Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bilet Alýrken Garanti Bankasýnýn Attýðý Kazýk

Acemi Watçý
    Yaþ
    44
    Tecrübe Puaný
    0

Angry Bilet Alýrken Garanti Bankasýnýn Attýðý Kazýk

Bu salý günü Delta Havayollarýndan ÝSTANBUL-JFK-ORF(NORFOLK) uçak biletini 1409 ytl'ye aldým. Ýþlemi yaptýðým an Garanti Bankasý'ndan cep telefonuma gelen bilgilendirme kýsa mesajýnda, kredi kartýmdan 1445 ytl'nin çekildiðini söylüyordu. Ama Delta'nýn websitesinde ve Delta'dan bana gelen emailde tutarýn 1409 ytl olduðu yazýyordu.

Aslýnda aradaki fark çok önemli deðil ama sonuçta para kolay kazanýlmýyor. Duyarlý birisi olarak hemen Delta'ya þu emaili attým.

Dear Sir/Madam

I have just bought a return ticket from your website, which
    is from IST to ORF. However, before and after I have made
    the purchase it says on your website that the total amount
    of ticket price is 1409.70 TRY (Including fares and taxes)
    but when I have checked with my credit card, to my great
    surprise, I have seen that you have charged me 1445.01 TRY.
    Where is this difference coming from? I have just received
    the email sent from your website, it also says that you have
    charged me 1409.70 TRY (including fares and taxes) But in
    fact, the actual charge is 1445.01 TRY.

Delta'dan 2 gün sonra gelen (yani bugün) cevap þu þekilde:

Dear Mr.

Thank you for contacting Delta Air Lines.

Our records indicate the total charge Delta collected was 1409.70 TRY.
    Please speak with your credit card company regarding the price
    difference charged to your credit card.

Again, thank you for writing. We appreciate your selection of Delta and
    will always welcome the opportunity to be of service.

Sincerely,

Khloe Johnson
    Online Customer Support Desk
    http://www.delta.com

Ýþin daha da ilginç yaný az önce kredi kartýmdan yapýlan güncel iþlemlere baktýðým zaman, kartýmdan çekilen tutarýn 1466 ytl olduðunu gördüm. Yani, Delta'ya attýðým emailde þikayet ettiðim tutarýn da üzerine çýkmýþ olduðunu gördüm.

Kredi kartýný çok kullanan ve yurtdýþýnda çok alýþveriþ yapmýþ birisi olarak, Garanti Bankasý'nýn bu konuda sabýkalý olduðunu biliyordum. Þöyleki, þimdi siz Amerika'dan diyelim 10$'a bir kitap aldýnýz ve o anki kura göre diyelim ki, hesabýnýza 15 ytl yansýdý. Ama Garanti Bankasý þöyle yapýyor, hesap kesim tarihindeki kura bakýp, tutarý yeniden ayarlýyor. Dolayýsýyla, 15 ytl, 16-17 ytl olabilir. Diyebilirsiniz ki, hesap kesim tarihinde kur düþebilir, o zaman da menfaatinize olacaktýr. Doðru, ama ben þimdiye kadar daha az yansýdýðýný hiç görmedim. Tahminim odur ki, Garanti Bankasý tutturabildiði kadar yüksekten ayarlýyor kuru.

Son olarak þunu da ilave etmek istiyorum ki, ben Delta Havayollarýnýn web sitesinden alýþveriþ yaptýðýmda, orada tutar dolar olarak deðil YTL olarak görünüyordu. Yani dolar üzerinden iþlem yapmadým.

Az önce Garanti Bankasý'nýn müþteri hizmetlerini aradým, durumu anlattým. Benim de daha önceden söyleyeceklerini tahmin ettiðim gibi, dolar üzerinden iþlem yapýp yapmadýðýmý sordu. Kur farkýndan bahsedecekti. Hayýr diye cevap verip durumu izah ettim. Nazlý haným adýndaki müþteri hizmetleri yetkilisi ilgileneceklerini söyledi. Bana nasýl geribildirim yapacaklarýný sordum. Bize bir iki gün sonra arayýn dedi. Burasý da ilginç, aslýnda kendilerinin aramasý lazým. Karþýma bu sefer baþka bir müþteri hizmetleri yetkilisi çýkacak, bu sefer ayný durumu ona anlatmak zorunda kalacaðým.

