Work and Travel
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ac?s?yla tatl?s?yla bir WAT hikayesi (WAT 2009)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart Ac?s?yla tatl?s?yla bir WAT hikayesi (WAT 2009)

"Bu içeri?in tüm haklar? ?ahs?ma aittir. ?zinsiz kopyalan?p farkl? yerlerde yay?nlanmas? veya bas?lmas? durumunda hukuki haklar?m? sakl? tutaca??m? bildiririm."

Ac?s?yla tatl?s?yla bir WAT hikayesi (WAT 2009)

WAT 2008’in su gibi ak?p gitmesinden sonra merakla ve dört gözle bekledi?im 2009 yaz? yava? yava? yakla?maya ba?lad?. Bir yandan çal??ma hayat?, bir yandan okuldaki son senenin ve final s?navlar?n?n yaratm?? oldu?u stres ço?u kez “ amaaan ne olursa olsun art?k” dedirtse de bana, hiçbir zaman WaT hayallerinin d???na ç?kamam???md?r. Bu hayaller belki de son kez ya?ayaca??m bu yaz?n en mükemmel ?ekilde geçmesi için gereken ne varsa yapmam? sa?l?yordu. Bir çok ö?renci ikinci senesinde ayn? yere gitmektense farkl? yerlere gitmeyi ye?lese de, ben ?srarla 2008 yaz?nda gitti?im New York eyaletinin Lake George kasabas? üzerinde duruyordum. Niye durmayay?m ki? Çok güzel an?larla geride b?rakt???m 2008 yaz?, do?a harikas? mükemmel bir kasaba ve orada edindi?im arkada?l?klar üstüste eklenince asl?nda fazla dü?ünmeme de gerek kalm?yordu. Bu sitede beni tan?yan arkada?lar az çok bilirler. Her zaman bu programa yaln?z kat?lma fikrini gütmü?ümdür. Ancak insan?n hayat?nda baz? de?i?kenler olabiliyor ve bunlar?n ne zaman su yüzüne ç?kaca?? belli olmuyor. Benim de?i?kenim hiçbir zaman k?ramayaca??m bir arkada??m?n benimle geliyor olmas?yd?. Gereksiz bilgilerle introduction k?sm?n? da uzatmak istemedi?imden hemen neler ya?and???n? özet olarak payla?mak istiyorum.

Yolculuk ba?las?n !

12 Haziran’da son final s?navlar?n? verdikten sonra Eren’le benim ülkede sadece 1 günümüz kal?yordu. Tüm haz?rl?klar?m?z? bu 24 saat içerisinde tamamlay?p ülkedeki son gecemizi geçirdik. 14 Haziran sabah? Atatürk Havaliman?na geldi?imizde çok büyük bir heyecan yoktu üzerimde aç?kças?. Ancak yan?mdaki arkada??ma bak?yorum, ister istemez garip haller al?yor yüzü, verdi?i tepkiler... Check-in’den geçiyoruz ve do?ru Free Shop’a. Yine istediklerimizi net olarak alam?yoruz. 1’er karton sigara ile yetinmek zorunda kal?yoruz. Uçaktaki yerlerimizi ald?ktan sonra art?k WAT 2009’un resmen ba?lamas?n?, uça??n kalk??a geçmesini bekliyoruz. Ayn? uçakta birçok ö?renci, birçok farkl? amaçla ABD’ye seyahat ediyor. Gözlerden “o” heyecan kolayca okunabiliyor elbette.

