Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'ye okumaya gitti ancak...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    19

Standart ABD'ye okumaya gitti ancak...

ABD'ye okumaya gitti ancak...

Amerika'ya okumaya giden 23 ya??ndaki türk ö?renci harçl???n? ç?kartmak için kulland??? taksi arabadaki mü?terisini ta??rken dü?ürdü. Emniyet kemeri ba?l? olmayan kad?n kafas?n? asfalta vurarak hayat?n? kaybetti . 23 ya??ndaki ?ükrü Sefa Ç?nar tutukland? ve adam öldürmekten mahkeme önüne ç?kart?lacak.

ABD'nin San Diago kentinde 4 Temmuz ba??ms?zl?k gününde bir bisiklet taksiye binen emekli bir kad?n bisiklet viraj? dönerken dengesini kaybederek yere dü?tü. Ba??n? çarpan Sharon Miller isimli kad?n hayat?n? kaybetti. Bisikleti kullanan ve ABD'de ö?renci vizesiyle oturma izni bulunan ?ükrü Sefa Ç?nar, kad?n?n ölümüne sebep olmaktan tutukland?. Talhsiz olay bir anda tüm yerel medyan?n man?etlerine ta??nd?. ?ükrü ?imdi bir ki?inin ölümüne sebep olmak suçundan mahkeme ç?kart?lacak.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/Dunya/Son...0gitti%20ancak...
    ?lgimi cekti, paylasmak istedim. Arkadas wat ile gitmis. Çok ?anss?zl?k olmus, bas? büyük belada görünüyor. Allah kolayl?k versin...
    Detayl? bilgi http://www.turkishjournal.com/i.php?...zada-son-durum!
    Konu yakuza tarafından (09-07-2009 Saat 10:52 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Allah yard?m etsin bu ogrenc?ye...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

cok kotu olmus ya ok oldum resmen sonunun nereye varcag?n? cok merak ed?yorum
    allah yard?mc?s? olsun

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

görülmez kaza i?te, ne büyük talihsizlik. çok üzücü bi durum ve ileriki dönemlere de kötü yans?yacak bi olay

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Yuh be abi . . adam?n ba??na gelen pi?mi? tavu?un ba??na gelmez, Allah yard?mc?s? olsun

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    19

Diger bir sitede cocugun arkadaslar?yla falan röportaj yapanlar olmus. Cocuk yavas gitmesine ragmen emniyet kemeri tak?l? olmayan kad?n düsmüs. O muhitteki polisler pedicapcilere biraz k?lm?s galiba, o bak?mdan ordaki diger pedicapciler de zor duruma düsebilir. Cocugun arkadaslar? etraftaki güvenlik kameralar?ndan olay?n kayd?n? bulup kurtulmay? düsünüyor, avukat vs tutmaya kalkarlarsa isin icinden hic c?kamazlar...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ya kad?n eminiyet kemerini takmad? diye belki y?rtar çocuk ama gene de bu amerikal?lar?n eline dü?mek hiç iyi olmam??. Bu arkada?la ilgili geli?meleri biri payla?ss?n lütfen.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ulan kadere bak yazik olmus
    Safinaz...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende gorunce irkildim a..q.

Sandiegoya gitmi?tim bi suru turk pedikapci vardi her taraf turk pedikapci kayn?yoordu ...onlara bisekleti kiralayan dallama bi amerikal? babasi hakim ipne bi depo gibi yeri hostel gibi bi?iye cevirmi?ti içinde 100lerce pedikap bisikleti ve yatak kalanlarin buyuk cogunlugu turktu ....bisiklete bi kasa tak?p millette kiraliyip parayi goturuyodu dallama y?lan gibi sinsi bi veletti ..kesin bisikleti cok dandiktir ..

çocuça aallah yardim etsin berbat bi durum

Alıntı yakuza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diger bir sitede cocugun arkadaslar?yla falan röportaj yapanlar olmus. Cocuk yavas gitmesine ragmen emniyet kemeri tak?l? olmayan kad?n düsmüs. O muhitteki polisler pedicapcilere biraz k?lm?s galiba, o bak?mdan ordaki diger pedicapciler de zor duruma düsebilir. Cocugun arkadaslar? etraftaki güvenlik kameralar?ndan olay?n kayd?n? bulup kurtulmay? düsünüyor, avukat vs tutmaya kalkarlarsa isin icinden hic c?kamazlar...
    bu i?i yapan bi turkten bzii ?ehrin iyi bi kluplerine goturmesini istedi abi..yolda konu?uyodu ..
    abi polisler can?m?z? okuyo her dakka bize ceza yaz?yor ,bize aaaccayip k?llar felan diyodu ..
    Konu richard99 tarafından (10-07-2009 Saat 01:25 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Standart San Dieogo'nun Konu?tu?u Kazada, Türk Ö?renci Tutukland?

San Dieogo'nun Konu?tu?u Kazada, Türk Ö?renci Tutukland?

4 Temmuz Cumartesi günü San Diego'da bir Amerikal?n?n hayat?n? kaybetti?i bisiklet-taksi (Pedi-cap) kazas?n?n ard?ndan, 23 ya??ndaki Türk sürücü
    ?ükrü Safa Ç?nar göz alt?na al?nd?.

4 Temmuz Cumartesi günü bir Türk ö?rencinin kulland??? bisiklet-taksi'de (Pedi-cap) meydana gelen trajik kaza, San Dieo medyas?n?n gündemini olu?turdu.

Güney Kaliforniya'daki yerel gazeteler, 60 ya??ndaki Shanon Miller’in öldü?ü kazaya, göz alt?na al?nan 23 ya??ndaki ?ükrü Safa Ç?nar'?n sebebiyet verdi?i iddia ediyor.

Kazada hayat?n? kaybeden Miller, bu hafta sonu bir e?itim kongresine
    kat?lmak üzere San Diego'ya gelmi?. Bir arkada?? ile San Diego Convention Center'da düzenlenen e?itim toplant?s?n?n sabah oturumuna kat?ld?ktan sonra yak?ndaki otele onlar? geri götürmesi için bir bisiklet taksi ayarlam??lar. Ne yaz?k ki yolculuk esnas?nda Miller araçtan dü?mü?, kald?r?ma çarpm?? ve kafas?na darbe alm??. Miller'in öldü?ünü ö?rendik. Bu haberi duyar duymaz arac?n sürücüsü ?ükrü Safa Ç?nar’a ula?maya çal??t?m. Bugüne kadar hakk?nda resmi bir suç duyurusu yoktu. Yetkililer, arac?n sürücüsü taraf?ndan dikkatsizce kullan?ld??? için bu kazan?n meydana geldi?ini dü?ündükleri için, kazan?n nas?l gerçekle?ti?ini bir de kendisinden ö?renmek istemi?tim ama ne yaz?k ki ona ula?makta geç kald?m. Çünkü ?ükrü Safa Ç?nar dün sabah göz alt?na al?nm??. Kazan?n geli?imi ?u an soru?turma alt?nda.

Genelde “work and travel” program? ile San Diego’ya gelen gençlerin bu i?i yapt???n? söylersek yalan olmaz. Gebze Üniversitesi’nden yeni mezun olmu? ve bir ay önce San Diego’ya hem çal??mak hem de ?ngilizcesini geli?tirmek için gelen isimlerden biri olan ?ükrü Safa Ç?nar’?n ba??na gelen bu talihsiz olay?n nas?l sonuçlanaca?? merak konusu.

“Bisiklet- Taksi ??inden Polisler Rahats?z!"
    Üç y?ld?r “Work and Travel” program? ile Amerika’ya gelen ve de bu i?i yapan Bilgi Üniversitesi’nden bu y?l mezun olan Yavuz Ayd?n, Ç?nar’?n yak?n arkada??. Kaza ile ilgili kendisi ile görü?me ?ans? yakalad?m. Ayd?n çok üzgün ve de bu olay kar??s?nda eli kolu ba?l? oturacak m?y?z! diye isyan ediyor.

“Her dönem yeni kurallar belirlenen ve bu yeni kurallar?n anons bile edilmedi?i bir i? bisiklet taksicili?i. Polislerin bize kar?? önyarg?lar? var. En ufak bir hatam?zda ba??r?p, ça??r?yor, hatta küfürle bile ikaz ettikleri oluyor. Bize kötü muamele ediliyor. Özellikle Türklere kar?? önyarg?lar? oldu?unu dü?ünüyorum” diyor ve zaman?nda bu ?ikayetlerini konsoloslu?a bildirdiklerini belirtiyor.

"Bir olay olsa da ?u bisikletlileri yok etsek diye bekliyorlard?!"
    Ayd?n, “Bu talihsiz kaza ile resmen günah keçisi olduk. Olay sonras? ç?kan haberlere inanam?yoruz. Polisler ellerinde kan?t, rapor olmadan nas?l h?zl? gidiyormu? diye demeç verebiliyorlar, akl?m alm?yor. Safa öldürdü diye cümleler okudum. ?oktay?m” diyor...

Kazan?n Ayr?nt?lar?n? Merak Ediyorum
    4 Temmuz ö?len 11.00 gibi oldu?unu, o gün hiçbir i?lem yap?lmad???n?.
    Sadece her kaza sonras? oldu?u gibi rapor tutuldu?unu ö?reniyorum.
    Miller için, a??r yaral?, ölebilir denilmi?. Miller, cumartesi gecesi ölmü?,
    öldü?ü pazartesi günü hastahane kay?tlar?na geçmi?.

Ayd?n’?n dedi?ine göre, bisiklete iki ki?i binmi?ler. Bisiklet hiçbiryere
    çarpmam??. Di?er ki?i hiçbir ?ekilde yara almam??.

Ç?nar, arac? h?zl? m? kullan?yormu? diye sordu?umda cevab? netti:
    "O mekanda h?zl? kullanmak mümkün de?il. Kald?r?m?n üstünde çok insan var. Safa, bana Harbour Club’in orada dört, be? pedal att?m sonra kad?n dü?tü, dedi"

Miller, araçtan dü?ünce hemen ilkyard?m uygulam??lar. 911’i aram??lar, yoldan geçen bir doktor yard?mc? olmu? ve birlikte ambulans? beklemi?ler. Ç?nar, olaydan çok etkilendi?i için, k?sa süreli ?oka girmi?. Ellili ya?lardaki, Miller'in arkada?? olan di?er yolcu, Ç?nar’? sakinle?tirmeye çal??m??. Yakla??k onbe? dakika sonra ambülans gelmi?, kazazedenin yan?na sadece bir ki?i ald?klar?ndan arkada?? Miller’e refakat etmi?. Ç?nar, Miller’in arkada??na kendisine ula?abilecekleri bilgileri vermi? ve polisi beklemeye koyulmu?. O esnada Ayd?n da Ç?nar’?n yan?na gelmi?.

Olay yerine polis geldikten sonraki detaylar? Ayd?n ?öyle anlat?yor:
    "Safa, yakla??k dört saat polise olay? anlatt?. Polis kazan?n gerçekle?ti?i yerde incelemelerde bulundu. Ben kelepçeleri ne zaman takacaklar diye bekliyordum. Kad?n?n ölebilece?i dü?üncesi bizi orada peri?an etti. Polis Sefa’dan telefon numaras?n? ald? ve elini s?kt?, ayr?ld?lar. Polisin arkas?ndan gittim, endi?elendi?imi söyledim. Polis her?eyin yolunda oldu?unu belirtti ve kad?n ölebilir ama arkada??n?n suçu yok belli ki dedi. Gerekli raporu tuttu?unu, bisiklet taksiyi kullanmamas? için bir sebep görmedi?ini belirtti ve Sefa’n?n lisans?n? verdi, hatta bugün 4 Temmuz, buralar me?gul olur, iyi para yapar; diye de ?aka yapt?. Polisin bu yakla??m?ndan sonra kad?n?n iyile?mesini umduk ve büyük
    kaza atlatt?k, geçmi? olsun dedik. Sefa o gece çal??t?. Pazar da çal??t?."

