Alıntı yahoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cok gusel aciklamisin olayi bende bilgeyeim derken arastirdim biraz sonrada senin ayzdigin mesajin farkina varamadan yadim kusura bakma...benim sormak istedigimde soyle bir mevzu var hani dedin ya yahudilerin kestikleride yenebilirmis, yani oyleyse hiristiyanlarinkininde yenilmesi lazim deyilmi?birde su mevu var biz normal bir markete gitigimizde anlayamayizki et dini usullerine goremi kesilmis kesilmemis felan....yani bende bir sene senin dedigin gibi yaptim fishmac yedim bir yaz boyunca igrenc birseydi ya ama sonrada ogrendim diyolar hak dinlerin kestigi yenilebilir imis......ama bilemeyizki onlarin dini inancina gore kesip kesilmediklerini......
Dediğin doğru. Hıristiyanlarınki de yenir fakat onlarda sıkı bir denetim yok. Yahudiler de bizim gibi helal-haram olayına dikkat ettikleri için Yahudileri örnek verdim. Eğer hıristiyanların kestiğinden emin olduğunuz bir et varsa tabi ki yenilebilir.
Bu konu Türkiye'nin özellikle de bu günleri için hassas bir konu olduğu için tekrar ediyorum. Herkes kendi insiyatifine göre davranır. Ben sırf bu onuda değil hiçbir konuda fetvalara göre hareket etmem. Çünkü günümüzde kimin ne söylediği belli değil. Yaptıklarımdan ben sorumlu olduğum için ben kendime göre doğru olanı yaparım.
İlgili ayetin mealine bakarsanız durum açık. Domuz eti haricinde diğer etler için herkes istediğini düşünür. Domuz eti için haram değildir derse birisi o zaman cevaplarım ama diğer durumlar için herkes kendi kararını verir ve ona göre hareket eder.
Bu konuya cevap yazacak herkesi ciddi ve saygılı olmaya davet ediyorum. Lütfen insanların değer verdiği kavramları espri konusu yapmayın.