Uçak kalk?yor ve trende hasbelkader kar??la?m?? iki vatanda? edas?yla Eren’le koyu bir muhabbete giriyoruz. Yol uzun. Uyumak, yap?labilecek en mant?kl? ?ey gibi görünse de, alg?layamad???m?z, farkedemedi?imiz bir?ey engel oluyor buna. Yolculuk süresince Eren’in gerek ifadelerinden gerekse mimiklerinden bir s?k?nt?s? oldu?unu anl?yorum ve bekliyorum “Acaba ne zaman payla?acak?” diye. Ve o an geliyor. “Ya abi....” diye ba?lad??? sözü kesiyor ve tebessümle “Söyle söyle” diye araya giriyorum. Devam ediyor...”Ya abi. ?imdi gidiyoruz biz oraya. Tamam iyi ho? güzel. Sen çift DS’in oldu?unu söylüyorsun. Ya seni orda içeri almazlarsa? Ben ne yapaca??m abi? Geri dönerim valla!” ?kimizde bas?yoruz kahkayay?. Eren’in WAT’a kat?lmas?n?n yegane nedeni, bir sohbet esnas?nda “Abi bu sene Amerika’ya bende mi gelsem?” sorusuna verdi?im 3 saatlik yan?t ile ikna olu?udur. Teslimiyetçi bir ruh hali ile bütün WAT hayallerini bana ba?lad??? için arkada?? yava? yava? anlamaya ba?l?yorum. Diyorum ki : “O?lum ne olacak yahu? Gidersin Port Authority’e Lake George’a bilet al?rs?n. Gidece?in park bu. Ayarlars?n.E?ek de?ilsin ya!” ?çten içe dua etti?ini de sezmiyor de?ilim hani. Gel zaman git zaman diyesim geliyor ama yol o kadar uzun ki zaman gelmiyor ki art?k New York’a varal?m. Bu arada yi?idin hakk?n? teslim etmek gerekir diyorlar ya. Aynen öyle! THY, bir uçakta sunulabilecek olanaklar?n neredeyse hepsini sa?l?yor bizlere. Bu sayede yolculuk biraz daha e?lenceli geçiyor. Ve gerek önümüzdeki ekranlardan gerekse pencerelerden bakt???m?za NY’a yakla?t???m?z? görüyoruz. Tam ini?e geçiyoruz, uçak birden tekrar yükselmeye ba?l?yor. Ne oldu?unu anlayam?yoruz do?al olarak. Ba?l?yoruz New York City’nin üzerinde daireler çizmeye... 1 tur,2 tur,3 tur oluyor. Yolcular ister istemez panik yapmaya ba?l?yor.Yan?mdaki koltuktan da bir ses yükseliyor : “Abi ne oluyor yaaa? Niye inmiyor bu .......... uça??”. “En kötü ihtimal Hudson Nehri’ne ineriz “ diyerek cevap veriyorum ve herkes bana bak?yor.Kaptan pilot duruma el koyuyor. “Ya kusura bakmay?n gaza fazla bast?k” demiyor da, “Say?n yolcular?m?z öngörülen zamandan daha önce ula?t???m?z için kule ini? izni vermiyor. ?zin ald???m?zda inece?iz”. At?lan tam 7 turun ard?ndan nihayet ini?imizi gerçekle?tiriyoruz. Uçaktan iner inmez ko?maya ba?l?yoruz. Eminim ki insanlar o s?rada bizim deli oldu?umuzu dü?ünüyorlard?r. Ancak neden ko?tu?umuzu pasaport kontrolündeki kuyru?u görünce anlad?klar?n? da umuyorum. Pasaport kontrolündeki i?lemler maksimum 3-4 dakika sürüyor. S?ra bana geliyor ve 3-4 dakika ne demek. 10 dakika oluyor neredeyse ve bir?eylerin ters gitti?ini anl?yorum. Çift DS formu olmas? sorun ç?kart?yor ve polis onu takip etmemi söylüyor. Bu s?rada arkama son kez bak?yorum ve Eren’in endi?eli gözlerini görüyorum. Bir yandan gülerken bir yandan ben de tedirgin oluyorum. “O kadar geyi?ini yapt?k ama ya beni içeri almazlarsa bu çocuk ne yapacak?” Çünkü gidece?i yer hakk?nda tek bir bilgisi yok. JFK havaliman?ndaki polis merkezine götürüyorlar beni. Yakla??k yar?m saat orada tutuluyorum. Bir yandan da akl?m Eren'de! Ne yapt? acaba? diyorum. Bu sefer beni bir tela? kapl?yor. Neyseki i?lemlerim tamamlan?yor ve d??ar? ç?kt???mda kar??mda bir adam. Adam resmen terlemi? stresten. Al?yoruz bavullar?m?z? ve yola koyuluyoruz. Nereye? Fort Lauderdale- FL'ya. Maceraperest iki insan olaraktan arabam?z? FL'dadan al?p 32 saatlik yolu a??p Lake George'a varmay? planl?yoruz. Florida'ya uçmak için art?k geri say?yoruz. Ancak bir türlü geri say?m bitmiyor. 6 saat kadar JFK içinde bo? bo? dola?t?ktan sonra JetBlue Airways'e ait olan Terminal 5'e geçiyoruz. Tabi bu arada Turkishwat'? da unutmuyoruz. Elimizdeki ipod vas?tas? ile Turkishwata 2 sat?r bir?eyler karal?yoruz. Zaman geliyor ve Check-in yapmak için içeri giriyoruz. Görevliye pasaportumu uzat?yorum. ?nceliyor ve "Bu pasaportun süresi dolmu? bununla seyahat edemezsin" diyor. Görevli bayan san?r?m hayat?nda ilk defa pasaport görüyordu. Evet evet bundan ba?ka bir ihtimal olamazd?. Pasaportta yenileme yapt???m? söylemek istiyorum ve elimi pasaporta do?ru uzat?yorum. Birden iki ad?m geriye giderek sesini yükseltiyor ve "Yakla?ma bana! Orada dur!" diyor. Can?m iyice s?k?l?yor ama nihayetinde görevlinin akl?na bir arka sayfaya bakmak geliyor ve bize geçmemiz için izin veriyor.

Jetblue Rezaleti!

Bütün kontrolleri geçtikten sonra art?k uça?? bekliyoruz. Ekranlara bak?yoruz ne görelim? 1 saat rötar yaz?yor. Moralimizi yüksek tutmaya çal???yor ve beklemeye devam ediyoruz. Bir süre sonra rötar?n 2 saate ç?kt??? duyuruluyor. 2 saat de geçtikten sonra art?k duyuru bile yap?lmaz oluyor. 20.20'de kalkmas? gereken uça?a 23.00 gibi ancak binebiliyoruz. O kadar yorulmu?uz ki art?k nefes almak bile zulüm geliyor insana. Gözlerimi kap?yorum ve derin bir uykuya dal?yorum. Sonras?nda bir sars?nt?... Etraf?ma bak?yorum. Uçak hala pistte bekliyor. Saatime bak?yorum 00.30!! Jetblue'ya en içten dileklerimi içten içten ileterek uykuya devam ediyorum. Gece 03.00 gibi Fort Lauderdale'e iniyoruz. Art?k emin ellerdeyiz. Çok sevdi?im bir arkada??m bizi kar??l?yor ve evinde misafir ediyor. ABD'de ilk geceyi devasa bir ?i?me yatakta geçiriyoruz.

Ertesi sabah erkenden uyan?yor ve yol için eksikliklerimizi tamaml?yoruz.(GPS-Telefon-Yiyecek içecek vs.gibi) Arabay? da yine arkada??mdan al?yoruz ve son kontrollerini yap?yoruz. Zaman su gibi ak?p gidiyor. Bir an önce de yola ç?kmam?z gerekiyor. Zira ertesi ak?am JFK'dan kar??lay?p, Lake George'a ta??yaca??m?z 3 arkada? bulunuyor. Saat 15.45'te ?brahim ve ailesi ile helalle?erek yola ç?k?yoruz. Art?k bir arabam?z var. 99 Model Ford Windstar ve 7 ki?ilik.. Yollarda otel paras? vermeyi dü?ünmüyoruz anlayaca??n?z. Yola ç?k?yoruz ve 2 mil sonra kö?edeki benzin istasyonunda duruyoruz. Ne zaman ne olaca?? belli olmaz derler ya. Aynen öyle! Hayat?mda unutamayaca??m ender hikayelerden biri o dakikalarda ba?l?yor. Benzinlikte ya?ad?klar?m?z? isterseniz Eren'in a?z?ndan dinleyelim :
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

bekliyoruz reis
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

gayet heyecanl? gidiyodu

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

JFK da 7 tur ne kiyak adamlarsiniz hea Guzel guzel bekliyoruz devamini belki bende bi ara yazarim ilginc hikayemi

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

32 saatte kucumsenecek kadar az degilmis Melih ,guzel bir yaz baslangici olmus devamini bekliyorum ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

BÖLÜM 2:
    Benzinlikte ya?ad?klar?m?z? isterseniz Eren'in a?z?ndan dinleyelim :

Hep uçakla uçacak de?iliz ya!

