Bir yýlý aþkýn süredir foruma üyeyim ve þirketimden çok daha fazlasýný sizlerin buraya yazdýklarýnýzdan öðrendim.Bu yüzden en baþta siteyi kuran arkadaþlara ve tecrübelerini yazanlara teþekkür ediyorum.
Bu sabaha gelirsek;
Görüþme öncesi sýramý beklerken 2 ve 3 nolu giþeler açýktý.2.giþedeki uzak doðulu abimiz epey soru sorarken 3 numara ayakta,bir bilgisayara bir konuþtuðu kiþiye bakarak mülakat yapýyordu.Gayet anlaþýlýrdý sorularý.Hangisiyle görüþsem daha iyi olur acaba derken 3nolu abimiz ben ordayken görüþtüðü 4 ya da 5 kiþinin 2'sine red verdi.Noluyoruz derken birden 1 nolu giþe açýldý ve ilk görüþmesini benimle yaptý:
Selamlaþmadan sonra,
G: Geçen yýl da programa katýlmýþsýn,doðru mu?
B: Dogru.
-Bunu dedikten sonra pasaportu açtý,sayfanýn birine kocaman bir mühür bastý.Red mi veriyor acaba derken neyseki sorulara devam etti.(Bunu neden yaptýðýný bilen var mý acaba?)
G: Dumlupýnar Üniversitesi'nde okuyormuþsun.
B: Evet.
G: Geçen sene nereye gittin,ne iþ yaptýn,hangi restoran?
B: Teker teker cevapladým.
G: Yine ayný yer,ayný iþ mi?
B: Evet.
G: Bu ekonomik krizde seni tekrar kabul etmeleri güzelmiþ.
B: Haklýsýnýz.
G: Daha önce yurt dýþýnda bulundun mu?
B: Evet,üç kez Bulgaristan'a gittim.
G: Ne zaman ve ne için?
B: Yýllarý söyleyip,yaz tatili için dedim.
-Bu sýrada DS'leri kontrol etmeye baþladý.Son on yýlda yurtdýþýna çýktýysak iþaretlediðimiz bir yer vardý.Oraya USA yazýlmýþ.Oraya baktýktan sonra,formlarý camýn altýndan bana uzatarak(Ýçimden yine eyvah! dedim,bu iþin sonu nereye varacak) þurayý kontrol edip neden burda Bulgaristan yok tarzýnda birþey söyledi ama tam anlamadým.Sesi çok kýsýk çýkmýþtý ve hýzlý konuþmuþtu.Bende:
B: Oraya gidiþim son on yýl içinde deðildi.
G: Hmmm.
-Bu sýrada transkripte sýra geldi.Dönemlere teker teker baktý.Son döneme daha bir dikkatli baktý.(Son dönem ortalamam 0.44)
G: Ne zaman mezun olacaksýn?
B: Önümüzdeki yýl ocak ayýnda.
-Transkripti geçti,DS-2019'a bakarak bilgisayara birþeyler yazdý.Sanýrým otuz saniye kadar sürdü ama bana çok uzun geldi.Sonra:
G: Tamam vizeni onaylýyorum,birkaç gün içinde kargodan teslim alýrsýn,iyi yazlar.
Der demez ohh be dedim
Uzun oldu ama hepsini yazmak istedim.Okuyanlara teþekkürlerimi iletiyorum.
Bu arada self gidenlerden iþ sözleþmesi isteniyor denmiþti forumda.2numarada benden önce görüþen birinden istedi uzak doðulu abimiz.Sözleþmeyle ilgili detaylý sorular da sordu.Ne tür bir iþ bu gibi...Benden istenmedi.
Görüþmeye gitmeyen arkadaþlara baþarýlar.Vizesi onaylananlara da iyi yazlar diliyorum.

) þurayý kontrol edip neden burda Bulgaristan yok tarzýnda birþey söyledi ama tam anlamadým.Sesi çok kýsýk çýkmýþtý ve hýzlý konuþmuþtu.Bende:
Alýntý

da kim

Bookmarks