Work and Travel
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Havaalanýnda bilete dahil olmayan toplam ne kadar ödüyoruz??? harç vergi? acilll.!!!

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

Standart Havaalanýnda bilete dahil olmayan toplam ne kadar ödüyoruz??? harç vergi? acilll.!!!

ya hç bilmiyorum bu bilet fiyatýna dahil olmayan nekadar ödücez yurt dýþýna çýkarken bi vergi yada harç gibi biþi mi varmýþ ??

work and travel
    Konu aek tarafýndan (25-11-2010 Saat 02:44 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    AEK

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

bileti internetten mi aldýn?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

evet 15 tl havaalanýndan alabiliyorsun
    ..:::PrInCe Of K.s.A:::..

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

evet internetten aldý arkdaþým, peki sadece 15 lira mý onun haricinde hiç biþi yokmu ?? süpermiþ ozamann
    AEK

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

yurtdýþýna çýkýþ harcý. gitmeden önce ziraat bankasýna yatýrabilirsin.orada boþa vakit harcamamýþ olursun.
    sucks !

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý aek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet internetten aldý arkdaþým, peki sadece 15 lira mý onun haricinde hiç biþi yokmu ?? süpermiþ ozamann
    evet sadece 15 tl ayrýca vakit harcama diye biþi yok 2 dk hallediyosun

Wat Profesörü
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

az önce oryantasyondaydým þirkettekilerin söyledigi geçen sene gidenlerin %50 sinin bu parayý ödediðiydi kimisi almýyo kimisi alýyo diyo
    I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Kortanzz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    az önce oryantasyondaydým þirkettekilerin söyledigi geçen sene gidenlerin %50 sinin bu parayý ödediðiydi kimisi almýyo kimisi alýyo diyo
    Öðle birþey olcaðýný pek sanmýorum onu ödemek zorunlu ben her yýl yurtdýþýna çýkýorum ve ödüyorum. Þöyle alýnmaz eðer pasaortunuzda daha önceden harç pulu var ise bu durumda tekrar almak zorunda deðilsiniz aksi halde almak zorundasýnýz.

Wat Profesörü
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý MemzA Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Öðle birþey olcaðýný pek sanmýorum onu ödemek zorunlu ben her yýl yurtdýþýna çýkýorum ve ödüyorum. Þöyle alýnmaz eðer pasaortunuzda daha önceden harç pulu var ise bu durumda tekrar almak zorunda deðilsiniz aksi halde almak zorundasýnýz.
    ya emniyetten kesin alýnýcak diye bi karar varmýþ ama geçen sene gidenlerin yarýsý vermemiþ iþte ögrenci muhabbeti felan oluyormus almýyolarmýs kimisinden kimisindende alýyolarmýs tamamen ordaki adamlýk birþey heralde bende bilmiyorum oryantasyonda söylenen bu
    I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Kortanzz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya emniyetten kesin alýnýcak diye bi karar varmýþ ama geçen sene gidenlerin yarýsý vermemiþ iþte ögrenci muhabbeti felan oluyormus almýyolarmýs kimisinden kimisindende alýyolarmýs tamamen ordaki adamlýk birþey heralde bende bilmiyorum oryantasyonda söylenen bu
    orasýný bilmiyorum ama benim bildiðim eðer pul varsa almýyorlar yoksa alýyorlar..

Acemi Watçý
    Yaþ
    44
    Tecrübe Puaný
    0

Ýlgili kanun maddesi burada: http://www.alomaliye.com/2007/yurt_d...teb_taslak.htm

Normalde herkes veriyor. Türkiye'deki öðrenciler de dahil. Ama yurtdýþýnda oturumun varsa veya orada öðrenciysen, o zaman muafsýn.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý aek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    neresi super,devletin vergilendirmedigi birsey varmi?zaten bilete dunya kadar vergi veriyoruz birde devletim benden kesiyor bu parayi,miktar olayin sacmaligini kapatiyor sadece.

Acemi Watçý
    Yaþ
    44
    Tecrübe Puaný
    0

Dünyada baþka ülkede yok böyle bir olay. Çoðu ülkede pasaport harcý diye de birþey yok.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ya arkadaslar ben bugun yatýrdým yurtdýþý çýkýþ harcýný ve pasaportuma pul yapýþtýrmadý elýme bý makbuz werdý o kadar . sordum da pul falan yapýþtýrmanýz gerekmýyormu diye ama hayýr artýk yapýþtýrmýyoruz dedý sorun olur mu?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý corrogidor Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya arkadaslar ben bugun yatýrdým yurtdýþý çýkýþ harcýný ve pasaportuma pul yapýþtýrmadý elýme bý makbuz werdý o kadar . sordum da pul falan yapýþtýrmanýz gerekmýyormu diye ama hayýr artýk yapýþtýrmýyoruz dedý sorun olur mu?
    bankadan yapýlan iþlemlerde dekont veriliyor,pula gerek yok
    Somethings never changes..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

eywallah sagolasnD

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý taltrap Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    neresi super,devletin vergilendirmedigi birsey varmi?zaten bilete dunya kadar vergi veriyoruz birde devletim benden kesiyor bu parayi,miktar olayin sacmaligini kapatiyor sadece.
    Ýþte ona bile þükredecek durumdayýz.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý taltrap Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tamamen sana katýlýyorum.

Sonra tabi ki vergi kaçýrmada 1 numara oluruz,
    tüm kobiler sene sonunda zarar gösterir,
    nakit alýþveriþte fiþ-fatura kestirmeyiz,
    yurtdýþýndan kaçak mal getiririz,
    bavul ticaretinin de en çok yapýldýðý ülkeler arasýnda oluruz.

Yaþasýn Türkiye , en büyük Türkiye ...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

yurtdışı çıkış pulu pasaport ile her yurtdışına çıktığınız zmzan eğer gideceğiniz ülkede oturma izniniz (muhaceret) yoksa 15 lira karşılığında almanız zorunlu olan almadığınız zaman pasaporttaki polis hadi bi alda gel dedii devletimizin saçma bi boğaz resmi olan yapışkanlı pul ile sömürmesi şekli...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Bu 15 liralık yurtdışı çıkış pulu parasıyla ilgili bildiklerimi paylaşayım sizinle. Ben 3 yıldır Kıbrıs'ta okuduğum için bu pulla bayaa içli dışlı oldum. Pasaportum bu pullarla dolu diyebilirim. Aslında çok gereksiz bir şey ama istiyorlar işte. Geçtiğimiz sene bu 15 lirayı emniyet kaldırdı. Muhaceret olmasa bile para almadılar bir dönem. Ama buna rağmen İzmir ve Antalya havalimanlarında başka bir şey eksik diyerekten yine aldılar 15 lirayı. Üstelik muhaceretim de vardı o zamanlar. Ama daha sonra tekrar bu paranın alınmasını kararlaştırdılar. Şu an bildiğim kadarıyla alınıyor.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý MFC Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu 15 liralýk yurtdýþý çýkýþ pulu parasýyla ilgili bildiklerimi paylaþayým sizinle. Ben 3 yýldýr Kýbrýs'ta okuduðum için bu pulla bayaa içli dýþlý oldum. Pasaportum bu pullarla dolu diyebilirim. Aslýnda çok gereksiz bir þey ama istiyorlar iþte. Geçtiðimiz sene bu 15 lirayý emniyet kaldýrdý. Muhaceret olmasa bile para almadýlar bir dönem. Ama buna raðmen Ýzmir ve Antalya havalimanlarýnda baþka bir þey eksik diyerekten yine aldýlar 15 lirayý. Üstelik muhaceretim de vardý o zamanlar. Ama daha sonra tekrar bu paranýn alýnmasýný kararlaþtýrdýlar. Þu an bildiðim kadarýyla alýnýyor.
    Yurtdisi cikis harcinin dunyada sadece Turkiyede uygulandigini da belirtiyim. Yine allahtan ucuzladi. Eskiden daha pahaliydi. Direk hava parasi
    Sometimes memories can kill...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben gecen sene bankaya yatýrdým dekontu gosterdým pasaport polýsýne gectým sorun olmuyor merak etme...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)