Paylaþmak istedim. Sevgiler.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

garanti bankasi kesinlikle tum bankacilik islemlerinde sabikalidir,milyon dolarlik hesabi olan is adamiyla ogrenciyi ayni kefeye koymak,ikisinden de ayni yillik islem ucreti almak gibi,bana kalirsa mail Deltaya degilde garanti bankasina gitmeli ve sikayetini dile getirmelisin,sonucta 10 TL de olsa neden banka haksiz kazanc saglasin.

Uzman Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

kardeþim bence büyük bir maduriyettesin vve burada meblanýn az yada çok olmasý önemli deðil senin gibi kaç kiþi bilet alýyo veya alýþveriþ yapýyor internet aracýlýðýyla. Ve bunlarýn kazandýðý parayý düþünücek olursak haksýz kazançtan baþka birþey deðil bence bir mailde garantiye at olmadý genel þubeye git þikayette bulun.
    Don't Give up

Acemi Watçý
    Yaþ
    44
    Tecrübe Puaný
    0

Peþlerini býrakmayacaðým, emin olabilirsiniz

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Arkadaþým iyiki bu konuyu açmýþsýn, benimde yarama tuz bastýn ! Bende bugun farkettim ki iþ bankasý maximum kartým var ve bende deltadan bilet almýþtým iç hatlar için amerikada , mailime gelen bilette 735 ytl çekildigini söylüyor ama iþbankasýnýn interaktif bankacýlýktan dönem içi hareketlerime baktýgýmda ise o tutarýn 767 ytl oldugunu görüyorum !! Ayriyetten ayný durum british airwaysten aldýgým bilet içinde geçerli yine 50 milyon fark var olacak iþ deðil !!! Þuan kendimi zor tutuyorum küfretmemek için derhal bende arýyacagým nedir ne degildir ögrenecegim !...

Alýntý ThePoorWanderer Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Peþlerini býrakmayacaðým, emin olabilirsiniz
    Konu fbsertac tarafýndan (06-06-2009 Saat 03:45 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    "sabah 09.00, akþam 18.00. sonra baþka mecburiyetler. sýkýþýp kaldýk. sýrf yeme, içme, barýnmanýn bedeli bu kadar agýr olmamalý. hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. bir ömür karþýlýðý bir ömür yani. ne saçma."

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de hemen benim maðduriyetimi yazayým. Ben kendime ve arkadaþýma british airwaysten bilet aldým. Limit olayý yüzünden birini Ýþbankasý maksimum card ile ötekisini ise HSBC advantege card ile aldýk. Herneyse sýra geldi ekstreyi ödemeye. Ozamanýn kuru üzerinden bizim hesaplamamýzla 440 euro 935 lira ediyordu. Hsbcye gittim ekstreyi ödemeye 936 lira ödedim çýktým. Yani tam kur üzerinden çevirmiþlerdi ve ekstreye yansýtmýþlardý. Ýþbankasýnda gittiðimde þok oldum bana 1.003 lira olduðunu söylediler hatalarýnýn olduðunu söyledim. Çünkü arada çok fark vardý. Açýklamalarýda þuydu; Biz euro üzerinden kura çevirmiyoruz sadece dolar üzerinden TL parasýna çevirioruz. Yani benim 440 euroyu önce dolara sonra türk lirasýna çevirmiþler. Tabi haliyle her çevirmede bana accýk daha, accýk daha geçirmiþler helal olsun en sonunda 70 liralýk bi fark oluþturabilmiþler. Burdan iþ bankasýný kýnýyorum. Ýtiraz etmeme raðmen yapabilecekleri birþey olmadýðýný söyleyip beni paþa paþa bu parayý ödemek zorunda býraktýlar. Bende eli mahkum parayý ödedim. Bu yüzden bende amerikaya giderken yanýmda Advantage kredi kartýmý götürüp maximum kartýmý evde býrakýcam. Bide türkiyenin en büyük bankasý olucak. Yaptýðý iþe bak.

