Alıntı yakuza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
+1 Adamlar kapitalizmin kölesi olmuslar. Bu sene cok daha fazla hissettim bunu. ...nun Meksikal?lar? gelmis cöreklenmisler ülkenin güney bat?s?na heryer vas?fs?z Meksikal? isci kayn?yor. Patronum, arkadaslar?m nerdeyse hepsi Meksikal?yd?. Abd de nas?l kal?n?r dersini defalarca dinledim. Burdaki tan?d?klar?mdan sadece Abd dogumlu, Abd egitimli Meksika kökenli olanlar? iyi cocuklard?, digerleri 5 para etmez köleler. Biraz ag?r bir tabir belki ama öyle. Robot gibi cal?s?p para kazanmaya cal?s?yorlar. Ne kadar cok cal?st?ysam ne yapt?m ne ettiysem patronum hep beni kay?rd?, cünkü Meksikal? degildim ve gözden c?kar?lacak ilk adamd?m. Digerleri 40-60 saate kadar cal?s?rken bana verdigi saat 25 i gecmedi. Labor day vs yogun günlerde aral?ks?z 17 saat cal?st?m ama isler yavas olunca hemen eve git off sun dedi. Simdi de isler iyice yavaslay?nca ihtiyac?m yok deyip isten bile c?kar?ld?m. Burda adamlar paradan baska hic bir seye inanm?yorlar, para para para. 8-10 y?ll?k cal?san?n? bile gözünün yas?na bakmadan kovuyor isine gelmezse. Sözde Iraga adalet götüren ülkenin kendisi adil degil ki nas?l götürsün. Özgürlükler ülkesiymis yalaaan, hepsi yalannn. Belki baz? alanlarda iyi olabilirler ama Abd filmlerdeki gibi bir ülke asla degil. Bir daha gelirsem ya egitim icin ya da turist olarak gelirim, gerisi bos...
hocam benim basiam gelen yuzde yuz aynisiydi.adam beni indianaya cagirdi oraya gitim uc gun calistim sonra adam meksikalilari buldu onlar benden cok dajha iyi calisiyor tabi robot gibi.adam beni sepetledi ve ortada kaldim.