Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Siz siz olun....

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart Siz siz olun....

Siz siz olun, hastaland???n?z yada kendinizi kötü hissetti?iniz zaman asla kafan?za göre ilaç kullanmay?n. Bu geceyi acilde geçirdikten sonra, akl?ma hemen forumdaki"ABD'ye ilaç götürme" gibi konular geldi.

Ba??ma gelenleri yazay?m, biraz ibret al?n

Sabah üzerimde biraz k?rg?nl?k vard? ve nezle&grip kar???m? bir?ey oldum san?r?m. Kahvalt?dan sonra ye?enimin antibiyotiklerinden birini yuttum. ?çti?im bu ilaç en az?ndan ak?ama kadar idare etti beni. Ak?am yeme?inden sonra yine kafama göre ilaç alma hastal???m tuttu ve bu sefer anneme ait antibiyotiklerden birini yuttum. 400 mg oldu?u için çok fazla etkilemeyece?ini dü?ündüm. Herneyse anneminde bask?lar?na dayanamay?p acile gitmek üzere yola koyuldum. Gitti?im ilk özel hastanede doktor yoktu. Kaza yerine gitti?ini söylemi?lerdi. Yakla??k yar?m saat bekledikten sonra Devlet Hastanesi'ne gideyim dedim. Ç?kt?m yola.. Ancak bir?eylerin de?i?ti?ini hissediyorum. Yolda her?eyi çift görmeye ba?lad?m. Bir anda vücudum k?zard? ve her taraf?mda "su çiçe?i" gibi kabarc?klar olu?tu. Nefes te alam?yorum. Ayr?ca yüz kaslar?m? kontrol edememeye ba?lad?m. Bütün bunlar 10 dakika içinde oldu tabiki. Hat?rlad???m tek ?ey hastaneye kay?t i?lemlerini yapt?rd???m ve doktorla aramda geçen muhabbet. Müthi? bir kalabal?k vard? birde. Ayakta duracak halimde yok. ?çeri girdim ve doktora "Asl?nda ben buraya ba?ka bir ?ikayet için gelmi?tim ama heryerim ka??n?yor ve kabarc?klar olu?tu. K?pk?rm?z? bir vucut.. ?laç içtin mi? diye sorunca 400 mg 'l?k bir antibiyotik yuttu?umu söyledim. Bundan sonra bay?lm???m zaten. Gözümü 3 saat sonra Gözlem Odas?'nda açt?m. Çok güçlü bir i?neyle beni kendime getirmi?ler. E?er 1000'lik içseydim ve biraz geç kalsayd?m, büyük ihtimalle aran?zda olmayacakt?m.

Hayat?mda ilk defa ba??ma böyle bir?ey geliyor. Gerçi ben 1000'lik antibiyotikleri de çerez gibi at?yordum a?z?ma ABD'de ama art?k ö?renmi? olduk. Asla ve asla kafam?za göre ilaç kullanm?yoruz..

Not: Eve geldi?imde prospektüsü okudum ve gözüme bir?ey çarpt?.

A??r? duyarl?l?k : anafilaktik reaksiyon, ?ok (anafilaktik; muhtemelen ya?am? tehdit edici).

Mutlaka ve mutlaka prospektüsü okuyun!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmi? olsun dostum,, gercekten dikkat etmek laz?m,, uyar?lar?n için cok tesekurler...aman dikkat et kendine,,

sa?l?cakla kal

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Aman diyelim, geçmi? olsun. Neyse ki pek hap yutma huyum yok. Dikkat etmek laz?m.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Geçmi? olsun.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmi? olsun... valla bizim huyumuz bu sülaledeki herkezin ilaclar?n? ortak mal konumuna sokmak

cok zor durumda kalmad?kca ilac kullanmaya dikkat etmek lazim , özellikle antibiyotikler için. Sakas? olmuyor çünkü...

Dikkat et kendine...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

geçmi? olsun.böyle ?eylere dikkat etmek laz?m gerçekten

bu arada ald???n iki ilaç birbirinemi etki etmi? neden böyle oldu?una dair bir ?ey söyledimi doktor?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Geçmi? olsun gerçekten, zor bir gece geçirmi?indir.

Kesinlikle önemli bir konu kimyasal birer madde olan ilaçlar? doktor kontrolsüz al?n?p, kullan?mas? do?ru de?ildir. ABD için bu ilaç depolama konular? için önemli bir mesele.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

wala bende senin gibi hep kafama göre ilaç al?r?m fiorex.genelde öyle antibiyotikleri birbirine kar??t?rmam belli ilaçlar?m ward?r onlar? al?r?m ama tabi sakat i? yap?yoruz çok geçmi? olsun
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Abi napt?n sen ya öyle kafana göre antibiyotik al?n?r m?? En sakat ilaçt?r o antibiyotikler. A?r? kesici, ate? dü?ürücü, grip, kas gev?etici, vitamin gibi ilaçlarda s?k?nt? olmaz da antibiyotikler mümkün de?il kafaya göre ve kar???k al?nmaz. Hatta 12 saatte 1 al?n?rlar genelde. Bir kez benim annemde atm?? öyle kafas?na göre a?z?na hastanelik olmu?tu. Birde miad tarihlerine iyi bakmak laz?m yani son kullanma tarihlerine... Ben küçükken eczane de çal??m??t?m da ordan biliyorum burdan bilgi olsun.
    2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.

Çalışacağım İş:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Geçmi? olsun melih. ?imdi iyi olmana çok sevindim... Bunu da okuduktan sonra art?k antibiyotiklerin yan?na yakla?mam =)
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Hepiniz sa?olun varolun Ya?amadan baz? ?eyler ö?renilmiyor i?te.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

valla büyük geçmi? olsun
    benim haplara kar?? zaten hassasl???m mevcut
    ömrümde içti?im hap say?s? 2elin parmaklar?n? geçmez ama cidden dikkat edin arkada?lar
    kom?udan al?nan haplarla idare etmeyin doktora gidin

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

buyuk gecmis olsun herseyin bas? sagl?k.. dikkat edin kendinize

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Melih geçmi? olsun,umar?m iyisindir ?imdi
    Somethings never changes..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Dostum geçmi? olsun..Uyar?n için de te?ekkürler..Zaten hepimizin sigortas? var ABD'de..Türkiye'de de ya aileden ya da okuldan sigortal?y?z yine..Hasta olundu?unda en mant?kl?s? bir doktora görünmek..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmi? olsun hocam. aman dikkat yahu... bunca doktor bo?una okumuyor o kadar sene
    2009 Work and Travel

Avalon, New Jersey.

Sorularınız için pm atınız...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

melih çok geçmi? olsun !!!
    ஐ~√V^ $ahs!y€T ^√V'^~ஐ

Diejenigen, die Empfehlung Empfehlung lebensfähigen

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Çok geçmi? olsun Melih.Umar?m ?uan bir?eyin yoktur...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hiç bir zaman zorunlu olmad?kça ilaç kullanm?yorum.
    Ciddi bir?ey olmad?kça örne?in ba?,mide ve kar?n a?r?lar? ile gripte hemen ilaca sar?lmak hiç iyi bir?ey de?il.E?er durumunuz uzun bir süre sizi çok rahats?z edecek bir halde devam ediyorsa doktora olmad? bir büyü?e dan??arak ilaç al?n derim ben.Hem yan etkileri olabilir hem de ufak tefek a?r?lar için ald???n?z ilaçlar o a?r?lar tekrarlad???nda kolayca ba?vurdu?unuz ilk yer olmaya do?ru yol al?r.Tabiki zamanla vucudun direnci zay?flar.
    Ayr?ca ilaçlar?n hepsi karaci?ere zarar vermekte.Bunu da eklemeden geçmeyeyim dedim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

anflakt?k reaksiyon Ig E arac?l?g? ile olu?ur.Mast hucrelerinden histamin salg?lan?r ve diger immediator molekullerle damarlar geni?er ve tansiyon dü?er.Tedavide adrenalin kullan?l?r...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

gecmi? olsun...
    valla bnde hic ilac kullanmam hatta agr? kesici bile içmem hiç en son ne zman ilac ald?g?m? bile hat?rlam?yorum,bilincli kullanmak laz?m bunlar?...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lightbulb

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz siz olun, hastaland???n?z yada kendinizi kötü hissetti?iniz zaman asla kafan?za göre ilaç kullanmay?n. Bu geceyi acilde geçirdikten sonra, akl?ma hemen forumdaki"ABD'ye ilaç götürme" gibi konular geldi.

Ba??ma gelenleri yazay?m, biraz ibret al?n

Sabah üzerimde biraz k?rg?nl?k vard? ve nezle&grip kar???m? bir?ey oldum san?r?m. Kahvalt?dan sonra ye?enimin antibiyotiklerinden birini yuttum. ?çti?im bu ilaç en az?ndan ak?ama kadar idare etti beni. Ak?am yeme?inden sonra yine kafama göre ilaç alma hastal???m tuttu ve bu sefer anneme ait antibiyotiklerden birini yuttum. 400 mg oldu?u için çok fazla etkilemeyece?ini dü?ündüm. Herneyse anneminde bask?lar?na dayanamay?p acile gitmek üzere yola koyuldum. Gitti?im ilk özel hastanede doktor yoktu. Kaza yerine gitti?ini söylemi?lerdi. Yakla??k yar?m saat bekledikten sonra Devlet Hastanesi'ne gideyim dedim. Ç?kt?m yola.. Ancak bir?eylerin de?i?ti?ini hissediyorum. Yolda her?eyi çift görmeye ba?lad?m. Bir anda vücudum k?zard? ve her taraf?mda "su çiçe?i" gibi kabarc?klar olu?tu. Nefes te alam?yorum. Ayr?ca yüz kaslar?m? kontrol edememeye ba?lad?m. Bütün bunlar 10 dakika içinde oldu tabiki. Hat?rlad???m tek ?ey hastaneye kay?t i?lemlerini yapt?rd???m ve doktorla aramda geçen muhabbet. Müthi? bir kalabal?k vard? birde. Ayakta duracak halimde yok. ?çeri girdim ve doktora "Asl?nda ben buraya ba?ka bir ?ikayet için gelmi?tim ama heryerim ka??n?yor ve kabarc?klar olu?tu. K?pk?rm?z? bir vucut.. ?laç içtin mi? diye sorunca 400 mg 'l?k bir antibiyotik yuttu?umu söyledim. Bundan sonra bay?lm???m zaten. Gözümü 3 saat sonra Gözlem Odas?'nda açt?m. Çok güçlü bir i?neyle beni kendime getirmi?ler. E?er 1000'lik içseydim ve biraz geç kalsayd?m, büyük ihtimalle aran?zda olmayacakt?m.

Hayat?mda ilk defa ba??ma böyle bir?ey geliyor. Gerçi ben 1000'lik antibiyotikleri de çerez gibi at?yordum a?z?ma ABD'de ama art?k ö?renmi? olduk. Asla ve asla kafam?za göre ilaç kullanm?yoruz..

Not: Eve geldi?imde prospektüsü okudum ve gözüme bir?ey çarpt?.

A??r? duyarl?l?k : anafilaktik reaksiyon, ?ok (anafilaktik; muhtemelen ya?am? tehdit edici).

Mutlaka ve mutlaka prospektüsü okuyun!!
    A??r? duyarl?l?k : anafilaktik reaksiyon, ?ok
    anafilaktik=alerji yap?c?, yani o ilaca alerjin geli?irse,alerjik ?oka girebilecein yaz?oo

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

çok geçmi? olsun..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

??te bende o ?okun içerisine girdim san?r?m. Neyse ?imdilik herhangi bir sorun yok. ?laçlar?m? da içiyorum. K?sa zamanda iyile?irim in?allah

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

buna benzer bi olay bende yasamistim 2 yil once..ilac zehirlenmesi.
    gecmis olsun..
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)