forever HSBC!!!
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý fubar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben de hemen benim maðduriyetimi yazayým. Ben kendime ve arkadaþýma british airwaysten bilet aldým. Limit olayý yüzünden birini Ýþbankasý maksimum card ile ötekisini ise HSBC advantege card ile aldýk. Herneyse sýra geldi ekstreyi ödemeye. Ozamanýn kuru üzerinden bizim hesaplamamýzla 440 euro 935 lira ediyordu. Hsbcye gittim ekstreyi ödemeye 936 lira ödedim çýktým. Yani tam kur üzerinden çevirmiþlerdi ve ekstreye yansýtmýþlardý. Ýþbankasýnda gittiðimde þok oldum bana 1.003 lira olduðunu söylediler hatalarýnýn olduðunu söyledim. Çünkü arada çok fark vardý. Açýklamalarýda þuydu; Biz euro üzerinden kura çevirmiyoruz sadece dolar üzerinden TL parasýna çevirioruz. Yani benim 440 euroyu önce dolara sonra türk lirasýna çevirmiþler. Tabi haliyle her çevirmede bana accýk daha, accýk daha geçirmiþler helal olsun en sonunda 70 liralýk bi fark oluþturabilmiþler. Burdan iþ bankasýný kýnýyorum. Ýtiraz etmeme raðmen yapabilecekleri birþey olmadýðýný söyleyip beni paþa paþa bu parayý ödemek zorunda býraktýlar. Bende eli mahkum parayý ödedim. Bu yüzden bende amerikaya giderken yanýmda Advantage kredi kartýmý götürüp maximum kartýmý evde býrakýcam. Bide türkiyenin en büyük bankasý olucak. Yaptýðý iþe bak.

forever HSBC!!!

küstünmü fubar onlara, döverim ben onlarý arkadaþým , sen üzülme
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý fubar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

forever HSBC!!!

arkadaþlar HSBC,FORTÝS,ÝNG BANK... vs. bu bankalar ulusalararasý yaptýðýnýz harcamalarý o günün kuruna göre hesap özetinize yansýtýr ve siz 3 ay sonra da ödeseniz borcunuz yine aynýdýr...ama Garanti,Ýþbank,,akbank,... vs bankalar ise henüz o seviyeye gelebilecek kadar büyüyüp geliþmedi...bugün dünyanýn en büyük bankasý tartýþmasýz HSCB...þube sayýsý,personel sayýsý...vs olarak onlarla kimse yarýþamaz...keza Fortis,ing,... bankalar da uluslararasý alanda çok fazla iþlemin yapýldýðý nakit trafiði yoðun olan bankalar...Bu bankalar garanti yada iþ bankasýnýn uyguladýðý politikayý uygulasalar emin olun bukadar büyümezlerdi...
    UMUDU OLMAYAN ARKADAÞLARA...
    "Terk edenler asla kazanamaz...Kazanan asla terk etmez.Bazý insanlar çalýþýrken keyifle ýslýk çalar.Hayatlarý muhteþemdir...Bazýlarý durmadan aðlar inler.Ben çocuklara hep ayný þeyi söylerim:'Þikayet etmeyin,itham etmeyin,bahane bulmayýn...Hayatýn sloganý ASLA BIRAKMAYACAKSIN'dýr.Çoðu terk ediþimizde,zafere birkaç adým kaldýðýnýn farkýnda bile olmayýz.Baþarý yarýþmanýn kendisinden birkaç saniye daha dayanabilirsek,bizimdir...
    Yarvay McDonald Valentine

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

bizim ulkede herseyýn bir kýlýfý var zaten fubarýn ornegýnde oldugu gýbý sacma nedenler surulerek yapýlan hata býrde savunuluyor o nedenle buyuyor ve dunya bankalarý cýkarýyoruz...
    Better late than never

ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben de garantiyle aldým
    o anki kuru hesapladým 5lira oynamýþtý sadece
    faturaya yansýyanlar arasýnda

Acemi Watçý
    Yaþ
    44
    Tecrübe Puaný
    0

Ama iþin ilginç yaný þu ben Delta'dan bilet aldýðým zaman internette 1409 ytl yazýyordu. Delta'dan bana gelen emailde de 1409 yazýyordu ama bu tutar ayný gün Garanti'de bir baktým 1445 olmuþ, aradan 3 gün geçmiþ 1466 olmuþ. Hesap kesim tarihime 4 gün var. Böyle giderse, hesap kesilmeden 1500 ytl yi geçecek

Sözün özü: þerefsiz bunlar

Gerçi 2 ytl bonus lütfetmiþler ama

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

Ama iþin ilginç yaný þu ben Delta'dan bilet aldýðým zaman internette 1409 ytl yazýyordu. Delta'dan bana gelen emailde de 1409 yazýyordu ama bu tutar ayný gün Garanti'de bir baktým 1445 olmuþ, aradan 3 gün geçmiþ 1466 olmuþ. Hesap kesim tarihime 4 gün var. Böyle giderse, hesap kesilmeden 1500 ytl yi geçecek

Sözün özü: þerefsiz bunlar

Gerçi 2 ytl bonus lütfetmiþler ama

ooouuuwwww... ne yapcaksýn okadar bonusu yawww...harca harca bitmez onlar þimdi...
    UMUDU OLMAYAN ARKADAÞLARA...
    "Terk edenler asla kazanamaz...Kazanan asla terk etmez.Bazý insanlar çalýþýrken keyifle ýslýk çalar.Hayatlarý muhteþemdir...Bazýlarý durmadan aðlar inler.Ben çocuklara hep ayný þeyi söylerim:'Þikayet etmeyin,itham etmeyin,bahane bulmayýn...Hayatýn sloganý ASLA BIRAKMAYACAKSIN'dýr.Çoðu terk ediþimizde,zafere birkaç adým kaldýðýnýn farkýnda bile olmayýz.Baþarý yarýþmanýn kendisinden birkaç saniye daha dayanabilirsek,bizimdir...
    Yarvay McDonald Valentine

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Hmm dünde ben aldým Maximum'la toplamda 260 dolarlýk iþlem yaptým. Bakalým ne kadar yansýtacaklar merak ediyorum.

Acemi Watçý
    Yaþ
    44
    Tecrübe Puaný
    0

Þikayetime Garanti Bankasý'ndan gelen yazýlý cevap:

5406 xxxx xxxx 1014 nolu kredi kartinizin bir sonraki donem kesilecek olan ekstresinde yer alan yabanci para cinsinden yapilan harcamalarin TL’ye donusturulmesi ile ilgili 10463403 numarali mesajiniz degerlendirmeye alinmistir.

Kredi kartinizin odeme tipi TL olarak secilmistir.

Yurtdisinda yapilan harcamalar, Kartli Sistem Kuruluslarinin uyguladigi donusum kurlari esas alinarak takas para birimine (USD) cevrilir. Bu bedel hesap kesim tarihindeki Garanti Bankasi Gise Doviz satis kurundan TL'ye cevrilir ve %2’ye varan oranda komisyon eklenerek hesap ozetinize yansitilir.

Ancak kredi kartinizin odeme tipini USD yada EUR olarak secmeniz halinde, orijinal harcama tutari USD veya EUR yapilirsa yukarida belirttigimiz uygulama kapsamina girmeyecektir. Diger yabanci para cinsinden yapilan harcamalar ise Kredi Karti Sistem Kuruluslarinin uyguladiklari parite dikkate alinarak USD veya EUR’a cevrilerek Bankamiza yansitilacak ve tarafimizdan da kredi kartina borc kaydedilecektir.

