Arkadaslar Eger Daha Once Work And Travel Programina Gidip De Vergi Iadesi Aldiysaniz Ne Kadar Surede Aldiginizi Izlediginiz Yolu Paylasirsaniz Sewinirim

Arkadaslar Eger Daha Once Work And Travel Programina Gidip De Vergi Iadesi Aldiysaniz Ne Kadar Surede Aldiginizi Izlediginiz Yolu Paylasirsaniz Sewinirim

kardes?m eger sos guvenl?k numaran? ald?ysan
paycheck?ndek? verg?lerden cal?st?g?n yer?n ?nsan
kaynaklar?yla konusarak FICA verg?n?
v?zen?n j1 v?zes? oldugunu bel?rterek ger? ?steyeb?l?rs?n
onun ?c?n seney? beklemene gerek yok
d?ger verg?ler? daha sonra alacaks?n ?ns

paycheckimde olanlardan baska ne vergisi var ki yani hangi vergileri sonra alacam anlamadim?

paycheck?nde f?ca d?ye b?r verg? turu yoksa soyled?kler?m
b?r ?s?ne yaramaz zaten kardes?m paycheck?nden yap?lan kes?nt?lere
d?kkat et gorursun muhtemelen

onu anladim pay checkim de kesilen vergiler yaziyo tamam da senin fica vergisi disinda bahsettigin vergiler ne onlari anlamadim ayrica bu paycheckim deki vergileri ne zaman alabilirim

ben izledi?im yolu anlatay?m k?saca. amerikadan gelirken tek yapman gereken ald???n son paycheck'i türkiye getirmen. daha sonra internetten taxback.com a girip ba?vuru yap?yorsun. onlar hesapl?yor ?u kadar vergi alacaks?n diyor. sonra sen son paycheck ve SSN kart?n?n fotokopilerini ve di?er evraklar? imzalay?p en yak?n taxback ofisine gönderiyorsun. EN yak?n Bulgaristanda var. ertesi y?l ?ubat-haziran aylar? aras?nda paran eline geçiyor. istersen dolar hesab?na yat?r?yorlar istersen çek olarak yolluyorlar ama tavsiyem bir dolar hesab?n? seçmeniz olur. 35 dolar kesiyorlar. Çeki bozdurmas? çok zaman al?yor ayr?ca daha masrafl?. tüm i?lemleri tax back yap?yor. ama banka kesintisi ile birlikte yakla??k 70-80 dolar al?yorlar. ben 320 dolar vergi ödemi?tim. elime net 200 dolar geçti iade olarak.

ben de 500 küsür vergi ödemi?tim ve net 340 dolar ald?m.ertesi sene amerikaya gitti?imde alm??t?m ben.taxback.comdan ahlletmeye çal??t?m ama adamlar o kadar salakki bi i?i beceremediler.ben de ba?ka bi yere ba?vurdum.çek olarak ald?m amerikaya gitti?imde.
yozmen toplam kazanc?n neydi bir de vergilerden kesilen toplam para ne kadard??
admin (at) turkishwat.net

üzerinden 2 sene geçti tam hat?rlam?yorum. ama yakla??k olarak toplam kazanc?m 6000 dolar kadard?. federal vergim 550 dolar, güney carolina eyalet vergisi de 250 dolar civar?ndayd?. eyalet vergisi al?nam?yor diye hiç u?ra?mad?m. birsürü mektup kargo falan u?ra?mak istemedim. asl?nda alsam fena olmazd?, bir önceki seneden de 200 dolar alaca??m vard?.
bu arada benim toplam kazanç 6000 dolar faland? ama ben o paray? 3 ayr? i?ten kazanm??t?m. i?lerin birinde 3.5 ay, birinde 1 ay, birinde 2 ay çal??m??t?m. amerikadaki vergi sisteminde artan vergi oranlar? kullan?ld???ndan benim ödedi?im vergi azd?. 6000 dolar? tek bir i?te kazanm?? olsayd?m daha çok vergi ödeyecektim. 3 ayr? i? olunca her bir i?ten ödedi?im vergi miktar? da az oluyordu. birden fazla i?te çal??man?n bir avantaj? da bu asl?nda.

ayr?ca benim 3 ayr? w-2 formum vard?. üçünü de hrblock tan doldurdum, zaten w-2 formlar?n? girerken ba?ka var m? diye soruyordu. ben de üçünü birden girdim ve hepsi için toplam 15 dolar ödedim. bir hafta sonra hesab?ma yatt?. 1 ay sonra da yat?rabiliyorlard?, onun fiyat? da 25 dolard?.
Konu yozmen1 tarafından (14-01-2008 Saat 05:29 AM ) değiştirilmiştir.
arkada?lar ödemekle yükümlü oldu?umuz vergiler Eyalet ve Devlet Vergileri Ancak Ben Ve Arkada??mdan Yanl??l?kla Social Security Ve Medical Vergileri de art? olarak 3 pay checktir al?n?yor.
Yanl?? oldu?unu söyledik düzelteceklerini söylediler. Ancak Acil Ve Önemli bir?ey sebebiyle Tr'ye erken dönece?iz. Yakla??k 300 dolar?m kald? o i?lerde bunu da Türkiye'deyken Temin Edebilirmiyim?

sizden amerikan vatanda??ndan kesilen vergiler de kesilmi?. bu 2003 te de bir arkada??m?n ba??na gelmi?ti. bir ara u?ra?t? buralardan halletmeye ama bakt? olmayacak, pes etti. i?vereninle irtibatta kal. vicdan sahibi insanlarsa yard?mc? olurlar belki. ama abd de vicdan sahibi insan bulmak biraz zor![]()

ilgilenen arkadaslara....
bugun usavergiiadesi adresinden bir mail aldim. taxback ten daha ucuza vergi iadesi alabilecegini soyluyorlar. Gokhanjan senin soyledigine gore taxback 80$ alirken bunlar 50$ aliyormus. OZVER diye bir ?irket. Ayr?ca taxback den daha kisa zamanda vergi iadesini teslim ettiklerini soyluyorlar.
tavsiye ederim arastirmanizi. haberiniz olsun....

bu checkleri taxback tarz? sitelere en son ne zaman göndermemiz gerekiyor arkada?lar?
bildi?im kadar?yla vergileri almak için yasal olarak 3y?l süre tan?n?yor.ben de ?u s?ralar gerekli belgeleri gönderecem rttax diye bir ?irkete. kendi dan??man firmam da bu ?irketle çal???yor .sizce tax refund için kendi firmam arac?l???yla m? ba?vurmal?y?m yoksa kendim direk tax refund için ba?vursam daha iyi olur mu?
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.
dur ben de o ?irketle ba?vuray?m bari.sa?olas?n patron.![]()
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.

Ben bu websitesine girip bakt?m ama nedense ingilteredeki firman?n websitesini bulamad?m. Google'da da baya arad?m adresten falan kontrol ettim. Bisi c?kmad?. ?zmir'deki temsilcinin ad? san? yokmu??zmirli arkada?lar bi gidin bak?n lütfen bu adrese, varm? böyle bir yer? Nas?l bir ?irket? Dedikleri gibi sadece 40$ keseceklerse super.Birileri bak?p haber versin lutfen.Alternatif yaratal?m piyasada.Bir iki firmaya ba?l? kalmayal?m ya..
w2 formu bende yok arkada?lar. bunu amerikadayken almam??t?m, ?u an nas?l temin edebilirim bilen var m?? çal??t???m yerdeki menejerden mi istemem gerekiyor?
Konu r7bertpires tarafından (11-11-2007 Saat 10:22 AM ) değiştirilmiştir.

W2 formu zaten ocak ay?nda yay?nlan?r.Hemen i?verenine bir mail at?p bu form yay?nland???nda belirtece?in adrese göndermesini iste.Vergi iadesi almak için laz?m diye de belirtebilirsin.
Vergi iadeni nas?l alacaks?n bilmiyorum ama bir kurulu? arac?l???yla alacaksan bu form sana ula??nca onlara gönder.

ben yeni bir yer ke?fettim.taxbackin kopayas? herhalde.www.taxbacks.com diye bir site.s li . we sadece sabit ücret al?yomu?.ba?vuru ba??na 40 dolar.hiç almasalar daha iyi ama.yokmu karde?im babas?n?n hayr?na çal??an bir taxback ci. heheneyse.40 dolara da raz? olal?m da param?z? geri alal?m.yoksa kalacak vergiler usa de.hiç www.taxbacks.com ile ba?vuran varm? acaba.deneyimlerinizi payla??n?z ...

burayla ba?vuranda varm?? bende burdan ba?vuray?m bari...umar?m param? çabuk gönderirler.kimileri paralar?n?n gidece?inden korkuyo ama.firma zaten wergi iadesini almadan para kemiyomu?ki.yani ön ödeme falan yapm?yomu?uz.vergileri al?nca içinden kesiliyomu?.alamazsa para vermem zaten hehe

320 dolar alacakt?m komisyonlardan sonra 140EU kald?. Çok fazla kesinti yap?yorlar. Ama banka transferi olarak ve EU olarak istersen daha az kesinti oluyor. Yukar?daki gibineyse benim 1 y?l sonra gelmi?ti ikinci i?imde bir sorunlar oldu felan yani o kadar uzayabiliyor

çok kötü ya 800 $ tax alaca??m var.. paran?n arada kaybolmas?ndan çekiniyorum![]()

BAK SANA B?R S?TE ÖNEREY?M.ORAYA B?R SOR.BEN ONLA BA?VURDUM.??MD?YE KADAR BULDUKLARIMIN EN UCUZU BU.WWW.TAXBACKS.COM.BAK SONDAK? S ? UNUTMA YOKSA BAYA F?YAT FARKI ÇIKAR.WWW.TAXBACK.COM FARKLI B?R S?TE.BURDA KOM?SYON ORANLARI FAZLA B?RDE TRANFER PARASI FALAN ALIYOLAR.WWW.TAXBACKS.COM DA SAB?T ÜCRET ÖDÜYOSUN.HEM WERG?N GER? GEL?NCE ADAMLAR PARAYI ?Ç?NDEN KES?YO.PE??N ÖDEME D?YE B??E YOK.BUNLARDA TRANSFER PARASI DA YOK.
WALLA BULAB?LD???M?N EN ?Y?S? BU ??MD?L?K.DAHA ?Y?S? VARSA LÜTFEN PAYLA?INIZ....HALKA H?ZMET HAKKA H?ZMETT?R.![]()
watc?baba sa?olas?n ben de burdan almay? dü?ünüyorum: WWW.TAXBACKS.COM

ya arkada?lar ben bu yaz wat'a kat?ld?m.orada sosyal guvenli?e basvurdm ama c?kmad? ben ordayken,bi sorun mu ne varm?s.eger c?karsa i?verenim bana gonderecek ama c?kacak gibi gorunmuyor.diyelim ki c?kmad?,alabilirmiyim taxback?yoksa ustune soguk bir su mu içeyim?ve bunun c?k?p c?kmad?g?n? yada sorunun ne oldugunu nas?l nereden ogrenebilirim?isverenini ara demeyin cunku denedim,mail att?m ama cevap veren yok..

bence hemen SSAa mail at.Sonucta sosyal güvenlik kart?n? onlar c?kar?o.Gerekirse adres de?i?ikli?i yap,TRye gönderirmisiniz die sor.

arkada?lar son noktay? koyuyorum!!
ellerinde W-2 formu olan arkada?lar, burada daha önce ad?n? yanl?? hat?rlad???m için taxback i kulland???m? yazm???m. ancak e-mail adresine gelen bir mailden hat?rlad?m ki ben www.hrblock.com sitesini kullanm??t?m. fiyatlara bakt?m ve sadece 15$ hallettiklerini gördüm. fiyatlar? çok çok uygun. ben 2 sene bu firmay? kulland?m ve i?lemi yapt?ktan sonra 2 hafta içinde hesab?ma vergi iadeleri yatt?.
e?er abddeki hesab?n?z? kapatt?ysan?z evinize çek de yollayabiliyorlar. 8-9 arkada??m da bu yolla paralar?n? alm??lard?. bir bankada döviz hesab? açt?rarak 20$ kadar bir kesintiyle bu i?lemi tamamlayabilirsiniz.
ben wachoviadaki hesab?m? kapatt?rmam??t?m ve vergi iadesi yat?nca burada citibank atmlerinden çekmi?tim param?.
bu konuda ba?ka sorular?n?z olursa yard?mc? olabilirim.
ama size kesin olarak söyleyebilirim ki www.hrblock.com bu i?i en ucuz ve garantili ?ekilde halledebilece?iniz sitedir.

yozmen güzel bi payla??m olmu? te?ekkürler.![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks