Work and Travel

Sonuç: sizce hangi þirket daha iyi ?

Katýlýmcý sayýsý
25. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • ozman

3 12,00%
  • icep world

3 12,00%
  • eduyork

2 8,00%
  • ye-ro

0 0%
  • advis

2 8,00%
  • elt

0 0%
  • dunya

0 0%
  • univestia

1 4,00%
  • academix

2 8,00%
  • diðer

12 48,00%
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: þirketlere ödenen paranýn karþýlýðý ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Standart þirketlere ödenen paranýn karþýlýðý ?

Arkadaþlar merak ettiðim þu þirketlere ödediðiniz bin dolarlarý aþan paralar olmasýna ragmen beklediðiniz ilgiyi görebildiniz mi ?
    Hangi þirketle gittiniz?
    Program ucreti ne kadar ödediniz ?
    Þirketinizden memnunmusunuz ?
    bu üç sorunun cevaplarýný yazarsanýz sevinirim.

birde program ucretinin tamamýný ödedikten sonra genel olarak bir ilgisizliðin basladýgý fikri olustu bende genel olarak. bu konu hakkýnda ne dusunuyorsunuz ?

ilk cevap benden olsun.
    geçen sene 930€ ödedim
    ozmanla gittim
    memnun kalmadým

bu sene 1200 dolar + 200TL verdim
    icepworld le gidicem
    þimdilik ciddi bi sorunum olmadý.
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

cevap yazýlmayacak kadar önemsiz bir konuya deðinmiþim demekki ..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

aslýnda cok onemlý bý konu Ben eduyorkla gidiyorum bu yýl 1200 $

ödedim(250+950 olarak) 950yi iþim kesinleþince ödedim ve Ds formumun

gelmesi konusunda hiç bir þekilde ne zaman gelecek falan muhabbeti

yapmama fýrsat kalmadý Çünkü benim iþim belli oldu ödemesini yaptým ve

7-10 gün içinde DS geldi onlara.ayrýca belki diðer þirketlerde yapýyordur bunu

ama bu 20$lýk pin ücretini de 3 kiþi ortak ödedik.Yani onda da bize yol

gösterici oldular.Bneim baþlardaki þirketin az öðrencisinin olmasýndan dolayý

acemi olurlar mý korkusuydu fakat az öðrencisinin olmasý kesinlikle bir avantaj

oldu benim için. Vize sonrasýnda bile suan hala diyalog halindeyim hatta geçen

gün benimle ayný yerde çalýþacaklarýn listesini göndermþler, birde dünya

telecom diye bi kart temin etmiþler onu gelip alabilirsiniz demiþler.Yani sözün

kýsasý ilk wat maceram gayet düzgün sýkýntýsýz sürüyr þimdilik bakalým sonrasý

nolacak

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý alper2005metu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    aslýnda cok onemlý bý konu Ben eduyorkla gidiyorum bu yýl 1200 $

