Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 10 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alým-Satýmý (Ana Baþlýk)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Smile ABD'de Araba Alým-Satýmý (Ana Baþlýk)

arkadaslar bi bilginiz var mi acaba
    araba alabilirmiyim ordan gelirkende satarým diye dusundum 2.el
    araba fiyatlarina baktým baya hesapliii
    gelirkende satarim diye dusundummm
    bilgisi
    olan var mi bu konuda
    yorumlara acigim olumlu olumsuzz abartma sende diyebilirsiniz
    __________________________________________________ ________

Araba Alým Ýþlemleri by @rahdan :

http://www.turkishwat.net/showpost.p...&postcount=166

Sayfa 12

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

getirme bedeli çok yüksek. gümrükte ödeyeceðin parayla birlikte buradan 0 otomobil alabilirsin. orada tepe tepe kullanmaya bakacaksýn yani. mümkünse elinden güzel bir paraya çýkartýrsan süper olur.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

yozmen, arkadaþ zaten gelirken satarým anlamýnda demiþ galiba. beyaz_Zenci ssn gedikten sonra bir ikameth adresi vererek alabilirsin. gerçi bunu yapmadan araç satýn alanlar da var ama nasýl yapýyorlar tam anlamýyla bilmiyorum. dediðin gibi oradaki kazancýna göre arabalar bayaðý hesaplý ve de güçlü. benzin de türkiyeye göre çok ucuz.
    admin (at) turkishwat.net

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

satarsýn derken, abd den gelmeden önce orada satmayý kastetmiþtim ben. ayrýca 3000 motor arabayý o kadar masraf yapýp getirdikten sonra burada o benzin içen arabalarla nasýl gezilir onu da bilmiyorum yani.
    buraya getirip satmaya kalkarsan yaptýðýn masrafla kalýrsýn. sonuçta o da ikinci el araba. getirmek o kadar kolay olsaydý sokaklar amerikan arabalarla dolardý. biliyorsunuz buradaki lüks otomobil fiyatlarýyla abd de hummer alýnabiliyor.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

yozmen ben de diyorum ki beyaz_zenci arabayý buraya getirmekten bahsetmiyor. gelmeden tekrar orada satmayý düþünüyor,
    "gelirken de satarým"
    demiþ. yanlýþ anladýn o bölümü. zaten oradan buraya araba getirmek saçma olur. gümrük masraflarý, bürokratik iþlemler vs. birsürü iþi var.
    admin (at) turkishwat.net

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

yok getirme gibi bi niyetim yok
    ama burdan biraz topluca parayla gidip oraya gider gitmez bi tane almayý dusnuyorum gelirkende orada satarým gez digim toz dugumda bana kar kalýr biraz ucuzuna da satsam farketmezzz her halde oda ezme parasi olurr
    bakalým kismettt

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

biz 8 arkadaþ gidioruz araba almayý düþünüyoruz gidince ama nasýl etsek yani 8 kiþi için minivan fln mý alsak yoksa 2 araba alýp öle mi kullansak ya hangisi daha akýllýca olur? gidip de orada bu konularda tecrübesi olan arkadaþlardan yardým eden olursa çok memnun olurum teþekkürler ii forumlar

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

benm yaþýn dolmasýna 18 gün var hemn ehliyet alsam ancaolur eðer alamazsam orda yazýn ehliyetsiz kullanamayýz herhalde...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

orda da ehliyet alabilirsiniz.benim arkadaþým toplam 24$ masrafla ehliyet aldý.hem de bir gundebir gun içinde hem sýnava girdi hem ehliyeti basýldý

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    41
    Tecrübe Puaný
    0

türk ehliyeti olmadan 1 günde alýnamýyor orda ehliyet, epey uzun sürüyor. ben de florida ehliyeti almýþtým. kart gelene kadar 1 ay verdikleri belgeyle sürüyorsun, bir-iki günde ve 20-25 dolara alýnýyor ehliyet...

wtfck, bence 2 tane araba alýn daha iyi. biz de 8 kiþiydik ve 2 araba vardý. mutlaka bozuluyor zaten, biri bozukken diðerini kullanýrsýnýz tamir edene kadar. 1000-1500 dolara alýnan arabalar %90 sorunlu, bu aklýnýzda olsun. ha bi de sigorta ve plakayla uðraþmayýn çok masraf çýkýyor ozaman. arabayý galeriden alýrsanýz onlar geçici plaka veriyorlar, en iyisi galeriden almak ama satarken craiglist'ten satýn, galericiye hiç gitmeyin, komik paralara geri almak istiyorlar.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý r7bertpires Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    türk ehliyeti olmadan 1 günde alýnamýyor orda ehliyet, epey uzun sürüyor. ben de florida ehliyeti almýþtým. kart gelene kadar 1 ay verdikleri belgeyle sürüyorsun, bir-iki günde ve 20-25 dolara alýnýyor ehliyet...

