Work and Travel
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Uçuþlararasý zaman

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

Question Uçuþlararasý zaman

Arkadaþlar ben 6 Haziran sabahý Ýstanbul'dan New York a uçacaðým. Saat 16.05' te New York a varacaðýmýz yazýyuo bilette. Oradan da Myrtle Beach e uçacaðým. Fakat þöyle bi durum var saat 19.00 da kalkan Myrtle uçaðýna yetiþebilmem mümkün mü sizce yoksa o gece havaalanýnda konaklamam mý gerek? Yani Ýndikten sonra 2 saat 50 dakika içinde diðer uçaða binebilir miyim? Tabi olasý rötarlarý da iþin içine katarsanýz sevinirim.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

terminaller neler peki?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

binebilirsin arkadasim merak etme bavul ve gumruk islemlerin en fazla 30 dakika bilemedin 45 dakika surecektir. Daha sonra ister bir gorevliye sorarak ister de havaalani haritasindan kendin bularak kolayca ucacagin terminale gecebilirsin. Bu dedeiklerim de maksimum 45 dakika surse( ki abartiyorum. ) yine de zamainda yetisirsin merak etme.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ya benim de 1 saat 45 dakika var newyorktan atlantaya kalkacak uçaðým arasýnda 16.55de newyorka inicem 18.45de atlanta uçaðýna binicem yetiþebilrimym??

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý maviyeþil Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya benim de 1 saat 45 dakika var newyorktan atlantaya kalkacak uçaðým arasýnda 16.55de newyorka inicem 18.45de atlanta uçaðýna binicem yetiþebilrimym??
    sen yetiþirsen ben kesinlikle yetiþirim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý asigo1903 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bence de ben de sana moral olsun die yazdým

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý asigo1903 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ama arkadas deltayla dýrek new yorka ucuyor olabýlýr belký senýn aktarmada kaybettýgýn sureyý kaybetmez.Þaka tabi
    Somethings never changes..

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý hellguard Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    terminaller neler peki?
    Hatta 19.00 bile deðil 17.59 var. Ne yapsam kararsýzým. New York a indikten sonra ordan tekrar iç hatlara fln geçmem gerekir mi?

New York (JFK)
    Arrive 4:10 pm
    Terminal 7

New York (JFK)
    Depart 5:59 pm
    Terminal 7

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

rötar olmazsa yetiþirsiniz.. ben de þeyi sorayým o zaman diyelim ki aktarmalý bir bilet aldýk ve ilk uçuþta gecikme oldu, dolayýsýyla diðerini havayolu þirketi yüzünden kaçýrmýþ olduk.. bu durumda havayolu þirketi yolcularýn maðdur olmamasý için bir þey yapýyor mu..?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

http://www.jfk-airport.net/Terminals.html

http://www.jfk-airport.net/airtrain.html

Arkadaslar bu adreslerden ineceginiz ve tekrar ucacaginiz terminallerin yerine ve ulasim haritalarina bakabilirsiniz. Maviyesil senin de bir aksilik olmadikca rahatca yetisebilecegini dusunuyorum.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý adros Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ama arkadas deltayla dýrek new yorka ucuyor olabýlýr belký senýn aktarmada kaybettýgýn sureyý kaybetmez.Þaka tabi
    evet aynen öyle deltayla direk uçuyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Arkadaslar bilette aradaki süreleri yazar. Bütün saatler de hava alanýnýn oldugu sehrin local saatidir. Aktarma arasýndaki süreye, inis/binis terminalinin uzaklýgýna bakýp bu sürenin yeterli olup olamayacagýný bilebilirsiniz ki terminaller arasý aktarma tas catlasa 30 dk sürer bildigim kadarýyla. Cok da fazla gerilmeyin bence. Benim inis kalkýs terminali ayný ve 1 saat var. Ben sorun etmiyorsam siz hic etmeyin derim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

@nderssen

Eger aktarmali bir ucus tek bilet ile ucuyor isen, yani ayri ayri bilet almadiysan kendilerinden kaynaklanan her turlu gecikmeyi telafi ediyorlar. Seni hemen bir sonraki ucaga yonlendiriyorlar merak etme.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý yakuza Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaslar bilette aradaki süreleri yazar. Bütün saatler de hava alanýnýn oldugu sehrin local saatidir. Aktarma arasýndaki süreye, inis/binis terminalinin uzaklýgýna bakýp bu sürenin yeterli olup olamayacagýný bilebilirsiniz ki terminaller arasý aktarma tas catlasa 30 dk sürer bildigim kadarýyla. Cok da fazla gerilmeyin bence. Benim inis kalkýs terminali ayný ve 1 saat var. Ben sorun etmiyorsam siz hic etmeyin derim
    benim de iniþ terminal 3 kalkýþ da terminal 3 no problem no panic diyosun yani

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

British'ten tek aktarma NY biletim var. Ordan sonra nolur onu kestiremiyorum iþte çok kararsýz kaldým alsam mý bilet almasam mý onu düþünüyorum hala

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Kendilerinden kaynaklanan her türlü gecikme vs dolayýsýyla sizin maduriyetinizi karþýlýyorlar.ha tabi bazen ayný gün size uçak bulamayýp ,bir otele yönlendirip, yemek ve kalýcak yer ücretinizide karþýlayarak bir sonraki güne sizi gerekirse baþka firmadan bile olsa, bir uçaða bindirip yolluyorlar
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Arkadaþlar 11 saat gibi suren bir yolculukta ucaklar 2 saate kadar yaptýklarý rotarlarý havada kapatýyorlar.

Gecen sene delta ile giden arkadaþýmýn oglen 12.30 daki ucagý akþam 21.30 da kalktý. ve o saate kadar istanbul havalimanýnda istediði kadar istediði þeyi bedava yedi delta sagolsun birde pittsburgh'a gececekti JFK aktarmalý. o ucagýda kaçýrmýþ oldugu için delta hava yollarý arkadaþýmý bir guzel otele yerleþtirdi ve rahat bir gece gecirmesini sagladý. daha sonrada otelden tekrar alarak ilk ucakla pittsburgh'a gönderdiler.

Bana bu þekilde anlattýktan sonra bende biletimi deltadan aldým.
    (gerçi ben ucuz oldugu için deltadan aldým ama böyle iþleride telafi ettiklerini en guzel þekilde, duyunca da rahatladým)

Hani utanmasam dicem ki ucagým rötar yapsa keþke
    Havalimanýnda burger dan bolulu hasan usta dan ve daha aklýma gelmeyen bi çok yerden yemek yesem sonrada new yorkta 1 gece guzel bi otelde kalsam falan...

Yani içiniz rahat olsun sýkýntý olmaz hiç bi havayolu yolcusunu maðdur etmez...

Ederse zaten çok ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalabilir. o yuzden en iyi ilgiyi gösteriyorlar öyle durumlarda.

Ancak aktarmalý giden arkadaþlarýn en az 2 saat olmasý onlarýn iyiliðinedir.

Ben gecen sene air france'la gittiðimde dönus yolculugunda parise indikten sonra istanbul ucagýna binmem için 45 dk vaktim vardý ve son anda yetiþtim ucaga koþturaraktan.

Ama 2 saat olunca bi rahat oluyo yani haberiniz olsun..
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ayný terminalse
    sýkýlacak kadar vaktin var bence

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

BA Myrtle Beach a gitmiyo ama ya Ney York a kadar gidiyo sadece. Myrtla a baþka havayolu ile gideceðim için kaçýrsam bile o saatten sonra beni kimse iplemez orasý tamamen kendi sorumluluðumda

zaten o yüzden soruyorum direk BA dan Ba ya tek biletle aktarma olsa buraya konu bile açmazdým

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)