Yine muhalif yaftası yiyicem ama yazmak zorundayım :
Türkiye Müslüman bir ülke ve kesimler mezbahalarda veya özel kesimhanelerde islami usullere uygun olarak yapılıyor. Bundan nasıl emin oluyorsun dersen, orası benim bileceğim iş. Türkiye'de yediğim etin nerede, nasıl kesildiğini biliyorum.
Amerika'daki kesim şartlarının ise İslami usullere uymadığını ve helal olmadıklarına inanıyorum. Bir başkası farklı düşünür ve yer. İsterse domuz eti yesin, banane! Kimseye bu etleri yemeyin demediğim gibi bir dayanağı olmayan şahsi çıkarımlarınızı da lütfen bana ve benim gibi düşünenlere tavsiye etmeyin.
NY'da sadece bazı Türk kasaplarına güvenip et yiyorum. Bunun dışında sadece balık yerim. Manhattan'da her köşe başında bulunan ve genelde Arapların işlettiği Halal Food standlarına ise güvenmiyorum. Aslında birkaç kez buradan yedim fakat uzun yıllardır orada yaşayan Türklerin söylediğine göre bu standlarda kullanılan etlere de güvenilmiyor. Zaten bu standlardan birinin sahibine konuyu sorduğumda beni tatmin edici cevap veremedi. Ben sana helal olduğunu söylüyorsam senin bir sorumluluğun olmaz diyerek geçiştirdi.

Alıntı

Bookmarks