Kredi kartinizin odeme tipini 4440333 numarali Alo Garanti hattimizdan, internet subemizden yada subelerimizden degistirebilirsiniz. Odeme tipi degisikligi yapildiktan sonraki harcamalar talebinize gore ekstrelenecektir.

5406 xxxx xxxx 1014 kredi kartimizi kullandiginiz ve Garanti Bankasi’ni tercih ettiginiz icin tesekkur ederiz.

Sözün özü Garanti Bankasý yurtdýþý harcamalarýndan %2 ye kadar komisyon alýyormuþ. Bilgilerinize.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bundan 6 ay önce benimde baþýma böyle bir sorun geldi ben de uçak bileti deðil ama amerikadan biþeyler getirttim 500 $ ve akbank mastercard ile ödemiþtim garantiden gelen mailde olduðu gibi ödemeyi rapidshare üzerinden TRY cinsinden yapmýþtým ve beklediðimden 60 tl fazla gözüküyordu tabi senin bankan açýklayabilmiþ bunu akbank açýklayamamýþtý bende sipariþi iptal ettim ve usd olarak yaptým alýþveriþimi ve o zaman o günkü karþýlýðý neyse ona çevirdiler

iþin özü kýsacasý alýþverinizi kesinlikle TRY cinsinden yapmayýn her zaman USD olarak yapýn...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Çok ilginç bir durum da maximum kartta yaþadým. Normal þartlarda 403 lira kesilmesi gerekirken 376 lira kesildi hesabýmdan. Umarým sonradan hesaba yansýyan extra bir miktar olmaz.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

Þikayetime Garanti Bankasý'ndan gelen yazýlý cevap:

5406 xxxx xxxx 1014 nolu kredi kartinizin bir sonraki donem kesilecek olan ekstresinde yer alan yabanci para cinsinden yapilan harcamalarin TL’ye donusturulmesi ile ilgili 10463403 numarali mesajiniz degerlendirmeye alinmistir.

Kredi kartinizin odeme tipi TL olarak secilmistir.

Yurtdisinda yapilan harcamalar, Kartli Sistem Kuruluslarinin uyguladigi donusum kurlari esas alinarak takas para birimine (USD) cevrilir. Bu bedel hesap kesim tarihindeki Garanti Bankasi Gise Doviz satis kurundan TL'ye cevrilir ve %2’ye varan oranda komisyon eklenerek hesap ozetinize yansitilir.

Ancak kredi kartinizin odeme tipini USD yada EUR olarak secmeniz halinde, orijinal harcama tutari USD veya EUR yapilirsa yukarida belirttigimiz uygulama kapsamina girmeyecektir. Diger yabanci para cinsinden yapilan harcamalar ise Kredi Karti Sistem Kuruluslarinin uyguladiklari parite dikkate alinarak USD veya EUR’a cevrilerek Bankamiza yansitilacak ve tarafimizdan da kredi kartina borc kaydedilecektir.

Kredi kartinizin odeme tipini 4440333 numarali Alo Garanti hattimizdan, internet subemizden yada subelerimizden degistirebilirsiniz. Odeme tipi degisikligi yapildiktan sonraki harcamalar talebinize gore ekstrelenecektir.

5406 xxxx xxxx 1014 kredi kartimizi kullandiginiz ve Garanti Bankasi’ni tercih ettiginiz icin tesekkur ederiz.

Sözün özü Garanti Bankasý yurtdýþý harcamalarýndan %2 ye kadar komisyon alýyormuþ. Bilgilerinize.
    kredi kartýmýzýn ödeme tipini belirleyebiliyoruz..
    on gün kadar önce hsbc kredi kartýmý çýkarýrken yurtdýþý ödemelirimi TL mi yoksa Dolar cinsinden yapmak istediðimi sordular, bende dolar tercih ettim yani ekstreme dolar olarak yansýyacak..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)