Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: do?u amerika

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Standart do?u amerika

arkada?lar amerika üç bölümden olu?uyor diyebiliriz. bat?, orta ve do?u amerika. bat? amerika gerçekten çok pahal? ve zengin bir yer. özellikle california eyaleti çok pahal? ama ona göre geliriniz oluyor. bat? sahili de iyi ve türklerin en çok ya?ad??? bölge de bu bölge. orta amerika o kadar da tavsiye edebilece?imiz yerler de?il ancak orta amerikaya yak?n bir bölge olan chicago da gidilesi yerlerden biridir

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

orta amerika tarla gibi yaa hele güneye do?ru bi acaipler ve white american olduklar?ndan selam bile vermiyolarm?? (amerikada tan?mad??n?z insanlar sokakta size good morning hello flan der al???n yani)..
    dcdeki i?ime giderken otobüse binmi?tim bi kere ?oför kad?nd? duraktan bindik ilk ???klarda nas?l herkes rahat m?? diye bi soru sordu ben dumur oldumm..
    böyle ?eyler olabiliyo da orta amerikada o biraz zor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

evet orta amerika hakikaten öyle hayat do?uda ya da bat?da diyebiliriz. zaten okyanusun olmad??? yerlerde ne i?iniz var. gskapunun dedi?i gibi çok kibarlar dumur olursunuz o derece

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bat? yakas?na özgü müdür bilemem ama gerçekten ben hiç insanlara kaba davranan sayg?s?z hareketlerde bulunan a?a??layan amerikal? görmedim. (gecenin bi yar?s? sokak da sarho?larla tart??mak istisnad?r görmezden gelinmelidir. ) al???k olunmayan bir di?er durum ise NJ Transit otobüslerinin ?oförlerinin neredeyse yar?s?n?n kad?n olmas?d?r. türkiyede hiç kad?n otobüs ?oförü görmedi?imden afallam??t?r. ayr?ca cape may-wildwood seferi yapan otobüs ?oförü amcan?n biri istisnas?z olarak binen ve inen herkese good morning,good evening,have a nice day vs. demektedir. beni bir ay boyunca ?a??rtmaya devam etmi?tir.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

bir de eyaletler aras? otobüslerinin ?oförleri nedense hep siyaht? ya da bana hep öyleleri denk geldi... arkada?lar gokhan?n dedi?i gibi çok kibarlar ama büyük ?ehirlerin ?oförleri için ayn? ?eyi demem çünkü newyork'da hava liman? ile ?ehir içi ula??m?nda görev yapan bir ?oför çantalar? tekmeleyerek s?k??t?r?yordu bagaja.. manyak m?s?n dedim ama türkçe anlamaz o
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

gezgin siyah otobüs ?oförleri konusunda tespitin do?ru. ?rkç?l?k amerika da çok azalsa da siyahlar?n hep alt düzey daha fazla emek gerektiren i?lerde çal??mas? ile aç?klanabilir bu olay. yani üst düzey siyah yetkililer fazla de?ildir. bunca y?l siyahlar az çekmedi beyazlardan. otobüs ?oförleri hep siyah iken klimal? otogarlarda bilet satanlar hep beyazd?. neyse ?rkç?l?k konular?na fazla girmeyelim.o ''onlar?n'' ay?b?.
    Konu gokhaNJan tarafından (20-01-2007 Saat 07:36 PM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı gskapun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orta amerika tarla gibi yaa hele güneye do?ru bi acaipler ve white american olduklar?ndan selam bile vermiyolarm?? (amerikada tan?mad??n?z insanlar sokakta size good morning hello flan der al???n yani)..
    dcdeki i?ime giderken otobüse binmi?tim bi kere ?oför kad?nd? duraktan bindik ilk ???klarda nas?l herkes rahat m?? diye bi soru sordu ben dumur oldumm..
    böyle ?eyler olabiliyo da orta amerikada o biraz zor
    orta amerika o kadar da kötü bi yer diil. ben texas'ta çal??t?m. insanlar gayet s?cakt?. yolda yürürken selam da veriyolard? gözlemledi?im en büyük farkl?l?k, texasl?lar?n kendilirine amerikal? görmemeleriydi. kendilerini texan olarak tan?mlarlar ve arabalar?ndan tutun da evlerine kadar her tarafta texasl? olduuklar?n? vurgulayan ?eyler olur. ama bunun d???nda bir klasik bir amerikal?dan pek farkl? olduklar?n? söyleyemem.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Genel kan? bu zaten gide arkadaslar?m felan hep genellikle ezik islerde zenciler cal?s?yolar diodu

Ben zencileri seviyorum ve sempatik olduklar?n? düsünüyorum gidince b?kabilirim cekingen olabilirm onlara kars?(genelde h?rs?z ve suclu dendi?i için akl?m?n bi kösesinde korku yokta de?il)ama cogu arkadas?m?n zenci olmas? ihtimal

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

doğunun gerçekten daha ucz olduğu doğrumu?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı neolim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    do?unun gerçekten daha ucz oldu?u do?rumu?
    evet özellikle NYC çok ucuzdur
    valla bat?y? görmedim ama do?udaki ço?u ?ehirlerde ya?am pahal?.
    Ama PA,Delaware vs gibi yerler biraz daha ekonomik tabi.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı neolim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğunun gerçekten daha ucz olduğu doğrumu?
    arada fark yok hatta orta bati benim gordugum kadariyla konaklama ve yasam olarak en ucuz yer gibi.. bu arada california da wat islerinin konaklmalari genelde haftaliik 60-70 dolarken nyc ocean city florida gibi yerlerde bundan daha fazla yani bati yakasi daha pahalidir diye bisey gormedim ben..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks