oranlar eyaletten eyalete değişiyor bildiğim kadarıyla. brüt maaşın üzerinden federal vergi ve eyalet vergisi düşülüyor. başka vergiler de var tabi ama J1 lerden bu ikisi alınıyor. maaş ne kadar çok olursa o kadar fazla vergi ödüyorsun. oraya gidince "I hate taxes" lafını çok duyar olacaksın. hatta zamanla sen de söyleyebilirsinama neyse ki dönünce hükümet bunu geri ödüyor sana. prosedürü biraz karışık olduğu için aracı şirketlere belgelerini gönderip vekalet veriyorsun onlar senin yerine alıp komisyonlarını düşüp banka hesabına yatırıyorlar veya çek olarak gönderiyorlar.ben belgelerimi aralık sonu gödermiştim çek ise geçen gün elime geçti. yani döner dönmez para eline geçmiyor.brüt 6000 yaptığını düşünsek 800-850$ civarı vergi ödersin tahminimce.
Bu arada yardımcı olabilecek arkadaşlara benim de bir sorum olacaktı. herhangi bir çeki bağlı bulunduğu bankada değil de herhangi bir bankada bozsam abd'de, o zaman komisyon falan alıyorlar mı?

ama neyse ki dönünce hükümet bunu geri ödüyor sana. prosedürü biraz karışık olduğu için aracı şirketlere belgelerini gönderip vekalet veriyorsun onlar senin yerine alıp komisyonlarını düşüp banka hesabına yatırıyorlar veya çek olarak gönderiyorlar.ben belgelerimi aralık sonu gödermiştim çek ise geçen gün elime geçti. yani döner dönmez para eline geçmiyor.brüt 6000 yaptığını düşünsek 800-850$ civarı vergi ödersin tahminimce.
Alıntı
Bookmarks