Bu sal? günü Delta Havayollar?ndan ?STANBUL-JFK-ORF(NORFOLK) uçak biletini 1409 ytl'ye ald?m. ??lemi yapt???m an Garanti Bankas?'ndan cep telefonuma gelen bilgilendirme k?sa mesaj?nda, kredi kart?mdan 1445 ytl'nin çekildi?ini söylüyordu. Ama Delta'n?n websitesinde ve Delta'dan bana gelen emailde tutar?n 1409 ytl oldu?u yaz?yordu.
Asl?nda aradaki fark çok önemli de?il ama sonuçta para kolay kazan?lm?yor. Duyarl? birisi olarak hemen Delta'ya ?u emaili att?m.
Dear Sir/Madam
I have just bought a return ticket from your website, which
is from IST to ORF. However, before and after I have made
the purchase it says on your website that the total amount
of ticket price is 1409.70 TRY (Including fares and taxes)
but when I have checked with my credit card, to my great
surprise, I have seen that you have charged me 1445.01 TRY.
Where is this difference coming from? I have just received
the email sent from your website, it also says that you have
charged me 1409.70 TRY (including fares and taxes) But in
fact, the actual charge is 1445.01 TRY.
Delta'dan 2 gün sonra gelen (yani bugün) cevap ?u ?ekilde:
Dear Mr.
Thank you for contacting Delta Air Lines.
Our records indicate the total charge Delta collected was 1409.70 TRY.
Please speak with your credit card company regarding the price
difference charged to your credit card.
Again, thank you for writing. We appreciate your selection of Delta and
will always welcome the opportunity to be of service.
Sincerely,
Khloe Johnson
Online Customer Support Desk
http://www.delta.com
??in daha da ilginç yan? az önce kredi kart?mdan yap?lan güncel i?lemlere bakt???m zaman, kart?mdan çekilen tutar?n 1466 ytl oldu?unu gördüm. Yani, Delta'ya att???m emailde ?ikayet etti?im tutar?n da üzerine ç?km?? oldu?unu gördüm.
Kredi kart?n? çok kullanan ve yurtd???nda çok al??veri? yapm?? birisi olarak, Garanti Bankas?'n?n bu konuda sab?kal? oldu?unu biliyordum. ?öyleki, ?imdi siz Amerika'dan diyelim 10$'a bir kitap ald?n?z ve o anki kura göre diyelim ki, hesab?n?za 15 ytl yans?d?. Ama Garanti Bankas? ?öyle yap?yor, hesap kesim tarihindeki kura bak?p, tutar? yeniden ayarl?yor. Dolay?s?yla, 15 ytl, 16-17 ytl olabilir. Diyebilirsiniz ki, hesap kesim tarihinde kur dü?ebilir, o zaman da menfaatinize olacakt?r. Do?ru, ama ben ?imdiye kadar daha az yans?d???n? hiç görmedim. Tahminim odur ki, Garanti Bankas? tutturabildi?i kadar yüksekten ayarl?yor kuru.
Son olarak ?unu da ilave etmek istiyorum ki, ben Delta Havayollar?n?n web sitesinden al??veri? yapt???mda, orada tutar dolar olarak de?il YTL olarak görünüyordu. Yani dolar üzerinden i?lem yapmad?m.
Az önce Garanti Bankas?'n?n mü?teri hizmetlerini arad?m, durumu anlatt?m. Benim de daha önceden söyleyeceklerini tahmin etti?im gibi, dolar üzerinden i?lem yap?p yapmad???m? sordu. Kur fark?ndan bahsedecekti. Hay?r diye cevap verip durumu izah ettim. Nazl? han?m ad?ndaki mü?teri hizmetleri yetkilisi ilgileneceklerini söyledi. Bana nas?l geribildirim yapacaklar?n? sordum. Bize bir iki gün sonra aray?n dedi. Buras? da ilginç, asl?nda kendilerinin aramas? laz?m. Kar??ma bu sefer ba?ka bir mü?teri hizmetleri yetkilisi ç?kacak, bu sefer ayn? durumu ona anlatmak zorunda kalaca??m.
Payla?mak istedim. Sevgiler.

Alýntý

Bookmarks