ödedim(250+950 olarak) 950yi iþim kesinleþince ödedim ve Ds formumun

gelmesi konusunda hiç bir þekilde ne zaman gelecek falan muhabbeti

yapmama fýrsat kalmadý Çünkü benim iþim belli oldu ödemesini yaptým ve

7-10 gün içinde DS geldi onlara.ayrýca belki diðer þirketlerde yapýyordur bunu

ama bu 20$lýk pin ücretini de 3 kiþi ortak ödedik.Yani onda da bize yol

gösterici oldular.Bneim baþlardaki þirketin az öðrencisinin olmasýndan dolayý

acemi olurlar mý korkusuydu fakat az öðrencisinin olmasý kesinlikle bir avantaj

oldu benim için. Vize sonrasýnda bile suan hala diyalog halindeyim hatta geçen

gün benimle ayný yerde çalýþacaklarýn listesini göndermþler, birde dünya

telecom diye bi kart temin etmiþler onu gelip alabilirsiniz demiþler.Yani sözün

kýsasý ilk wat maceram gayet düzgün sýkýntýsýz sürüyr þimdilik bakalým sonrasý

nolacak
    aslýnda bende ilk basta eduyorkla gidecektim. beni çok aradýlar nerden buldularsa numaramý gel bize gel bize dediler. benim bu sene de gidip gitmeyecegim belli olmadýgý için net bi karar veremedim. ve su anda icep'e nasýl kaydoldugumu hatýrlamýyorum ama araþtýrmalarýn sonucunda icep'e karar verdim. Þimdilik gecen sene ozmanda yasadýgým sorunlarý yasamadým ancak eduyork'tan gelen o kadar telefondan sonra da onlarý mý tercih etseydim ki demedim degil.

birde ilgilenip yazan arkadaþlara teþekkur ederim. bu konunun þu aþamada bana hiç bir faydasý olmýyacak, ama önumuzdeki senenin kayýtlarý baslamadan önce gitmek isteyen arkadaþlara biraz olsun bilgi olsun istedim. umarým iyi etmiþimdir.

Bu iþin aslý isim yapmýþ reklamý bol olan bir firmaya gitmemek lazým bence. eduyork tercih edilebilir, cunku az öðrenci gönderdiklerinden dolayý ilgi fazla oluyor demekki boþa dememiþler nerde çokluk orda *okluk diye

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

aslýnda çok önemli bi konu ama ilk wat tecrübem olduðu için þu an bi þey yazmak istemiyorum. gidip gelelim, þirket hakkýndaki görüþümüzü bildiririz elbet..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

abi memnun kalmadým derken?

ben united towers la bu sene ilk defa gidicem bayaðý ilgililer .
    bende 1200 dolar civarý birþey verdim.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

aracý þirket aracýlýðýyla wat programýna baþvurmak durumunda olduðun için mevcut olan þirketlerden birini seçmek durumundasýn.Ozman ilk aradýðým kurumda,beni hiç tatmin etmedi,sonrasýnda 1-2 þirketle daha konuþtum.vize reddinde hep para kýrýyorlardý,not 1.8 in altýnda olan öðrencilerden ! sadece United Towers kýrmýyordu.Onlar beni seçtiler aslýnda,ben onlarý deðil,2 nin altýnda öðrencileri belli þartlar altýnda alýyorlardý.Memnunum ben,tabi daha ucuz olsa daha iyi.yazýþma falan yapýyolar,her konuda bilgilenebiliyorsun,tek baþýna yapýlacak iþler deðil bunlar.her þeyim zamanýnda halledildi. icepword u nerden buldun,hiç duymadým.oZmanýnda biraz araþtýrsaydýn bence kayýt olmazdýn oraya.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

250+1000 $ verdim toplamda experienceusa ile gidiyorum þimdilik memnunum yeterince ilgililer saolsunlar
    Konu maviyeþil tarafýndan (13-05-2009 Saat 03:00 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Ben Elt'yle gidiyorum. 1200 dölar ödedim. Genel kanýnýn aksine þimdilik ciddi bi problem çýkmadý. Hatta danýþman pasaportu getir teþhir edelim seni kamuoyuna dedi, bizim þubeden ilk vize alan olarak

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

ben academix le gidiyorum 1200 dolar ödedim. genelde ds ler geldi ama benmki danýþmanýmýn hatasý ve takipsizliði sonucu hala gelmedi 6 haziran da gideceim ve ds de haftaa gelecek. ne ara pasaport ds konsolosluða gidip vize gelecek onu hala anlamadým. onun dýþýnda pek bi sorun yaþamadým. ama çokta ilgili olduklarýný söyleyemem. eduyork la da gitmeyi düþünmüþtüm ama bunu seçtim görcez bakalým piþman olacakmýyým

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

ben 1200 dolara academixe kaydoldum. ds sorunum oldu. genelde herkesin ds i geldi hatta bi çok kiþi vize bile aldý fakat benm danýþmanýmýn hatasý ve ilgisizliði sayesinde hala ds im gelmedi haftaya gelecekmiþ. 6 haziran da da biletim var kaldý 23 gün fln o ara ne zaman ds gelcek ben ds pasaport konsoloslupa yollýcam da onlar da vize yi basçak kafam karýþtý. onun dýþýnda bi sorun yaþamadým ama öyle çokta ilgili olduklarýný da söyleyemem

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý asigo1903 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben 1200 dolara academixe kaydoldum. ds sorunum oldu. genelde herkesin ds i geldi hatta bi çok kiþi vize bile aldý fakat benm danýþmanýmýn hatasý ve ilgisizliði sayesinde hala ds im gelmedi haftaya gelecekmiþ. 6 haziran da da biletim var kaldý 23 gün fln o ara ne zaman ds gelcek ben ds pasaport konsoloslupa yollýcam da onlar da vize yi basçak kafam karýþtý. onun dýþýnda bi sorun yaþamadým ama öyle çokta ilgili olduklarýný da söyleyemem
    bende ds i erken gelen academix cilerdenim senin danýþmanýn kimdi?..merak ettim þimdi bak vizeme pasaport basýldý ve bugün ups elime teslim etti vizeli pasaportumu çok sevindim valla adamý görünce.
    DÜNYADA YA TOZU DUMANA KATARSIN YADA TOZU DUMANI YUTARSIN..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

icepworld baya önemli ve baþarýlý bi þirket hani bu iþin baþlarýnda gelenlerdenBu sene 2 arkadaþýmý oraya yönlendirdim bir tanesi 1.76 yla red aldý ve ödemeyi kesintisiz yaptýlar.Bende bu sene bi aracý þirkete ihtiyacým olsaydý orayý seçerdim yani için rahat olsun kayhan ..Ama þunuda söylemek lazým bu þirketlerin iþi siz abd ye gidene kadar orda artýk size yardýmcý olacak olan sponsor þirket o yüzden gideceðiniz güne kadar gösterilen ilgi alaka sizin yorumlarýnýz için yeterli olacaktýr ha tabi seçtiðiniz ve gittiðiniz yeri beyenirsiniz beyenmezsiniz beni kandýrdýlar dersiniz vs onlar her sene olabilen þeyler ne kadar þirketlerin ne kadar kiþilerin suçu var ihmalkarlýk kimde tartýþýlýr
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

benim danýþman þirketim armadagrandee aslýnda geneli ilgileniyorlar sanýrým en cok ucret veren beným danýþman þirketine 250+1150 $ verdim ve bu ücreti vizeye gitmeden tamamlamam istendi ama ben vermedim vizemi nisan ayýnda aldým ama iþ daha yeni belli oldu bu yüzden daha yeni pazartesi ödeme yaptým çok memnun deðilim araþtýrma yapmamýþtým öncesinde. özellikle kalacak yer ve iþimle ilgili hiçbir doðru düzgün bilgi öðrenemedim ve son 8 günüm 21 inde gidiorum allah yardýmcým olsun

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaslar, ben de ExperienceUSA (Ankara) ile gidiyorum ve 1300$ odedim. bir hafta once DS geldi ve suan vize sonucunu bekliyorum. simdilik hic bir sorun yasamadýk sirketle cok sukur

