Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 19 Sayfadan 1234511 ... SonuncuSonuncu
Toplam 551 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Tax Refund(Vergi Iadesi)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Tax Refund(Vergi Iadesi)

Arkadaslar Eger Daha Once Work And Travel Programina Gidip De Vergi Iadesi Aldiysaniz Ne Kadar Surede Aldiginizi Izlediginiz Yolu Paylasirsaniz Sewinirim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kardes?m eger sos guvenl?k numaran? ald?ysan

paycheck?ndek? verg?lerden cal?st?g?n yer?n ?nsan

kaynaklar?yla konusarak FICA verg?n?

v?zen?n j1 v?zes? oldugunu bel?rterek ger? ?steyeb?l?rs?n

onun ?c?n seney? beklemene gerek yok

d?ger verg?ler? daha sonra alacaks?n ?ns

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart tamam da?

paycheckimde olanlardan baska ne vergisi var ki yani hangi vergileri sonra alacam anlamadim?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

paycheck?nde f?ca d?ye b?r verg? turu yoksa soyled?kler?m

b?r ?s?ne yaramaz zaten kardes?m paycheck?nden yap?lan kes?nt?lere

d?kkat et gorursun muhtemelen

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart tamam da

onu anladim pay checkim de kesilen vergiler yaziyo tamam da senin fica vergisi disinda bahsettigin vergiler ne onlari anlamadim ayrica bu paycheckim deki vergileri ne zaman alabilirim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ben izledi?im yolu anlatay?m k?saca. amerikadan gelirken tek yapman gereken ald???n son paycheck'i türkiye getirmen. daha sonra internetten taxback.com a girip ba?vuru yap?yorsun. onlar hesapl?yor ?u kadar vergi alacaks?n diyor. sonra sen son paycheck ve SSN kart?n?n fotokopilerini ve di?er evraklar? imzalay?p en yak?n taxback ofisine gönderiyorsun. EN yak?n Bulgaristanda var. ertesi y?l ?ubat-haziran aylar? aras?nda paran eline geçiyor. istersen dolar hesab?na yat?r?yorlar istersen çek olarak yolluyorlar ama tavsiyem bir dolar hesab?n? seçmeniz olur. 35 dolar kesiyorlar. Çeki bozdurmas? çok zaman al?yor ayr?ca daha masrafl?. tüm i?lemleri tax back yap?yor. ama banka kesintisi ile birlikte yakla??k 70-80 dolar al?yorlar. ben 320 dolar vergi ödemi?tim. elime net 200 dolar geçti iade olarak.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ben de 500 küsür vergi ödemi?tim ve net 340 dolar ald?m.ertesi sene amerikaya gitti?imde alm??t?m ben.taxback.comdan ahlletmeye çal??t?m ama adamlar o kadar salakki bi i?i beceremediler.ben de ba?ka bi yere ba?vurdum.çek olarak ald?m amerikaya gitti?imde.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

yozmen toplam kazanc?n neydi bir de vergilerden kesilen toplam para ne kadard??
    admin (at) turkishwat.net

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

üzerinden 2 sene geçti tam hat?rlam?yorum. ama yakla??k olarak toplam kazanc?m 6000 dolar kadard?. federal vergim 550 dolar, güney carolina eyalet vergisi de 250 dolar civar?ndayd?. eyalet vergisi al?nam?yor diye hiç u?ra?mad?m. birsürü mektup kargo falan u?ra?mak istemedim. asl?nda alsam fena olmazd?, bir önceki seneden de 200 dolar alaca??m vard?.

bu arada benim toplam kazanç 6000 dolar faland? ama ben o paray? 3 ayr? i?ten kazanm??t?m. i?lerin birinde 3.5 ay, birinde 1 ay, birinde 2 ay çal??m??t?m. amerikadaki vergi sisteminde artan vergi oranlar? kullan?ld???ndan benim ödedi?im vergi azd?. 6000 dolar? tek bir i?te kazanm?? olsayd?m daha çok vergi ödeyecektim. 3 ayr? i? olunca her bir i?ten ödedi?im vergi miktar? da az oluyordu. birden fazla i?te çal??man?n bir avantaj? da bu asl?nda.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ayr?ca benim 3 ayr? w-2 formum vard?. üçünü de hrblock tan doldurdum, zaten w-2 formlar?n? girerken ba?ka var m? diye soruyordu. ben de üçünü birden girdim ve hepsi için toplam 15 dolar ödedim. bir hafta sonra hesab?ma yatt?. 1 ay sonra da yat?rabiliyorlard?, onun fiyat? da 25 dolard?.
    Konu yozmen1 tarafından (14-01-2008 Saat 05:29 AM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkada?lar ödemekle yükümlü oldu?umuz vergiler Eyalet ve Devlet Vergileri Ancak Ben Ve Arkada??mdan Yanl??l?kla Social Security Ve Medical Vergileri de art? olarak 3 pay checktir al?n?yor.
    Yanl?? oldu?unu söyledik düzelteceklerini söylediler. Ancak Acil Ve Önemli bir?ey sebebiyle Tr'ye erken dönece?iz. Yakla??k 300 dolar?m kald? o i?lerde bunu da Türkiye'deyken Temin Edebilirmiyim?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

sizden amerikan vatanda??ndan kesilen vergiler de kesilmi?. bu 2003 te de bir arkada??m?n ba??na gelmi?ti. bir ara u?ra?t? buralardan halletmeye ama bakt? olmayacak, pes etti. i?vereninle irtibatta kal. vicdan sahibi insanlarsa yard?mc? olurlar belki. ama abd de vicdan sahibi insan bulmak biraz zor

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ilgilenen arkadaslara....

bugun usavergiiadesi adresinden bir mail aldim. taxback ten daha ucuza vergi iadesi alabilecegini soyluyorlar. Gokhanjan senin soyledigine gore taxback 80$ alirken bunlar 50$ aliyormus. OZVER diye bir ?irket. Ayr?ca taxback den daha kisa zamanda vergi iadesini teslim ettiklerini soyluyorlar.

tavsiye ederim arastirmanizi. haberiniz olsun....

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bu checkleri taxback tarz? sitelere en son ne zaman göndermemiz gerekiyor arkada?lar?

Profesyonel Watçı fatih26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

bildi?im kadar?yla vergileri almak için yasal olarak 3y?l süre tan?n?yor.ben de ?u s?ralar gerekli belgeleri gönderecem rttax diye bir ?irkete. kendi dan??man firmam da bu ?irketle çal???yor .sizce tax refund için kendi firmam arac?l???yla m? ba?vurmal?y?m yoksa kendim direk tax refund için ba?vursam daha iyi olur mu?
    2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.

Tecrübe Puanı
    19

dur ben de o ?irketle ba?vuray?m bari.sa?olas?n patron.
    2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.

Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    19

Ben bu websitesine girip bakt?m ama nedense ingilteredeki firman?n websitesini bulamad?m. Google'da da baya arad?m adresten falan kontrol ettim. Bisi c?kmad?. ?zmir'deki temsilcinin ad? san? yokmu??zmirli arkada?lar bi gidin bak?n lütfen bu adrese, varm? böyle bir yer? Nas?l bir ?irket? Dedikleri gibi sadece 40$ keseceklerse super.Birileri bak?p haber versin lutfen.Alternatif yaratal?m piyasada.Bir iki firmaya ba?l? kalmayal?m ya..

Tecrübe Puanı
    19

Alıntı borders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu websitesine girip bakt?m ama nedense ingilteredeki firman?n websitesini bulamad?m. Google'da da baya arad?m adresten falan kontrol ettim. Bisi c?kmad?. ?zmir'deki temsilcinin ad? san? yokmu??zmirli arkada?lar bi gidin bak?n lütfen bu adrese, varm? böyle bir yer? Nas?l bir ?irket? Dedikleri gibi sadece 40$ keseceklerse super.Birileri bak?p haber versin lutfen.Alternatif yaratal?m piyasada.Bir iki firmaya ba?l? kalmayal?m ya..
    demin sitedeki formu doldurup ba?vurdum ben mail att?lar bana hemen...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

w2 formu bende yok arkada?lar. bunu amerikadayken almam??t?m, ?u an nas?l temin edebilirim bilen var m?? çal??t???m yerdeki menejerden mi istemem gerekiyor?
    Konu r7bertpires tarafından (11-11-2007 Saat 10:22 AM ) değiştirilmiştir.

Tecrübe Puanı
    19

W2 formu zaten ocak ay?nda yay?nlan?r.Hemen i?verenine bir mail at?p bu form yay?nland???nda belirtece?in adrese göndermesini iste.Vergi iadesi almak için laz?m diye de belirtebilirsin.

Vergi iadeni nas?l alacaks?n bilmiyorum ama bir kurulu? arac?l???yla alacaksan bu form sana ula??nca onlara gönder.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben yeni bir yer ke?fettim.taxbackin kopayas? herhalde.www.taxbacks.com diye bir site.s li . we sadece sabit ücret al?yomu?.ba?vuru ba??na 40 dolar.hiç almasalar daha iyi ama.yokmu karde?im babas?n?n hayr?na çal??an bir taxback ci. hehe neyse.40 dolara da raz? olal?m da param?z? geri alal?m.yoksa kalacak vergiler usa de.hiç www.taxbacks.com ile ba?vuran varm? acaba.deneyimlerinizi payla??n?z ...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

burayla ba?vuranda varm?? bende burdan ba?vuray?m bari...umar?m param? çabuk gönderirler.kimileri paralar?n?n gidece?inden korkuyo ama.firma zaten wergi iadesini almadan para kemiyomu?ki.yani ön ödeme falan yapm?yomu?uz.vergileri al?nca içinden kesiliyomu?.alamazsa para vermem zaten hehe

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

320 dolar alacakt?m komisyonlardan sonra 140EU kald?. Çok fazla kesinti yap?yorlar. Ama banka transferi olarak ve EU olarak istersen daha az kesinti oluyor. Yukar?daki gibi neyse benim 1 y?l sonra gelmi?ti ikinci i?imde bir sorunlar oldu felan yani o kadar uzayabiliyor

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

çok kötü ya 800 $ tax alaca??m var.. paran?n arada kaybolmas?ndan çekiniyorum

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Wink

Alıntı atlantiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok kötü ya 800 $ tax alaca??m var.. paran?n arada kaybolmas?ndan çekiniyorum
    BAK SANA B?R S?TE ÖNEREY?M.ORAYA B?R SOR.BEN ONLA BA?VURDUM.??MD?YE KADAR BULDUKLARIMIN EN UCUZU BU.WWW.TAXBACKS.COM.BAK SONDAK? S ? UNUTMA YOKSA BAYA F?YAT FARKI ÇIKAR.WWW.TAXBACK.COM FARKLI B?R S?TE.BURDA KOM?SYON ORANLARI FAZLA B?RDE TRANFER PARASI FALAN ALIYOLAR.WWW.TAXBACKS.COM DA SAB?T ÜCRET ÖDÜYOSUN.HEM WERG?N GER? GEL?NCE ADAMLAR PARAYI ?Ç?NDEN KES?YO.PE??N ÖDEME D?YE B??E YOK.BUNLARDA TRANSFER PARASI DA YOK.
    WALLA BULAB?LD???M?N EN ?Y?S? BU ??MD?L?K.DAHA ?Y?S? VARSA LÜTFEN PAYLA?INIZ....HALKA H?ZMET HAKKA H?ZMETT?R.

Tecrübe Puanı
    19

watc?baba sa?olas?n ben de burdan almay? dü?ünüyorum: WWW.TAXBACKS.COM

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ya arkada?lar ben bu yaz wat'a kat?ld?m.orada sosyal guvenli?e basvurdm ama c?kmad? ben ordayken,bi sorun mu ne varm?s.eger c?karsa i?verenim bana gonderecek ama c?kacak gibi gorunmuyor.diyelim ki c?kmad?,alabilirmiyim taxback?yoksa ustune soguk bir su mu içeyim?ve bunun c?k?p c?kmad?g?n? yada sorunun ne oldugunu nas?l nereden ogrenebilirim?isverenini ara demeyin cunku denedim,mail att?m ama cevap veren yok..

Tecrübe Puanı
    19

bence hemen SSAa mail at.Sonucta sosyal güvenlik kart?n? onlar c?kar?o.Gerekirse adres de?i?ikli?i yap,TRye gönderirmisiniz die sor.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkada?lar son noktay? koyuyorum!!

ellerinde W-2 formu olan arkada?lar, burada daha önce ad?n? yanl?? hat?rlad???m için taxback i kulland???m? yazm???m. ancak e-mail adresine gelen bir mailden hat?rlad?m ki ben www.hrblock.com sitesini kullanm??t?m. fiyatlara bakt?m ve sadece 15$ hallettiklerini gördüm. fiyatlar? çok çok uygun. ben 2 sene bu firmay? kulland?m ve i?lemi yapt?ktan sonra 2 hafta içinde hesab?ma vergi iadeleri yatt?.
    e?er abddeki hesab?n?z? kapatt?ysan?z evinize çek de yollayabiliyorlar. 8-9 arkada??m da bu yolla paralar?n? alm??lard?. bir bankada döviz hesab? açt?rarak 20$ kadar bir kesintiyle bu i?lemi tamamlayabilirsiniz.
    ben wachoviadaki hesab?m? kapatt?rmam??t?m ve vergi iadesi yat?nca burada citibank atmlerinden çekmi?tim param?.
    bu konuda ba?ka sorular?n?z olursa yard?mc? olabilirim.

ama size kesin olarak söyleyebilirim ki www.hrblock.com bu i?i en ucuz ve garantili ?ekilde halledebilece?iniz sitedir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

yozmen güzel bi payla??m olmu? te?ekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)