Arkadaslar, ben daha önce belirttiğim gibi bir firmada eğitim danışmanı olarak çalışıyorum.Bu konuya bir açıklık getiriim dedim:

Geçen ay Amerikan konsolosluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm WAT işi yapan firmalarla WAT ve vizeler hakkında bir toplantı yaptı. Toplantıda sorulan sorulardan biri de Türkiye Irak'ın kuzeyine girerse vize durumları ne olacak idi.Amerikan vize yetkilisi ise sırf bu yuzden vize reddinin soz konusu olmadığı hatta aksine asıl o zaman daha fazla vize vermek gerektiğini böylece şu sıralar artan Amerikan karşıtı düşünceleri de tersine çevirmiş olabileceklerini söyledi.

Her neyse, bir de toplantı da bahsi geçen başka bişey geldi aklıma onu da yazim. Amerikan konsolosluk yetkileri hepimizi (WAT şirketlerini) uyararak hiç bir şirket Amerikan konsolosluğu ile özel bağları olduğunu öğrencilere iddia etmesin dediler.Bazı firmaların öğrencilerine bizimle gidin vize garanti gibi şeyler söylediklerini duymuşlar..Bunu yapan şirketleri lütfen rapor edin dediler.Bunun yanı sıra, vize görevlilerini davet ederek öğrencilerinizle bir toplantı düzenleyebilirsiniz dediler.Yani eğer bir firma bunu yapıyorsa sanmayın ki onlar konsolosluk ile özel yada ayrıcalıklı ilişkiler içinde.Adamlar çağırın geliriz dediler yane

Bir de hazırlık öğrencileri icin vize alamaz die bi kaide yok ama hazırlık öğrencileri diğer öğrenciler gibi ara sınıflarda olmadıklarından ve amerikadan dönmeseler hic bir (yıl) kayıpları olmaycağı için biraz vize gorevlilerini donuste yapacaklarınız hakkında ii ingilizcenizle aydınlatmanız gerekio.Aynı şey haziranda mezun olacak arkadaşlar içinde geçerli..

Neyse,başka vize sorusu olan?