Work and Travel
Sayfa 10 Toplam 10 Sayfadan BirinciBirinci ... 678910
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 271 ile 297 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alým-Satýmý (Ana Baþlýk)

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

hic mi bilgisi olan yok gencler yardima ihtiyacim var acil cevaplarinizi bekliyorum lften

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Moody Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar ehliyet almak için önce size en yakýn dmv ye gidiyorsunuz ve ehliyet almak istediðinizi ve hazýrlýk kitapçýðýný istediðinizi söylüyorsunuz. Size ücretsiz yaklaþýk 30 sayfalýk bir kitapçýk veriliyor. BU kitapçýða yaklaþýk 5-6 saat çalýþýyorsunuz. Çalýþmalayadabilirsiniz tercih sizin. Daha sonra herhangi bir gün dmv ye tekrar gidip ehliyet almak istediðinizi söylüyorsunuz. sizi elektronik soru bölümüne yönlendiriyorlar. ilk önce ekranda karþýnýza 10 basit soru çýkýyor. 10ununuda doðru yapmak zorundasýnýz. Sorularýn hepsini doðru cevalparasnýz ikinci bölümde zor 25 soru soruyorlar. Bununda en az 20sini doðru yanýtlamak zorundasýnýz. Bu sýnav aþamasýný geþerseniz, yanýnýzda arabada varsa sizi hemen direksiyon sýnavýna alýyorlar. Direksiyon sýnavýna aracý sizin götürmeniz gerekiyor. DMV araç temin etmiyor. Direksiyon sýnavýnýda geçerseniz ehliyetiniz 4 dolar karþýlýðý 1 hafta içinde adresinize gönderiliyor.
    bu iþlemler Türkiye'de de ehliyeti olmayanlar içinde geçerli mi? Benim ehliyetim yok ama ordan alabilir miyim? Bir de orda alýnan ehliyet burada da geçerli olur mu?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Türkiye'de ehliyetin var mý yok mu ona bakýlmaz.Sen orada ehliyete alabilirsin.Ama onun geçerlilik süresi DS'in sonuna kadardýr.O yüzden ehliyet almýþ olsan bile Türkiye'de geçerli olmayabilir.Türkiyede almýþ olduðun ehliyet orada geçerlidir.Bi sorunla karþýlaþmazsýn.
    ""Let the game begin""

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Burada baya karýþmýþ heryer. Benim sormak istediðim normal türk ehliyeti ile araba alamýyor muyuz ? Yoksa sadece kullanmaya mý yarýyor ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

kardesim araba almayla ehliyetin ne alakasi var? burda araba alirken ehlyet mi soruyorlar? ehliyet yani driver s licence araba kullanmak icin gecerli. Turk ehliyetinizle de 6 aya kadr araba kullanabiliyorsunuz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kardesim araba almayla ehliyetin ne alakasi var? burda araba alirken ehlyet mi soruyorlar? ehliyet yani driver s licence araba kullanmak icin gecerli. Turk ehliyetinizle de 6 aya kadr araba kullanabiliyorsunuz.
    teoride alakasý yok tabii ki ama pratikte 6 aya kadar muhabbetini bilmediðim için sorun olur mu acaba demiþtim yazýlanlarý okuyunca.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yok kardesim araba alirken sizden istenen tek sey kimlik , o da dmv ofislerine kaydettirirken sonucta kimin adina olacagini belirlemek icin olan birsey, yasal olarak amerikada olan herkes diledigi seyi alir diledigi seyi satar.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Arkadaþlar tavsiyem araba almamanýzdan yana gerçekten zarardan baþka biþey olmuyo ayrýca registration icin ehliyet gerekiyo bunuda amerikan ehliyeti olmasýný istiyolar veya international driver licence yani türk ehliyetiyle vermiyolardý.o yüzden kesinlikle dmv ye sormadan araba almaya kalkýsmayýn ben cok arastýrdým bütün ofisleri aradým sonunda bi yol cýktý connecticut city ýd card varmis onu cýkarttýrdým o sekilde vermislerdi ama tam bi rezaletti yasadýklarým registration ayrý para sigortaya her ay 150 dolar ayrý para zor is yani bide arýza yaparsa tamiri cok pahalý satarým donerken dersen oda cok zor cunku eski arabalarý almýyolar aksine ellerinden cýkartmaya calýsýyolar zsaten arabalar ucuz olduðu icin.eðer illa alýcam diyosanýz en az 3 kiþi alýn derim

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý BulentBarisPolat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar tavsiyem araba almamanýzdan yana gerçekten zarardan baþka biþey olmuyo ayrýca registration icin ehliyet gerekiyo bunuda amerikan ehliyeti olmasýný istiyolar veya international driver licence yani türk ehliyetiyle vermiyolardý.o yüzden kesinlikle dmv ye sormadan araba almaya kalkýsmayýn ben cok arastýrdým bütün ofisleri aradým sonunda bi yol cýktý connecticut city ýd card varmis onu cýkarttýrdým o sekilde vermislerdi ama tam bi rezaletti yasadýklarým registration ayrý para sigortaya her ay 150 dolar ayrý para zor is yani bide arýza yaparsa tamiri cok pahalý satarým donerken dersen oda cok zor cunku eski arabalarý almýyolar aksine ellerinden cýkartmaya calýsýyolar zsaten arabalar ucuz olduðu icin.eðer illa alýcam diyosanýz en az 3 kiþi alýn derim
    kardeþim yanlýþ bilgi veriyorsun, ben iki ayrý yýlda araba aldým ikisinde de Türk ehliyetim vardý benim dýþýmda en az 10 kiþi biliyorum Amerikan ehliyeti olmadan araba alan. Bu zamana kadar yüzlerce watcý aldý araba Türk ehliyeti varken. Sen zaten 3 aylýðýna gidiyorsun ve ehliyetinin geçerlilik süresi 6 ay ne diye Amerikan ehliyeti alasýn ki ? Ýkincisi evet sigorta var aylýk 40 dolar veriyordum sigortaya. Üçüncüsü ucuz arabayý alan yok demek çok yanlýþ olur sen nasýl aldýysan baþkasý da alacaktýr. Tek yapmanýz gereken 1 hafta evvelden craiglists.com a ilan vermek. Bozulma riski var mý var, sonuçta 1000*1500 dolara araba alýyorsunuz bunlar eski olacak, dolayýsýyla arabadan çok anlamýyorsanýz elinizde patlayabilir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Ben yaþadýklarýmý anlatýyorum burda insanlara yanlýþ bilgi verdiðim falanda yok benim bulunduðum eyalettte kabul etmiyolardý.Adamlarýn keyfine karýsamýyosun ayrýca türk ehliyeti konusuna gelince polis cevirmesine takýldým türk ehliyetiyle araba kullanamazsýn deyip ticket verdi bana dmvye gittiðimde mahkemeye vermen lazým normalde olmuyo dedi ama mahkeme zaten aylarca sürüyo yani sen burda emin konusarak insanlarý riske atýyosun en iyisi sorup hareket etmeleri cok basit bi olay gibi anlatma araba alma olayýný bence cok riski var.ayrýca orda kanun koyucular ne esiyosa ona göre davranýyolar

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

ayrýca bende türk ehliyetiyle aldým ama kolay alýnmýyo demek istediðim bu city id cýkartmak zorunda kalmýstým ben bunun icin 2 farklý mail istediler benden ikametgahýmýn gözüktüðü paycheck vs belgeler istediler sýkýntý yani.

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Ben yaþadýklarýmý anlatýyorum burda insanlara yanlýþ bilgi verdiðim falanda yok benim bulunduðum eyalettte kabul etmiyolardý.Adamlarýn keyfine karýsamýyosun ayrýca türk ehliyeti konusuna gelince polis cevirmesine takýldým türk ehliyetiyle araba kullanamazsýn deyip ticket verdi bana dmvye gittiðimde mahkemeye vermen lazým normalde olmuyo dedi ama mahkeme zaten aylarca sürüyo yani sen burda emin konusarak insanlarý riske atýyosun en iyisi sorup hareket etmeleri cok basit bi olay gibi anlatma araba alma olayýný bence cok riski var.ayrýca orda kanun koyucular ne esiyosa ona göre davranýyolar

Eyalet yasalarýndan kaynaklanacak olacak ki bu durum bir senin baþýna gelmiþ sanýrým yoksa ehliyetle registration alakalý þeyler deðil kadýn bana öylesine sordu ehliyetin var mý diye cýkardým türk ehliyetini gösterdim bunu burada kullanabiliyor musun polis durdurursa sorun cýkar dedi problem olmaz dedim.

Polis cevirmesin de de ayný 4 ayda deðiþik nedenlerden abartýsýz 20 kez durduruldum ve 2 uyarý kaðýdýn dan baþka hic birþey almadým.State polislerden biri ehliyetin international mý diye sordu olmamasýna raðmen evet dedim, umursamadý.Tüm bunlarýn dýþýnda international olup olmamasý da önemli deðil ozgursum un gibi 3 ay için ehliyet mi alýnacak.Polise gerekli acýklamayý yapabilseydin ticket almazdýn diye düþünüyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bak kardesim , birincisi yanlis yonlendiriyorsun tekrar soyluyorum. sakin araba almayin soyle yapmayin filan diyemezsin cunku yanlis soyluyorsun. Dunyanin belkide en kolay araba alinip satildigi yerdir Amerika. Ehliyete gelirsek , Amerikada tum eyaletlerde 6 aya kadar Turk ehliyeti gecerlidir. Bunu bil. Bizzat mahkemeye cikmis biri olarak soyluyorum. Her polis ve her gorevli kurallari bilmiyor. Polis beni mahkemeye yolladi mahkeme ozur dileyerek geri gonderdi. Konustugumuz seylerin alti dolu merak etme. Yanlis bilgi verdin duzelttik, hemen atarli konusmaya gerek yok. Tek bir olay yasamissin direk sakin yapmayin , uzak durun diyorsun tabiki duzelticem bunu. Neyse araba konusunu bastan sona okuyan ogrenciler araba alim satiminin nasil oldugunu gayet iyi anlayacaktir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

ozgursum'un dedigi dogru. BulentBarisPolat senin durumunda bir karisiklik yasanmis.
    Turk makamlarinin International ehliyet diye bastigi, Beynelminel Ehliyet diye de gecen bir uygulama oldugu soyleniyor. Sayfa sayfa oldugu ve cesitli dillerde, surucu belgesi oldugunu anlatan resmi bir belge imis. Ben bundan hic gormedim.
    Amerika'da ise international ehliyetler bircok eyalette 6 aya kadar kullanilabiliyor. Bu tanimlamada aciklamasi yapilan international ehliyet ise uzerinde ingilizce aciklamalarin bulundugu bir ehliyet. Turk ehliyetlerinde isim/name soyisim/lastname vs. yazdigi icin bu tanimlamaya da uyuyor.

Sizi polis cevirdi ok, ehliyet sordu ok, turk ehliyetinizi gosterdiniz begenmedi ticket yazdi. Size "valid ehliyeti yok" diye bir ticket yazar ve mahkemeye sevkedebilir evet, siz polise "bilmiyorsun bu is boyle boyle" diye anlatsaniz da o ticket i yazabilir. Ama mahkemeye gittiginizde, pasaportunuzdaki giris tarihinizi gosterirsiniz ve bu kural waive olur.
    Eger yazdigi ticket'da "court attendance required" yaziyorsa ve mahkemeye gitmezseniz hakkinizda warrant cikar, bu da yakalama emridir. Birdaha polis sizi cevirdiginde alir goturur, warrant'lar polis kayitlarinda siz yakalanana kadar durur. Warrant alip USA'ya 20 sene ugramayip geldiginizde yolda polis sizi rastgele durdurdugunda alip goturebilir, ehliyet ile ilgili bu durumda buyuk ihtimalle bikac saat oyalar birakirlar heyecan yaptiginizla kalirsiniz.

USA'da araba almak satmak da cok kolay.
    1 senelik j1 vizesi ile gittigimde turk ehliyetimle ilk arabami aldim, 4.ayimda 5 senelik illinois ehliyetimi aldim. Sonra 2.arabami aldim, agustos 2012'de ikisini de sattim dondum turkiyeye. Bircok trafik cezam oldu, el konmasin diye kurslara katildim. Bir kadin arabama carpti sigortasindan $2000 para aldim.

Merak ettiginiz baska sorulariniza elimden geldigimce yardimci olmaya calisirim.
    Herkese iyi forumlar!
    Amerika hakkýnda bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bu sefer bende araba kiralamayý deðil,almayý düþünüyorum.Pick up veyahutta SUV tarzýnda bir araç MD,D.C,VIRGINIA eyaletleri arasýnda kullanacaðým.Ehliyetim 2 yýllýk.Benden kaynaklý herhangi bir sorunla karþýlaþmadan aracý alabilir miyim?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Username Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu sefer bende araba kiralamayý deðil,almayý düþünüyorum.Pick up veyahutta SUV tarzýnda bir araç MD,D.C,VIRGINIA eyaletleri arasýnda kullanacaðým.Ehliyetim 2 yýllýk.Benden kaynaklý herhangi bir sorunla karþýlaþmadan aracý alabilir miyim?
    16 yaþýndan büyük olduðunuz için alabilirsiniz bir sorun yok
    ancak usa ehliyetiniz olmadýðý için sigortaya olmasý gerekenden biraz fazla para alabilirler

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý afcnd Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    16 yaþýndan büyük olduðunuz için alabilirsiniz bir sorun yok
    ancak usa ehliyetiniz olmadýðý için sigortaya olmasý gerekenden biraz fazla para alabilirler

Benim araba için bütçem 1500 dolar.Bu bütçe beni 3 ay arýza çýkarmayacak bir arabaya yeter mi?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Username Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim araba için bütçem 1500 dolar.Bu bütçe beni 3 ay arýza çýkarmayacak bir arabaya yeter mi?
    arabadan anlýyorsan eger bulursun . Ben 1000 dolara almýþtým arabayý staj için ve 1 sene kullandým.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

1500 dolar iyi bir rakam. Sigorta hariç.
    Ben 1800 dolara acura legend almýþtým, güzel arabalar.. Benimki 91 modeldi yaklaþýk 100.000 km kullandým, ciddi masrafý hiç olmadý diyebilirim.
    toyota, honda, acura gibi japon markalarý sorun cýkarmýyor fazla

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Arkadaþlar benimde birkaç soru iþaretim var kaç zamandýr cevap aradýðým benimde ortalama bütçem 1500 fakat merak ettiðim konu satýþýn nasýl olacaðý sigorta vs. gibi döküman ve yapmamýz gereken iþlemlerin neler olduðu hakkýnda. Sonuçta parayý verip arabayý almayacaðýz bunun bir prosedürü vardýr mutlaka daha önce bu iþlemleri yapmýþ arkadaþtan güncel bilgiler istiyorum 2013 için þimdiden tþkler

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Anladýðým kadarýyla bir dealer'dan alýrsak hiç belge ile falan uðraþmamýza gerek yok onlar herþeyini hallediyorlar doðru mu ? ekstra bir para vermeden?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý ozncmr Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Anladýðým kadarýyla bir dealer'dan alýrsak hiç belge ile falan uðraþmamýza gerek yok onlar herþeyini hallediyorlar doðru mu ? ekstra bir para vermeden?
    Onlar bir cok kismini hallediyorlar ama zaten dealerdan alirken fazlasiyla para oduyorsun. Sahibinden almak daha mantikli ve ucuz olur.
    ""Let the game begin""

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Amadeus35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Onlar bir cok kismini hallediyorlar ama zaten dealerdan alirken fazlasiyla para oduyorsun. Sahibinden almak daha mantikli ve ucuz olur.
    bende öyle düþünüyorum craiglist'den bakýp alýyým diyorum ama iþlemleri çok uzun(yapýlmasý gerekeni birisi özetlese mükemmel olur.) birde adam beni dolandýrabilir. Galiba dealerda 3 ay gibi %50'lik bir garantide oluyormuþ, eðer arýza çýkarýrsa kendinden kaynaklanan gidip diyebilirim bak bu araba böyle oldu diye.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bende öyle düþünüyorum craiglist'den bakýp alýyým diyorum ama iþlemleri çok uzun(yapýlmasý gerekeni birisi özetlese mükemmel olur.) birde adam beni dolandýrabilir. Galiba dealerda 3 ay gibi %50'lik bir garantide oluyormuþ, eðer arýza çýkarýrsa kendinden kaynaklanan gidip diyebilirim bak bu araba böyle oldu diye.
    Bütün olayýn özeti bu baþlýkta 16-17. sayfada var.Bu konuyu iyice okursan çok daha iyi bi fikrin olur araba alýmýyla ilgili. Þimdi dolandýrma olayý o kadar kolay deðil amerikada. Ama araba almanýn en sýkýntýlý kýsmý arabanýn mekanik durumunda.Tamir ve tamirci olayý amerikada çok zor ve pahalý.Bizdeki gibi sanayiye gideyim de Ýsmet ustaya bi baktýrayým olayý yok. Ya kendin anlayacaksýn ya da bir tamirci bulup parasýný bayýlýp ona baktýracaksýn.Ben araba alýrken arabanýn aküsünde problem olduðunu söylemiþti sahibi.Ben arabadan iyi anlayan bi arkadaþýmla gittim, o baktý tamam dedi aldýk.Ufak tefek sorunlar çýktý akü hep bitti vs. ben þarj ediyordum aküyü. O sayede motorla ilgili baya bilgim oldu.Ufak tefek tamir iþlerini öðrendim.Hala iþe yarar. Dealerdan alýrsan açýkçasý 3-4 ay için o kadar para vermeye gerek yok. Craigden bak beðenirsen al.Vites kutusunda problemi yoksa diðer þeyler halledilir.Sýrf %50 garanti vs. var diye dealera o kadar para verme.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Kisaca anlatayim,

Craigslistten bi araba buldugunda text yada arayarak irtibata gecersin. Gidersin gorursun arabayi surersin. Begenirsen gider bi mekanige 50$ verir detayli inspection yaptirirsin. Eger sorun yoksa satici title dedigimiz kagidi imzalar sende imzalarsin ve sana verir. Sende parayi ona verirsin. Daha sonra sen bu title ile Ilgili eyaletin Departmen of Motor Vehicle kurumuna gidersin yeni title cikartirsin ve plaka alirsin. Daha sonra bi insurance company e gidip insurance yaptirmak zorundasin. Islemlerin hepsi bu kadar. Dealerdan ayni arabayi almak istesen en az 1.5k daha fazla odemen gerekebilir

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý watkenaydu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kisaca anlatayim,

Craigslistten bi araba buldugunda text yada arayarak irtibata gecersin. Gidersin gorursun arabayi surersin. Begenirsen gider bi mekanige 50$ verir detayli inspection yaptirirsin. Eger sorun yoksa satici title dedigimiz kagidi imzalar sende imzalarsin ve sana verir. Sende parayi ona verirsin. Daha sonra sen bu title ile Ilgili eyaletin Departmen of Motor Vehicle kurumuna gidersin yeni title cikartirsin ve plaka alirsin. Daha sonra bi insurance company e gidip insurance yaptirmak zorundasin. Islemlerin hepsi bu kadar. Dealerdan ayni arabayi almak istesen en az 1.5k daha fazla odemen gerekebilir
    O gittiðim yerlerde herhangi bir ücret ödeyecek miyim peki ? bu arada çok saðol gayet net ve açýk anlattýn

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

O gittiðim yerlerde herhangi bir ücret ödeyecek miyim peki ? bu arada çok saðol gayet net ve açýk anlattýn
    Evet malesef odeyeceksin. Title(ruhsat) parasi ve plaka parasi odeyeceksin. Illinois icin ikisi asagi yukari 200$ tutuyor fakat diger eyaletleri hic bilmiyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)