ya hç bilmiyorum bu bilet fiyatýna dahil olmayan nekadar ödücez yurt dýþýna çýkarken bi vergi yada harç gibi biþi mi varmýþ ??
work and travel
ya hç bilmiyorum bu bilet fiyatýna dahil olmayan nekadar ödücez yurt dýþýna çýkarken bi vergi yada harç gibi biþi mi varmýþ ??
work and travel
Konu aek tarafýndan (25-11-2010 Saat 02:44 PM ) deðiþtirilmiþtir.
AEK
bileti internetten mi aldýn?
evet 15 tl havaalanýndan alabiliyorsun
..:::PrInCe Of K.s.A:::..
evet internetten aldý arkdaþým, peki sadece 15 lira mý onun haricinde hiç biþi yokmu ??süpermiþ ozamann
AEK
yurtdýþýna çýkýþ harcý. gitmeden önce ziraat bankasýna yatýrabilirsin.orada boþa vakit harcamamýþ olursun.
sucks !
az önce oryantasyondaydým þirkettekilerin söyledigi geçen sene gidenlerin %50 sinin bu parayý ödediðiydi kimisi almýyo kimisi alýyo diyo
I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!
I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!
Ýlgili kanun maddesi burada: http://www.alomaliye.com/2007/yurt_d...teb_taslak.htm
Normalde herkes veriyor. Türkiye'deki öðrenciler de dahil. Ama yurtdýþýnda oturumun varsa veya orada öðrenciysen, o zaman muafsýn.
Dünyada baþka ülkede yok böyle bir olay. Çoðu ülkede pasaport harcý diye de birþey yok.
ya arkadaslar ben bugun yatýrdým yurtdýþý çýkýþ harcýný ve pasaportuma pul yapýþtýrmadý elýme bý makbuz werdý o kadar . sordum da pul falan yapýþtýrmanýz gerekmýyormu diye ama hayýr artýk yapýþtýrmýyoruz dedý sorun olur mu?
Tamamen sana katýlýyorum.
Sonra tabi ki vergi kaçýrmada 1 numara oluruz,
tüm kobiler sene sonunda zarar gösterir,
nakit alýþveriþte fiþ-fatura kestirmeyiz,
yurtdýþýndan kaçak mal getiririz,
bavul ticaretinin de en çok yapýldýðý ülkeler arasýnda oluruz.
Yaþasýn Türkiye , en büyük Türkiye ...
yurtdışı çıkış pulu pasaport ile her yurtdışına çıktığınız zmzan eğer gideceğiniz ülkede oturma izniniz (muhaceret) yoksa 15 lira karşılığında almanız zorunlu olan almadığınız zaman pasaporttaki polis hadi bi alda gel dedii devletimizin saçma bi boğaz resmi olan yapışkanlı pul ile sömürmesi şekli...
Bu 15 liralık yurtdışı çıkış pulu parasıyla ilgili bildiklerimi paylaşayım sizinle. Ben 3 yıldır Kıbrıs'ta okuduğum için bu pulla bayaa içli dışlı oldum. Pasaportum bu pullarla dolu diyebilirim. Aslında çok gereksiz bir şey ama istiyorlar işte. Geçtiğimiz sene bu 15 lirayı emniyet kaldırdı. Muhaceret olmasa bile para almadılar bir dönem. Ama buna rağmen İzmir ve Antalya havalimanlarında başka bir şey eksik diyerekten yine aldılar 15 lirayı. Üstelik muhaceretim de vardı o zamanlar. Ama daha sonra tekrar bu paranın alınmasını kararlaştırdılar. Şu an bildiğim kadarıyla alınıyor.
ben gecen sene bankaya yatýrdým dekontu gosterdým pasaport polýsýne gectým sorun olmuyor merak etme...
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks