Arkadaþlar ben bir firma adýna çalýþýyorum þimdiden söyleyeyim. Firmanýn ismini vermeyeceðim tabi ki. Ama çok samimi olarak size birkaç þey anlatmak isterim.
Ben piyasada 2-3 farklý firmada çalýþmýþ ve piyasayý iyi bilen bir danýþman olarak ve öðrenci olmam sbebiyle size çok içten bir þekilde birkaç hususta bilgi vereceðim.
Hangi firmayla giderseniz gidin A-B-C farketmez Work and Travel programý riskli bir programdýr.Ýþte konaklamada sorun çýkma ihtimali tabi ki vardýr. Burda iyi firmayý diðer firmalardan ayýracak en önemli unsur problemi çözebilme ve çözebileceði zaman aralýðýnýn kýsalýðýdýr. 100-200$ daha ucuz diye bir firmayla gittiniz diyelim. Ýþinizde yaþayacaðýnýz bir problem ve sizi bir diðer iþe yerleþtirememe yada birkaç günlük gecikme emin olun ki size maliyeti 100-200$'dan çok daha fazladýr. Hiçbir firmanýn programýn sorunsuz olacaðýna garanti vermesi mümkün deðildir. Hangi firma garanti veriyorsa yalan söylemiþ olur. Programý tüm detaylarýyla bilen bir kiþi olarak söylüyorum, Work and Travel ismindeki büyüdende anlaþýlabileceði gibi macera dolu bir programdýr. Programa katýlacak kiþinin programdan beklentilerinin minimum tutulmasý saðlanmalýdýr.Yani öðrenci tüm zorluklarý göze almalýdýr. Adýndan da anlaþýlacagý gibi program WORK & travel 'dýr. WORK yazýsýný büyük yazdýmki programýn büyük bölümü çalýþarak geçecek bunu öðrencinin bilerek gitmesi programý daha iyi anlamasý ve daha memnun kalmasýný saðlayacaktýr. TRAVEL kýsmýný büyük puntolarla yazan toz pembe anlatan programýn çalýþma kýsmýndan 5 dk bahsedip yarým saat þuraya git gez buraya git gez diye anlatan danýþman ve firmalardan kaçýnýn derim. Arkadaþlar lütfen büyük bütçeli firmalarla görüþüp onlarýn arasýndan bir karar alýn.
Umarým herkes minimum problemle programýný tamamlar.

Alýntý
Bookmarks