wtfck, bence 2 tane araba alýn daha iyi. biz de 8 kiþiydik ve 2 araba vardý. mutlaka bozuluyor zaten, biri bozukken diðerini kullanýrsýnýz tamir edene kadar. 1000-1500 dolara alýnan arabalar %90 sorunlu, bu aklýnýzda olsun. ha bi de sigorta ve plakayla uðraþmayýn çok masraf çýkýyor ozaman. arabayý galeriden alýrsanýz onlar geçici plaka veriyorlar, en iyisi galeriden almak ama satarken craiglist'ten satýn, galericiye hiç gitmeyin, komik paralara geri almak istiyorlar.
    ehliyet için verdiðin bilgiye teþekkür ama 1000 1500 dolarlýk arabalarýn hemen bozulduðuna katýlmýyorum. 900 dolarlýk araba aslanlar gibi bizi iki ay birkaç bin mil yol götürdü

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý r7bertpires Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

kardeþim ya abd ehliyeti alabiliyor muyuz biz hakket iki kere gittim böle bi iþ duymadým valla ya...nasýl alýndýðý konusunda aydýnlatýrsan sevinirim

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

teþekkürler r7bertpires

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

winner iki kez gittiðine göre SSN vardýr. o yüzden istediðin eyaletten alabilrsin

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben facebook tan bir aarkadaþla tanýþtým 200dolara ford tanus almýþ burda 200 dolara bisiklet zor alýrsýn bir an önce ehliyet almam þart

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

araba kiralarý çokmuþ bilgisi olan varmý gerçi türkiyeye göre ucuzdur ama
    kiralayanlar ne kiraladý ne verdi bizimle paylaþýrlarsa sevinirim

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Cool

Ben okulu uzatýp 6 sene work&travel ile ev almayý düþünüorum .. Ya da yazlýk ..
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaslar araba alacaklar ve ulkeye donuste arabayi satacaklar varsa benimle irtibat kurabilir bu sene ben gidicem orda kalicam buyuk ihtimal college yazilip jfk havalaninda gorusebiliriz ya program sonunda arabasi olanlarlar hep sizin isiniz gorulur hem benim sizde arabayi satacak kisi aramassiniz arabaya gore fiyatta anlasiriz ben sezon sonunda araba almayi dusnuyorum long island a gidicem msn adresim xxxxxxxxxxxxxxxxx ilginene arkadaslar varsa

Forumda MSN adresi paylaþmak yasaktýr arkadaþlar.
    Üyelerimizin birbirleri ile iletiþime geçebilmeleri için Facebook Grubumuz mevcuttur.Lütfen orayý kullanýnýz.

Son Uyarýdýr !
    Konu Fiorex tarafýndan (12-02-2008 Saat 10:14 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar ehliyet mevzusunda buyuk bi tokat yemis biri olarak tecrubelerimi paylasmak isterim....Ilk once buradan ehliyetsiz ilk defa amerikaya giden arkadaslar..Sizin social security numberiniz 1 ay sonra gelicek..Bi aksilik cikarsa dahada uzun ki bende cikmisti..Gelince zaten size kalan cok az sure geliyor bundada size 1 ay adini unuttugum ogrenci ehliyetini veriyorlarki bununla yalniz araba kullanamiyorsunuz yalniz derken illa yaninizda ehliyetli bir olmasi lazim..Neyse diyelim gectiniz sonra adamlar bakiyor sizin izin sureniz dolmak uzere onu bahane ediyorlar..Cunku ehliyet nufuz cuzdani gibi oluyor orda.Benim kacak kalan arkadaslar vardi.Oranin resmi ilkokulunda ingilizce dersi aliyorlardi..Yani kacak olduklarini hic belli etmiyor bu ehliyet.Bu zamana kadar ben burdan ehliyetsiz gittim oradan aldim diyen duymadim..Ehliyetsiz gitmeyin derim cunku gercekten cok kotu..Ben gecen sene keske 5 milyar verip ehliyetimi alip ole gelseydim dedigim zaman oldu ya :S bu sne olmayacak ama

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart ABD'de Araba Alým-Satýmý {Ana Baþlýk}

amerikada nýssan toyata gibi arabalar 700 dolardan baþlayan fiyatlarla satýlýyor.tabi biraz düþük model.okadarda lüks beklemeyin. bulmak gerçekten kolay ayrý satým yerleri var.oralarda genellýkle istediðini buluyorsun.hergün kýralayýpta para odemektense.türkiyeye gelirken satmak koþulu ýle araba almak daha mantýklý ayrýca benzýn derdýde yok.orda bu arabalar cok az yakýyor.ehlýyetýniz varsa düþünmeyin derim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

güzel bir konuya deyinmiþin arkadaþom ehliyet yok olsa alýrdým

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

yaa alalým da araba kiralayýnca her türlü kasko sigortasý oluyor ama bu 700 dolarlýk araba da bööle þeyler olmaz hadi yaptýr onlarý da koydun mu kiralama fiyatýna gelir neredeyse 3 aylýðýna gidiyoruz kaskosuz sigortasýz arabayla sorun yaþamayalým

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

usta keske 700dolara masrafsýz araba bulsakda oraya gider gitmez alsak...
    onu alcaz 700e býde durmadan arýza yaparsa sýkýntý yapar
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN ÝçiÝmdeKi ÝnsAn SeVgÝsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aþklar,,,,ya mecnun olmuþ küpeli ya leyla kaþar

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

ya alýnca nasýl satýcaz? elimizde patlamaz demi? allah askýna biri cevap versssiiiinnn
    Bahar HOCAOÐLU

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý baharhoc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya alýnca nasýl satýcaz? elimizde patlamaz demi? allah askýna biri cevap versssiiiinnn
    Valla benim 4 arkadaþ 700 dolara ortak bir araba almýþlardý. Markasýný hatýrlamýyorum 2 ay onunla gezdiler. Buraya gelmeden öncede hurdalýða býrakmýþlar arabayý.Demem o ki araba elinde patlasa ne olur . Kiþi baþý 175 dolar zarar edersin en fazla

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

melih býrak 175 i 350de wersem çöpe atsam gam yemem ne de olsa 2ay býnýceksýn..
    gelmeden oncede havaalanýna kadar getýrýrsýn arabayý 100metre kala anahtar kontakta býrakýp gidersin eger satýlmayacak gýbýyse
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN ÝçiÝmdeKi ÝnsAn SeVgÝsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aþklar,,,,ya mecnun olmuþ küpeli ya leyla kaþar

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Araba alýmýnda amerikan ehliyeti gereklidir(NY için)
    Ayrýca inspection denen muayene yapýlmalý. Bideki egzos muayenesi gibi tamircilerde yaptýrýlýyor. Fiyatý 37$
    Bir de insurance gerekli. O da sigorta oluyor. Bu olmadan trafiðe çýkmak yasak. Bunun fiyatý da arabanýn yaþýna ve üzerine alacak kiþinin siciline göre deðiþiyor.
    Tamir iþinden kaçýnmaya çalýþýn çünkü gerçekten çok pahalý. Genelde ucuza araba alanlar bozulunca tamir yerine, hurdaya çýkarmaryý tercih ediyor.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar araba satýnalmak mantýklý, çünkü kiralamak için 25 yaþ üstü olmak gerekiyor. Ya da 21 yaþýný doldurmþ olsan da yeterli. ANcak þöle bi durum oluyor eðer 21-25 yaþ arasý isen günlük 20-25 $ daha fazla veriorsun. Ama satýn alýrsan istediðin yaþta ol kullanabilirsin eðer ehliyetin varsa. ehliyete gelince de bi çk eyaylette geçior tr ehliyeti. çünkü polislerin çevirmede sorduklarý standart tip ehliyetten ziyade
    senin arabayý kullanma yeterliliðini gösteren bi belge. bizim tr ehliyetlerinde DRIVING LICENCE yazdýðý için pek sorun olmuyor. ama siz yine de buna güvenmeyin. eyaletten eyalete deðiþior. NY de durum farklý. Bildiðim kadarýyla hem TR de Hem USA da geçmesi için ehliyetiniz bi belge almanýz gerekio. bunu passaportunuza iþletmeniz gerekior. detaylý bilgiyi work and travel a baþvurduðunuz acentadan almalýsýnýz... bu arada benzin fiyatlarýna gelince geçen sene evet çok iyi bi litre benzin 2.0 usd civarýydý. ancak þu an ülke genelinde kriz yaþandýðý için ortalama 2.76-2.99 USD arasý. ee eski amerikan arabalarýnýn da ortalama 2000-3000 motor olduðunu düþünürsek o kadar da ucuz olmucak bu sene benzin benzin fiyatlarýna www.gasbuddy.com sitesinden detaylý grafik olarak bakabilirsiniz... bu arada bu sene benim de ilk deneyimim olucak ama çevremde bu iþle uðraþan ve kendine WAT a adamýþ bi sürü insan olduðu için geçen yazdan bu yana WAT la yatýp WAT la kalkýorum =)

ayrýca gideceði yer Myrtle Beach, SC ye yakýn olan varsa ulaþsýn bana.
    A.B.G
    altar
    burak
    güvenç

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Litre fiyatý mý ? Gallon fiyatý olmasýn o ya ? Kafa karýþtý þimdi

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ya bakýorum hiç biþe yazmýor gallon ya da litre olduðu hakkýnda sitede. ya da ben bulamadým. ama bi kaç kiþiye sordum . yüzde doksan internet üzerindeki fiatlar GALLON cinsinden oluomuþ. iþallah öyledir. ve ben bundan çok memnun olurum böylece benzinin litresi yaklaþýk olarak 0.85 usd ye gelir dönüþümler aþaðýda

mil=1,609344 kilometre (mil, uzunluk ölçüsü birimidir)
    1 gallon=3,785412 litre (gallon, hacim ölçüsü birimidir)
    dolayýsýyla 1 mil/gallon=0,425 kilometre/litre olur.
    A.B.G
    altar
    burak
    güvenç

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 2 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 2 misafir)