Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alým-Satýmý (Ana Baþlýk)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart ABD'de Araba Alým-Satýmý {Ana Baþlýk}

amerikada nýssan toyata gibi arabalar 700 dolardan baþlayan fiyatlarla satýlýyor.tabi biraz düþük model.okadarda lüks beklemeyin. bulmak gerçekten kolay ayrý satým yerleri var.oralarda genellýkle istediðini buluyorsun.hergün kýralayýpta para odemektense.türkiyeye gelirken satmak koþulu ýle araba almak daha mantýklý ayrýca benzýn derdýde yok.orda bu arabalar cok az yakýyor.ehlýyetýniz varsa düþünmeyin derim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

güzel bir konuya deyinmiþin arkadaþom ehliyet yok olsa alýrdým

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

yaa alalým da araba kiralayýnca her türlü kasko sigortasý oluyor ama bu 700 dolarlýk araba da bööle þeyler olmaz hadi yaptýr onlarý da koydun mu kiralama fiyatýna gelir neredeyse 3 aylýðýna gidiyoruz kaskosuz sigortasýz arabayla sorun yaþamayalým

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

usta keske 700dolara masrafsýz araba bulsakda oraya gider gitmez alsak...
    onu alcaz 700e býde durmadan arýza yaparsa sýkýntý yapar
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN ÝçiÝmdeKi ÝnsAn SeVgÝsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aþklar,,,,ya mecnun olmuþ küpeli ya leyla kaþar

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

ya alýnca nasýl satýcaz? elimizde patlamaz demi? allah askýna biri cevap versssiiiinnn
    Bahar HOCAOÐLU

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý baharhoc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya alýnca nasýl satýcaz? elimizde patlamaz demi? allah askýna biri cevap versssiiiinnn
    Valla benim 4 arkadaþ 700 dolara ortak bir araba almýþlardý. Markasýný hatýrlamýyorum 2 ay onunla gezdiler. Buraya gelmeden öncede hurdalýða býrakmýþlar arabayý.Demem o ki araba elinde patlasa ne olur . Kiþi baþý 175 dolar zarar edersin en fazla

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

melih býrak 175 i 350de wersem çöpe atsam gam yemem ne de olsa 2ay býnýceksýn..
    gelmeden oncede havaalanýna kadar getýrýrsýn arabayý 100metre kala anahtar kontakta býrakýp gidersin eger satýlmayacak gýbýyse

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aþklar,,,,ya mecnun olmuþ küpeli ya leyla kaþar

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Araba alýmýnda amerikan ehliyeti gereklidir(NY için)
    Ayrýca inspection denen muayene yapýlmalý. Bideki egzos muayenesi gibi tamircilerde yaptýrýlýyor. Fiyatý 37$
    Bir de insurance gerekli. O da sigorta oluyor. Bu olmadan trafiðe çýkmak yasak. Bunun fiyatý da arabanýn yaþýna ve üzerine alacak kiþinin siciline göre deðiþiyor.
    Tamir iþinden kaçýnmaya çalýþýn çünkü gerçekten çok pahalý. Genelde ucuza araba alanlar bozulunca tamir yerine, hurdaya çýkarmaryý tercih ediyor.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar araba satýnalmak mantýklý, çünkü kiralamak için 25 yaþ üstü olmak gerekiyor. Ya da 21 yaþýný doldurmþ olsan da yeterli. ANcak þöle bi durum oluyor eðer 21-25 yaþ arasý isen günlük 20-25 $ daha fazla veriorsun. Ama satýn alýrsan istediðin yaþta ol kullanabilirsin eðer ehliyetin varsa. ehliyete gelince de bi çk eyaylette geçior tr ehliyeti. çünkü polislerin çevirmede sorduklarý standart tip ehliyetten ziyade
    senin arabayý kullanma yeterliliðini gösteren bi belge. bizim tr ehliyetlerinde DRIVING LICENCE yazdýðý için pek sorun olmuyor. ama siz yine de buna güvenmeyin. eyaletten eyalete deðiþior. NY de durum farklý. Bildiðim kadarýyla hem TR de Hem USA da geçmesi için ehliyetiniz bi belge almanýz gerekio. bunu passaportunuza iþletmeniz gerekior. detaylý bilgiyi work and travel a baþvurduðunuz acentadan almalýsýnýz... bu arada benzin fiyatlarýna gelince geçen sene evet çok iyi bi litre benzin 2.0 usd civarýydý. ancak þu an ülke genelinde kriz yaþandýðý için ortalama 2.76-2.99 USD arasý. ee eski amerikan arabalarýnýn da ortalama 2000-3000 motor olduðunu düþünürsek o kadar da ucuz olmucak bu sene benzin benzin fiyatlarýna www.gasbuddy.com sitesinden detaylý grafik olarak bakabilirsiniz... bu arada bu sene benim de ilk deneyimim olucak ama çevremde bu iþle uðraþan ve kendine WAT a adamýþ bi sürü insan olduðu için geçen yazdan bu yana WAT la yatýp WAT la kalkýorum =)

ayrýca gideceði yer Myrtle Beach, SC ye yakýn olan varsa ulaþsýn bana.
    A.B.G
    altar
    burak
    güvenç

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Litre fiyatý mý ? Gallon fiyatý olmasýn o ya ? Kafa karýþtý þimdi

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ya bakýorum hiç biþe yazmýor gallon ya da litre olduðu hakkýnda sitede. ya da ben bulamadým. ama bi kaç kiþiye sordum . yüzde doksan internet üzerindeki fiatlar GALLON cinsinden oluomuþ. iþallah öyledir. ve ben bundan çok memnun olurum böylece benzinin litresi yaklaþýk olarak 0.85 usd ye gelir dönüþümler aþaðýda

mil=1,609344 kilometre (mil, uzunluk ölçüsü birimidir)
    1 gallon=3,785412 litre (gallon, hacim ölçüsü birimidir)
    dolayýsýyla 1 mil/gallon=0,425 kilometre/litre olur.
    A.B.G
    altar
    burak
    güvenç

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar eminim GALLON
    A.B.G
    altar
    burak
    güvenç

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Antiwar ben de bu yaz myrtle beach'e gidebilirim. Msn adresim xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Görüþelim istersen.

Forumda MSN adresi paylaþmak yasaktýr arkadaþlar.
    Üyelerimizin birbirleri ile iletiþime geçebilmeleri için Facebook Grubumuz mevcuttur.Lütfen orayý kullanýnýz.

Uyarýlarý dikkate almayan kullanýcýlar siteden süresiz banlanacaktýr!
    Konu Fiorex tarafýndan (01-03-2008 Saat 02:00 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    Kelimeler yetse..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

NY Long Island'da geçen sene benzin 2,85 den baþladý ve bir ara 3,05 de tavan yaptý. Ortalama deðer 2,8 civarýydý yine de. Son aylarda benzincide çalýþtým ordan biliyorum
    Eðer New Jersey tarafýna gidecekseniz çok þanslýsýnýz çünkü o tarafta benzin çok çok ucuzdu. 2 civarýydý.

Bu bahsettiklerim regular yani 87 oktan benzindir. Son derece berbattýr. Eðer kaliteli bir arabanýz olursa kesinlikle bu benzini koymayýn çünkü çalýþmasýný ciddi oranda etkiliyor.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Ýyi de ben kendi irademle vermiþim msn adresimi, baþkasý isteyip de deðil. Yardým talep eden de benim, benim oraya gitmemi tavsiye eden biri söz konusu deðil. Msnimi silmenin mantýðý ne þimdi burda?
    Kelimeler yetse..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý LusiD Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýyi de ben kendi irademle vermiþim msn adresimi, baþkasý isteyip de deðil. Yardým talep eden de benim, benim oraya gitmemi tavsiye eden biri söz konusu deðil. Msnimi silmenin mantýðý ne þimdi burda?
    Kendi iradenle, baþkasýnýn baskýsý altýnda yada baþka bir yolla MSN adresinin forum üzerinde yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.Burasý bir bilgi paylaþým platformudur,MSN paylaþýmýnýn açýk olduðu bir forumda bilgi paylaþýmýda azalýr.Herkes istediði kiþiyi bulur sonra MSN'e geçer. Bu Turkishwat'a yada bundan sonra WAT'a katýlacak öðrencilere ne katabilir? Herkesin her türlü bilgiye buradan ulaþmasýný istiyoruz.Üyelerimizin birbirleri ile iletiþimi geçebilmeleri için facebook grubumuz mevcuttur.Alternatif yok deðildir kýsacasý.Tüm bunlarýn dýþýnda MSN paylaþýmýnýn istismar edilebileceði bir çok konuda mevcut( Sizin þirket yetkilisi, görevlisi, temsilcisi olup olmadýðýnýzý bilemeyiz kýsacasý) Anlayýþ göstereceðini umuyorum.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Siz de haklýsýnýz tabi de keþke facebook'taki gruba herkes gelse. Açýklaman için teþekkürler.
    Kelimeler yetse..

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

Standart arabayý aldýgýn eyalettte mi satabilirsin veya ne gibi bi çözum olabilir_?

selam arkadaslar bu konu bayadýr kafama takýlýyor..
    ben nj de çalýscam..en buyuk hayalým iþim bitince...nj den florida miami beache kadar sahil þeridini arabayla gezmek daha sonra arabayý florida da
    satýp uçakla new yorka donmek ve niagarayý falan gezip abd turunu tamamlamak..
    ben nj den aldýgým arabayý o kadar km geri taþýmak istemem bu sebeple arabayý florida da satabilirmiyiz..bu iþlemlerin bi proseduru war mý?

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ewt ya gusel soru neden kmse cevaplamamiþ ki?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

sanýrým satabilirsin.. bi kac wat gunlugu okumustum.. orda farklý statelerde satýs yapýyorlardý fkat her state'de olmayabilir

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

bence de satýlabilir. yani satýlmamasý cok sacma biþey olur heralde.:S

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

ya onemli olan aldýgýn yerle anlaþman ole olursa super olur ben dusunmeden alýrým walla
    derse bana 800dolara al 500e geri alacam
    hemen alýrým

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

satabilirsin sýkýntý olmaz.

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý ido Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    selam arkadaslar bu konu bayadýr kafama takýlýyor..
    ben nj de çalýscam..en buyuk hayalým iþim bitince...nj den florida miami beache kadar sahil þeridini arabayla gezmek daha sonra arabayý florida da
    satýp uçakla new yorka donmek ve niagarayý falan gezip abd turunu tamamlamak..
    ben nj den aldýgým arabayý o kadar km geri taþýmak istemem bu sebeple arabayý florida da satabilirmiyiz..bu iþlemlerin bi proseduru war mý?
    ewet sonunda benim kafamda olan bir arkadaþ buldum.bende ido senin dediðin gibi MAINE eyaletindeki BarHarbor dan çýkýcam güneye yani miami ye inicem sahil þeridini geze geze 10 gün sürer duraklaya duraklaya arabamla inmeyi düþünüom,ama kafamda hala sorular var araba alýnca o yolda giderken 2.700 KM yaparken araba arýza çýkarýrsa o zaman bütün gezmenin tadý kaçar diye korkuom ne ypmak lazým acaba?? bi yardým herkesten bekliom bi fikir verin arkadaþlarr

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

NYden araba alabilmek için abd ehliyetinin mi olmasý gerekiyor?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Geçen sene Ny'daydým. Kullandýðýmýz araba ev sahibinindi. Üzerimize alalým dedik fakat ev sahibimiz ve etrafýmýzdaki herkes NY ehliyetimizin olmasý gerektiðini söylediler. DMV'den aldýðým resmi bir bilgi olmadýðý için emin deðilim fakat bildiðim, görüðüm bu þekilde.

Kesin bilgi için NY DMV'ye mesaj atabilirsiniz. Bir hafta içinde size dönerler.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

saolasýn faruk.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

Am I required to have a driver license or learner permit to apply for a vehicle registration or title certificate?
    Answer
    No. You are not required to have a driver license or a learner permit to apply for a registration or a title certificate. You must be at least 16 years old and show proof of identity and date of birth to apply for a registration or title certificate. You must also meet all of the other requirements to register a vehicle.

You must have automobile liability insurance on your vehicle to apply for a registration. The insurance company requires that you identify a driver with a valid driver license or learner permit as a principal driver for your insurance policy.

What is the minimum age to apply for a vehicle registration or a title certificate in NYS? Is a driver license or learner permit required to apply for a registration or a title certificate?
    Answer
    You must be 16 years of age or older to apply for a registration or a title certificate in NYS.

You are not required to have a driver license or learner permit to apply for a vehicle registration or title certificate.

These requirements also apply to the registration of a boat, a snowmobile, or an ATV.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Araba satýn almak.

beyler oraya gidince araba satýn almak lazým olabilir. netten baktým 4000$ a güzel arabalar var. bunlarý geri satarken 3 ay sonra 3000$'dan aþaðý fln satmayýz heralde dimi? bide detroitten NY'a arabayla fln gitmek mantýklý olurmu? yoksa detroitte arabayý okutup tren uçak vs. ilemi gitmek mantýklý olur. bide amerikada benzin lt'si ne kadar acaba

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

dostum 4 bin dolar demek sende para gani ozaman ya 600-700 dolara kral arabalar var 1993 model
    onur

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)