"Bu içeri?in tüm haklar? ?ahs?ma aittir. ?zinsiz kopyalan?p farkl? yerlerde yay?nlanmas? veya bas?lmas? durumunda hukuki haklar?m? sakl? tutaca??m? bildiririm."
Ac?s?yla tatl?s?yla bir WAT hikayesi (WAT 2009)
WAT 2008’in su gibi ak?p gitmesinden sonra merakla ve dört gözle bekledi?im 2009 yaz? yava? yava? yakla?maya ba?lad?. Bir yandan çal??ma hayat?, bir yandan okuldaki son senenin ve final s?navlar?n?n yaratm?? oldu?u stres ço?u kez “ amaaan ne olursa olsun art?k” dedirtse de bana, hiçbir zaman WaT hayallerinin d???na ç?kamam???md?r. Bu hayaller belki de son kez ya?ayaca??m bu yaz?n en mükemmel ?ekilde geçmesi için gereken ne varsa yapmam? sa?l?yordu. Bir çok ö?renci ikinci senesinde ayn? yere gitmektense farkl? yerlere gitmeyi ye?lese de, ben ?srarla 2008 yaz?nda gitti?im New York eyaletinin Lake George kasabas? üzerinde duruyordum. Niye durmayay?m ki? Çok güzel an?larla geride b?rakt???m 2008 yaz?, do?a harikas? mükemmel bir kasaba ve orada edindi?im arkada?l?klar üstüste eklenince asl?nda fazla dü?ünmeme de gerek kalm?yordu. Bu sitede beni tan?yan arkada?lar az çok bilirler. Her zaman bu programa yaln?z kat?lma fikrini gütmü?ümdür. Ancak insan?n hayat?nda baz? de?i?kenler olabiliyor ve bunlar?n ne zaman su yüzüne ç?kaca?? belli olmuyor. Benim de?i?kenim hiçbir zaman k?ramayaca??m bir arkada??m?n benimle geliyor olmas?yd?. Gereksiz bilgilerle introduction k?sm?n? da uzatmak istemedi?imden hemen neler ya?and???n? özet olarak payla?mak istiyorum.
Yolculuk ba?las?n !
12 Haziran’da son final s?navlar?n? verdikten sonra Eren’le benim ülkede sadece 1 günümüz kal?yordu. Tüm haz?rl?klar?m?z? bu 24 saat içerisinde tamamlay?p ülkedeki son gecemizi geçirdik. 14 Haziran sabah? Atatürk Havaliman?na geldi?imizde çok büyük bir heyecan yoktu üzerimde aç?kças?. Ancak yan?mdaki arkada??ma bak?yorum, ister istemez garip haller al?yor yüzü, verdi?i tepkiler... Check-in’den geçiyoruz ve do?ru Free Shop’a. Yine istediklerimizi net olarak alam?yoruz. 1’er karton sigara ile yetinmek zorunda kal?yoruz. Uçaktaki yerlerimizi ald?ktan sonra art?k WAT 2009’un resmen ba?lamas?n?, uça??n kalk??a geçmesini bekliyoruz. Ayn? uçakta birçok ö?renci, birçok farkl? amaçla ABD’ye seyahat ediyor. Gözlerden “o” heyecan kolayca okunabiliyor elbette.
