Bu salý günü Delta Havayollarýndan ÝSTANBUL-JFK-ORF(NORFOLK) uçak biletini 1409 ytl'ye aldým. Ýþlemi yaptýðým an Garanti Bankasý'ndan cep telefonuma gelen bilgilendirme kýsa mesajýnda, kredi kartýmdan 1445 ytl'nin çekildiðini söylüyordu. Ama Delta'nýn websitesinde ve Delta'dan bana gelen emailde tutarýn 1409 ytl olduðu yazýyordu.
Aslýnda aradaki fark çok önemli deðil ama sonuçta para kolay kazanýlmýyor. Duyarlý birisi olarak hemen Delta'ya þu emaili attým.
Dear Sir/Madam
I have just bought a return ticket from your website, which
is from IST to ORF. However, before and after I have made
the purchase it says on your website that the total amount
of ticket price is 1409.70 TRY (Including fares and taxes)
but when I have checked with my credit card, to my great
surprise, I have seen that you have charged me 1445.01 TRY.
Where is this difference coming from? I have just received
the email sent from your website, it also says that you have
charged me 1409.70 TRY (including fares and taxes) But in
fact, the actual charge is 1445.01 TRY.
Delta'dan 2 gün sonra gelen (yani bugün) cevap þu þekilde:
Dear Mr.
Thank you for contacting Delta Air Lines.
Our records indicate the total charge Delta collected was 1409.70 TRY.
Please speak with your credit card company regarding the price
difference charged to your credit card.
Again, thank you for writing. We appreciate your selection of Delta and
will always welcome the opportunity to be of service.
Sincerely,
Khloe Johnson
Online Customer Support Desk
http://www.delta.com
Ýþin daha da ilginç yaný az önce kredi kartýmdan yapýlan güncel iþlemlere baktýðým zaman, kartýmdan çekilen tutarýn 1466 ytl olduðunu gördüm. Yani, Delta'ya attýðým emailde þikayet ettiðim tutarýn da üzerine çýkmýþ olduðunu gördüm.
Kredi kartýný çok kullanan ve yurtdýþýnda çok alýþveriþ yapmýþ birisi olarak, Garanti Bankasý'nýn bu konuda sabýkalý olduðunu biliyordum. Þöyleki, þimdi siz Amerika'dan diyelim 10$'a bir kitap aldýnýz ve o anki kura göre diyelim ki, hesabýnýza 15 ytl yansýdý. Ama Garanti Bankasý þöyle yapýyor, hesap kesim tarihindeki kura bakýp, tutarý yeniden ayarlýyor. Dolayýsýyla, 15 ytl, 16-17 ytl olabilir. Diyebilirsiniz ki, hesap kesim tarihinde kur düþebilir, o zaman da menfaatinize olacaktýr. Doðru, ama ben þimdiye kadar daha az yansýdýðýný hiç görmedim. Tahminim odur ki, Garanti Bankasý tutturabildiði kadar yüksekten ayarlýyor kuru.
Son olarak þunu da ilave etmek istiyorum ki, ben Delta Havayollarýnýn web sitesinden alýþveriþ yaptýðýmda, orada tutar dolar olarak deðil YTL olarak görünüyordu. Yani dolar üzerinden iþlem yapmadým.
Az önce Garanti Bankasý'nýn müþteri hizmetlerini aradým, durumu anlattým. Benim de daha önceden söyleyeceklerini tahmin ettiðim gibi, dolar üzerinden iþlem yapýp yapmadýðýmý sordu. Kur farkýndan bahsedecekti. Hayýr diye cevap verip durumu izah ettim. Nazlý haným adýndaki müþteri hizmetleri yetkilisi ilgileneceklerini söyledi. Bana nasýl geribildirim yapacaklarýný sordum. Bize bir iki gün sonra arayýn dedi. Burasý da ilginç, aslýnda kendilerinin aramasý lazým. Karþýma bu sefer baþka bir müþteri hizmetleri yetkilisi çýkacak, bu sefer ayný durumu ona anlatmak zorunda kalacaðým.
Paylaþmak istedim. Sevgiler.

Alýntý

Bookmarks