azuhazu Nickli Üyeden Alıntı
Bende yukardaki güzel tanıtıma kesinlikle emin olduğum naçizane bildiklerimi ekliyeyim.Malum çoğu öğrenci bekar olduğu için bu öğrenciler paralarının tamamını alamıyorlar.Şöyle açıklayayım.Diyelimki bir öğrenci 1000 dolar vergi ödedi.Yukardaki tabloya göre %10 kesinti yapılacak.Bu durumda öğrencinin beklediği para 900 dolar olacak ama aslında 900 dolar alamayacak.Çünkü vergi sistemine göre bekar olanlar ödedikleri vergi tutarının tamamını alamazlar.Ancak evli olanlar ve çocuğu olanlar ödedikleri vergiyi ve daha üstü parayı alırlar.(Aile-çocuk yardımı vs.)Yani herşey dahil derken biraz soruşturulmalı.
Şunu da hatırlatayım,şirketler tarafından vergileriniz hesaplanırken eyalet ve federal vergiler teker teker hesaplanıyor.Yani herhangi bir şirket yukardaki gibi bir tablo verdiğinde her vergi türü kendine göre hesaplanacak.Toplamda 500 dolar vergi varsa ortada,200 ve 300 lük çekler ayrı ayrı yukardaki tabloda incelenir.
Diğer bir konu acaba şirketler sizin w2 formun üzerindeki para üzerindenmi kesinti yapacaklar yoksa devletin size vereceği para üzerindenmi.
Bir diğer konu bazı şirketler devletin ne kadar para kestiğini söylemezler.En azından benim başıma geldi.(Bu şirket tarafından değildi ama.)Yani şöyle oluyor, 1000 dolar vergi vermişsinizdir.Devlet sizden 200 dolar kesmiştir,300 dolarda aracı şirket kesmiştir fakat şirket size devlet sizden 300 dolar kesti der 100 doları daha cebe atar.
Ayrıca şirketler 3,4,5 ay gibi bir süre ister sizden paranın iadesi için.Amerikada bizzat aracısız ,tek başına vergi iadesi almış birisi olarak Amerikada paranın insanlara geri dönüş sürelerini söyliyeyim size.Eğer formları eksiksiz bir biçimde,doğru olarak doldurduğunuzda paranızın banka hesabınıza yatırılmasını istiyorsanız 2 hafta içinde kesinlikle paranız yatıyor.Eğer paranızı çek olarak almak isterseniz en geç 6 hafta sürüyor ve ben çek olarak istemiştim 6 tam altı hafta sonra geldi.Arkadaşımınki ikinci haftanın sonunda yatırıldı.Anlayamadığım şey herhangi bir vergi iade şirketi bizden imzamızı ve bilgilerimizi alarak zaten onlara yetki vermiş oluyoruz, buna rağmen niye o kadar uzun sürer anlamam.
Ayrıca şu çek bozdurma servisi iyiymiş tabi gerçekten cüzi bir miktarda olursa.
Yukardaki şirket ya da başka birileri yazdıklarımı yanlış anlamazlarsa sevinirim ayrıca.Ben bu şirketle daha önce iş yapmış değilim,karalama ya da başka amaçlarda değilim.Sadece biraz dikkatli olalım.
Bookmarks