Ucak biletini %99.9 kredi kartıyla alırsın ama online mı yoksa pos cihazıyla mı orası sana kalmıs. Türk bir siteden olursa taksitli de olabilir tabi. Ama senin verdigin örnegi de kullanarak bir örnek de ben verirsem mesela KLM de online biletler opsiyonsuz oluyor ( bilet iptal,degisim vs ) ama acentada satılana göre cok daha ucuz oluyor. Bir 100- 150€ kadar. Bilet alıcakken internette buldugum 800€ lık bileti telefon edip KLM in merkez ofisine sordugumda tam hatırlamıyorum ama 950€ gibi bir fiyat cekmisti, cevap olarak da internet promosyon biletleri onlar demisti. Sonuc olarak acentadan alacagin bilet online alacagin biletten biraz daha pahalı olma ihtimali yüksek. En azından bilet kesim ücreti alır acenta, o da max 50€ olur. Ama senin acindan gözünün önünde daha güvenli sekilde kartından pos cihazıyla yapacaksın ödemeyi ve acentanın destegi yanında olacak. Ama yine de online olarak almayı ciddi olarak düsün. Online alırken bankandan alacagin bir kac sifre daha gerekicek güvenlik acısından, gerisi bilgileri doldurmaya kalıyor. Ödeme gerceklesince anında emailine eticket # geliyor. Yani online da sorunsuz gerceklesiyor. Ama orbitz, expedia gibi TR ofisi olmayan sitelerden alırsan her hangi bir durumda işler cıgrından cıkabiliyor. Online alısveris de bankaların koydugu güvenlik islemleri nedeniyle gayet güvenli bence, bazen sinir bozucu olsa da. Bence güvenebilecegin kendi pc nden ( virüssüz veya keyloggersız oldugunu farzediyorum ) online alısveris yapmanda sakınca yok. Biraz daha arastır istersen, gerekirse bankana gidip bilgi bile alabilirsin, icin rahatlar. Kolay gelsin...

Alıntı
Bookmarks