Work and Travel
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: cell phone

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Standart cell phone

cep telefonu almak istiyorum. cok cesit olan bi dukkan tavsiye edebilecek olan varmi. anladigim kadariyla best buy fries gibi yerlerde cok fazla cep telefonu cesidi yokmus. nereye gitmem lazim benim. bu arada las vegastayim ben. tesekkurler
    Emeğini en yüksek paraya sat
    Ama ruhunu asla !!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ya benim turkiyeden getirdigim(suan amerikadayim) nokia 6610 telefonum calismiyor,sanirim elektrik voltajindan kaynaklanmis bu durum,burda daha dusuk ya.ne yapmama lazim bilen var mi?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı joe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya benim turkiyeden getirdigim(suan amerikadayim) nokia 6610 telefonum calismiyor,sanirim elektrik voltajindan kaynaklanmis bu durum,burda daha dusuk ya.ne yapmama lazim bilen var mi?
    eski bi post ama laz?m olur diye baska arkadaslara...

bi yerden nokia 6610 sarj aleti al.
    yada sipari? ettir.
    yada dier sarj aletinin ucuna aparattan tak.
    Adaptor duzenegi oldugu için telefonun zarar gormez.
    220 de girse o adaptore 110 da girse c?k?s? ayn? voltajda oldugundan.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı rahdan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski bi post ama laz?m olur diye baska arkadaslara...

bi yerden nokia 6610 sarj aleti al.
    yada sipari? ettir.
    yada dier sarj aletinin ucuna aparattan tak.
    Adaptor duzenegi oldugu için telefonun zarar gormez.
    220 de girse o adaptore 110 da girse c?k?s? ayn? voltajda oldugundan.
    elektronik mhendisiyiz san?r?m yadailgiliyiz baya?a bu konularda
    sa? ol bilgilendirme için...
    !!! VİZEDE FİRE VERMEYEN TEK FORUM !!!

Profesyonel Watçı fatih26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

ya abd den telefon alsak turkiye de sorun oluyor mu ? olmuyorsa alicam burdan iyi birsey... bilen var mi???
    2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

amerika da nokia fiyatlar? nas?l ?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

cep telefonu olay?n? bilen yok san?r?m ???????

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

google dan ara?t?rd?m bu olay? genel yorumlar bu ?ekilde bu arada yaz? al?nt?d?r..

Fatura geremiyor açt?rmak için. Turkcell için : Turkcell Extra denen i?lem yerlerine gidiyorsunuz. Bu telefonun kendisi ve pasaport gerekiyor. Bir de formaliteden bir cep telefonu numaras? istiyorlar, sizin ya da ba?kas?n?n numaras? yetiyor. ??leminizi yap?yorlar.

ABD den ya da ba?ka ülkelerden al?rken dikkat edilecek husus telefonlar?n UNLOCKED olmas?. E?er belirli bir operatör kullans?n diye kilitlenmi?se di?er operatörde çal??maz, k?rd?rma i?lemi gerekir bunu da ara?t?rman?z laz?m.(bunun örne?ini Motorola n?n Türkiye pazar?na girdi?i ilk zamanlarda sadece Telsim de çal??acak ?ekilde kilitlenmesinden hat?rlars?n?z). UNLOCKED al?rsan?z ba??n?z a?r?maz

buna ek olarak ba?ka bi arkada? ?unu sormu?

soru1- ::: 2 tane cep telefonu aldim. TR deki akibeti ne olur acaba. Yurtdisindan telefon alma olayi, 1 tane ile kisitli ise, 1 tanesi kaydolup, digeri gelecek seneyi mi bekleyecek kayit icin ?!?

cevap1-::: Aynen öyle, ya da yurtd???na ç?km?? ba?ka birini bulacaks?n?z.

soru2- ::: Tamam ok, buldum, ama her ikisinde de faturadaki isim benim ismim. Faturadaki isim ile pasaporttaki isim uyumuna bakmiyorlar mi, 2. telefonu arkadasin uzerine kayit ederken. Sonuc olarak fatura benim uzerime ama pasaport arkadasin olmus olacak ?!

cevap2- ::: Faturaya bakan mi var? Isterseniz 100 tane getirin, kayit icin son 1 sene icinde cikis yapmis pasaport lazim, bir pasaporta yilda bir kez islenebiliyor

(yaz?lar al?nt?d?r)

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Arkada?lar, buradan telefon götürmeniz size bir yarar sa?lamayacakt?r. (Tabi benim babam armatör istedi?im kadar konu?urum demiyorsan?z :P ) ABD de telefonlar sim kartla çal??m?yor,cihaz?n üstüne entegre edilmi? halde , sim kartl? telefonlar al?yorsunuz.Hatta baz? telefonlar?n bedavaya bile verildi?i söyleniyordu.Arkada??m?n söyled?ine göre yanl?? hat?rlam?yorsam 40 dolar sabit ucret veriyorum amerika içi heryer bedava diyordu. Yurtd?s? için ayr? bir prosedür i?liyormus extra ücretleri felan var diyordu.Ara?t?r?lmas? yarar getirecek bir konu. Sa?ol harun

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar, buradan telefon götürmeniz size bir yarar sa?lamayacakt?r. (Tabi benim babam armatör istedi?im kadar konu?urum demiyorsan?z :P ) ABD de telefonlar sim kartla çal??m?yor,cihaz?n üstüne entegre edilmi? halde , sim kartl? telefonlar al?yorsunuz.Hatta baz? telefonlar?n bedavaya bile verildi?i söyleniyordu.Arkada??m?n söyled?ine göre yanl?? hat?rlam?yorsam 40 dolar sabit ucret veriyorum amerika içi heryer bedava diyordu. Yurtd?s? için ayr? bir prosedür i?liyormus extra ücretleri felan var diyordu.Ara?t?r?lmas? yarar getirecek bir konu. Sa?ol harun
    ?ahsen ben burdan götürmem ordan getiririm
    bide gitti gidiorda görürsünüz abd den iphone unlocked edilmi? filan
    onlarda benim az önce iza etti?im ?ekilde yap?orlar san?r?m

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

fizik muhendisli?indeyim ilk defa bak bi i?e yarad?.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı rahdan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fizik muhendisli?indeyim ilk defa bak bi i?e yarad?
    çok zor ama sa?lam bölüm ?imdi çekiosun ama ilede rahat olur gör bak

bu arada (333. mesaj?m benim ugurlu say?md?r kendisi söylemeden edemiycem k?r?l?o sonra )

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

evet ama ?uan wat a giderken ortalamam?n dü?mesinin en büyük etkenidir bu bölüm
    1,86

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

amerikaya giderken nolur nolmaz belki çok zor duruma dü?erim diye. hatt?m?n yurtd??? kullan?m?n? açt?rm??t?m. görü?menin çok pahal? oldu?unu biliyordum. ama insan çok zorda olunca bi ?i dü?ünemez dimi. bunu garantiye almak istedim..2,5 ay hiç kullanmad?m..dönmeden 10-15 gün newyorkta kald?m..beraber oldu?um arkad???m?zla bulundu?umuz yerle ilgili görü?memiz ?artt?. bende ne kadar pahal? olabilir ki diyerek onu aramaya kalk??t?m. 3 sefer ula?amad?m. her seferinde telesekreter ç?kt?. he her telesekreter bile ücretliymi?.her birinden 3 ytl fatura geldi. ve bir dakikal?k konu?mamdan da 6 ytl fatura yüklendi. en ac?s?da. ben arayan?n faturas?n?n bana eklenmesini bilmememdi. bir sefer türkiyeyle cep telefonumla konu?tum ama yinede ortalama 60 ytl ye patlad?..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

mrb arkadaslar,rus wat forum'da arasdirdim,yabancilar icin yalniz t-mobile satiliyor.digerleri icin amerikali olman gerekiyomus..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Lightbulb

Amerikadan tlf getirirseniz burda 1 - 2 hafta çal???r sonra kapan?r . Fakat 50 ytL verip i-mei k?rd?rabilirsiniz (yasad??? olarak). Tabi tlf garantisi olmuyor . Bnm bildiim pasaport ile her sene 1 tlf kay?t alt?na ald?rabiliosunz 10 ytl gibi makul bi ücrete.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

site ad? vereb?l?rm?s?n..o foruma bende bakmak ?st?yorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

tam olarak neler yaz?yor burda payla??rsan seviniriz

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sacmalamay?n Ya Onlar S?ze Beles Ver?yo Telefonu Ama 2 Yu?lda Kontrat Yapt?r?yo 2 Y?l Boyunca Ayda 40 Dolar M? Ne Oduyosunuz

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

evet arkadaslar,ruslar'in kendilerine tavsiyesi:
    kendinizle oraya cep telefonu goturmeyin,
    aylik 40 dolar,600 dakika,hafta sonu bedava + cep telefonu diledigin model.

bi de www.net10.com .. boyle bi site ilani var.

