arkada?lar böyle bir s?ralama yapabilecek biri var m?
arkada?lar böyle bir s?ralama yapabilecek biri var m?
bu ingilizce seviyesine göre de?i?ir. bi s?ralama yapmak zor
bu konuda direk i? kategorisi vererek s?ralama yapamam ama
tip li i?ler s?ralman?n üstlerinde.bellboy, garson, ....
amerikada is ararken biz de boyle bisey dusunmustuk. amerikadaki yasal asgari ucret sinirlari gibi bi sayfa vardi en dusuk asgari saat ucretleri vardi.
bu listeye gore
1-alaskada tomruk isi-yanlis hatirlamiyosam saatte 150 dolar gibi bi para veriyolardi ama calisma sartlarinin zorlugundan olsa gerek %40 gibi bi olum orani vardi.
2-alaskada kucuk balik gemilerinin murettebati- saatte 35 dolar veriyodu ama gemilerin %20 si geri donmuyo diye duydum. geri donmeme sebebi genelde batma oluyomus ve kurtulan olmuyomus.
3- new york city de gokdelen insaat iscisi-19 dolar saatlik ucret==> bu isi ciddi ciddi dusunduk.
4-hatirlamiyorum
5- alaskadaki balik fabrikalarinin deneyimli kadrolarina saatte 12 dolardan 18 dolara kadar para veriyolar
~~~~~~~~~~gerisini hatirlamiyorum
ben hilton ve jw marriott otellerinde çal??t?m en karl? i?ler s?ras?yla
1-otelin mühendislik i?ini yapanlar(elektrik vb. ?eyleri sürekli kontrol edenler)
2-server
3-evensetup
Alakas?z olcak da ?u tomrik i?ine tak?ld? akl?m ?u 150 dolar olan saati.
Nas? bi i? oldu?unu bilen var m??
Yengeç avc?l??? gibi bi ?ey mi acaba?
beline bir ip ba?lay?p eline dev bir elektrikli testere veriyorlar ve 40-50 metre yüksekli?indeki a?ac?n tepesine ç?k?yorsun. a?ac?n tepesini kesiyorsun tomruk olacak ?ekilde üstündeki tüm dallar? kesiyorsun. sonrada dipten kesiyorlar o a?ac?. bende national geographic de izledim.![]()
yani demek istedi?im wat ö?rencileri için bir i? de?il. profesyonel yap?lan bir i?. birde alaskada gidip gelmeyen gemiler akl?ma tak?ld?.... madem gelmeyece?ini biliyorsun neden gidiyorsun...
alla alla su gidipte dönmeyen gemi olay? saglam para ama cok sakat hakkaten zaten o i?ler wat i?leri içersinde yer alm?yor haliyle wat c?lar?n kend? i?ler?n? b?rak?p o i?e gecmeler? mumkun de?l C?EE sorun c?karabilir
ben geçen sene new yorkta bi çocukla tan??m??t?m o gemi i?i yapt?m demi?ti.neyi nas?l yapt? onu bilmiyom ama hatta gemi batm?? m? ne olmu? öle bi?iler..watla gidenler de yapabiliyo demekki
abi önce sa?l?k!Boswerin paray? fln
wat süresi =3 ay (90 gün)
kazan?lacak para=ortalama 3000 dolar
tomruk i?i =saati 150 dolardan günlük 1500 dolar(ortalama 10 saat)
iki günde kazan?lacak para=3000 dolar
3 ay= 2 gün????
bence ölüm oran? yüzde 40 olamaz imkans?z.. bence yüzde 90 lardad?r bu)
arkada?lar bari hayalini kural?m hayalde parayla de?il ya).. günlük 1000 dolar kazansak. 90 günde 90000 dolar..allah paraya bak..hayali bile delirtiyo
)
90000 $ ? yiyemeden gitmek de var...
ozgurs59 abi yazd??n mesaj avatar?nla hiç uyu?muyor.
avatar?na bak?nca insan "off paraya bak lan $90.000 boru mu" demeni bekliyor.![]()
beyler avatar?mla uyumlu olarak konu?acak olursam buras? kar???r
Eric Cartman adam?md?r benim, onun kadar f?rlamas?n? görmedim .
budamadan keserlerse i? kar???r, a?ac?n alt?n? temizleme derdi ba?lar bu sefer ohoo uzun i? en iyisi temizleyip sonra kesmek ard?ndan yüklemekfoto olsa koyard?k buraya
admin (at) turkishwat.net
vayy be daha ö?renece?imiz çok ?ey var....
genclik en karli wat isi tartismasiz pedicab isiydi(becerebilenler icin tabi)
burda ilk defaaa pedicabcilerin nekadar para kazandiklarini soyleyim saatliginiz 150-200 dolara bile gelme ihtimali var ama genelde gunluk 300-400 ozel gunlerde 600-700 dolar atiyodunuz cebe FAKAT FKAT FAKAT artik boyle bi is wat icin gecerli degil kesinlike....![]()
Arkada?lar 10 dolar?n az?c?k ustundeki her i? karl?d?r. hayati tehlike olmad??? surece,
biz donerken turkiyedeki sirketimiz soylemi?ti.
boston'da valet parking i?i vard?. saati 13- yada 14- dolard? ve bah?i?liydi.
otoparktada ölürseniz eceliniz gelmi? demektir. bu tip i?lere bak?n derim.
wat vizesi al?rken yeteneklerinizi belirtirseniz sizin orda devaml? kalca??n?za bi daha geri dönmiyce?inizi zannedebilir..bunun için gitme amac?n?z?n gezmek görmek e?lenmek farkl? kültürleri tan?mak diyin siz
?u tomruk i?ide gemi i?ide çok sa?lam bencehem macera ya??yorsun hem para al?yorsun hemde çocuklar?na torunlar?na anlatacak bir an?n oluyor
kim yolluyor bu i?lere direk talibim
?aka bir yana bu i?leri bir wat firmas? sa?lamaz san?r?m,alaskaya gidersen bulursun büyük ihtimal.Ama her i?in bir riski var sonuçta amerika.?stanbul bile bugün tehlikeliyken onlarca milletten insan?n oldu?u bir ülkede az risk ta??m?yor de?il.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks