Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Daha iyi iþ bulunca asýl iþi býrakmak

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

Standart Daha iyi iþ bulunca asýl iþi býrakmak

Ben iþten 9 dolar alacaðým saatine.Eðer oldu ya çok daha iyi kazanabileceðim bir iþ buldum.Þimdi daha fazla almak varken saatine 9 dolar almak saçma geliyor.Acaba ilk iþimi býraksam gönderilir miyim Türkiyeyeiþ veren sponsoru arar þikayet fln eder miki?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

kesinlikle hayýr ! seçtiðin iþte bütün program boyunca çalýþmak zorundasýn.ayrýlýrsan Tr e postalanýrsýn.Sadece haftada min. oranda çalýþýp,baþka iþlere yoðunlaþabilirsin,ama nerden baksan günde 8 saat çalýþman lazým kendi iþinde.9 dolar çok iyi bir rakam,ben 7.3 e çalýþýcam.
    sucks !

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

iþverenle ve sponsorunla anlaþýrsan yapabilirsin
    daha önce böyle yapan çok kiþi var
    ama daha iyi þartlarý bulabilir misin bilemem
    bir de ayrýlmak ve anlaþmak için iyi bir bahane bulman lazým
    ýrkçýlýk,ayrýmcýlýk konularý gibi
    Konu hellguard tarafýndan (21-05-2009 Saat 08:34 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

9 dolar iyiymiþ aslýnda. daha çok veren iþ bulursan bize de haber ver

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

isvereninle anlasirsan problem olmaz. sponsoruna da yeni isyerinle ilgili bilgileri verirsin olur biter...

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

9 dolara ben razýyým

7.5 alcam ben, adam 9 u bulmuþ beðenmiyo

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Herkesin iyi niyetle mesaj yazdýðýný biliyorum ama konsolosluk görevlisi gibi mesaj yazmayýn lütfen. Tecrübeniz varsa anlarým ama kulaktan dolma bilgilerle yanlýþ yönlendirme yapmayýn.

2 sene önce saati 9 dolardan bir iþte çalýþýyordum. Ýlk ay çok iyiydi iþler ancak öyle zamanlar oldu ki haftada 20 saate kadar düþtük. Bu nedenle iþ aramaya baþladým, buldum ve eski iþyerimden çýktým. Bunu ne patronumla konuþtum ne de sponsorumla.

Geçen sene ise gitmem gereken iþe hiç gitmedim. Sevis'e kayýt olurken DS'te yazan, þirketimin bana bulmuþ olduðu firmanýn bilgilerini girdim fakat o iþe de gitmedim. Yine kimseye haber vermedim.

Geçen sene baþka bir eyalete giden arkadaþým sevis kaydýný bile yaptýrmadý.

Yani iþi býraktýnýz diye bazý arkadaþlarýn uydurduðu fanteziler gerçekleþmez. Özellikle Amerika'ya hiç gitmemiþ veya gidip de ordaný düzeni tam anlayamamýþ kiþiler bahsettiðim þeyler anlamakta güçlük çekebilir. O yüzden diyorum ki iþverenden ve sponsor þirketinizden bu kadar korkmayýn.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

faruk geçen yaz gidenlerden foruma bu konuyla ilgili yazanlar olmuþ
    iþ deðiþtirirsen ya da iþine gitmezsen vizeni iptal ederiz diye sponsoru tehdit etmiþ
    senin aðzýndan ise bal damlýyor resmen ama belki de dediðin gibi gidip görmediðimizden biraz týrsaklýk var içimizde o ayrý mesele
    eðer dediðin gibi bir düzen varsa amerikada kral ben olurum
    ama can alýcý soru
    böyle rahatça diyorsun ama bu sözlere güvenip iþ yapacak birinin baþýna gelecek tahlisizliklerde sorumluluk almayacaksýn bunu herkes biliyor ama vicdan azabý çekmeyecek misin
    geceleri rüyana girmeyecek mi

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Sponsor þirketiniz ve çalýþma koþullarýna göre farklýlýk gösterebilir. CIEE'de çok sýký bir sistem var. Çýktýðýnýz iþyerini sahibi eðer sizin orada olmadýðýnýzý CIEE'ye bildirirse, canýnýz sýkýlabilir.

*CIEE sadece bir örnektir..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sponsor þirketiniz ve çalýþma koþullarýna göre farklýlýk gösterebilir. CIEE'de çok sýký bir sistem var. Çýktýðýnýz iþyerini sahibi eðer sizin orada olmadýðýnýzý CIEE'ye bildirirse, canýnýz sýkýlabilir.

*CIEE sadece bir örnektir..

yurtdýþý sponsorumdan gelen bir mail de diyorki...iþinizden bizden habersiz cýkarsanýz vizeniz iptal edilebilir diyor...

sadece diyor...iptal ederim demiyor...ne la bu sevmedim çalýþmadým ne yani mecbursun demek ne demek..
    Wat

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Benim bildiðim kadarýyla da iþvereni 2 hafta önceden haberdar ettiðiniz sürece iþinizi deðiþtirebilirsiniz..Ayrýca burda sponsoru da bilgilendirmeniz lazým..

Mantýklý olan da bu..Kimse istemediði bir iþte zorla çalýþtýrýlamaz..Ýþ burdan güzel görünmüþ ama oraya gidince beðenilmemiþ veya zor gelmiþ de olabilir..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Faruðun söyledikleride kendi açýsýndan doðrudur fakat bizim çalýþtýðýmýz yerdede daha farklý þeyler yaþandý.Mesela iþe gitmeyen aksatan sorun çýkaran birçok kiþi iþten atýldý,iþten atýlmakla kalmadýlar baþka yerde iþ bulur çalýþýrýz atýldýysak ne olmuþ gibi düþünen arkadaþlarada 10 gün sonra sponsoru tarafýndan uyarý gönderildi derhal abd den çýkýn vizeniz iptal edilecektir ve uzun süre abd ye giriþ yapamayacaksýnýz vs gibi,yani eðer çalýþtýðýnýz yer sözleþmede size vaad ettiði her durumu sunuyor önünüze koyuyorsa ve siz bunu suistimal ediyorsanýz veya þýmarýklýk yapýyorsanýz ,iþ ahlakýna uygun gerçekten iþçi iþveren ve iþ ahlaký olan adý saný az çok duyulmuþ iyi biyerde çalýþýyorsanýz sizdende ayný profesyonelliði bekleyeceklerdir bunu unutmayýn.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Turkishwat Mover
    Yaþ
    43
    Tecrübe Puaný
    18

fiorex'in degindigi konuyu biraz acma ihtiyaci hissettim ;
    aynen dedigi gibi sponsor sirkete gore degisebilmekte olup, siz burdan usaya giderken eoaf (employee agreement form) doldurarak oradaki hangi ise gideceginizi sponsor sirkete beyan etmis olursunuz.sponsor sirket bunu dogrulamak icin o isyerini arar,sizin orda olmadiginizi ogrenirse programinizi iptal edebilir yada baska bir eoaf isteyebilir.
    diyelim kafaniza gore isten ayrildiniz,isveren size takti.isveren programinizi iptal edip sizi evinize gonderebilir.dolayisiyla diger arkadasin dedigi gibi kulaktan dolma bilgilerle konusmayip gercekci olmak lazim.
    ayrica diger arkadas 9 dolarlik ise burun kiviriyo gibi.gidince 6-7 dolarlik islerde calisabilir hazirlikli olsun derim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Birisi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim bildiðim kadarýyla da iþvereni 2 hafta önceden haberdar ettiðiniz sürece iþinizi deðiþtirebilirsiniz..Ayrýca burda sponsoru da bilgilendirmeniz lazým..

Mantýklý olan da bu..Kimse istemediði bir iþte zorla çalýþtýrýlamaz..Ýþ burdan güzel görünmüþ ama oraya gidince beðenilmemiþ veya zor gelmiþ de olabilir..
    Arkadaþlar o zaman güzelce araþtýrýn öyle gidin nasýl bir anlayýþtýr bu.o da sizin ne olduðunuzu bilmiyor böyle iþten çýkacaðýnýzý onu sezon ortasý eleman bulmak durumunda býrakacaðýnýz bilmiyor mantýðýyla düþünürseniz maðdur durumda kalan iþveren çýkýp sponsorunuzu arayýp durumu anlatýrsa olan size ve vizenize olur.siz orda çalýþmaya gidiyorsunuz adam size konaklama saðlicam þu kadardan dediyse yemek saðlicam þu kadardan dediyse haftada bu kadar saat çalýþtýrýcam diyip günündede paraný veriyorsa iþyerinde gayet düzgün davranýyorsa yani ýrkçýlýk ayrýmcýlýk gibi þeyler yapýlmýyorsa.ben sýkýldým burdan gidiyorum baþka yerde çalýþýcam sen 8 veriyosun orasý 9 veriyo gibi þeylere giriþmemenizi öneririm.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

CCI'ýn Online Orientation'ýn dan alýntýdýr..

What if I want to quit my job?

No student under CCI sponsorship is permitted to leave their employment without the prior permission of CCI. This is why it is so important to read and totally understand your job offer, prior to acceptance. Permission to leave your job will be granted by CCI on a case-by-case basis. The decision will factor in:

If you discussed with CCI your reasons for leaving your job PRIOR to leaving your job.
    If you gave your employer at least 2 weeks notice before your last day.
    If you have a new job waiting for you and have a new job offer and budget sheet ready to send to CCI.
    What your reason for leaving your job is.
    If you have an outstanding debt with your employer or housing authority.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý kerempi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar o zaman güzelce araþtýrýn öyle gidin nasýl bir anlayýþtýr bu.o da sizin ne olduðunuzu bilmiyor böyle iþten çýkacaðýnýzý onu sezon ortasý eleman bulmak durumunda býrakacaðýnýz bilmiyor mantýðýyla düþünürseniz maðdur durumda kalan iþveren çýkýp sponsorunuzu arayýp durumu anlatýrsa olan size ve vizenize olur.siz orda çalýþmaya gidiyorsunuz adam size konaklama saðlicam þu kadardan dediyse yemek saðlicam þu kadardan dediyse haftada bu kadar saat çalýþtýrýcam diyip günündede paraný veriyorsa iþyerinde gayet düzgün davranýyorsa yani ýrkçýlýk ayrýmcýlýk gibi þeyler yapýlmýyorsa.ben sýkýldým burdan gidiyorum baþka yerde çalýþýcam sen 8 veriyosun orasý 9 veriyo gibi þeylere giriþmemenizi öneririm.
    Ben de senle ayný görüþteyim kerempi..Sadece duyduklarýmý iletiyorum o kadar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

CCI'ýn Online Orientation'ýn dan alýntýdýr..
    o cci geçen sene en az 5 öðrencinin vizesini iptal etti sýrf benim çalýþtýðým yerde onuda belirteyim.Öðrencileri dinlemedi bile.Çalýþtýðýmýz yerin sponsora bizden ayrýldý ve kötü ayrýldý bizi maðdur etti demesi yeterli oldu.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de senle ayný görüþteyim kerempi..Sadece duyduklarýmý iletiyorum o kadar
    sana deðil sözüm zaten birisi ama kim böyle düþünüyorsa bidaha düþünsün diye net yazdým sadece

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benim bir arkadaþým geçen sene gittiði iþi beðenmedi ve iþi býrakýp newyorka gitti, çalýþma izni iptal edildi bu arada. ama konsolosluðpa gidip sormuþlar biz bu durumdayýz dönelimmi diye, vizenizde sorun yok deyip göndermiþler. sonra yeni bir iþte kaçak çalýþtý dönene kadar.

yani vize iptal olmadýkça kaçak çalýþabilirsiniz. maaþtan vergide kesmiyorlar öyle çalýþýnca karlý olabiliyor. tabi en doðrusu kurallara uymak ama böyle çýkýþ yollarýda bulunabiliyor.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Ýlk sene Intrax ile, geçen sene CIEE ile gittim. Ben size "iþi býrakýn, iþvereni sallamayýn" demedim. Tabiki hiçbir sorumluluk almam bu konuda. Ben sadece kendi tecrübelerimi aktardým.
    Diðer mesajda da baþýna böyle bir þey gelmiþ gibi anlatanlara gönderme yaptým. Kesinlikle ama kesinlikle vizeniz iptal olur diyorlar. Ben de diyorum ki bakýn hiçbir þey olmadý.

Ayrýca çalýþma izniniz iptal edilse bile Türkiye'ye postalanmak nerden çýktý. Polis gelip sizi evinizden falan almaz veya WANTED ilanlarý asmaz saða sola. Amerika'da 20 milyon kayýtlý kaçak var. 3 aylýðýna Work&Travel ile gelmiþ öðrencinin mi peþine düþecekler?
    Konu faruk tarafýndan (22-05-2009 Saat 12:32 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

þaka bir yana faruk dediðin gibi bir düzen var ise benim için hayatýmýn en önemli haberlerinden birini vermiþ bulunmaktasýn
    eðer oraya gidip de amacýmý gerçekleþtirirsem dile benden ne dilersen

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Sonra mail atma bana ordan iþsiz kaldým diye.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

yaþ tahtaya basmam merak etme

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Herkesin iyi niyetle mesaj yazdýðýný biliyorum ama konsolosluk görevlisi gibi mesaj yazmayýn lütfen. Tecrübeniz varsa anlarým ama kulaktan dolma bilgilerle yanlýþ yönlendirme yapmayýn.

2 sene önce saati 9 dolardan bir iþte çalýþýyordum. Ýlk ay çok iyiydi iþler ancak öyle zamanlar oldu ki haftada 20 saate kadar düþtük. Bu nedenle iþ aramaya baþladým, buldum ve eski iþyerimden çýktým. Bunu ne patronumla konuþtum ne de sponsorumla.

Geçen sene ise gitmem gereken iþe hiç gitmedim. Sevis'e kayýt olurken DS'te yazan, þirketimin bana bulmuþ olduðu firmanýn bilgilerini girdim fakat o iþe de gitmedim. Yine kimseye haber vermedim.

Geçen sene baþka bir eyalete giden arkadaþým sevis kaydýný bile yaptýrmadý.

Yani iþi býraktýnýz diye bazý arkadaþlarýn uydurduðu fanteziler gerçekleþmez. Özellikle Amerika'ya hiç gitmemiþ veya gidip de ordaný düzeni tam anlayamamýþ kiþiler bahsettiðim þeyler anlamakta güçlük çekebilir. O yüzden diyorum ki iþverenden ve sponsor þirketinizden bu kadar korkmayýn.
    Ben iþ fuarýnda bize iþ veren adamýn yalancýsýyým.Ve oryantasyondaki hanýmýn.Benim suçum deðil Açýkçasý usaya gidip sevis'e kaydolmayýp ne olacaðýný deneyim etmekte istemem.
    sucks !

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

sözleþme 3 aylýk ama ben 2.5 ayda ayrýlacaðým galiba.patrona söylerim 2 hafta önceden ama patronu ikna ettikten sonra sponsoru da aramaya gerek yok herhal dimi.yani onlar çalýþýyo zanneder sonuçta patron aramazsa

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar.Ben 1 temmuz da iþe baþlayacaðým.Henüz iþimi bulamadým.Online olarak bu akþamdan itibaren ABD ki sponsor ile görüþeceðim.
    Sürem azaldý.Ýþiþ bulmam,onaylanmasý,DS formunu beklemem,pasaportuma vizenin vurulmasý,uçak bileti ayarlamasý vs.Bunlar 1 ay içersinde olur mu.Burdaki sponsorum olur diyor.Karar veremiyorum.Gitmesem mi acaba.Full paket gidiyorum.Þu ana kadar 750 dolar ödedim.Ýþim belli olunca 1300 dolara tamamlayacaðým.Bunlar hep finallerimin 25 Haziranda bitmesinden kaynaklanýyor.okulum geç kapandýðý için maalesef bunlar oldu.Fikirleri olan arkadaþlar,bekliyorum.Yardýmcý olurmusunuz.Tamam mý,devam mý?.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

peki arkadaþlar iþveren sözleþmede yazan 35-40 saatten daha az iþ verirse haftalýk o zaman ne yapacagýz?
    teþekkurler...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar ben gecen sene bunu yasamýs býrý olarak aktarýyým.ben gtmek ýstedým ýsvereným ýzýn vermedý.sponsor fýrmada(ýntrax)ýsverenýn ýzýn vermýyor dýe onlarda ýzýn vermedý neyse ben dayanamadým ve kacdým=))ýsveren sponsor fýrmayý aradý bana maýl geldý.15 gun ýcýnde ulkeyý terk etmem gerektýgýne daýr..yoksa savýsým výzem ve saglýk sýgortam ýptal olcagý yazýyordu.tabý ben týrstýgým ýcýn dondum tr ye.

ama durum bole degýlmýs farugunda dedýgý gýbý adamlar sýzý takýp etmýyo. en cok calsma ýznýnýýz ýptal oluyo(ssn)bunun dýsýnda výze felan ýptal olmuyo býlgýnýze
    KeNdÝmE YeNi BiR bEn LaSýM

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben gittikten 10 gun içerisinde iþi býrakmayý düþünüorum arkdaþaLarým caLifornidaLar onLarýn yanýnda çaLýþmayý düþünüorum.ciee ve iþverene durumu anLatýcam probLem oLur mu?daha önce ciee iLe giden arkdaþým hbrsiz iþi býraktýðýný ciee den maiL geLdiðini vizenin iptaL oLabiLeceðine dair ama hiç bir þey oLmadýðýný söyLedi.sizinde biLdiðiniz varsa payLaþýrsanýz sevinrim özeLikLe daha önce gitmiþ arkadaþLar.

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

vizeniz iptal olursa evet sizi aramazlar kacakda calisabiliriniz ama bir daha vizede alamazsiniz amerikaya...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHÝBÝ.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)