Eveeettt....??te en sonunda beklenen an....Zorlu ve uzun bir yolculuk ard?ndan ?uan Florida-Pensacola' da bir otel odas?nda kaçak yakalad???m wire less üzerinden sizlere bu sat?rlar? yaz?yorum.
Öncelikle her?ey yolunda ?uan..Saat burada 23.15 ?uanda.....
Yzacak çok sey var arkadaslar ama önemli olanlar?n? ve çok merak ettiklerinizi aktaray?m, di?er ?v?r z?v?rlar? herkes gelirken görecek zaten..Sabahleyinde erken kalkaca??m, supervisor mesaj çekmi?, beni 6-7 gibi ara, seni alay?m diye....
En son amsterdamdaki yaz?mdan sonra, Amsterdamda Nort West Havayollar?na atlad?m ve tam 9.5 saat sonra pensacolaya vard?m. Nort west gercekten mükemmel bir hizmet sa?lad? gelirken. Yan?m bo?tu, önümde televizyonum, vb hersey vard?.
Ak?am saatlerinde Pensacolaya indim. Yani saat 17.00 civarinda ( USA de) ...Buras? kilit noktayd? benim için...Çünkü amsterdamdaki türkçe konusmay? bilen ve muhabbeti seven gümrük memurlar? ( baz?lar?...) burda olmayacakt?..
Memphise indim,( buarada uçakta I-94 ve gümrük bilgi formunu verdiler..=
Direkt pasaport kontrolüne gittim..j-1 i ve ds i gösterdim.. parmak izi ve fotodan sonra, belgeleri onaylad? ve Amerikaya hosgeldin dedi...bumu yanii hepsii...
belkide benim ?ans?ma bilmiyrm ama, çantalar? aramad?lar, sadece x ray...fakat yinede cok abartmay?n derim...
çantada neler vard?..
Çanta
5-6 paket çorba
çay
seker
bir kavanoz kurabiye
temizlik jelleri
güne? kremi
?ampuan
Küçük çok amaçl? çak?
k?yafet falan..
Domuz gribi
Domuz gribi konusuna gelirsek; afedersiniz ama burada, daha do?rusu Pensacola ve Memphistteki air portta ve sokaktaki insanlarda, domuz gribini tikine takan yokk
bir allah?n kulunda mske vb..yok
fakat size tavsiyem yan?n?zda bir tane bulundurun, e?er yan?n?zdaki yada cevrenizde herhangi bir sekilde hasta birisi varsa, siz kendi onleminizi al?n, zorda kal?rsan?z takars?n?z ...var?nca birde hastal?kla ugrasmay?n,,
el hijyenine çok abartmadan özen gosterin...nede olsa uluslararas? havaalan?,,
?lk gün ilk saatler Telefon görü?meleri ve ileti?im:
- havaalanlar?nda kredi kart?yla yada parayl çal??an kulübeler var, fakat ben baz?lar?n? çal??t?ramad?m ...Bunun yerine nete ba?land?m...E-posta yazd?m...yada skype üzerinde 10 dolarl?k kontor yukledim, suan dakikas? 0.14 kusur dolara konusyrm....gerekirse diye yukledim i?te...
Giyim-K?yafet:
Ucakta gelirken klimalar sürekli cal?st?, bu sebeple üzerinize bir yelek kazak yada h?rka vb. bir?ey al?n derim..hasta olmay?n, so?uk oluyor çünkü...
Floridada hava suan nemli ve 26 derece civar?nda...gunduz s?cak olur san?r?m,, ama gece için suan birazc?k serin diyebilirm...ya?murluk al?n ayr?ca,, cuknu heran ya?acak havas? var...
ben taksiyle geldim otele,, 11 dolar verdim 5 km lik yola...ac?l?sta san?r?m 2.75 kusur faland?...
havalan? cevresinde güzel oteller var,, arast?r?n derim....benimki vergiler dahil 63 dolar...kötü oldu tabii ama havaalan?nda rezil olmak istemedim...heryer kapanm?st? zaten ordada...zaten bu yorgunlukla durulmazd? orda...
jet lag olay?
suan yorgunluk var üzerimde ve gözlerim yan?yor....dus al?p yatay?m dedim ama san?r?m almadan yat?cam...eger türkiyeden sabah binerseniz ve ak?am burda olursan?z zamanlar aras?ndaki fark? pek anlam?yorsunuz,, en az?ndan daha kolay kand?rabiliyorsunuz bünyeyi...
fakat yinede az cok yorgunluk oluyor tabi....ucakta uyumaya dikkat edin....
Not: Bu yazd???m bilgiler özelliklede benimle benzer havayolu yada eyaletleri sececek arkadaslara yarayabilir fakat, örene?in JFK ye gitti?iniz zaman daha ciddi bir güvenlik yada tarama ile kars?last?k derseniz,, ?a??rmam....
?imdilik bukadar, umar?m yararl? olur...
iyi geceler...günayd?n...
sonra tekrar görü?rzzz

Alıntı

her?ey yolunda gitmi?e benziyor..Umar?m bundan sonras?da aynen böyle güze devam eder..

Bookmarks