Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gündemi takip etmiyorum bir süredir ama Samsung güzel modeller sunuyordu piyasaya.. Şu an çıkan laptoplarda hangisi tercih edilesi pek bilgim yok. Hatırladığım kadarıyla Cesc bil. müh. okuyordu. Mutlaka güncel takip ediyordur piyasayı, gelip bilgilendirirse bizi, iyi olur
Geldim

Tahmin edebileceğiniz gibi en kalitesi en dayanıklısı Sony VAIO. Yıllardır VAIO kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak Türkiye'deki VAIO fiyatları ortada olduğu için birçok kişi direk atlıyor VAIO'ları. Ama Amerika'daki fiyatlara bakılırsa kesinlikle ordan alınabilecek ilk marka VAIO'dur. MacBook'ları geçtim çünkü gerek klavyesi gerek default işletim sisteminin Mac OS olması (Windows uyumlu sanırım artık ama yinede klavyeden bir alışma dönemi ister) nedeniyle MacBook almaktansa VAIO'nun 16.4"lik harika modelleri olan F serisine göz atmanızı tavsiye ederim.

VAIO hariç Asus'tur Toshiba'dır HP'dir Acer'dır Dell'die birbirine yakın markalar. Ve bu markalar için markadan çok alacağınız model için google'da bir sorun araştırması yapmanız faydalı olur. Çünkü mesela Asus'un tüm modelleri iyi olsa bile bir modelinde aşırı ısınma sorunu olabiliyor.

Yaz aylarına kadar i5 ve i7 işlemcili modeller iyice yaygınlaşır. Alacağınız laptopun işlemcisinin 2 çekirdekli Core Duo serisinden değilde 4 çekirdekli i serisinden olmasına dikkat etmeniz laptopu kullanım sürenizi uzatır.

Ramlerde artık 4 GB bile az sayılıyor. 6 ya da 8 GB yine laptopu kullanım sürenizi uzatır. Ayrıca ramlerin DDR3 olmasına dikkat ediniz. Artık 1333 Mhzlık ramler iyice yaygınlaşıyor laptoplarda.

Ekran kartı işlemci ile beraber en çok dikkat etmeniz gereken parçadır. Çünkü değiştirmek imkansız olmasada çok maliyetli olduğundan alırken dikkat edilmelidir. Şuan gelinen noktada 1 GB'lık ekran kartlarından altı pek kurtarmıyor. Özellikle oyun düşkünüyseniz laptoptaki ekran kartını iyi araştırınız.

Birazdan işlemciler ve ekran kartlarının sıralamalarını ve ayrıntılarını veren 2 link paylaşayım, baktığınız laptopların işlemcilerini ve ekran kartlarını daha iyi değerlendirebilirsiniz.