Benzinlik sessiz, ?ss?z gibi geliyor bir anda ikimize de. Arabandan ç?k?yoruz. Hava o kadar s?cak ki nefes almak konusunda zorluk çekiyoruz. Havada büyük bir kasvet var, kesin kötü bir ?eyler olacak diyoruz .Tabii ki i? bu kadar ciddi de?il, abartt???ma bakmay?n ama gerçekten çok s?cak. Neyse yana?t???m?z benzin pompas?n? adam po?etle kapatm??. Melih paray? ödemek için içeri giriyor ben de sap gibi araban?n ba??nda bekliyorum. Daha 1. Gün ve çook uzun bir yol önümüzde. Hafif de heyecan. Melih geri geliyor. Sanki içerideki adam pompan?n bozuk oldu?unu söylememi? de tam tersini söylemi? gibi. Yani “ben o pompay? tamir ettirdim, po?eti ç?kart?p kullanabilirsiniz” demi? gibi biz de aç?yoruz po?etin a?z?n?. Ama gerçe?i ?u, “o pompa bozuk, kullanmay?n”.

O s?rada Melih pompay? gayet itina göstererek yerle?tiriyor. Ve i?te insan?n hayat?nda ender kar??la?t??? olaylardan biri. Kenarda bekliyorum. Önümüzdeki çok uzun yolu dü?ünüyorum. Bu arada da Melih pompaa ile u?ra??yor. ?zliyorum. Pompan?n teti?ine basar basmaz.... Aman allah?m o da ne? Açar açmaz yakla??k üç metre yukar?ya benzin f??k?rmaya ba?lad?. Pompa hortumu yar?km?? ve o aradan yukar?ya deli gibi benzin f??k?r?yor. Ben o gazla hemen içeri girdim ve esnaf, i?çi kesimi ile ilk ?ngilizce konu?ma giri?imimle durumu anlatmaya çal??t?m. Adam tabii ki anlamad?. Amac?m benzini kesmesini istemekti. Anlamay?nca sadece camdan bak?n dedim. Manzara ?u; Melih’in kafas? gözüküyor ve üstünde de f?skiye niyetine benzin.
    Bundan sonras? tahmin edilece?i gibi, benzini kesti eleman. Melih güzel bir benzin banyosu yapt?, tertemiz oldu ve yol boyunca bunu bize hat?rlatacak kadar da koku yapt?. ))

Dü?ünsenize orada bir ate?, bir sigara izmariti yada s?caktan bir etkile?im oldu?unu.. Hepimiz havaya uçard?k. Neyse ki ucuz y?rtt?k.
    __________________________________________________ ______________________________

Bu noktadan sonra kalemi ben al?p iki sat?r bir?eyler eklemek istiyorum. Benzin alal?m derken asl?nda teti?i kendimize çekmi?iz haberimiz yokmu?. Ya?ad???m bu olay Be?ikta? tribünlerinin me?hur bestesini f?s?ld?yordu kula??ma." Ölümle ya?am? ay?ran çizgi"... Adam?n içeriden d??ar? f?rlay??? da benzinin havaya f??k?rmas? kadar görülmeye de?erdi. O kadar sinirliydi ki, "kesin birbirimize girece?iz" diye dü?ündüm. Bir yandan da dü?ünüyorum " O?lum melih..Çivi çiviyi söker.. Diklenirsen üste ç?kars?n". Adam yakla?t??? gibi giriyorum olaya "What the f.........." . Hakl?y?m da ama.. E?er bana di?er pompaya geç dediyse, neden 9 numaral? pompay? aç?yor? Bu soruyu sorduktan sonra heybetle üzerime gelen adam bir anda kediye dönüyor ve soruyor: "Where are you from?" Türküz diyoruz ve adam noktay? yakal?yor ve patlat?yor bombay?. " Esselamun aleykum ve rahmetullahi berekatühü ! Im from pakistan!" diyerek "Din karde?li?i" olgusu üzerinde ortak noktada bulu?uyoruz Eren bana çok kokuyordu demi?. Hakl? arkada??m. Benzinli?in arkas?nda bir yer var orada nerdeyse 4 kere y?kand?m. Manen temizlendim ama bir türlü kokuyu gideremedim.-ki bu bizim arabada 1 saat süresince tedbir amaçl? sigara yakmamam?za da sebep oldu-.

Durmak yok, Yola Devam (!)

Büyük bir ?okla ba?layan yolculu?umuz daha sonra yava? yava? e?lenceli bir hal almaya ba?l?yordu. Co-Pilot Eren sa?olsun her türlü teknik taktik bilgi ile lojistik deste?i sa?l?yordu. Florida o kadar büyük bir eyaletki sadece oradan ç?kmak ve ba?ka bir eyalete geçmek 8 saat kadar sürüyor. Yolun çitf taraf? a?açlarla kapl? dümdüz bir ova. Git git bitmiyor. Klimay? aç?yoruz ü?üyoruz. Cam? aç?yoruz pi?iyoruz. Bir çok ikilem aras?nda 01.00 sular?nda South Carolina Rest Area'da sabahlamak üzere molam?z? veriyoruz. Eren önde ben arkada saatlerimiz de 05.00'e kurulmu? bir ?ekilde gözlerimizi kapat?yoruz. 4 saatlik k?sa bir uykunun ard?ndan yola ç?kmak üzereyiz. Ancak Eren'in inad? tutuyor. "Ya abi ?ununla bir tur atay?m. Bir ?u kö?eden döneyim". Eren'de ehliyet olmad??? için bu tarz yerlerde ataca?? iki tur onun için dünyalara bedel. "?yi" diyorum. "Hadi bakal?m ç?kar arabay?". Gayet yava? ve itinal? bir ?ekilde vites bo?a al?n?yor, kontak çevriliyor ve araba çal??m?yor. Evet evet bildi?iniz çal??m?yor!! "O?lum araba çal??m?yor laaaaan" hayk?r???na yan?t?m: "Ya abi dalga geçme benimle. A?a??daki tu?a bas?yormusun?" diyorum. ?kimizin de yolda kalma ihtimali can?m?z? s?k?yor. Sorunu çözmeye çal???yoruz. Akü diye tahmin ediyoruz ancak bilin bakal?m sorun nereden kaynaklan?yor? Benzin ald???m?z yerdeki adam?n can?m?za kastetti?i yetmiyormu? gibi bir de mal?m?za kastetti?ini anl?yoruz. Çok pis ve kalitesiz bir benzin oldu?u için motoru resmen bo?uyor. Arabay? zar zor vitese geçirip " Hadi bakal?m Eren, hiç durmadan gidebildi?imiz kadar gitmemiz gerekiyor." diyorum. Durmam?z halinde motor stop edecek çünkü Önümüzdeki yola bak?yoruz JFK'ya tam 700 mil mesafe ve 13 saatlik zaman dilimi var. Muhabbet ede ede Gidiyoruz...Gidiyoruz..Gidiyoruz.. Yol bitmiyor! Ve benzin göstergesi a?a??ya kadar iniyor. Bir benzinlikçiye dua ede ede giriyoruz. Amerika'da bu tür sorunlar çokca ya?and??? için birçok yerde "Fuel Injection Cleaner" ad? alt?nda benzin deposu temizleyen s?v?lar bulmak mumkün. Benzinimizi ve FIC'm?z? ald?ktan sonra araba sorunsuz çal??maya ba?l?yor. ?lk kö?eyi döndükten sonra k?rm?z? ???kta araba tekrar stop ediyor. Bir yandan kornalar, bir yandan el kol hareketi çeken insanlar, bir yandan Eren'in önerileri (?neyim mi abi? Durduray?m m? trafi?i abi? Çarpacaklar bize abi?") . Yahu bir sakin ol! Halledece?iz i?te diyor ve hallediyorum

Gözümüzü k?rpmadan ve arkam?za bakmadan yolumuza devam ediyoruz ve öngördü?ümüz zamanda JFK’da oluyoruz.Daha öncede anla?t???m?z gibi Eski?ehirspor formas?n? üstümüze geçiriyoruz ve ba?l?yoruz arkada?lar? beklemeye. Neredeyse 3 uçakl?k yolcu gelip geçiyor fakat bekledi?imiz arkada?lar bir türlü gelmiyor. Bu s?rada Eren’in “git yat uyu” gibi telkinleri kula??m? t?rmalasa da direnmeye devam ediyorum. Uyursam daha kötü olaca??m?n fark?nday?m. Sonunda arkada?lar? buluyoruz ve son durak Lake George deyip ç?k?yoruz yola. Derken araban?n motor lambas?n?n yanmas? biraz tedirginlik olu?turmaya ba?lad? bizlerde. O dakikadan sonra 87 oktanl?k benzin kullanmamaya yemin ettim zaten.Newyork trafi?inin içinde araban?n stop etmemesi için etrafta cirit atan polislere ra?men her türlü akrobatik hareketi yaparak kalabal???n içerisinden s?yr?ld?m.Highway’e ç?k?nca trafik biraz daha durgunla?t? ve muhabbet edelim bari diyerekten: “Eee arkada?lar ABD’de ilk saatler nas?l geçiyor” diye bir giri? yapt?m.Ses gelmedi Arkama bakt???mda herkes çoktan uyumu?tu bile. 20 saat nonstop araba süren bir sürücü için ne kadar güzel bir haber de?il mi? Hafif hafif bende bitti?imi hissediyorum art?k.Fakat durmakta istemiyorum.“Bu kadar geldim 80 mil daha giderim evde uyurum”diye kendimi telkin ediyorum. Bu s?rada Eren san?r?m rüyas?nda beni görüyor ve birden uyan?yor. Nas?ls?n abi? Çek kenara uyuyal?m. Ba?lar?m yoluna.. Can?m?zdan daha m? de?erli? gibi cümleler sarfedince, bir an kendimden tereddüt ediyorum.Acaba kaza tehlikesi felan m? atlatt?k diye.Yolculuk devam ediyor ve son 40 mil kal?yor.Bu 40 mil içerisinde en az 5-6 defa duruyor, kahve al?yor, yüzümü y?k?yorum ve nihayet gece 02.30 sular?nda Lake George’a var?yoruz...

