Siz siz olun, hastaland???n?z yada kendinizi kötü hissetti?iniz zaman asla kafan?za göre ilaç kullanmay?n. Bu geceyi acilde geçirdikten sonra, akl?ma hemen forumdaki"ABD'ye ilaç götürme" gibi konular geldi.
Ba??ma gelenleri yazay?m, biraz ibret al?n
Sabah üzerimde biraz k?rg?nl?k vard? ve nezle&grip kar???m? bir?ey oldum san?r?m. Kahvalt?dan sonra ye?enimin antibiyotiklerinden birini yuttum. ?çti?im bu ilaç en az?ndan ak?ama kadar idare etti beni. Ak?am yeme?inden sonra yine kafama göre ilaç alma hastal???m tuttu ve bu sefer anneme ait antibiyotiklerden birini yuttum. 400 mg oldu?u için çok fazla etkilemeyece?ini dü?ündüm. Herneyse anneminde bask?lar?na dayanamay?p acile gitmek üzere yola koyuldum. Gitti?im ilk özel hastanede doktor yoktu. Kaza yerine gitti?ini söylemi?lerdi. Yakla??k yar?m saat bekledikten sonra Devlet Hastanesi'ne gideyim dedim. Ç?kt?m yola.. Ancak bir?eylerin de?i?ti?ini hissediyorum. Yolda her?eyi çift görmeye ba?lad?m. Bir anda vücudum k?zard? ve her taraf?mda "su çiçe?i" gibi kabarc?klar olu?tu. Nefes te alam?yorum. Ayr?ca yüz kaslar?m? kontrol edememeye ba?lad?m. Bütün bunlar 10 dakika içinde oldu tabiki. Hat?rlad???m tek ?ey hastaneye kay?t i?lemlerini yapt?rd???m ve doktorla aramda geçen muhabbet. Müthi? bir kalabal?k vard? birde. Ayakta duracak halimde yok. ?çeri girdim ve doktora "Asl?nda ben buraya ba?ka bir ?ikayet için gelmi?tim ama heryerim ka??n?yor ve kabarc?klar olu?tu. K?pk?rm?z? bir vucut..?laç içtin mi? diye sorunca 400 mg 'l?k bir antibiyotik yuttu?umu söyledim. Bundan sonra bay?lm???m zaten. Gözümü 3 saat sonra Gözlem Odas?'nda açt?m. Çok güçlü bir i?neyle beni kendime getirmi?ler. E?er 1000'lik içseydim ve biraz geç kalsayd?m, büyük ihtimalle aran?zda olmayacakt?m.
Hayat?mda ilk defa ba??ma böyle bir?ey geliyor. Gerçi ben 1000'lik antibiyotikleri de çerez gibi at?yordum a?z?ma ABD'de ama art?k ö?renmi? olduk. Asla ve asla kafam?za göre ilaç kullanm?yoruz..
Not: Eve geldi?imde prospektüsü okudum ve gözüme bir?ey çarpt?.
A??r? duyarl?l?k : anafilaktik reaksiyon, ?ok (anafilaktik; muhtemelen ya?am? tehdit edici).
Mutlaka ve mutlaka prospektüsü okuyun!!

Alıntı

burdan bilgi olsun.

Bookmarks