Work and Travel
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þirket Rezaleti

Uzman Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Standart Þirket Rezaleti

Arkadaþlar son sýnýf öðrencisi olarak bi hatýramýz olsun diye 5 arkadaþ amerikaya gitmeye karar verdik. Ama ne yazýk ki yanlýþ bir þirkete denk geldik. Öncelikle kendi paralarýný alana kadar müthiþ bir ilgi alaka vardý neredeyse hergün arýyolardý. Ama sonra paralarý verdik ve artýk pembe bulutlar kalktý ve neredeyse hergün biz arar olduk. Ps Biz 3 kiþi ilk kez diðer 2 kiþi ikinci kez gidicektik.Biz 3 kiþi vize görüþmesine girdik fakat diðer arkadaþkar daha önce gittikleri için onlarýn DS ve pasaportlarý yollanýcaktý.) DS ler nerede ? DS ler nerede? diye ve hep bugün yarýn gelir diye oyaladýlar. Neyse en sonun da DS ler geldi. Ýyi dedik þükür geldi ya artýk bundan sonraki süreç kolay heralde diye düþündük ki þirket te bize ayný ný söledi. DS ler yollandý ve biz 3 kiþininki en fazla 3 gün diðer iki kiþininki de en fazla 5 gün için de vize basýlý olarak gelir dendi. Ama bizim vizeler 15 gün sonra geldi. VE diðer arkadaþlarýmýn ki ise tam 48 gün geçmesine karþýn yoktu. Biz bu pazartesi ( 29 haziran ) da gidiceðiz. Ve dün sevindirici bi haber geldi vizeler basýlý þekilde bugün ulaþaðý sölendi biz tabi süper bi sevinç içinde 5 kiþi gidiyoruz diye havalrayýz... Ama bugün gelen 2 pasaporttan 1 tanesinde yanlýþlýk olduðu ve yanlýþ vize basýldýðý görüldü. Benim arki þok tabiki ve kons. arandý þirket tarafýndan ve neden böle olduðu soruldu? Kons. verdiði cevap gönderilen DS in barkotu eksik çýkmýþ ondan dolayý basým da hata oldu denmiþ. Ve daha ben 10 nisan da vize görüþmesine giderken þirketime DS ime baka bilirmiyim demiþtim þirketin cevabý bana aynen þöyleydi " Saçmalama Bu DS bunda nasýl hata yapabiliriz ki biz " Dedi. Ve 10 nisan günü kons. gittiðimde Benim DS imde adresim yanlýþ barkotum ekisik diðer bi arkimin TC kimlik numarasý yanlýþtý. Diðerinin aile bilgilerinde abisine kzý kardeþi yazmýþtý bu malum þirket. Ýþ snucu arkimiz bizle gelemiyor ve neredeyse 50 gün botunca boþuna umtla bekledik ve 5 kiþilik baþlayacak olan maceramýz 4 kiþiye düþtü Bunlarý yazmak istedim içimde kalmasýn WAT ý seçerken çok dikkat edin arkadaþlar þirketler herzman parayý alana kadarsizleri kolluyo sonrasýnda umurlarýnda deðilsiniz....
    Don't Give up

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Dogrudur, bu sirketlerden her sey beklenir, gecmis olsun. Bu sene sunu da cok iyi anladým. Sadece sirket degil sirketin calýstýgý sponsoru da secip o sirkete kayýt olmak gerekiyormus. Adamlar salak mýdýr yoksa DS icin ödenen onca para mý az geliyor da bir form doldurup cýktýsýný alýp göndermeyi adam gibi beceremiyorlar anlamýyorum. wat 2009 simdiye kadar gördügüm en kötü sezon bence. Zaman gectikce Wat Türkiyede genis kitlelere yayýldýkca kalitesi gün be gün düsüyor, umarým ileride biraz olsun düzelir...

Uzman Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Ben bu düzenin düzeleceðini sanmýyorum çünkü gördüðüm kadarýyla boþ bir dükkana 3 masa 2 telfon 3 bilgisayar ikide çýtýr kýz koyan WAT þirketi oluyo böyle gittikçe bu düzen daha da kötü olur....
    Don't Give up

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

cok gecmýs olsun arkadasým sýzýn adýnýza cok uzuldum sýmdý nolcak tkrar ds ýmý beklýceksýnýz? sýrket hangýsý?

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

bencede þirket belirtilmeli. böylelikle seneye kayýt olucak arkadaþlar kandýrýlmazlar...
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

son anda tüm umutlarýn yok olmasý çok kötü. kalan arkadaþýn için çok üzüldüm. Gerçi Amerika'ya girene kadar kimsenin durumu belli deðil. Þahsen ben az daha giremiyordum. Sistem beni tanýmadý. 4 kiþi yola çýktýðýnýz gibi 4 kiþi ayný yolda devam edersiniz umarým. iyi yolculuklar dilerim.
    Moda o kadar çirkin bir þeydir ki, altý ayda bir deðiþtirmek zorunda kalýrlar.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

gecmis olsun arkadasim. hangi sirket bu

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar forumdaki bu tarz konularda þirket isimlerini görebilmemizin bi yolu yokmu yaw.kötü þirketleri burda belirtelimki herkes seneye ona göre hareket etsin.yoksa bu düzen böyle gider..isterseniz ben þirketimi hepinize tavsiye ederim.Allaha þükür hiçbir aksilik olmadan iþlemlerimin hapsini hallettiler.özellikle engin bey e burdan teþekkürlerimi iletiyorum elinden gelenin eniyisini yapmak için çok emek harcadý..arkadaþlarýmdanda hiç þikayetçi olan yok bizim þirket taksim meydanýnda orda herkes görür zaten isim yazsam çýkmayacak nasýl olsa.çok iyi akedemik kadroya sahipler neyse siz anladýnýz sanýrým. wat ý kötü baþlayanlarada üzüldüm inþallah herþey gönlnzce olur..
    DÜNYADA YA TOZU DUMANA KATARSIN YADA TOZU DUMANI YUTARSIN..

Uzman Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Walla arkadaþlar DS i tekrar yolladýlar ilk yolladýklarýnda 50 günde gelen DS e sakýya yetiþeceðini sölediler ki biz inanmýyoruz. Bakalým allahtan ümid kesilmez beklicez artýk son arkimiz inþ. alýrsa vizeye çabucak oda arkamýzdan gelicek inþ.... Þirket ismini þuan vermek istemiyorum belki hala vizesi gelmeyen arkadaþlar vardýr ayný þirketle giden onlarýnda umutlarýný söndürmek istemiyorum....
    Don't Give up

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bu sene wattan yana derdi olan çok anlaþýlan.2 arkadaþýmýz watla amerikaya gelecekti.bizde onlarla beraber gidelim dedik.toplam 4 kiþi olduk.ortak bi iþ seçtik.asýl gidecek olanlarýn okulu geç biteceðinden biz önce geldik amerikaya.önce iþimizin iptal olduðunu öðrendik.saçma sapan iþ seçenekleri sundular.mecburen ücra bir yere geldik.þirketten diðer arkadaþlarýmýzý buraya getirecekleri sözünü aldýk.gelmelerine 2 gün kalaya kadar yanýmýza geleceklerdi ama son anda ayarlanamadý.baþka iþ ayarlayacaklar derken gitmelerine bir gün kala sponsor þirket iþleri olmadýðý için arkadaþlarýmýzýn vizelerini iptal etti.

bana göre bu work and travel son demlerini yaþýyor.amerikadaki kriz ve türkiyedeki kalitesiz þirketler bu iþin tadýný kaçýrdý.

seneye gitmeyi düþünenlen çok defa bir daha düþünsün

Uzman Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    17

Aynen biz de ilk kayýt olucaüýmýz zamn hangi iþleri istedimizi söledik tamm ayarlýcaz dediler þimdi istediðimiz iþlerle alakasý bile olmayan iþlere gidiyoruz.... Gerçekten lanet ettim ben bu programa ilkkez girdiðim bu program son olacak emin olun...
    Don't Give up

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

çok geçmiþ olsun arkadaþlar.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

haytamimar sirketini yazarmýsýn acayip karasýz kaldým ben herkese soruyorum þirketni

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba arkadaslar
    bunlarýn basýnýza gelmesýne cok uzuldum ama hýc dusundunuz mu acaba býzdede suc var mý dýye
    bence var ne mi?
    bir wat sýrketý arastýrýrken oncelýkle sormanýz gereken sorular olmasý lazým
    sponsorunuz kým
    ds kac gunde gelýr
    ýs garantýsý var mý
    amerýkada ýssýz kaldýk neler yapýlacak
    vb gýbý daha bý cok sorular varken
    ogrencýnýn ýlk sordugu soru
    wat programý kac dolar
    daha sonra 100 dolar ucuz olsun dýye adý saný duyulmamýs sponsoru bellý olmayan sýrketlere kaydolup basýnýza bunlarý sýz acýyorsunuz ama sucu sýrketlere atýyorsunuz
    hýc fiat marka arabayla mercedes marka araba býr olur mu
    kusura bakmayýn ama bence býraz sýzdede suc var 100 -200 dolar az olsun dýye bunlarý sýz acýyorsunuz basýnýza
    bak bý ornek verým
    ogrencýler burdan ucuza býlet almak ýcýn brýtýsh airways a saldýrýyorlar ama býletýn avantajý dezavantajý ne bakmýyorlar yeterký ucuz olsun dýyo
    sonra donus tarýhýnde bý degýsýklýk yapýyor 500 dolara aldýgý býlet ýcýnde býrde 300-900 dolar arasý ceza odemek zorunda kalýyor yada odemezse de planlarýnda zorunlu bý degýsýklýk yapýyor buna benzer býsey forumdan okumustum
    lutfn arkadaslar bazý seylerý dýkkate alarak hareket edýn sonucta memleketýnýzden kalkýp 200-300 km uzaga gýtmýyorsunuz dunyanýn bý ucuna gýdýyorsunuz ve kýmsenýz yok

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

insanlarin (bizde dahil)amerikayi ne kadar gozunde buyuttugunu simdi anliyoruz!gelip bu kadar yolu turkiyede cogumuzun yapmaya tenezzul etmeyecegi isleri yapiyoruz!gelsin bakalim amerikali gencler turkiyede housekeeperlik dishwasherlik.. yapsinlar ogrensinler kulturumuzu 3 ay sonunda gezsinler antalya istanbul falan. kusura bakmayin ama bu programa katilan ogrencilerin %99 modern koledir!sirketlere gelirsek gonderilen isleri tam olarak aciklamayip amerikanin her yerini cenneten bir kose gibi anlatmalari ve aslinda sirketlerin birer ticarethane bizlerinde onlar icin musteri ve amerika icin ucuz amele oldugumuzu unutmamiz bu sonuclari dogurmamaktadir! herkese bol sans!

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

dogurmaktadir!! (pardon)

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

tr standartlarina gore saati 7-10$ dan calismak kolelik degildir. ama gel gor ki bi yandan kriz , diger yandan her sene binlerce artan wat ogrencisi nedeniyle is cigirindan cikiyor.

Sirketler para kazanmak icin ogrencileri geri cevirmeyecegi ve bi limit falan olmadigi icin ustune ustluk kriz bas gostermisken wat eglenceden cok cileye donusuyor.

Yoksa normal isini bulduktan sonra saati 7$ a insan zevkle calisir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

tabi vietnam endonezya sartlarina gorede turkiyede calisan iscilerin aldigi parada az diil kolelik hic diil!ama sen turkiyede calismiyosun sen amerikada calisiyosun!ve 3 3 bucuk ay orda yasiyosun oraya ev kirasi oduyosun cogu wat ogrencisi 2.is olmadan para bile kazanamiyo sadece amerikaya geldim grdm biseyler aldim oluyor!!bi de bnm kafama takilan bi soru var madem amerikada kriz var issizlik var bizim calistigimiz islerde neden amerikalilar calismiyor?bu nasil kriz?yoksa acaba islerimi begenmiyolar?ya da amerika irakta milyonlarca sivile ya da vietnamda binlerce kucuk kiza gostermedigi hosgoruyu wat programi ogrencilerine mi gosteriyor?????????!!

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý special k Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tabi vietnam endonezya sartlarina gorede turkiyede calisan iscilerin aldigi parada az diil kolelik hic diil!ama sen turkiyede calismiyosun sen amerikada calisiyosun!ve 3 3 bucuk ay orda yasiyosun oraya ev kirasi oduyosun cogu wat ogrencisi 2.is olmadan para bile kazanamiyo sadece amerikaya geldim grdm biseyler aldim oluyor!!bi de bnm kafama takilan bi soru var madem amerikada kriz var issizlik var bizim calistigimiz islerde neden amerikalilar calismiyor?bu nasil kriz?yoksa acaba islerimi begenmiyolar?ya da amerika irakta milyonlarca sivile ya da vietnamda binlerce kucuk kiza gostermedigi hosgoruyu wat programi ogrencilerine mi gosteriyor?????????!!
    Trde burgerda falan calismanin saati 2.15 tl. wat a gidecegime trde burgerda ayni isi yaparim diyen birini gordun mu sen. Sen nasil 2.15 tl ye calismiyorsan abd lilerde 7$ a calismaz. Her ulkenin standarti farklidir. 2.15 e calisan turk de var. 7$a calisan amerikalilarda var. yilin kalan 9 ayi dunyadan ogrenci toplamiyorlar calismak icin.

Krizin oldugunu bile bile bu kadar kisi gidiyorsa para kazanamamasi ne amerikanin nede ogrencilerin sucu.

wat a katilirken su isin olacak, overtime olunca 1.5 kat maas alacaksin falan filan denilior. Ama ben katiliyorsam biliyorum ki kriz var overtime hayatta alamayacagim, dogru durust alanida gormedim zaten , isim her an iptal olabilir falan... Bunlari bile bile kendi istegimle gidiyorsam bu kolelik degil tecrube, risk,heyecan, maceradir.

Neyse gelip wati savasa iraga bagladin, amacin wat degil amerika hakkinda kotu aey soylemek...

Haklisin katiller adiler savas baslattiilar kotu insanlar olsun gitsin bitsinler falan....

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Katiliyorum kesinlikle..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Önceliikle sunu belirtmek isterim ki iyi wat þirketi sunlardýr tanýmýna kessinlikle katýlmýorum.bu work and travel olayý tamamen insan kandýrmaya dayalý bir program.ucuzundan bi þirkete girip rezil olmayalým diye türkiyenin en büyük þirketlerinden biriyle work and travel macerasýna giriþtim basýma gelmedik aksilik kalmadý.Sirkette resmen zekaözürlü insanlarý secmiþler.Bunlarýn hepsini yazsam 1 sayfa rahat sürer türkiyedeki sýkýntýlarý atlattýk ama neye yarar yurtdýþý ayagý daha sýkýntýlý.Þimdi amerikadayým iþyeride kabul etmedi.Þu anda Türkiyedeki þirket kesinlikle ilgilenmiyor.Ýþ bulmaya calýsýorum ama pek bir iþe yaradýgý da söylenemez hiçbiyerde iþ yok.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

tamamen sacmalýk bu work and travel programý

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

çok fazla þey beklememek lazým bu programdan bence. beklentiler ne kadar az olursa o kadar mutlu olunur. gelenlerden bazýlarý tatile geliyormuþ gibilerdi þirketlri öyle bir anlatmýþ ki

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)