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

benim þirketim Icepworld(istanbul)
    200 lira + 1145$ ödedim.
    aslýnda DS konusu hariç bi sorunum olmadý fakat þöyle birþeyde var eðer bazý þeyleri bilmiyorlarsa yalan söyleyebiliyorlar yada sýkýþýk olduklarý durumlarda. Ben belki Work&Travel hakkýnda fazla birþey bildiðimden midir nedir duruma göre çok güzel nokta sorular sorup kolayca danýþmanýmý sýkýþtýrabiliyordum ancak arkadaþlarým aradýðýnda gayet kolayca onlarý kandýrabiliyorlardý
    Ama dediðim gibi DS konusu hariç hiçbirþeyde sorun yoktu.
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benm þirket ozman 1350 verdim firmaya herþey gününde ve sornsuzca haledildi önce bize beklentimizi sordular bizde aynen söyledik ona göre iþe yerleþtirdiler nasýl rahat ediceksek ona göre ufak toplantý falan yapdýk nerde nasýl rahat ederiz diye, neyse iþlerimizi konaklama vize ds ler hiç bi bekleme ve ya sýkýntý çekmedik o konuda çok memenunuz tabi bi çok yorumda sagdece amerikaya gidene kadar sonra ilgilenmiyolar diyolar ama baklaým o orda belli olucak 4 ark gidiyoruz ilk defa hakkýmýzda hayýrlýsý...
    Ýnþ hepimiz için Ýstedigimzi gibi bi dönem olur...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

bence cok erken acýlmýs bi konu bu.
    pasaporta vize basýlmasý ds lerin erken gelmesi. ofislerde sizi guler yuzle karsýlayan guzel kýzlar vs. bunlar sirketlerin iyi yada kotu olduguna karar vermek icin yeterli referans deil.
    hele bi gelin bu taraflara. su atlantik okyanusunu bi gecin sag salim.. ozaman belli olacak butun sirketler..

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Gecen yil gitmis olarak bende Stephen 'a katiliyorum . Hersey oraya gittikten sonra basliyor zaten . Geldiginizde bakalim durum nasil olacak ! Umarim iyi olur ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Gecen yil gitmis olarak bende Stephen 'a katiliyorum . Hersey oraya gittikten sonra basliyor zaten . Geldiginizde bakalim durum nasil olacak ! Umarim iyi olur ...
    +1
    Gitmeden önce ufak tefek sorunlar vs görmezden gelinebilir bence cünkü 8-9 ay süren uzun bir islem sonucta. Asýl Abd de iken vaat ettikleri isiniz ve eviniz vs mevcut ise ve attýgýnýz maillere, actýgýnýz telefonlara muhattap bulabiliyorsanýz o zaman iyi bir sirket diyebilirsiniz. Örnek olarak ilk kez gittigimde Ozman çok sýcak davranýyordu, en ufagýndan 1 tane bile sorun cýkmamýstý. Abd de iken de 1 maille ucak biletimi degistirmislerdi. Gayet memnun kalmýstým. Simdi ise baya bir sorun var gibi hala DS yok, vize basýlmadý, güler yüz de gördüm denemez ama bakalým. Eger vaat ettikleri iþ, ev vs olursa gerisini görmezden gelebilirim...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý stephen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bence cok erken acýlmýs bi konu bu.
    pasaporta vize basýlmasý ds lerin erken gelmesi. ofislerde sizi guler yuzle karsýlayan guzel kýzlar vs. bunlar sirketlerin iyi yada kotu olduguna karar vermek icin yeterli referans deil.
    hele bi gelin bu taraflara. su atlantik okyanusunu bi gecin sag salim.. ozaman belli olacak butun sirketler..
    böyle dusundugun içinde mesajým moderatör kontrolunden geçemiyor deðil mi ????
    sana göre erken olabilir ancak forumda yalnýzca gidenler yada bu sene gidecekler yok. gelecek senelere de gitmeyi dusunenlerin oldugunu dusundugum için böyle bir konuyu açtým. muhtemelen bu mesajýda yayýnlamayacagýn için o yuzden sana pm atýyormus gibi rahat yazýyorum...

Madem öyle sen amerikadaysan bu konuyu kapat komple iþlerin görulmus gitmiþsin, sana göre bi sorun yok yani!!!

Acemi Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

1100$lýk sýkýntýdan baþka birþey almýyorsunuz karþýlýk olarak..
    baþýmýza gelebilecek herþey geldi de..
    neyse, sonuçta gidiyoruz gerçi..

Acemi Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

1100 dolarlýk sýkýntýdan baþka birþey almadýk biz..
    neyse, sonuç olarak gidiyoruz..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks