Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 8 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 235 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: @aalpinistt (Pensacola/FL) 2009

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart @aalpinistt (Pensacola/FL) 2009

Eveeettt....??te en sonunda beklenen an....Zorlu ve uzun bir yolculuk ard?ndan ?uan Florida-Pensacola' da bir otel odas?nda kaçak yakalad???m wire less üzerinden sizlere bu sat?rlar? yaz?yorum.

Öncelikle her?ey yolunda ?uan..Saat burada 23.15 ?uanda.....

Yzacak çok sey var arkadaslar ama önemli olanlar?n? ve çok merak ettiklerinizi aktaray?m, di?er ?v?r z?v?rlar? herkes gelirken görecek zaten..Sabahleyinde erken kalkaca??m, supervisor mesaj çekmi?, beni 6-7 gibi ara, seni alay?m diye....

En son amsterdamdaki yaz?mdan sonra, Amsterdamda Nort West Havayollar?na atlad?m ve tam 9.5 saat sonra pensacolaya vard?m. Nort west gercekten mükemmel bir hizmet sa?lad? gelirken. Yan?m bo?tu, önümde televizyonum, vb hersey vard?.

Ak?am saatlerinde Pensacolaya indim. Yani saat 17.00 civarinda ( USA de) ...Buras? kilit noktayd? benim için...Çünkü amsterdamdaki türkçe konusmay? bilen ve muhabbeti seven gümrük memurlar? ( baz?lar?...) burda olmayacakt?..

Memphise indim,( buarada uçakta I-94 ve gümrük bilgi formunu verdiler..=
    Direkt pasaport kontrolüne gittim..j-1 i ve ds i gösterdim.. parmak izi ve fotodan sonra, belgeleri onaylad? ve Amerikaya hosgeldin dedi...bumu yanii hepsii...
    belkide benim ?ans?ma bilmiyrm ama, çantalar? aramad?lar, sadece x ray...fakat yinede cok abartmay?n derim...

çantada neler vard?..

Çanta

5-6 paket çorba
    çay
    seker
    bir kavanoz kurabiye
    temizlik jelleri
    güne? kremi
    ?ampuan
    Küçük çok amaçl? çak?
    k?yafet falan..

Domuz gribi

Domuz gribi konusuna gelirsek; afedersiniz ama burada, daha do?rusu Pensacola ve Memphistteki air portta ve sokaktaki insanlarda, domuz gribini tikine takan yokk
    bir allah?n kulunda mske vb..yok

fakat size tavsiyem yan?n?zda bir tane bulundurun, e?er yan?n?zdaki yada cevrenizde herhangi bir sekilde hasta birisi varsa, siz kendi onleminizi al?n, zorda kal?rsan?z takars?n?z ...var?nca birde hastal?kla ugrasmay?n,,

el hijyenine çok abartmadan özen gosterin...nede olsa uluslararas? havaalan?,,

?lk gün ilk saatler Telefon görü?meleri ve ileti?im:

- havaalanlar?nda kredi kart?yla yada parayl çal??an kulübeler var, fakat ben baz?lar?n? çal??t?ramad?m ...Bunun yerine nete ba?land?m...E-posta yazd?m...yada skype üzerinde 10 dolarl?k kontor yukledim, suan dakikas? 0.14 kusur dolara konusyrm....gerekirse diye yukledim i?te...

Giyim-K?yafet:

Ucakta gelirken klimalar sürekli cal?st?, bu sebeple üzerinize bir yelek kazak yada h?rka vb. bir?ey al?n derim..hasta olmay?n, so?uk oluyor çünkü...

Floridada hava suan nemli ve 26 derece civar?nda...gunduz s?cak olur san?r?m,, ama gece için suan birazc?k serin diyebilirm...ya?murluk al?n ayr?ca,, cuknu heran ya?acak havas? var...

ben taksiyle geldim otele,, 11 dolar verdim 5 km lik yola...ac?l?sta san?r?m 2.75 kusur faland?...

havalan? cevresinde güzel oteller var,, arast?r?n derim....benimki vergiler dahil 63 dolar...kötü oldu tabii ama havaalan?nda rezil olmak istemedim...heryer kapanm?st? zaten ordada...zaten bu yorgunlukla durulmazd? orda...

jet lag olay?

suan yorgunluk var üzerimde ve gözlerim yan?yor....dus al?p yatay?m dedim ama san?r?m almadan yat?cam...eger türkiyeden sabah binerseniz ve ak?am burda olursan?z zamanlar aras?ndaki fark? pek anlam?yorsunuz,, en az?ndan daha kolay kand?rabiliyorsunuz bünyeyi...

fakat yinede az cok yorgunluk oluyor tabi....ucakta uyumaya dikkat edin....

Not: Bu yazd???m bilgiler özelliklede benimle benzer havayolu yada eyaletleri sececek arkadaslara yarayabilir fakat, örene?in JFK ye gitti?iniz zaman daha ciddi bir güvenlik yada tarama ile kars?last?k derseniz,, ?a??rmam....

?imdilik bukadar, umar?m yararl? olur...

iyi geceler...günayd?n...

sonra tekrar görü?rzzz

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Kardesim, her seyin yolunda olusuna sevindim. Umarim hep boyle devam eder. Iyi haberlerinin devamini bekliyoruz. Dikkat et kendine..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

karde?im senin ad?na sevindim her?eyin yolunda olmas?ndan dolay?, umar?m hep böyle olur her?ey, yaz?lar?n? bekliyoruz hergün, iyi geceler
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hay?rl? olsun dostum 've mutlu son' olay?na kavu?mu?sun bir an önce..dar?s? bizim ba??m?za.
    DÜNYADA YA TOZU DUMANA KATARSIN YADA TOZU DUMANI YUTARSIN..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

aalpinistt senin ad?na çok sevindim dostum her?ey yolunda gitmi?e benziyor..Umar?m bundan sonras?da aynen böyle güze devam eder.. iyi çal??malar iyi tatiller..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

umar?m hersey bu sek?lde ?y? gecer sen?n ?c?n..?y? cal??malar we ?y? tat?ller

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hocam hay?rl? olsun , umar?m güzel bir tatil olur...
    dar?s? bizim ba??m?za art?k

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

süper walla oraya sa? salim gitmene sevindim bende karde?im umar?m ba?lad??? gibi devam eder güzellikler senin ad?na.....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

hay?rl?s? olsun,iyi çal??malar
    Somethings never changes..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkada??m yolculu?unun iyi geçmesi,çok fazla aranmaman ve rahat bi uyku çekiyor olman gerçekten çok sevindirici.ayr?ca her?eyi detay?na kadar yaz?p bize aktarman içinde çok te?ekkürler.

sana USA da ba?lang?ç nas?l "iyi" ise ayn? ?ekilde i?inde,ve dönü? yolunda da bu "iyi" devam eder dileklerimle....

dar?s? ba??m?za,iyi günler iyi tatiller aalpinistt

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Çok sevindim iy yolculuk geçirmeni . Gümrükten geçerken sak?n korkmay?n kolay olucak , zorlu bir?ey yok !
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kutlar?m öncelikle Hiç bir sorun ya?amadan varm?? olman çok sevindirici,dar?s? benim ve tum bekleyenlerin ba??na. Guzel bir yaz diliyorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sorunsuz bi yolculuk ya?am??s?n. ?n?allah bütün yaz?n en az onun kadar sorunsun olur. ?? e?leneceler

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

hay?rl? olsun

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hay?rl? olsun...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Hay?rl? olsun dostum..?n?allah biz de senin gibi sorunsuzca gideriz..

Bu arada yolculu?a zorlu demi?sin...O niye?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    19

Sorunsuz güzel bir yolculuk gecirmen sevindirici. Beni 2 sene 10 gün öncesine götürdün birden. Hemen hemen ayn? yer ve ayn? i?. Ucak bileti bile tarih haricinde ayn? nerdeyse KLM den in, NWA ya bin sonra ver elini Memphis. Sonra dandik bir ucakla da Memphisten Pencasolaya. Ben bu k?sm? hat?rlam?yorum, cünkü benim film o ucaga ad?m at?nca kopmustu. Ucak inerken uyanm?s?m, 1.5 saatte 8-10 saatlik uyku uyudum gibi hissetmistim Amsterdam ve Memphis hava alanlar? iyidir genel olarak, bence as?r? yogun ve cok büyük olmad?klar?ndan dolay? sorunsuz varmanda katk?s? büyük 2 sinin de 5-6 saat sonra hcms supervisor u kap?n? cal?p oryantasyon icin Mc Donalds Headquarter a götürür seni büyük ihtimal. Bilgisayar kars?s?nda 2 t?k t?k ile next diyerek i?i ögrenmeni beklerler. Sonra cal?sacag?n restoran? ve buna bagl? olarak kalacag?n evi belirleyip bir üniforma bir de nametag verip sonra evine postalarlar Tavsiyem supervisor seni eve b?rak?nca seni walmarta götürmesini rica et, erzak ve bisiklet al Kolay gelsin, sorun olmaz umar?m ama olrsa yaz yard?mc? olmaya cal?s?r?z...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

hay?rl? olsun..mutlu bir tatil geçirmen dile?iyle dar?s? di?er watç?lar?n ba??na
    уєѕ,ι ℓιƒт ωєιgнтѕ.ησ,ι ωσηт нєℓρ уσυ мσνє.ѕтιℓℓgяσωιηg

At&t sim kart ile dunya telekom uzerınden turkıyeyı ucuza ara

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

hadi g.olsun...dönü?ün de gidi?in gibi güzel ve kolay geçer umar?m...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar Çok te?ekkür ederim gerçekte...

Biraz önce i?ten geldim..Bugün ilk günümdü

Hersey yolunda...??i kapd?k say?l?r....Yani nerden ba?lasam bilmiyorum ya...

evde yerle?tik bakal?m...?uan e.destindeyin...ev standart amerikan evi....tek katl?...içinde hersey var...arkada birde kucuk gölü var...
    yanii ?imdi boyle anla?yorum size ama inan?nki,, bazen benim bile inanas?m gelmiyor...

evde tayland, vietnam ve koreli çocuklar var....suan 7 ki?iyiz...saolsunlar epey yard?mc? oldular evde,, çevreyi tan?tt?lar....nerde ne var gosterdiler...birazda biz kesfettik tabii,, gerçi daha 2 gün oldu gelelii ama...

mc donalds?n oryantasyonu fasa fiso....walla ilk günümde yanii bugunn nerdeyse tüm i?leri gördüm denedim,, fakat olay size kalm?s,,, yanii size ayr?ca bir?eyi anlatm?yorlar,, siz gördü?ünüzü yap?yorsunuz,,, saolsun benim evdeki taylandl? cocuklarla ayn? yerde cal?s?yormsm,,, epey yard?m ettiler walla...zaten olay boyle i?liyor,, yeni gelene,, eski çal??anlar olay? anlat?yor...

e.destin mc donalds epey yo?un,, fakat over time verecek gibi de?iller...

içecekler bedava yanii dusunun bugun benim ilk gunum ama kola içmektenn kusacamm nerdeyse....

yemeklerin % 50 sini mc donalds kars?l?yor...

Bunun d?s?nda ozel sorular?n?z varsa bana saorabilirisnz....

NOT: BUTARAFA GELECEK ARKADASLARA UYARI:

ben geleli 2-3 gün oldu buraya fakat do?ru düzgün güne? yüzü gormedik...sürekli ya?mur sanki musonlardas?n?z...
    ayr?ca gelirken ya?murluk al?n....uzun kollu bir?eyler geitirn kesin...

yanii nas?l soyl?y?m size,,, ya?mur oyle bir ya??yor ki,,, sankiii niagaran?n alt?ndan geçiyormussunuzsunuz gibi

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı aalpinistt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar Çok te?ekkür ederim gerçekte...

