Work and Travel
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alım-Satımı (Ana Başlık)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı BulentBarisPolat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar tavsiyem araba almamanızdan yana gerçekten zarardan başka bişey olmuyo ayrıca registration icin ehliyet gerekiyo bunuda amerikan ehliyeti olmasını istiyolar veya international driver licence yani türk ehliyetiyle vermiyolardı.o yüzden kesinlikle dmv ye sormadan araba almaya kalkısmayın ben cok arastırdım bütün ofisleri aradım sonunda bi yol cıktı connecticut city ıd card varmis onu cıkarttırdım o sekilde vermislerdi ama tam bi rezaletti yasadıklarım registration ayrı para sigortaya her ay 150 dolar ayrı para zor is yani bide arıza yaparsa tamiri cok pahalı satarım donerken dersen oda cok zor cunku eski arabaları almıyolar aksine ellerinden cıkartmaya calısıyolar zsaten arabalar ucuz olduğu icin.eğer illa alıcam diyosanız en az 3 kişi alın derim
    kardeşim yanlış bilgi veriyorsun, ben iki ayrı yılda araba aldım ikisinde de Türk ehliyetim vardı benim dışımda en az 10 kişi biliyorum Amerikan ehliyeti olmadan araba alan. Bu zamana kadar yüzlerce watcı aldı araba Türk ehliyeti varken. Sen zaten 3 aylığına gidiyorsun ve ehliyetinin geçerlilik süresi 6 ay ne diye Amerikan ehliyeti alasın ki ? İkincisi evet sigorta var aylık 40 dolar veriyordum sigortaya. Üçüncüsü ucuz arabayı alan yok demek çok yanlış olur sen nasıl aldıysan başkası da alacaktır. Tek yapmanız gereken 1 hafta evvelden craiglists.com a ilan vermek. Bozulma riski var mı var, sonuçta 1000*1500 dolara araba alıyorsunuz bunlar eski olacak, dolayısıyla arabadan çok anlamıyorsanız elinizde patlayabilir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ben yaşadıklarımı anlatıyorum burda insanlara yanlış bilgi verdiğim falanda yok benim bulunduğum eyalettte kabul etmiyolardı.Adamların keyfine karısamıyosun ayrıca türk ehliyeti konusuna gelince polis cevirmesine takıldım türk ehliyetiyle araba kullanamazsın deyip ticket verdi bana dmvye gittiğimde mahkemeye vermen lazım normalde olmuyo dedi ama mahkeme zaten aylarca sürüyo yani sen burda emin konusarak insanları riske atıyosun en iyisi sorup hareket etmeleri cok basit bi olay gibi anlatma araba alma olayını bence cok riski var.ayrıca orda kanun koyucular ne esiyosa ona göre davranıyolar

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı BulentBarisPolat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yaşadıklarımı anlatıyorum burda insanlara yanlış bilgi verdiğim falanda yok benim bulunduğum eyalettte kabul etmiyolardı.Adamların keyfine karısamıyosun ayrıca türk ehliyeti konusuna gelince polis cevirmesine takıldım türk ehliyetiyle araba kullanamazsın deyip ticket verdi bana dmvye gittiğimde mahkemeye vermen lazım normalde olmuyo dedi ama mahkeme zaten aylarca sürüyo yani sen burda emin konusarak insanları riske atıyosun en iyisi sorup hareket etmeleri cok basit bi olay gibi anlatma araba alma olayını bence cok riski var.ayrıca orda kanun koyucular ne esiyosa ona göre davranıyolar
    bak kardesim , birincisi yanlis yonlendiriyorsun tekrar soyluyorum. sakin araba almayin soyle yapmayin filan diyemezsin cunku yanlis soyluyorsun. Dunyanin belkide en kolay araba alinip satildigi yerdir Amerika. Ehliyete gelirsek , Amerikada tum eyaletlerde 6 aya kadar Turk ehliyeti gecerlidir. Bunu bil. Bizzat mahkemeye cikmis biri olarak soyluyorum. Her polis ve her gorevli kurallari bilmiyor. Polis beni mahkemeye yolladi mahkeme ozur dileyerek geri gonderdi. Konustugumuz seylerin alti dolu merak etme. Yanlis bilgi verdin duzelttik, hemen atarli konusmaya gerek yok. Tek bir olay yasamissin direk sakin yapmayin , uzak durun diyorsun tabiki duzelticem bunu. Neyse araba konusunu bastan sona okuyan ogrenciler araba alim satiminin nasil oldugunu gayet iyi anlayacaktir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ayrıca bende türk ehliyetiyle aldım ama kolay alınmıyo demek istediğim bu city id cıkartmak zorunda kalmıstım ben bunun icin 2 farklı mail istediler benden ikametgahımın gözüktüğü paycheck vs belgeler istediler sıkıntı yani.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)