kardesim cok guzel soylemissin soylediklerimi onayliyorsun.. birincisi yukarida soyledigin baskilar SATIS islerinde her zaman her sirkette olan seylerdir.. satis isine geliyorsan ustlerinin en ufak bir az satisda sana baski yapmasini dogal karsilamalisin , genelde yoneticiler dusuk satis oldugunda elemani zorlarlar baski kurarlar ondan alinabilecek verimin tamamini almak icin aslinda onlarda bilmektedirler ki o sartlarda o kadar satis yapilabilir anca . ama daha fazlasini elde edebiliriz dusuncesiyle satis elemanina baski yaparlar.. ilk bastaki houston a gidip lokasyanun sonra belli olacagi Turkiye den ABD ye gitmeden evvel her ogrencinin bildigi birseydir surpriz degildir, bundan sikayet edilemez istemiyorsan gitmezsin o ise..lokasyon belli olana kadar seni satolarda konaklataak halleri yok otelde kalicaksin tabiki..yukaridaki soylediklerin aslinda benim soylediklerimi onayliyor. bilgisizlikten dolayi sorunlar yasanmis.. satis herkesin yapabilecegi birsey degildir. eger ki sen isin detaylarini tam olarka bilip gidersen sorunla karsilasmazsin.. ben hersey cok kolay cok guzeldir demiyorum ama is hayatinda kolay hicbirsey yoktur.. son olarak ben de birkac sey ekleyim , burdayim benimle gelen 2 arkadasimdan biri manager oldu digeri supervisor oldu onlar burda kalmaya devam edicekler ben donmeyi tercih ediyorum. cevremde j1 la gelen 10-11 kisi oldu tanistigim bunlarin icinden 1 tanesi sorun yasadi sayilir o da 2. hafta sirketten cikip baska ise gecti SPONSORUN ONAYIYLA..yani sorun da sayilmaz 2 haftada ne sorun olabilir..buraya geldim beklentilerimi cok yuksek tutmadan herseyi bilerek. acik konusayim bekledigimden cok daha iyisini buldum.. son olarak tekrarliyorum ben demiyorum cok guzel bir sirket ama satis isinde calisacaksaniz hele ki alisveris merkezlerindeki kiosklarda calisacaksaniz bu sirketten daha iyisini gormedim.. paraniz gununde gelir , az ya da cok geldigi gunler olmustur , ama az geldiginde sirkete soyledigimde daha bana ters bi cevap verilmedi , yanlis hesaplamalarda bir sonraki ceke eksik tutar yansitildi.. kesin genel yargilarla yanlis yonlendirme yapilmamali. tekrar soyluyorum uj toys la ilgili yapilan sikayetlerin %99 unun internship programinin kurallarini , is hayatini , satis sektorunu bilmemekten kaynaklandigini goruyorum. bana soranlara soyluyorum.. ingilizceniz iyiyse , ben calisakan biriyim yoruldum diye kaytarmam diyorsaniz , girisken bir yapiniz varsa ben bu programi oneririm size.. iyi paralar biriktirebilirsiniz.. sonuc itibariyle bu sirkette en yuksek makamdan en alt makam sizlere kadar herkesin komisyon oranlari var , sizin yuksek satis yapmanizi herkes ister sisz satis yaptikca superviosor unuz , manager iniz ve genel merkezdekiler herkes komisyon aliyor..bundan dolayi basarili olan kimsenin schedule i kesilmez.. parasini kazanmaya ve kazandirmaya devam eder..

Alýntý
Bookmarks