Biraz önce i?ten geldim..Bugün ilk günümdü

Hersey yolunda...??i kapd?k say?l?r....Yani nerden ba?lasam bilmiyorum ya...

evde yerle?tik bakal?m...?uan e.destindeyin...ev standart amerikan evi....tek katl?...içinde hersey var...arkada birde kucuk gölü var...
    yanii ?imdi boyle anla?yorum size ama inan?nki,, bazen benim bile inanas?m gelmiyor...

evde tayland, vietnam ve koreli çocuklar var....suan 7 ki?iyiz...saolsunlar epey yard?mc? oldular evde,, çevreyi tan?tt?lar....nerde ne var gosterdiler...birazda biz kesfettik tabii,, gerçi daha 2 gün oldu gelelii ama...

mc donalds?n oryantasyonu fasa fiso....walla ilk günümde yanii bugunn nerdeyse tüm i?leri gördüm denedim,, fakat olay size kalm?s,,, yanii size ayr?ca bir?eyi anlatm?yorlar,, siz gördü?ünüzü yap?yorsunuz,,, saolsun benim evdeki taylandl? cocuklarla ayn? yerde cal?s?yormsm,,, epey yard?m ettiler walla...zaten olay boyle i?liyor,, yeni gelene,, eski çal??anlar olay? anlat?yor...

e.destin mc donalds epey yo?un,, fakat over time verecek gibi de?iller...

içecekler bedava yanii dusunun bugun benim ilk gunum ama kola içmektenn kusacamm nerdeyse....

yemeklerin % 50 sini mc donalds kars?l?yor...

Bunun d?s?nda ozel sorular?n?z varsa bana saorabilirisnz....

ben geleli 2-3 gün oldu buraya fakat do?ru düzgün güne? yüzü gormedik...sürekli ya?mur sanki musonlardas?n?z...

yanii nas?l soyl?y?m size,,, ya?mur oyle bir ya??yor ki,,, sankiii niagaran?n alt?ndan geçiyormussunuzsunuz gibi

?s?n hay?rl? olsun tavs?yeler?n ?c?n tsk ler bende orlandoya g?tcem. buyuk ?ht?mal oras?da oled?r havas? ...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Cok tesekkur ederim..dar?s? ve daha guzel? herkes?n bas?na arkadaslar....
    F?rsat buldukca yazmaya devam edece?im....selamlar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

2009 un ilk watc?s? icin hersey yolunda gorunuyor. umar?m herkez icin guzel ve sorunsuz olur bu yaz..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Sevindim karde? ad?na, iyi tatiller geçirmen dile?iyle, iyi çal??malar

welcome to USA

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

hadi gecmi? olsun dostum sag salim gitmi?sin,bende iki haftaya geliyorum guneye,gorusuruz art?k oralarda...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

aalpinistt öncelikle yaz?lar?n için te?ekkürler herkesi bilgilendiriosun oralardan

her?eyin yolunda ve güzel geçmesine senin ad?na çok sevindim,in?llh bizde böle ya?ar?z.ayr?ca foruma bikaç tane oralardan çekti?in fotolar? koyarsan walla süpper olur kendine çok ii bak iyi çal??malar iyi WAT lar

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

hersey iyi ba?lamas?s
    umar?m herkesin böyle olur tatili
    iyi ?anslar herkese...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hadi hay?rl? olsun gözün ayd?n Dar?s? bizim ba??m?za...
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı aalpinistt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

panama cityde da böyledir o zaman hava hemen hemen ya?murluk mu götrcez bide ya

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

karde?im hay?rl? olsun ilk watç?m?z?n, mutlu ve ba?ar?l? bi ba?lang?ç yapmas? çok güzel. ?n?allah geçen senekigibi olmaz herkesin wat ? iyi geçer..

dar?s? herkesin ba??na.

have a nice summer @alpinist
    AEK

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)