Arkadaslar merhaba;
Ben de bu yaz Fredericksburg,Va ya gittim. Galiba ben biraz sansli bir yaz gecirdim. Cunku 2 iste birden calistim ve pek fazla sorunla karsilasmadim. Ama orada wat'la gelen 2 turk vardi.Adamlar gercekten baya zorlandilar. Mesela firmalari konaklama garantisi vermis ama haftaligi 500 ya da 400 dolardi. Ben ise ayligi 350 dolara kaliyordum ki bu adamlarin otelleri hemen yani basimizdaki oteldi. 2 iste calismistim. Biri Fasmart diye bi sirket. Benzin istasyonunda kasiyerdim. 2. isim de burger kingdi ki 7 kilo birden aldim ve whopperin tadi hala damagimda Benim kaldigim sehir cok guzel bir yer degildi ama eglenecek yerleri olan ve eger ingilizceniz idare eder duzeyde ise 2. is bulabileceginiz bir yer. Aslinda anlatilacak o kadar cok sey var ki ama insan bi cirpida anlatamiyor herseyi. Neyse o 2 arkadas da colors of usa ile usa ya geldiler ve Mcdonaldsta calistilar. Ayrica onlari goren birisi olarak soyluyorum ki kesinlikle Mc donalda kurban olmayin. Essek gibi calistirip paranizi gecikmeli olarak veriyorlar (3 haftalik falan) ve overtime da neymis modunda takiliyorlar. Seneye gidecek arkadaslar bence sirket arastirmasini gercekten cok iyi yapin. Eger yapmazsaniz bedeli gercekten cok kotu.Verecekleri parayi, nerede ne kadara kalacaginizi, ayriyetten vergi adi altinda para kesilip kesilmeyecegini, paranizi hangi periyotlarla alabileceginizi vs herseyi ogrenin. Herkese bu yolda basarilar...