valla,ben sonyericsson son model bisey isterim.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar bence de telefonu yanniza almanizin faydasi var ama en iyisi ordan bir telefon-pre-paid kart almaniz en iyiside bence oncede gectigi gibi t-mobile.... gerci aldiginiz telfon pek bir ise yaramiyor cunki konturlu hat alinca iyi telefon vermiyorlar mverselerde cok para aliyorlar ...birde yukarda arkadasin dedigi olay 40 dolar felan aylik faturali hat almaz biraz sikinti bir is cunku onu iptal ettirmek lazim onunda 200-300 doalr vezasi var yada 2 yil oluyor munimum suresi her ay odemeniz lazim...ha birde orda boyle spot mazgalardanda telefon alina biliyor sanirim ama nerden olirsaniz alin band larina felan dikkat etmeniz lazim bazen burdaki kartlari calsitirmiyor yada sadece avea yi felan calistiriyor ben iki kere getirdim getirdiklerimin ikisde sadece avea calistiriyor malesef birde genelde duyduguma gore t-mobile den baskasi calsimiyormus avrupada

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Oradaki telefon fiyatlar?n?n tamam? sözle?meli aboneler içindir. 40$'a cep telefonu görüpte atlamay?n hemen. Bir ?ekilde alsan?z bile telefon faturalar?n? ödemedi?iniz zaman(geri dönece?iniz için) SSN numaran?za bunlar i?lenir ve bir daha vize almaya gitti?iniz zaman vize de?il de ..... al?rs?n?z. Umar?m anlatabilmi?imdir.

Oradan telefon almak istiyorsan?z UNLOCK modelleri alman?z laz?m ki bunlar? ma?azalarda bulamazs?n?z. ?nternnetn siprai? vermeniz gerekir ama fiyatlarda çok büyük farklar yok. Yani ordan al?pta garantisiz telefon kullanman?z? tavsiye etmem.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

mrb yahoo,senin arkadas hangi sirketle calisiyor bakude? ciee'lemi yoksa aspectlemi?
    bide ismi neydi?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya kardes bilmiyom tam oalrak ama bildigim bakude adida royal diye bir eleman

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

birde sanirim arkadas firmanin sahibi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

o arkadas ege universitesini mi bitirdi? hm galiba taniyorum,kendisi aspect'le calisiyor.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

abi,sence fake offer vizede sorun cikarmaz? ya anlarlar sa?
    kendimi amerikada kus gibi hiss etmek istiyorum.diledigim eyaletde,diledigim yerde is araya bilirim.
    yalniz fake ne kadar guvenli..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Bende tracphone var. Gidince kontörlü bir hat alacaksan?z marketlerde ki ucuz olanlardan almay?n. Gidip T-Mobile falan al?n.
    Biz bunu 15$'a ald?k ama hem siz arad???n?zda, hem de sizi arad?klar?nda dakikada bir kontör dü?üyor. T-Mobile ise 40$ ve sadece siz arad???n?zda kontör gidiyor. T-Mobile 3 ayl?k dönem içinde daha ucuza gelecektir

Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    19

arkada?lar, bende Cingular'dan sim kart alm??t?m. Sim kart? bedava veriyorlar, sadece al?rken 10-15$ kontur paras? veriyorsunuz. (Bu arada bu sim kart sadece takt?rd???n?z telefonda çal???yor) Daha sonra da konturleri 15-25-50-100$ l?k kartlar olarak sat?l?yor. Ayn? ?ekilde T-Mobile'de de konturlu sim kart alabilirsiniz. Ama her halukarda ne Amerikaya telefon goturmeyi (orada sim kart almak amac?yla) ne de amerikan sim kart alman?z? tavsiye diyorum. cunku amerikada siz arad???n?zda, mesaj att???n?zda, arand???n?zda ve mesaj ald???n?zda yani k?sacas? her halukarda sizden de kontur/ücret kesiyorlar. o yuzden gereksiz diye dusunuyorum. Sadece amerika içi aramalarla kullan?lacaksa yararl? olabilir ama Türkiyeyi aramak için calling card yada telefon kart? alman?z? tavsiye ediyorum.

telefon ile beraber gelen hatlarda ise bahsedildi?i gibi uygun fiyatlar olabiliyor ama genellikle 1-2 y?ldan az kullanaca??n?z? soyledi?inizde vermeyebiliyorlar. 'Pay as you Go' sim kart?n? yada 'Go Phone' lar? tavsiye ederim. http://www.wireless.att.com/cell-pho...ones/index.jsp

http://www.wireless.att.com/cell-pho...ntentId=900270

T-mobile için: http://www.t-mobile.com/shop/Phones/Prepaid.aspx

?arz aleti yada adaptor goturmeyi unuttuysan?z, herhangi bir telefon magazas?na gidip isteyin: bir arkadas bedevaya ald?, bende sat?n ald?m. Adaptorü ise mutlaka burdan goturun, orada daha pahal? oluyo genellikle.
    Konu borders tarafından (18-03-2008 Saat 04:29 PM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

peki sms icin hangisi daha iyi ve ucuz?
    t-mobile mi?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks