Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 3 Mart / Ankara

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart 3 Mart / Ankara

Merhaba;

Ben ve 3 arkada??m 3 Martta Ankara'da vize görü?mesine gittik.Benim not ortalamam 2.1 civar?.?ngilizcemde orta düzeyde.Beraber gitti?imiz arkada?larla hemen hemen ayn? ortalama ve ingilizcemiz var.Vize görü?mesinin olaca?? gün çok heyecan yapt?m.Son saatler ingilizce çal??malar falan.?çeri girince daha farkl? bi ortamla kar??la?aca??m? san?yordum ama hiç bekledi?im gibi ç?kmad?.S?ram geldi?inde Japon Kad?n?n yan?na do?ru gidip güleryüzle merhaba dedim o da ayn? ?ekilde kar??l?k verdi.Okulumu,nerden geldi?imi,Bölümümü sordu.güzel bi ?ekilde cevaplad?m bunlar?.ondan sonra anne ve babamla ilgili sorular sordu.bunlara zor cevap verdim.bikaçtanesine hiç cevap veremedim.uzun suskunluklar sonucunda en son transkript imi açt? ve bi?eler söyledi sonra ups le ilgili yapmam gerekenleri söyledi ve görü?me bitti.inan?lmaz heyecanl?yd?m.ayn? s?n?fta oldu?um arkada? benden önce girdi ve berbat ingilizcesiyle yes/no gibi ünlemlerle görü?meyi tamamlad? arada farkl? olarak ben heyecanl?y?m dedi ingilizce Di?er arkada??n ingilizcesi bizimkinden daha iyiydi ve iyi i? ç?kard?.Japonla uzun bi sohbet etti.Ama Japon bu arkada?la konu?urken baya derine indi.Arkada?ta iyi konu?unca,konu?man?n sonunda "Amerikada Ba?ar?lar" dedi.Ve onun görü?meside böyle bitti.Konsolosluktan ç?k?nca,USA'e götürecek ?irketimize gittik.elimizdeki ka??tlar? gösterince "tamam siz vizeyi alm??s?n?z" dediler.biz uçak rezervasyonunu ayarlama i?ine ba?lad?k.bi yandan da konsolosluktan belgelerimizi bekliyoruz bu arada.Her?ey tamam,uçak biletini de al?rsak gidiyoruz derken bi haber geldi ?irketten ve benim ve ayn? s?n?fta oldu?um arkada? vizeleri alamam???z.Di?er ingilizcesi sa?lam olan arkada??n pasaportuna vizesi bas?lm?? halde geldi.Y?k?ld?k! Biz de kendimizi ?artland?rm??t?k art?k.neyse ki çok geç de?il.?imdi tekrar vize randevusu almaya çal???yorum.

Ama anlayamad???m baz? durumlar var.Mesela konsolosluktan bize verdikleri ka??tlar?n hepsi ayn?yd?.Yani vize alan arkada?a da ayn? ka??ttan verdiler.Vizeyi al?p almad???m?z hemen orda belli olacak diye biliyordum ben.Hadi biz sala??z anlayamad?k,?irket nas?l böyle bi hataya dü?üp bizim vize ald???m?z?n kesinle?ti?ini söyler?

Di?er bir konu,?irketimiz bize vize alamam?z?n gerekçesinin aç?k bi ?ekilde söylenmedi?ni söyledi.yani ingilizcen yetersizli?i yüzünden de olsa,not ortalamas? yüzünden de olsa herkese ayn? gerekçeyi gösteriyorlarm?? ve bu gerekçede "Türkiye'ye geri dönece?imizi garanti edemememizmi?". Bana saçma geldi bu.

Bilgisi olan arkada?lar ne biliyosa payla?s?n lütfen.Önerece?iniz bi?e olursa yaz?n lütfen.
    Konu mavilacivert tarafından (31-05-2009 Saat 03:31 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı mavilacivert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba;

Ben ve 3 arkada??m 3 Martta Ankara'da vize görü?mesine gittik.Benim not ortalamam 2.1 civar?.?ngilizcemde orta düzeyde.Beraber gitti?imiz arkada?larla hemen hemen ayn? ortalama ve ingilizcemiz var.Vize görü?mesinin olaca?? gün çok heyecan yapt?m.Son saatler ingilizce çal??malar falan.?çeri girince daha farkl? bi ortamla kar??la?aca??m? san?yordum ama hiç bekledi?im gibi ç?kmad?.S?ram geldi?inde Japon Kad?n?n yan?na do?ru gidip güleryüzle merhaba dedim o da ayn? ?ekilde kar??l?k verdi.Okulumu,nerden geldi?imi,Bölümümü sordu.güzel bi ?ekilde cevaplad?m bunlar?.ondan sonra anne ve babamla ilgili sorular sordu.bunlara zor cevap verdim.bikaçtanesine hiç cevap veremedim.uzun suskunluklar sonucunda en son transkript imi açt? ve bi?eler söyledi sonra ups le ilgili yapmam gerekenleri söyledi ve görü?me bitti.inan?lmaz heyecanl?yd?m.ayn? s?n?fta oldu?um arkada? benden önce girdi ve berbat ingilizcesiyle yes/no gibi ünlemlerle görü?meyi tamamlad? arada farkl? olarak ben heyecanl?y?m dedi ingilizce Di?er arkada??n ingilizcesi bizimkinden daha iyiydi ve iyi i? ç?kard?.Japonla uzun bi sohbet etti.Ama Japon bu arkada?la konu?urken baya derine indi.Arkada?ta iyi konu?unca,konu?man?n sonunda "Amerikada Ba?ar?lar" dedi.Ve onun görü?meside böyle bitti.Konsolosluktan ç?k?nca,USA'e götürecek ?irketimize gittik.elimizdeki ka??tlar? gösterince "tamam siz vizeyi alm??s?n?z" dediler.biz uçak rezervasyonunu ayarlama i?ine ba?lad?k.bi yandan da konsolosluktan belgelerimizi bekliyoruz bu arada.Her?ey tamam,uçak biletini de al?rsak gidiyoruz derken bi haber geldi ?irketten ve benim ve ayn? s?n?fta oldu?um arkada? vizeleri alamam???z.Di?er ingilizcesi sa?lam olan arkada??n pasaportuna vizesi bas?lm?? halde geldi.Y?k?ld?k! Biz de kendimizi ?artland?rm??t?k art?k.neyse ki çok geç de?il.?imdi tekrar vize randevusu almaya çal???yorum.

Ama anlayamad???m baz? durumlar var.Mesela konsolosluktan bize verdikleri ka??tlar?n hepsi ayn?yd?.Yani vize alan arkada?a da ayn? ka??ttan verdiler.Vizeyi al?p almad???m?z hemen orda belli olacak diye biliyordum ben.Hadi biz sala??z anlayamad?k,?irket nas?l böyle bi hataya dü?üp bizim vize ald???m?z?n kesinle?ti?ini söyler?

Di?er bir konu,?irketimiz bize vize alamam?z?n gerekçesinin aç?k bi ?ekilde söylenmedi?ni söyledi.yani ingilizcen yetersizli?i yüzünden de olsa,not ortalamas? yüzünden de olsa herkese ayn? gerekçeyi gösteriyorlarm?? ve bu gerekçede "Türkiye'ye geri dönece?imizi garanti edememizmi?". Bana saçma geldi bu.

Bilgisi olan arkada?lar ne biliyosa payla?s?n lütfen.Önerece?iniz bi?e olursa yaz?n lütfen.

Arkadas?m buyuk gecm?s olsun umar?m 2.defada al?rs?n vizeni

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

3 Mart'ta girdi?iniz vize görü?mesine muhtemelen DS formlar?n?z olmadan gittiniz. Dolay?s? ile size de birçok DS formu olmadan gidenlere verildi?i gibi bir ka??t verildi ve bunun üstünde eksik evraklar?n listesi vard?. Burada ?irketinizin bir suçu yok. ?irket sizin yapt???n?z görü?melere göre bir yorumda bulunmu? san?r?m. Konsolosluktaki görevli de direk red vermek yerine DS'inizi beklemi?.-ki bu yüzden orada red yedi?inizi anlayamam??s?n?z-

Red yeme sebebi olarak da konsoloslu?un gönderdi?i ka??d?n d???nda bir bilgi yoktur. Herkese ayn? ka??d? yolluyorlar. "dönece?inizi ispat edemedi?iniz için.." vs. Burada da ?irketinizin bir suçu yok.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Yani ?imdi ben ilk vize görü?mesinde neden red yedi?imi bilemeyecek miyim? ?kinci görü?mede,ilkinde neden red ald?n gibi soru soruluyormu?.Peki buna ne cevap vericem? Bana bi tavsiyeniz var m?d?r?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

öncelikle çok geçmi? olsun. red sebebini konsolostuktaki görevlinin a?z?ndan duymadan tam olarak bilemezsin. türkiye'ye dönmeme ihtimaliniz oldu?unu söylemeleri tamamen formalite. son s?n?flar hariç bu tehlike bütün wat ö?rencilerinde ayn?d?r, sizin için ekstra bi ?ey olmas? zor.
    2. görü?mede ba?ar?lar. art?k tecrübelisin, bu sefer daha rahat olursun. kendine güven, sordu?u sorulara klasik cevap vermekten kaç?n. kendini iyi ifade et. in? her?ey iyi gider...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı blueblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle çok geçmi? olsun. red sebebini konsolostuktaki görevlinin a?z?ndan duymadan tam olarak bilemezsin. türkiye'ye dönmeme ihtimaliniz oldu?unu söylemeleri tamamen formalite. son s?n?flar hariç bu tehlike bütün wat ö?rencilerinde ayn?d?r, sizin için ekstra bi ?ey olmas? zor.
    2. görü?mede ba?ar?lar. art?k tecrübelisin, bu sefer daha rahat olursun. kendine güven, sordu?u sorulara klasik cevap vermekten kaç?n. kendini iyi ifade et. in? her?ey iyi gider...
    Te?ekkür ederim.Tecrübe konusunda hakl?s?n evet.ama ben ingilizcem d???nda ba?ka bir sebepten red yemi? olmaktan korkuyorum.Hadi ingilizcemi geli?tirdim diyelim.ya ba?ka bi sorun varsa da düzeltemezsem...korktu?um nokta bu.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ingilizce d???nda bi sorun yoktur, içini rahat tut. asl?nda sorun konsolosluk görevlilerinde bencevize da??tma kritleri tam belli de?il, not ortalamas? önemli desek, çok dü?ük ortalamaya da vize veriyolar; ing önemli desek yes-no dan ba?ka ingilizce bilmeyen adamlar?n da vize ald???n? gördüm. heralde ikisinin ii bi kombinasyonunu istiyolar ba?ka bi neden de görü?mede ufak bi yere tak?l?yo olmalar? olabilir. çünkü klasik sorular d???ndakileri, senin verdi?in cevaba göre soruyolar ve ordan s?k??t?r?yolar sürekli. belki senden cevab?n? tam alamad???, ya da söyledi?in ?eyi inand?r?c? bulmad??? bi noktaya tak?ld??? için red veriyodur. böyle bi ?ey olmayabilir de, benimki sadece tahmin vize red nedeni konusundaki di?er bir teorim de, arada bi iki ki?iye red vererek ö?rencilerin programa bak?? aç?lar?n? biraz daha ciddi tutma çabas?... her isteyenin gidebilece?i gibi bi program olsa bu, eminim kendileri zararl? ç?kar. sonuçta biz oraya çal??maya gidiyoruz, ekonomilerine katk?da bulunuyoruz.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation 3 Mart Verilen Beyaz Ka??t ve Üzerinde ??aretlenen Ds - Sevis - Pasaport

Merhaba;

Di?er bir konu,?irketimiz bize vize alamam?z?n gerekçesinin aç?k bi ?ekilde söylenmedi?ni söyledi.yani ingilizcen yetersizli?i yüzünden de olsa,not ortalamas? yüzünden de olsa herkese ayn? gerekçeyi gösteriyorlarm?? ve bu gerekçede "Türkiye'ye geri dönece?imizi garanti edemememizmi?". Bana saçma geldi bu.

Karde?im ben ve 3 arkada??mda 3 mart 1.15 randevusu ile vizeye girdik. Elimizde dslerimiz olmadan gittik sizin gibi. Beyaz bi ka??t verdiler 3 müzede ds 2019 sevis ve pasaportu kendilerine yollamam?z? istemi?lerdi... Vize retti almana üzüldüm sa?l?k olsun. tekrar ba?vuru yap tabi. Bizim kahrolas? ?irketimiz hala ds göndermedi?i için al?p alamad???m?z? bilmiyorus. Konsolosluk hala vize bekliyor bizden. Ben 4. s?n?f?m okulum uzam?yor san?r?m. Not ortalamam ise 3,02 ... Ve ben dönece?imi çok güsel bi ?ekilde garantiledim onlara... yüzme antrenörüyüm olimpik havuzda çal??t?m y?llarca. Ve çal??t???m üniversite olimpik havuzundan dönece?ime dair garanti bi ka??t ald?m resmi say?s? konusu olan... onu tercümana çevirttim ve vizede 4. numaral? gi?edeki sar???n 40 45 ya?lar?ndaki ablam?z orada benden alm??t? bakt? ve ok demi?ti. sonrada i?te beyaz ka??t vererek o belgeleri istemi?ti. ?ngilizce düzeyimde çok fazla iyi olmamakla beraber tak?ld???m sorularda olmu?tu hatta ingilizce bilip bilmedi?imi bile sordu. o güldü ben güldüm. böle geçti. senin yazd?klar?n? okudum ve karamsarl??a dü?tüm. belki bende vize reddi alanlardan olaca??m. var m? bana söyleyece?in yorum yapaca??n bi?eler....

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı zafiroking Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karde?im ben ve 3 arkada??mda 3 mart 1.15 randevusu ile vizeye girdik. Elimizde dslerimiz olmadan gittik sizin gibi. Beyaz bi ka??t verdiler 3 müzede ds 2019 sevis ve pasaportu kendilerine yollamam?z? istemi?lerdi... Vize retti almana üzüldüm sa?l?k olsun. tekrar ba?vuru yap tabi. Bizim kahrolas? ?irketimiz hala ds göndermedi?i için al?p alamad???m?z? bilmiyorus. Konsolosluk hala vize bekliyor bizden. Ben 4. s?n?f?m okulum uzam?yor san?r?m. Not ortalamam ise 3,02 ... Ve ben dönece?imi çok güsel bi ?ekilde garantiledim onlara... yüzme antrenörüyüm olimpik havuzda çal??t?m y?llarca. Ve çal??t???m üniversite olimpik havuzundan dönece?ime dair garanti bi ka??t ald?m resmi say?s? konusu olan... onu tercümana çevirttim ve vizede 4. numaral? gi?edeki sar???n 40 45 ya?lar?ndaki ablam?z orada benden alm??t? bakt? ve ok demi?ti. sonrada i?te beyaz ka??t vererek o belgeleri istemi?ti. ?ngilizce düzeyimde çok fazla iyi olmamakla beraber tak?ld???m sorularda olmu?tu hatta ingilizce bilip bilmedi?imi bile sordu. o güldü ben güldüm. böle geçti. senin yazd?klar?n? okudum ve karamsarl??a dü?tüm. belki bende vize reddi alanlardan olaca??m. var m? bana söyleyece?in yorum yapaca??n bi?eler....

San?r?m bizim randevu da 2 deydi.Kar??la?m???zd?r muhtemelen.Ds belgeleri olmadan gidince böyle sonuçlanaca??n? bilmiyordum ben.Bilsem ona göre giderdim ki ?irket bize bundan bahsetmedi.Senin not ortalaman sa?lamm?? usta.Dönece?ini de garanti etmi?sin.Ooh seni almas?nlarda kimi als?nlar Görü?me esnas?nda 4 numaral? gi?eyi hat?rlam?yorum ama bizim 3ümüzede en kö?e odadaki çekikgözlü bayan geldi.Gülmeyi b?rak en ufak bi mimik bile göstermedi bana.Sadece merhaba derken gülümsedi o kadar.Ben ?imdi tekrar vize randevusu almaya çal???yorum.Vize al?rken Ankaram? yoksa ?stanbulmu daha kolayl?k sa?l?yor diye ara?t?rd?m.Bi fark olmuyormu?.Ama randevunun daha çabuk al?nmas? konusunda ?stanbul daha avantajl?ym??.O yüzden ?imdi ?stanbul'da ald?rmaya çal???yorum.Normalde gidece?im tarihten tahminen 20 gün falan daha geç gidicem e?er ikinci görü?mede vizeyi al?rsam tabi.Karamsarl??a dü?me bence.Ama kendini de ?artland?rma.Çünkü ben 3 marttan bu yana 2 ayd?r USA'da neler yapaca??m? dü?ünüyodum.Vize reddi akl?m?n ucundan bile geçmiyodu aç?kças?.Ve gerçe?i duyuna y?k?ld?m.Sana söyleyece?im bi?e yok hocam.Umar?m vizen bas?lm?? halde gelir pasaportun...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

gecmis olsun kardesim. Istanbul'dan tekrar dene sansini. Eger neden red aldiniz diye sorarsa da konsolosluk gorevlisi, ben de tam anlyamadim bir sikinti oldugunu dusunmuyordum diye cevapverebilirsin. Simdiden bol sans.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı tough Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecmis olsun kardesim. Istanbul'dan tekrar dene sansini. Eger neden red aldiniz diye sorarsa da konsolosluk gorevlisi, ben de tam anlyamadim bir sikinti oldugunu dusunmuyordum diye cevapverebilirsin. Simdiden bol sans.

Te?ekkür ederim hocam. Ama Ankara'da red yedi?im için ikinci seferde de Ankara'ya gitmek zorundaym???m. Bunu ben de yeni ö?rendim.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Te?ekkür ederim hocam. Ama Ankara'da red yedi?im için ikinci seferde de Ankara'ya gitmek zorundaym???m. Bunu ben de yeni ö?rendim.
    istanbulda girebiliyosun ben 2. için istanbuldan randevu ald?m bile

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)