Peki, Göz Alt?na Ne Zaman Al?nd??
    Bizim çal??t???m?z mekandan sorumlu motorsikletli bir polis olan S. Thomson
    dün sabah bisiklet taksileri kiralad???m?z isim Daniel Floranzano’u aram??, bisikletin garajda olup olmad???n? sormu?, Safa da garaja gelmi?. Safa’dan ö?rendi?im üzere, Thomson dedektifi aram??, bir konu?ma trafi?i ba?lam??. Önceden de tan?d???m?z bize genelde zorluk ç?karan Brian isminde bir polis devreye girmi? ve dün sabah Safa’y? göz alt?na alm??lar. Ben mekana geldi?imde Safa polis arabas?ndayd?. Polis arabas?na yakla?t?m, ?imdi mi karar verdiniz; dedim. Beni konu?turmad?lar. Zaman?m?z yok dediler ve de oradan ayr?ld?lar.

"Hemen bir avukat bulmam?z laz?m"
    Arkada?lar? Ç?nar'?n ailesini, konsoloslu?u bu konuda haberdar etmi?ler.
    Gerekli adreslere ula?maya çal??m??lar. Son olarak Ayd?n, "Safa f?rsat buldukça bizi ar?yor. Hemen bir avukat bulmam?z laz?m. Arkada?lar? olarak üç be? kuru? ne kazand?ysak yard?ma haz?r?z ama konu?tu?umuz ki?iler
    avukat masraflar?na gücümüzün yetmeyece?ini söylediler, ne yapaca??m?z?,
    bu kabusun nas?l sona erece?ini bilmiyoruz. Tek ümidimiz, kazan?n oldu?u caddedeki yüksek apartmanlar?n güvenlik kameras?nda o günden görüntülere rastlayabilmemiz. Bu i?in ucunu b?rakmayaca??z. Türk toplum liderlerinin de arkada??m?z? sahiplenmesini istiyoruz. Üzüntümüzü kelimelerle anlatmak mümkün de?il" diyor...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

yaw bu arada bu sene wat dan hep kötü haberler geliyor
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Durumu pek parlak de?il ben de okudum haberleri. bir an önce avukat bulunmas? gerekiyor.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw bu arada bu sene wat dan hep kötü haberler geliyor
    Geçen sene de farkl? de?ildi . . Fakat bu sene düzelece?i umulurken kötü ve talihsiz haberler de cidden art?? var

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?lgili arkada? mahkeme taraf?ndan hakl? bulunmu? ve serbest b?rak?lacakm??. Haydi hay?rl?s? olsun.

http://www.turkishjournal.com/i.php?newsid=5418

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

?imdiye kadar zenciler bu elemni çoktan amerikal? yapm??lard?r merak etmeyin

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı richard99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    in?allah senin ba??na gelmezde sen zencilerle u?ra?mak zorunda kalmazs?n sayg?lar....
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı richard99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu nekadar seviyesiz bir yorumdur ya .. adam allah korusun suçluda bulunabilirdi belkide çok kötü ?eyler olabilirdi.. böyle ciddi bir konu üzerinden nas?l bir zihniyet espiri yapabilir!!!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    19

Esprinin de bir dozu olmali, hos degil. Benim de 2 arkadasim sucsuz yere de olsa Abd de 6 ay hapiste yatti. Anlattiklarina gore hic de sanildigi kadar oyle seyler yokmus. Musluman diye koruyanlar, yardim edenler falan bile olmus. Hatta bi tanesine zenciler vucut gelistirmeyi bile ogretmisler, hapiste yapilacak baska bir sey de yok tabi :P

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)