Merhaba;
Ben ve 3 arkada??m 3 Martta Ankara'da vize görü?mesine gittik.Benim not ortalamam 2.1 civar?.?ngilizcemde orta düzeyde.Beraber gitti?imiz arkada?larla hemen hemen ayn? ortalama ve ingilizcemiz var.Vize görü?mesinin olaca?? gün çok heyecan yapt?m.Son saatler ingilizce çal??malar falan.?çeri girince daha farkl? bi ortamla kar??la?aca??m? san?yordum ama hiç bekledi?im gibi ç?kmad?.S?ram geldi?inde Japon Kad?n?n yan?na do?ru gidip güleryüzle merhaba dedim o da ayn? ?ekilde kar??l?k verdi.Okulumu,nerden geldi?imi,Bölümümü sordu.güzel bi ?ekilde cevaplad?m bunlar?.ondan sonra anne ve babamla ilgili sorular sordu.bunlara zor cevap verdim.bikaçtanesine hiç cevap veremedim.uzun suskunluklar sonucunda en son transkript imi açt? ve bi?eler söyledi sonra ups le ilgili yapmam gerekenleri söyledi ve görü?me bitti.inan?lmaz heyecanl?yd?m.ayn? s?n?fta oldu?um arkada? benden önce girdi ve berbat ingilizcesiyle yes/no gibi ünlemlerle görü?meyi tamamlad? arada farkl? olarak ben heyecanl?y?m dedi ingilizce 

Di?er arkada??n ingilizcesi bizimkinden daha iyiydi ve iyi i? ç?kard?.Japonla uzun bi sohbet etti.Ama Japon bu arkada?la konu?urken baya derine indi.Arkada?ta iyi konu?unca,konu?man?n sonunda "Amerikada Ba?ar?lar" dedi.Ve onun görü?meside böyle bitti.Konsolosluktan ç?k?nca,USA'e götürecek ?irketimize gittik.elimizdeki ka??tlar? gösterince "tamam siz vizeyi alm??s?n?z" dediler.biz uçak rezervasyonunu ayarlama i?ine ba?lad?k.bi yandan da konsolosluktan belgelerimizi bekliyoruz bu arada.Her?ey tamam,uçak biletini de al?rsak gidiyoruz derken bi haber geldi ?irketten ve benim ve ayn? s?n?fta oldu?um arkada? vizeleri alamam???z.Di?er ingilizcesi sa?lam olan arkada??n pasaportuna vizesi bas?lm?? halde geldi.Y?k?ld?k! Biz de kendimizi ?artland?rm??t?k art?k.neyse ki çok geç de?il.?imdi tekrar vize randevusu almaya çal???yorum.
Ama anlayamad???m baz? durumlar var.Mesela konsolosluktan bize verdikleri ka??tlar?n hepsi ayn?yd?.Yani vize alan arkada?a da ayn? ka??ttan verdiler.Vizeyi al?p almad???m?z hemen orda belli olacak diye biliyordum ben.Hadi biz sala??z anlayamad?k,?irket nas?l böyle bi hataya dü?üp bizim vize ald???m?z?n kesinle?ti?ini söyler?
Di?er bir konu,?irketimiz bize vize alamam?z?n gerekçesinin aç?k bi ?ekilde söylenmedi?ni söyledi.yani ingilizcen yetersizli?i yüzünden de olsa,not ortalamas? yüzünden de olsa herkese ayn? gerekçeyi gösteriyorlarm?? ve bu gerekçede "Türkiye'ye geri dönece?imizi garanti edememizmi?". Bana saçma geldi bu.
Bilgisi olan arkada?lar ne biliyosa payla?s?n lütfen.Önerece?iniz bi?e olursa yaz?n lütfen.

Bookmarks