Merhaba arkadaşlar tekrar,
Bugün ayın 2 si, yeni bir ay ve yeni hafta.Ben 21 Mayısta başladığım Work and travel sürecinin 2. haftası bitmek üzere..
Çok şükür iş yerine alıştım ve bir sorunumuz yok, bundan sonra olur mu bilinmez tabi..Fakat HCMS ve Mc donalds işi tam beklediğim gibi çıktı, kazanç açısından ve sözleşmede yazılanları yerine getirme düzenleri acısından pek sorunla karşılaşmadım şimdilik.
Florida Destin bölgeside gerçekten work and travel programı için oldukça başarılı bir seçim oldu. Belki bunları yazmak için biraz erken olabilir ama en azından 2 haftalık sürec için doğrular bunlar.
Kaldığım ev iş yerine cok yakın ve yuruyerek 15 dk, bisikletle 5 dk. .Su sıralar evde kalan Taylandlı 5 kişilik gruptan yarın 2 kişi gidecek ve sonraki haftada 3 kişi gidecek…
Aslında cok yardım sever davrandılar Taylandlı cocuklar..Fakat geldiğim günden bu yana her gün aynı salak müzüklerini çalıyorlar evde, birkaçtane şarkıcıları var, benzer tonlarda aynı müziği dinleyip duruyorlar, Allahın her günü yaw…Benim müzik arşivindeki yabancı albümleri çaldım bunlara odun odun bakıyorlar
Hadi müziği geçtim arkadas, adamlarda ne bir yemek kültürü var nede eğlence…Yemek olayı zaten iğrenc…Adamlar yemek yapıyoruz diye,, herakşam domuz etini leş gibi yağın içine atıp kızartıp yiyorlar yanınada standart pilav, princ pilavı..Walla bu adamlar mutfağa girdiğinde genelde dısarı atıyorum kendimi…Yaw insan evladı derin dondurucudan çıkardığı eti, bulasık yıkadığı lavabonun içine atıpta, buzunu çözer mi yaw….
Hele dün akşam yine bir çeşit kızartma !! yaptılar yanınada bir sos,, meğerse elemanın special yemeğiymiş…Allah belanı vermesin senin specialinin dedim..Arkadas nasıl bir sossa,, leşş leşşş,,, evde adm durmaz walla,, bende gittim odada uyudum osırada burnumu kapayıp….
Neyse yaw,, yine sanırım benzer saçma yemeklerini yapıyorlar kokular geliyor burnuma,, kültür kaynaşması iste biraz tiksinçte olsa
Allahtan 2 gün sonra gidiyor asıl 2 tanesi.,, umarım sonrasında benim güzel ülkemden canımdan cok sevdiğim türk arkadaslarım gelirde buraya,, hatta belkide gelirken bana yemeklik bir şeyler falan getirirler hatta bosver getirmesini,, biz alırız burada yaww,, sooyle çiğ kofte, kısır, borek morek yaparız walla,, yaprak sarması bile yaparız olmazsa….
Ha birde cocuklar 5 kişilik grup olunca sürekli kendi dillerini aralarında konusuyorlar,, İngilizce genelde ben soru sorduğumda saolsunlar yanıt alıyorum,, bu yuzden aynı ülkeden en az 2 kişi aynı evde olsa güzel olur yani,, hee ben tek basıma kalıyorum cok mu sorun oluyor,, yooo cokta dert değil ama yinede muhabbet için yemek memek olayı için 2 kişi güzel olur en az…
Olmazsada canımız saolsun napalım,, yarın bisiklet alıyorum zaten bu elemanlardan,, 2. iş aramaya çıkacağım,, yakınlarda cok yer var,, hangisine gideyim karar veremedim ama bakıcam,, sabah erken çıkmak lazım,, hava sıcak oluyor saat 10 dan sonra…Ayrıca bisiklet almayı baslarda pek istemiyordum ama baktım yakınlarda gezecek cok yer var,, ayrıca 2. iş olursada illaki bisiklet şart, zaten alısveriş , outlet mağazalara gitmek için falanda sürekli taksieye binmekte istemiyorum, bisikletle 30 dk falan sürüyor ama keyifli oluyor..
Ayrıca yapmak isteğim bir şey var son zamanlarda,, bulunduğum bolgeye en yakın plaj olan miramar beach te sabah gunes doğarken ve akşam güneş batarken birkaç foto çekip, elime çayımı alıp soyle keyif yapayım diyorum,, e tabi erken gitmek lazım yada akşam saatlerinde gitmek gerekli…Bunun içinde bisiklet lazım,, ayrıca birde fotograf makinesi tabi….
Fotograf makinesini şimdilik buradaki elemanlardan kullandım, bazende benim cep telefonundan fakat dün benim ilk pay check yatmış,, 1 günlük yatırmıslar geldiğim tarihten dolayı bu sebeple o paraylada bir makine falan alayım diyorum bakalım,,out let mağazalarda 40-50 dolara varmıs bakacağım artık yarına…
Allahtan mc donaldsta yemekler bize % 50 indirimlide ordan kurtarıyrz cok sukur,, kahvaltılık malzemeleri wal marttan alıyrm genelde,, kahvaltılık dediğimde, nutella, çay , reçel falan…beyaz peynir goremedim, zeytin zaten yok ….bazı duyumlara gore beyaz peynir varmıs ama bir dahaki sefer dikkat edeceğim…Olmazsa türkiyeden gelen arkadaslardan karaborsadan alırım napiyiimm
Bu bölgeye gelecek arkadaslar için son tavsiyelerim,
İş sözleşmenizde yazan çalışma adresiniz neresi olursa olsun gorusuz insallah burada,, maksimum 20 dk uzakta olursunuz..
Ulaşımı dert etmeyin, ben toplu taşım araclarına rastlamadım fakat kaçak taksiler var burada,, dusunun ankarada yenimahalleden sincana gidiyorsunuz ve sadece 5 dolar veriyorsunuz,, donustede arıyorsunuz yine telefonla gelip alıyor sizi,, tabii zamanlama onemli bazen bekliyorsunuz yada arabaya coğu zaman 3-4 kişi daha alabiliyor,, kaynaşa kaynaşa gidiyorsunuz diğer arkadaslarla
İletişimde sorun değil, benzin istasyonu alısveriş merkezlerinde telefon klübeleri var, public phone….yada cep telefonu alırsınız 20 dolara o işte hallolur…
Domuz gribi olayını tekrarlıyorum…burada herhangi bir riskli durum yok gelecekte ne olur bilemiyrm ama şuan hersey yolunda…
Geldikten sonra karşılasacağınız bazı kucuk ayrıntılar var,örneğin ev kirası, super visor un size vereceği belge, pay check olayı falan,, bunlarlada gelince karsılasacaksınız,, cok dert etmeyin,, onemli değil okadar….geldğinizde bir türk gecsi yaparız anlatırım ..
Son olarakta, SSN olayı cook kolay dert etmeyin,, fakat once Sevis kaydını yapın, sonra 1 hafta falan bekleyin oyle gidin SSN e…
Bulunduğunuz bolgeye göre en yakın SSN ofisinin yerini oğrenip gidebilirisniz, 1-2 haftada size gelecktir kartınız..bende dün basvurdum…
Aklınıza takılan bir şey olursa herzamn için sorabilirisniz,, ben hiç usenmden yanıtlamaya calısyrm çünkü gelmeden once bende bir çok sorunun cevabını aldım yada alamadan geldim buraya, bazılarını burada öğrendim gordum,, aslında aklınızdaki hiçbir soruya yanıt bulamazsanız bile herhangi bir sorunla karsılasmazsınız emin olun, yeterki derdiniz karsınızdaki insana az cok anlatın,, o zaten yardımcı oluyor size istemediğiniz kadar,,
Benim bildiğim kadarıyla benim danısman şirketten gelen 8-10 arkadas varmıs bu bolgeye, diğer danısman şirketlerle gelenleri bilemiyrm tabi…fakat şirketlede görüştüm dün..ne var ne yok diye …..
Umarım sorunsuz bir work and travel sezonu geçiririz,, yolculuğunuz en iyi şekilde gecer umarım,, sorularınız olursa forumdan haberlesebilirz,, yada çok sık duramazsamda msn adresimi verebilirm…
Gelmeden once haberlesrz yine umarım,, benim yapabileceğim bir şey olursa yazmanız yeterli, çalışma saatleri dısında yardımcı olmaya calısırm…
Şimdilik bukadar

Alıntı
Bookmarks