Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bagaj Olarak Müzik Enstrüman?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Exclamation Bagaj Olarak Müzik Enstrüman?

Arkada?lar THY'nin sitesinden bakt?m ama müzik enstrümanlar?n?n ta??nmas? konusunda bir bilgiye ula?amad?m.Ben Amerikadan ekipman getirmeyi dü?ünüyorum ve yakla??k olarak 35-40 kg a??rl???nda olacak.Kendi özel kutusu içinde ta??yaca??m.Bagaj boyutlar? olarak THY'nin belirtti?i s?n?rlar içerisinde ancak a??rl?k olarak biraz fazla.Ayr?ca bilinen üzere enstrümanlar de?erli ?eyler bagajlar aras?nda zedelenmemesi gerekiyor.Bunun için özel bir uygulamadan haberi veya bilgisi olan var m??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

aya??n?n dibinde getirebiliyordun benim önceden duydu?uma göre,getiremiyorda olabilirsin . ama extra para al?rlar san?yorum öyle bir ?ey için.
    sucks !

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı sin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar THY'nin sitesinden bakt?m ama müzik enstrümanlar?n?n ta??nmas? konusunda bir bilgiye ula?amad?m.Ben Amerikadan ekipman getirmeyi dü?ünüyorum ve yakla??k olarak 35-40 kg a??rl???nda olacak.Kendi özel kutusu içinde ta??yaca??m.Bagaj boyutlar? olarak THY'nin belirtti?i s?n?rlar içerisinde ancak a??rl?k olarak biraz fazla.Ayr?ca bilinen üzere enstrümanlar de?erli ?eyler bagajlar aras?nda zedelenmemesi gerekiyor.Bunun için özel bir uygulamadan haberi veya bilgisi olan var m??
    arkada??m ne göturmeyi dusunuyosun bu kadar buyuk çok merak ettim.. piano falan m?
    ?aka bi yana san?r?m 35-40 kilo kadar bi?eyi kabine sokmana musade etmezler. ancak kargo k?sm?na al?rlar. bagajlar?n yerle?me sistemi nas?ld?r bilmiyorum ama salland?g?nda veya özel kutusunun uzerine e?ya denk geldi?inde zarar gelmiyecekse bagaj?n?n fazlas?n? ceza ödeyerek göturebilirsin. net olarak ne kadar ödiyece?ini THY ile gidiyorsun san?r?m, önceden aray?p sor. veya gerek yok dersen de check-in de bagajlar? verirken ödersin cezay? göturursun. ancak dönuste de öyle bir fark ödiyeceksin.. iyi dusun bence. bu yaz dönemi boyunca ayr? kalsan daha iyi bence..tabii ki karar senin karar?n.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben THY ile gitar getirdim direk ald?lar. Hiçbir sorun olmad?.
    Turkishwat - WildWood / New Jersey Şubesi

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben sin ad?na cevp vereyim arkada??m?z götürmeyecek getirecek... ordan bi tane turntable al?cak onu getirmek istiyor acaba mümkünmüdür?
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı dingin1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sin ad?na cevp vereyim arkada??m?z götürmeyecek getirecek... ordan bi tane turntable al?cak onu getirmek istiyor acaba mümkünmüdür?
    mumkundur tabii kide. ancak dedi?im gibi bagajdaki s?n?r? geçece?inden cezas?na da katlan?cak.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

?öyle ki hat?rlad???m kadar?yla baz? hava yollar?nda enstürmanlar için 45 kiloya kadar ta??ma izni bulunuyordu.hatta denilen ?ey enstrümanlar?n?z?n sizin için ne kadar önemli oldu?unu biliyoruz.ve onlar?n zarar görmemesi için uçakta yan?n?za alabilir veya hosteslerin oturdu?u bölümde sabitleyebilirsiniz ?eklinde idi.fakat ayn? durum THY için geçerli mi bilmiyorum ve amerika içi uçu?larda american airlines ile sorun ya?arm?y?m onu da bilmiyorum.

enstrüman olarak bahsetti?im ?ey dj ekipmanlar?...mixer,turntable falan...bagaj ücret fark?n? ödemek gibi bi sorun olmaz san?r?m çünkü türkiyeden almaya kalksam ordaki fiyat?yla aras?nda baya bir fark var.100-150 lira bagaj ücreti pek önemli gelmiyor.önemli olan sapasa?lam Türkiye'ye gelmesi...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

35-40 kiloluk bir ?eyin kabin içine girmesi için en az iki ayakl? ve canl? bir ?ey olmas? laz?m. Zaten 40 kiloluk cihaz?n ebatlar? kabin içine kesinlikle s??maz. Gitar, keman gibi ufak ?eyleri yan?n?za alabiliyorsunuz fakat bahsetti?iniz ?eyi check-in bagaj olarak teslim etmeniz laz?m. Kilo s?n?r?n? geçti?i içinde ek ücret ödersiniz.
    Ayr?ca turntable'? enstrüman olarak kabul edeceklerini sanm?yorum. Prosedür bahsetti?iniz gibi olsayd? elekto gitar getirirken anfisini de yan?ma almama izin vermeleri laz?md?.

------
    3. I am traveling with a musical instrument, what should I do?

If the instrument fits cabin baggage definition, it won’t be a problem to carry it as a carry-on bag. In case of exceeding the dimensions, the instrument is carried on an extra seat in passenger cabin. Reservation is required. Only contrabass can not be carried on Turkish Airlines flights due to dimension of the seat.

Carry-on Baggage
    Economy Class: 1 piece
    Maximum dimensions for each piece: 23x40x55 cm.
    Maximum weight for each piece: 8 kg

THY'nin sitesinden ald?m. Genelde havayollar? bir adet çanta ve ek olarak enstrüman alabiliyorsunuz fakat THY buna izin vermemi?. Ki?isel e?ya olarak enstrümanlara izin veriyor ancak yukar?da ?artlara uymas? laz?m. Bunlara da uymuyorsa ve yan?na almak istiyorsan bir tane daha bilet alman gerekiyor. Bilet al?p ister cam kenar?na, ister koridar taraf?na oturtuyorsun enstrüman?.
    Ben kendi sitesinden bunu anlad?m. Kesin bilgi için mü?teri hizmetlerini arayabilirsin.
    Konu faruk tarafından (20-05-2009 Saat 01:20 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    35-40 kiloluk bir ?eyin kabin içine girmesi için en az iki ayakl? ve canl? bir ?ey olmas? laz?m. Zaten 40 kiloluk cihaz?n ebatlar? kabin içine kesinlikle s??maz. Gitar, keman gibi ufak ?eyleri yan?n?za alabiliyorsunuz fakat bahsetti?iniz ?eyi check-in bagaj olarak teslim etmeniz laz?m. Kilo s?n?r?n? geçti?i içinde ek ücret ödersiniz.
    Ayr?ca turntable'? enstrüman olarak kabul edeceklerini sanm?yorum. Prosedür bahsetti?iniz gibi olsayd? elekto gitar getirirken anfisini de yan?ma almama izin vermeleri laz?md?.

------
    3. I am traveling with a musical instrument, what should I do?

If the instrument fits cabin baggage definition, it won’t be a problem to carry it as a carry-on bag. In case of exceeding the dimensions, the instrument is carried on an extra seat in passenger cabin. Reservation is required. Only contrabass can not be carried on Turkish Airlines flights due to dimension of the seat.

Carry-on Baggage
    Economy Class: 1 piece
    Maximum dimensions for each piece: 23x40x55 cm.
    Maximum weight for each piece: 8 kg

THY'nin sitesinden ald?m. Genelde havayollar? bir adet çanta ve ek olarak enstrüman alabiliyorsunuz fakat THY buna izin vermemi?. Ki?isel e?ya olarak enstrümanlara izin veriyor ancak yukar?da ?artlara uymas? laz?m. Bunlara da uymuyorsa ve yan?na almak istiyorsan bir tane daha bilet alman gerekiyor. Bilet al?p ister cam kenar?na, ister koridar taraf?na oturtuyorsun enstrüman?.
    Ben kendi sitesinden bunu anlad?m. Kesin bilgi için mü?teri hizmetlerini arayabilirsin.
    san?r?m yap?lacak en mant?kl? ?ey sa?lam bi case içine yerle?tirip bagaja vermek olacak.yard?m?n için te?ekkürler.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada?lar ben de elektronik davul seti getirmeyi dü?ünüyorum ama getirebilir miyim, havaalan?ndan geçirebilir miyim bilmiyorum. a??rl?k olarak 3-5 kilodan fazla olaca??n? sanm?yorum. metal bi iskeleti var ve yuvarlak padleri var üstünde. kutusuyla geçiremezsem padleri çantalara ay?r?p geçirmek gibi de bir fikrim var ya da arkada??n dedi?i gibi tek bi kutu yap?p hepsini bagaja vermek de olabilir. bagaj ücreti çok sorun de?il yani bi ?ekilde getirmek istiyorum ama mümkün olur mu bilmiyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkada?lar elektro bateri getirmeyi dü?ünüyorumda tam olarak x-raydan geçerken s?k?nt? olurmu veya uça?a al?rlarm? yardmc? olursan?z sevinirim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı tanerakarsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar elektro bateri getirmeyi dü?ünüyorumda tam olarak x-raydan geçerken s?k?nt? olurmu veya uça?a al?rlarm? yardmc? olursan?z sevinirim
    Elektrobaterinin boyutuna ba?l? ufaksa alabilirsin. De?ilse check-?n esnas?nda k?r?lacak yada hassas e?yalar?n ta??nabildi?i bölüme b?rakabilirsin. X-raydan her?eyi geçirebilirsin bu arada. Önemli olan ta??y?c? havayolu ?irketinin götürmek istediklerini kabul etmesi bu yüzden baterini dert etme.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)