?leden sonra kapat?lmas? aptalca. Ben siesta zaman? al??veri? etmek istiyordum. Bu yasaklanmal?."
"Su park?nda yer ay?rt?rken hiç kimse bize mayolar?m?z? ve havlular?m?z? getirmemizi söylemedi."
"Çok fazla ?spanyol vard?. Resepsiyonist ?spanyolca konu?uyordu. Yemekler ?spanyol yemekleriydi. Çok fazla yabanc? vard?."
"Turda gürültücü ve sayg?s?z konuklar?n bulunabilece?i konusunda uyarmak tur operatörü olarak sizin göreviniz."
Turistlerden biri ise Hindistan gezisinde lokantalarda körili yemek verilmesinden b?kk?nl?k geldi?inden, baharatl? yiyeceklerden ho?lanmad???ndan ?ikayet etti.
kaynak

Alıntı

Bookmarks