Uyumaya ne hacet!

Lake George’a var?yoruz ve Eren’le benim konaklayaca??m?z yere gidiyoruz. Kap?da bizi Chris kar??l?yor. Tabiiki sarho? bir ?ekilde. Bu arada yeni bir problemle kar?? kar??ya kald???m?z? farkediyorum. Bizimle birlikte gelen üç arkada??n geceyi geçirecekleri herhangi bir yer yok. Chris’e soruyorum ama bizim ev sahibinin “out of his mind “ oldu?unu ve kesinlikle bizim evde kalmalar?n?n imkan? olmad??? yan?t?n? al?yorum. Tabi bende ev sahibini tan?mad???m için henüz herhangi bir yorumda bulunam?yorum. Bu arkada?lara konaklama sa?layacak elaman? gecenin bir yar?s? aramaya ba?l?yoruz fakat bulam?yoruz. Tekrar ba?lad???m?z yere, bizim evin önüne geliyoruz. Vicdan?m “arkada?lar herkese iyi geceler ben yatmaya gidiyorum” demeye el vermiyor. Hadi bakal?m bu sefer de otel&motel tarz? bir konaklama arayal?m diyorum ve tekrar ç?k?yoruz yola. Bir otele giriyoruz ve üç ki?i için fiyat al?yoruz : 105 $ ! Arkada?lara bak?yorum, do?al olarak 5-6 saatlik bir konaklama için o kadar para vermek istemiyorlar ve yine ayn? yere dönüyoruz. Ba??m dönmeye ba?l?yor. Arkada?lar al?n bu size araban?n anahtar?, sabaha kadar uyuyun diyorum ve yatmaya gidiyorum. Tabi bu arada saatler 04.00 ü gösteriyor!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

gelsin gelsin bekliyoruz...!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Melih&Eren Keyifle okudum, devam?n? bekliyorum.
    AEK

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    19

Aksilikler de olsa güzel ya. Zaten s?rf tecrübe olsun diye de gitmiyor muyuz Abd ye. Anlat?lacak bir sürü sey oluyor iste ne güzel Devam?n? bekliyoruz...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

valla heyecanl? gidiyor, ama arkas? yar?n yapma ?unu beee...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Bol actionl? bir yolculuk olacag? daha ba??ndan belliymi?.Sonras?da bunlar? aratmam??t?r eminim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

çok heyecanl? devam?n? bekliyoruz
    emre91

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az biraz güncellenmi?tir
    trafi?in bo? oldu?u saatlerde çal??mlar devam ediyor
    ilk ben okudum heralde çok güzel gidiyor devam?n? bekliyoruz,
    bu arada var?lacak son noktaya bu ?ekilde gitmek takdir edilmesi gereken bir fikir,
    yani travel-work-travel, benim akl?ma hiç gelmemi?ti ama yap?lmas? güzel olur.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani work and travel benim akl?ma hiç gelmemi?ti ama yap?lmas? güzel olur.
    Benimde akl?mdayd? bakal?m busene belki öyle yapar?z
    Konu aek tarafından (25-11-2010 Saat 02:56 PM ) değiştirilmiştir.
    AEK

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Bölüm 2 yukarıda güncellenmiştir.
    BÖLÜM 3 :

Yeni bir hayata merhaba!

Çok uzun ve yorucu geçen bir yolculuğun ardından 17 Haziran sabahında gözlerimizi açarak yeni bir hayata merhaba diyoruz. Bu arada Chris, geçen seneden tanıdığım Amerikalı bir arkadaş. Başlıyoruz konuşmaya. Lake george ile ilgili yenilikler, konaklamalar, ev sahibimiz gibi konularda bilgi almaya başlıyorum. Konu bizim ev sahibine gelince, "Bu bizim ev sahibi ne kadar manyak?" diye soruyorum. Koşarak diğer odaya gidiyor ve elinde bir kağıtla geri dönüyor. "İşte bu kadar!" diyerek kağıdı elime tutuşturuyor. Elime aldığım kağıdı okuyunca şoka giriyorum ve bizim ev sahibinin hakikaten "deli" olduğu kanaatine varıyorum. Kağıtta ev ile ilgili kuralları 24 madde halinde ele almış zat-ı muhterem! İlk maddeyi okuyorum. Her hafta çarşamba günü kiralar toplanır diyor. İyi güzel! Bunda birşey yok ama hemen altına paraf atmış "80 dolarlık kira 10 ve 20'lik banknotlarla ödenecek. Kesinlikle 50 ve 100'lük banknotlar kabul edilmeyecektir". Bunu okuyunca zaten kafamda bir insan profili hemen şekilleniyor Para, para değil midir abi? İstediğim gibi öderim. Herneyse diyor ve okumaya devam ediyorum. Koltuklarda uyumak yasak. Araban varsa park için ücret ödersin. Eve arkadaşlarını getirmek yasak.Kesinlikle party yasak. Saat 23.00'ten sonra müzik yasak. Bir an için düşÃ¼nüyorum.. 05.00 kalk, 06.00 içtima olmasın? diye!! Okuduktan sonra "derhal bu evden defolup gitmeliyiz. yoksa güzelim yaz heba olup gidecek" diyorum.. Evde de garip bir durum var açıkçası. Bir türlü kendimi o eve ait göremiyorum. 3 dominik ben eren ve Chris. Toplam 6 kişiyiz. Üst katta oturan bir sürü wat öğrencisi var. Ancak size şunu net bir şekilde söyleyeyimki, bizim evin olduğu bölge Lake George'un en sessiz bölgesiydi. Ev sahibi sistemi oturtmuş. Saat 23.00 denildiği zaman mezarlıktan bile sessiz bir hal alıyordu. Bir yandan yolun yorgunluğunu üzerimden atmaya çalışırken, diğer yandan Eren'i gözlüyorum. Sigara sayısında bir artış var. Daha fazla sigara içiyor. Evin bir köşesine çeklip etrafı izliyor sürekli. Eren'in ilk 10 günkü şok halini unutmam mümkün değil Ev sahibi ile de henüz tanışmadığımız için evden çıkmanın yollarını arıyoruz. 2 gece orada kaldıktan sonra Chris koşarak geliyor ve konuşmaya başlıyor. "I have a good for you guys" derken sözünü kesiyor ve hemen taşınıyoruz diyorum. Yeni evimiz Lake George'un üst sokaklarında 2 oda mutfak salon birleşiminden oluşan tertemiz bir yer. Herşey yeni. Özellikle double yatağımı hiç unutmayacağım. O kadar yorgunluğun ardından düşlediğim tek şey o yatağın içinde gömülmek olmuştur hep. Amerika'da özgürlüğü birkaç gün gecikmeli olsa da buluyoruz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

gercekten cok guselg?d?yo devam?n? bekl?yorus
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

hadi melih bekletme bizi
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

vay be en heyecanlı yerde gitmiş :d

süper maceralı geçiyormuş yaz..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

florida, lake george, jfk aras?ndaki ba?lant?y? kuramad?m bir türlü.bunlar çok alakas?z yerlerde olmad? m??

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Biz ilk olarak direkt Lake George'a gitmedik Faruk. NY aktarmal? Floridaya gittik ve arabam?z? al?p uzun bir yolculu?a... Lake George'a do?ru yola ç?kt?k. Giderken de güzergah?m?zda bulunmas? sebebiyle daha önceden söz verdi?im 3 ki?iyi JFK'dan al?p LG a geçtik.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)