Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alım-Satımı (Ana Başlık)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Araba satın almak.

beyler oraya gidince araba satın almak lazım olabilir. netten baktım 4000$ a güzel arabalar var. bunları geri satarken 3 ay sonra 3000$'dan aşağı fln satmayız heralde dimi? bide detroitten NY'a arabayla fln gitmek mantıklı olurmu? yoksa detroitte arabayı okutup tren uçak vs. ilemi gitmek mantıklı olur. bide amerikada benzin lt'si ne kadar acaba

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

dostum 4 bin dolar demek sende para gani ozaman ya 600-700 dolara kral arabalar var 1993 model
    onur

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

4000 dolar cok para bi araba için,
    ben gecen yıl almıstım suan orada arkadasımda araba,1200 dolara 95 model koldan otomatik vites chevy lumina almıstım.chevrolet de diebilirsiniz.hız sabitleyicisi falan vardı.
    benzın usada gelmiş geçmiş en yuksek fiyatında suan.eyaletten eyalete hatta 100 m. beriden 100 m. oteye değişir benzin fiyatları.suan 3.5 dolar ile 4.5 dolar arasında bi galon benzin.1 galon 3.76 lt eder buarada!

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı fatih255 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4000 dolar cok para bi araba için,
    ben gecen yıl almıstım suan orada arkadasımda araba,1200 dolara 95 model koldan otomatik vites chevy lumina almıstım.chevrolet de diebilirsiniz.hız sabitleyicisi falan vardı.
    benzın usada gelmiş geçmiş en yuksek fiyatında suan.eyaletten eyalete hatta 100 m. beriden 100 m. oteye değişir benzin fiyatları.suan 3.5 dolar ile 4.5 dolar arasında bi galon benzin.1 galon 3.76 lt eder buarada!
    peki tavsiyen nedir nereden alalım arabayı?mesela craiglist güvenilirmidir?ayrıca dönerken satma şansımız nedir vede satabilceğimiz yerler?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

walla 4000dolara uusa de araba bence degmez
    al 1200dolara gelırkende 300 400 kaça okutursann
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

gdeceğiniz heryerde araba galerisi diyebilceğimiz yerler var.oralardan alabilirsiniz ama az da olsa arabadan anlamanız lazım nolur nolmaz!donerken satmanız tamamen sans isi.ben gecen seneki arabamı bıraktım arkadasıma.gdince alıcam.amerikan arabaları almanız tavsiye olunur.avrupa arabalar amerikan arabalara nispeten pahalıdır!

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Teşekkürler Fatih,açıkçası ehliyeti olan herkes arabalardan biraz anlamalıFakat ehliyetide ezbere sınava girip aldığımız için,araba aksamları ve yapısı hakkında pek bir şey bilmiyoruz,özel merakımız olmadıkça
    Biraz gezinmek lazım sanırım gittiğimiz yerde,geri satımı garanti olan,yada belli bir anlaşmayla geri satabileceğimiz arabalar bulabiliriz sanırım.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

en önemlisi arabayı alın sürün, vites geçişlerine bakın.yumusak mı değil mi? arada cok bosluk varmı yok mu. yoksa şanzıman sorunu başınıza dert olur sonra araba hurdaya... sesini dinleyin motorun. anormal bişi var gibi duruomu. duz yolda yalpalanıyormu? gibi kontroller yapın.
    craiglist guvenilirdir. oraya insanlar direk basvururlar.
    bu sebeple guvenebilirsin. ararsın konusursun gerekirse.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

http://newyork.craigslist.org/fct/car/670099515.html
    misalen bu araba.
    yada jeep yazın cıkanlara bakın

ayrıca police arabalarını aratın craigslist ten. yaptıkları yol yuksek te olsa bakımları tamdır. cok sorun cıkarmazlar.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaslar birde arabayi almadan once bankaya gosterip piyasadaki fiyatini ogrenebiiyormusuz bluebook mu ne diyorlardi onada.Satarken de ise yarayabilir.Ama benim aklima giderken satamazsak olayi geliyor.Yok mu hic satan ya :S
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar birde arabayi almadan once bankaya gosterip piyasadaki fiyatini ogrenebiiyormusuz bluebook mu ne diyorlardi onada.Satarken de ise yarayabilir.Ama benim aklima giderken satamazsak olayi geliyor.Yok mu hic satan ya :S
    dostum ben gecen sene satmistim.. ama tamamen kismet olmustu,
    arabayi temmuzda 1100 dolara aldim, eylulun ortasinda 1100 dolara bi brezilyali cocuga sattim zaten o cocukta bizim gibi work and travel ile gelmis ve orda kalmaya karar vermisti.. ayrica o bolgede arabayi satabilen tek kisi bendim, cunku eylul zamani genelde ogrenciler amerikadan ayrildiklari icin arabalara pek talih cikmiyor, amerikalilar zaten senn aldigin arabaya tenezzul etmiyorlar bunun sebebide 1000 dolarlik arabalar genelde sorunlu arabalar.. sanisn varsa satarsin yoksa 1000 dolarlik arabayi 200 dolara bi yere verirsin...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

http://consumerguideauto.howstuffwor...n-town-car.htm
    mesela burada da 1990-1997 lincolnun fiyat aaralıgı vs var. ogrenebilirsiniz.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

teşekkürler rahdan,mustang güzel görünüyor açıkçası,3 kişi birleşip güzelce alınır çatır çatır sürülür 3 ay

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

1200 dolara 95 model mustang walla super
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

mustang tavsiye etmem ama arkadaşlar. geçen sene arkadaşlarım almıştı. sizin yerinize olsam Grand Cherooke alırım aynı paraya 95 model falan.
    rahat araba hem. hemde jip yani

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

4bin mi Para bol galiba.
    Naaptın yav Türkiye'yle kıyaslama.700-1000 arası bulursun soora da dönüşte 350-400e mezarlıa bırakırsın en olmadı. Hele bu araba işine 4 kişi girersen karlı bi işe dönüşür.Tabii saçmasapan yerlere binlerce kilometre yapıp benzine parayı bayılmazsan.Tabi bu arada 1000 dolarlık araba muhtemelen dayanamaz ve sorun çıkarır o da cabası olur.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

abi bu 1200 dolarlık arabaların kaskosu oluyo mu hadi bırak hırsızlık afet sigortasını falan da en azından bi kaskosu varsa alınabilir kiralamayı düşünüyodum 3 aylık 2000 dolar 4 kişi ama bööleyse alırız kendi arabamız istediğin yere vur sınırlama da olmaz bi yardımcı olun . . .

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ha birde. www.carfax.com dan arabanın VIN numarasını girip ne durumda nedir ne degildir bakın almadan once.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı rahdan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ha birde. www.carfax.com dan arabanın VIN numarasını girip ne durumda nedir ne degildir bakın almadan once.
    hocam sen isi bitirmissin 2.el araba satim isine bari gir :P

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

rahdan, sen bilirsin. bu arabaların devir işlemleri falan nasıl oluyo. cok ugrastırmaz dimi onlar.?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rahdan, sen bilirsin. bu arabaların devir işlemleri falan nasıl oluyo. cok ugrastırmaz dimi onlar.?
    Birde alim satim ucreti filan veriyormuyus islemleri yaptirirken?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde alim satim ucreti filan veriyormuyus islemleri yaptirirken?
    Şöyle söyleyeyim, DEvir işlemlerinde arabanın değerinin Yüzde 6 sı sanırım max. olarak veriliyor. Plakaya isim yazdırmakta 70 dolar sanıyorum ki .
    ancak kafamı kurcalayan konu sigorta konusu. ne kadara patlar acaba kısa donem sigorta yaptırabilirmiyiz vs vs gibi konular.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı rahdan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şöyle söyleyeyim, DEvir işlemlerinde arabanın değerinin Yüzde 6 sı sanırım max. olarak veriliyor. Plakaya isim yazdırmakta 70 dolar sanıyorum ki .
    ancak kafamı kurcalayan konu sigorta konusu. ne kadara patlar acaba kısa donem sigorta yaptırabilirmiyiz vs vs gibi konular.
    bu oranlar her yerde degisiyor bizim eyalette yuzde bes idi vergisi 3o dolarda title yani tapusu 40 dolarda plaka eger plakaya adini yazdirmak istiyorsan yada ozel resimli plakalar var onlardan almak istiyrsan 25 extra veriyorsunuz bur arada bir tiyo vereyim eger vergi odemek istemeiyorsaniz ...aldiniz adam kagita yazarken kac paraya aldiginizi daha dusuk bir ucret yaza bilir mesela 1000 dolara aldiniz adam derse kagitta 100 dolara sattim sadece 5-10 dolar vergi verirsiniz 50-100 dolarin yerine

ya sigortalarda eyalete ve acentaya gore degisiyor bazi yerlerde eyaletin ehliytini istiyorlar felan bizim yaptirdigimiz sigortlar biraz pahali oluyor ehliyetimiz olmadigi icin benim yaptirdigim sigorta ilk ay 180 sonrada 120 idi aylik garip bir sistemeri vardi 5 a oduyordum yani policenin toplami 660 dolardi.....ama istersen ilk aydan sonra yatirma sorun olmaz kaza yapmadigin polis ccevirmedigi surece......birde su dudum vardi eger son odeme tarihinden 20 gun sonra parasini yatirmadi isen police iptal oluyor yani 20 extra gunun var oluyor bu sartlari konsmak lazim sigortayi konusurken cunki bazi sgortalrda mecmur odediyorlar 6 aylik sigorta yaptiyasan hepsini aliyorlar pesin....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

devir işlemleri hakkında bi bilgisi olan yokmu?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

peugeot 407 kac para amerikada?
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Araba pazarina dondu burasi :P

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Roma, 407'ler muhtemelen pahallıdır çünkü yeni o model. 406 hatta 405 leri araştırıp bulabilirsin heralde ucuza eğer peugeot meraklısıysan

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arabayi aldin bi pejosu kaldi valla
    onur

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arabayı aldıktan sonraki prosedür nasıl oluyo nereye gidip ne yapmamız gerekiyor? plaka yeniden almak gerekiyomu ? araba bizim üstümüze kayıtlı hale mi gelecek? nasıl oluyo bu işler

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

araba kiralamak veyas satın almak için yaş sınırı bilen var mı
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)