Uçak kalk?yor ve trende hasbelkader kar??la?m?? iki vatanda? edas?yla Eren’le koyu bir muhabbete giriyoruz. Yol uzun. Uyumak, yap?labilecek en mant?kl? ?ey gibi görünse de, alg?layamad???m?z, farkedemedi?imiz bir?ey engel oluyor buna. Yolculuk süresince Eren’in gerek ifadelerinden gerekse mimiklerinden bir s?k?nt?s? oldu?unu anl?yorum ve bekliyorum “Acaba ne zaman payla?acak?” diye. Ve o an geliyor. “Ya abi....” diye ba?lad??? sözü kesiyor ve tebessümle “Söyle söyle” diye araya giriyorum. Devam ediyor...”Ya abi. ?imdi gidiyoruz biz oraya. Tamam iyi ho? güzel. Sen çift DS’in oldu?unu söylüyorsun. Ya seni orda içeri almazlarsa? Ben ne yapaca??m abi? Geri dönerim valla!” ?kimizde bas?yoruz kahkayay?. Eren’in WAT’a kat?lmas?n?n yegane nedeni, bir sohbet esnas?nda “Abi bu sene Amerika’ya bende mi gelsem?” sorusuna verdi?im 3 saatlik yan?t ile ikna olu?udur. Teslimiyetçi bir ruh hali ile bütün WAT hayallerini bana ba?lad??? için arkada?? yava? yava? anlamaya ba?l?yorum. Diyorum ki : “O?lum ne olacak yahu? Gidersin Port Authority’e Lake George’a bilet al?rs?n. Gidece?in park bu. Ayarlars?n.E?ek de?ilsin ya!” ?çten içe dua etti?ini de sezmiyor de?ilim hani. Gel zaman git zaman diyesim geliyor ama yol o kadar uzun ki zaman gelmiyor ki art?k New York’a varal?m. Bu arada yi?idin hakk?n? teslim etmek gerekir diyorlar ya. Aynen öyle! THY, bir uçakta sunulabilecek olanaklar?n neredeyse hepsini sa?l?yor bizlere. Bu sayede yolculuk biraz daha e?lenceli geçiyor. Ve gerek önümüzdeki ekranlardan gerekse pencerelerden bakt???m?za NY’a yakla?t???m?z? görüyoruz. Tam ini?e geçiyoruz, uçak birden tekrar yükselmeye ba?l?yor. Ne oldu?unu anlayam?yoruz do?al olarak. Ba?l?yoruz New York City’nin üzerinde daireler çizmeye... 1 tur,2 tur,3 tur oluyor. Yolcular ister istemez panik yapmaya ba?l?yor.Yan?mdaki koltuktan da bir ses yükseliyor : “Abi ne oluyor yaaa? Niye inmiyor bu .......... uça??”. “En kötü ihtimal Hudson Nehri’ne ineriz “ diyerek cevap veriyorum ve herkes bana bak?yor.Kaptan pilot duruma el koyuyor. “Ya kusura bakmay?n gaza fazla bast?k” demiyor da, “Say?n yolcular?m?z öngörülen zamandan daha önce ula?t???m?z için kule ini? izni vermiyor. ?zin ald???m?zda inece?iz”. At?lan tam 7 turun ard?ndan nihayet ini?imizi gerçekle?tiriyoruz. Uçaktan iner inmez ko?maya ba?l?yoruz. Eminim ki insanlar o s?rada bizim deli oldu?umuzu dü?ünüyorlard?r. Ancak neden ko?tu?umuzu pasaport kontrolündeki kuyru?u görünce anlad?klar?n? da umuyorum. Pasaport kontrolündeki i?lemler maksimum 3-4 dakika sürüyor. S?ra bana geliyor ve 3-4 dakika ne demek. 10 dakika oluyor neredeyse ve bir?eylerin ters gitti?ini anl?yorum. Çift DS formu olmas? sorun ç?kart?yor ve polis onu takip etmemi söylüyor. Bu s?rada arkama son kez bak?yorum ve Eren’in endi?eli gözlerini görüyorum. Bir yandan gülerken bir yandan ben de tedirgin oluyorum. “O kadar geyi?ini yapt?k ama ya beni içeri almazlarsa bu çocuk ne yapacak?” Çünkü gidece?i yer hakk?nda tek bir bilgisi yok. JFK havaliman?ndaki polis merkezine götürüyorlar beni. Yakla??k yar?m saat orada tutuluyorum. Bir yandan da akl?m Eren'de! Ne yapt? acaba? diyorum. Bu sefer beni bir tela? kapl?yor. Neyseki i?lemlerim tamamlan?yor ve d??ar? ç?kt???mda kar??mda bir adam.Adam resmen terlemi? stresten. Al?yoruz bavullar?m?z? ve yola koyuluyoruz. Nereye? Fort Lauderdale- FL'ya. Maceraperest iki insan olaraktan arabam?z? FL'dadan al?p 32 saatlik yolu a??p Lake George'a varmay? planl?yoruz. Florida'ya uçmak için art?k geri say?yoruz. Ancak bir türlü geri say?m bitmiyor. 6 saat kadar JFK içinde bo? bo? dola?t?ktan sonra JetBlue Airways'e ait olan Terminal 5'e geçiyoruz. Tabi bu arada Turkishwat'? da unutmuyoruz. Elimizdeki ipod vas?tas? ile Turkishwata 2 sat?r bir?eyler karal?yoruz. Zaman geliyor ve Check-in yapmak için içeri giriyoruz. Görevliye pasaportumu uzat?yorum. ?nceliyor ve "Bu pasaportun süresi dolmu? bununla seyahat edemezsin" diyor. Görevli bayan san?r?m hayat?nda ilk defa pasaport görüyordu. Evet evet bundan ba?ka bir ihtimal olamazd?. Pasaportta yenileme yapt???m? söylemek istiyorum ve elimi pasaporta do?ru uzat?yorum. Birden iki ad?m geriye giderek sesini yükseltiyor ve "Yakla?ma bana! Orada dur!" diyor. Can?m iyice s?k?l?yor ama nihayetinde görevlinin akl?na bir arka sayfaya bakmak geliyor ve bize geçmemiz için izin veriyor.
Jetblue Rezaleti!
Bütün kontrolleri geçtikten sonra art?k uça?? bekliyoruz. Ekranlara bak?yoruz ne görelim? 1 saat rötar yaz?yor. Moralimizi yüksek tutmaya çal???yor ve beklemeye devam ediyoruz. Bir süre sonra rötar?n 2 saate ç?kt??? duyuruluyor. 2 saat de geçtikten sonra art?k duyuru bile yap?lmaz oluyor. 20.20'de kalkmas? gereken uça?a 23.00 gibi ancak binebiliyoruz. O kadar yorulmu?uz ki art?k nefes almak bile zulüm geliyor insana. Gözlerimi kap?yorum ve derin bir uykuya dal?yorum. Sonras?nda bir sars?nt?... Etraf?ma bak?yorum. Uçak hala pistte bekliyor. Saatime bak?yorum 00.30!! Jetblue'ya en içten dileklerimi içten içten ileterek uykuya devam ediyorum. Gece 03.00 gibi Fort Lauderdale'e iniyoruz. Art?k emin ellerdeyiz. Çok sevdi?im bir arkada??m bizi kar??l?yor ve evinde misafir ediyor. ABD'de ilk geceyi devasa bir ?i?me yatakta geçiriyoruz.
Ertesi sabah erkenden uyan?yor ve yol için eksikliklerimizi tamaml?yoruz.(GPS-Telefon-Yiyecek içecek vs.gibi) Arabay? da yine arkada??mdan al?yoruz ve son kontrollerini yap?yoruz. Zaman su gibi ak?p gidiyor. Bir an önce de yola ç?kmam?z gerekiyor. Zira ertesi ak?am JFK'dan kar??lay?p, Lake George'a ta??yaca??m?z 3 arkada? bulunuyor. Saat 15.45'te ?brahim ve ailesi ile helalle?erek yola ç?k?yoruz. Art?k bir arabam?z var. 99 Model Ford Windstar ve 7 ki?ilik.. Yollarda otel paras? vermeyi dü?ünmüyoruz anlayaca??n?z.Yola ç?k?yoruz ve 2 mil sonra kö?edeki benzin istasyonunda duruyoruz. Ne zaman ne olaca?? belli olmaz derler ya. Aynen öyle! Hayat?mda unutamayaca??m ender hikayelerden biri o dakikalarda ba?l?yor. Benzinlikte ya?ad?klar?m?z? isterseniz Eren'in a?z?ndan dinleyelim :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adam resmen terlemi? stresten. Al?yoruz bavullar?m?z? ve yola koyuluyoruz. Nereye? Fort Lauderdale- FL'ya. Maceraperest iki insan olaraktan arabam?z? FL'dadan al?p 32 saatlik yolu a??p Lake George'a varmay? planl?yoruz. Florida'ya uçmak için art?k geri say?yoruz. Ancak bir türlü geri say?m bitmiyor. 6 saat kadar JFK içinde bo? bo? dola?t?ktan sonra JetBlue Airways'e ait olan Terminal 5'e geçiyoruz. Tabi bu arada Turkishwat'? da unutmuyoruz. Elimizdeki ipod vas?tas? ile Turkishwata 2 sat?r bir?eyler karal?yoruz. Zaman geliyor ve Check-in yapmak için içeri giriyoruz. Görevliye pasaportumu uzat?yorum. ?nceliyor ve "Bu pasaportun süresi dolmu? bununla seyahat edemezsin" diyor. Görevli bayan san?r?m hayat?nda ilk defa pasaport görüyordu. Evet evet bundan ba?ka bir ihtimal olamazd?. Pasaportta yenileme yapt???m? söylemek istiyorum ve elimi pasaporta do?ru uzat?yorum. Birden iki ad?m geriye giderek sesini yükseltiyor v

Alıntı

Bookmarks