Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ebaydan alýþveriþ

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Ebaydan alýþveriþ

Arkadaþlar ebaydan bir iphone almak istiyorum. Siteye üye oldum ancak almak istediðim telefon için seçim yaptýðýmda benden kupon veya gift kart gibi birþey istiyor. Ne yapmam gerekiyor. Ayrýca paypal için türkiyedeki kredi kartlarý geçerli mi? teþekkürler

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Turk kredi kartlari heryerde gecerli sonucta ya visa ya da mastercard oluyor bunlar tum dunyada gecerlidir...

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Selam.

Ben 2009 yazýnda, ebay üzerinden 4 5 tane iphone aldým, yanýmdaki arkadaþlara ve kendime olmak üzere.. Direk olarak paypal ile ödüyorsun, sanýrým gift card yada kupon bir alternatif olsa gerek.. ebay hesabýna, paypal hesabýný entegre edebilirsin, ödemeyi direk paypaldan yapmýþ olursun.

1 keresinde yanlýþýkla türkiyede kartýmýn olduðu paypaldan aldým, ondada sorun çýkmadý ilginçtir.Türkiyedeki kartýnla açtýðýn paypalda þu sorun olabilir bazen, genelde ebayda satýlan ürünler, paypalýn verified (doðrulandýðý) adrese gönderilir.. yani þöyleki, senin türk kredi kartýnla açtýðýn paypal hesabýnda türkiyede ev adresin bulunuyor, çünkü fatura adresin o. ebay üzerinden aldýðýn ürünü sana satan kiþi direk paypal adresine gönderebilir, ki bu adresin türkiye olmasý göndermemesine yol açabilir

Dediðim gibi yanlýþýkla türkiyedeki kartýmý kullandým, bi sorun çýkmadý, ebaydaki adresime gönderildi.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

cevaplarınız için teşekkürler

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

Ebay dan bir şey alsak Türkiye'ye kargo ücreti ne kadar olur acaba?

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

çok tutar kargo parası arkadaşım orda zaten international shipping e tıkladığında hesaplıya biliyorsun. Hepside zaten yollamıyor ABD dışına. Ben 20$lık bi ürün alcaktım 26$ kargo istedi
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý asigo1903 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ebay dan bir şey alsak Türkiye'ye kargo ücreti ne kadar olur acaba?
    Ortalama 20-40$ arasi saticisina gore degisiyor fakat 4 kisi birlesip birsey getirirseniz kargo ucretide bolunur bu arada. Arkadasinda dedigi gibi herkes yollamiyor o sebeple sol bolumden 'Shipping' kismini 'World Wide' secip sadece yurtdisina yollayanlari filtreleyebilirsin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Bir tane de ben sorayim soru. Abd deyken ebayden almadım, alsaydim da sorun cıkmadan hallolurdu, cogu satici Abd merkezli cünkü. Ama Türkiyedeyken bir sey almayı düsünüyordum gecende. Türkiye siparislerindeki kargolarda gümrük kontrol vs oluyor mu, prosedürü bilen var mi ? Kesin bir seyler vardır, yoksa eger itouch, notebook alır alır satarsın, bir sürü kar cikar o isten. Ayakkabı veya bilgisayar parcasi düsünmüstüm ama bu nedenden dolayı vazgectim sonradan...

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý yakuza Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bir tane de ben sorayim soru. Abd deyken ebayden almadým, alsaydim da sorun cýkmadan hallolurdu, cogu satici Abd merkezli cünkü. Ama Türkiyedeyken bir sey almayý düsünüyordum gecende. Türkiye siparislerindeki kargolarda gümrük kontrol vs oluyor mu, prosedürü bilen var mi ? Kesin bir seyler vardýr, yoksa eger itouch, notebook alýr alýr satarsýn, bir sürü kar cikar o isten. Ayakkabý veya bilgisayar parcasi düsünmüstüm ama bu nedenden dolayý vazgectim sonradan...
    Saat, ayakkabi, gozluk, kitap, ayna vs takilmiyor fakat elektronik esyalar takiliyor gumruge. Gumrukte tanidigi olan hallettirebiliyor diye biliyorum. Bunun disinda ozel gunlerde kutunun uzerine hediye yazdirirsan gecirebiliyormussun yapani gormedim yazilanlardan biliyorum.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Saat, ayakkabi, gozluk, kitap, ayna vs takilmiyor fakat elektronik esyalar takiliyor gumruge. Gumrukte tanidigi olan hallettirebiliyor diye biliyorum. Bunun disinda ozel gunlerde kutunun uzerine hediye yazdirirsan gecirebiliyormussun yapani gormedim yazilanlardan biliyorum.
    Aslýna bakarsan tüm ürünler takýlýyor gümrüðe ,
    Türk insaný olduðumuz için her ürünü kontrol etmiyorlar.
    Çekirge bir sýçrar iki sýçrar üçüncüde patlarsýnýz.
    En baþtan bir gümrük müþavirine danýþmanýz yararýnýza olacaktýr

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bi sürü saat gözlük gibi şeler almıstım saatlerim dkny di birine 70 dolar vermiştim 2 de fotograf makinem vardı 2 de laptopum laptopları ve bi foto makinesini sırt cantama aldım sony makinemide valize kıyafetlerin arasına sardım valize koydum cunkuu sırt cantama koyarsam takılırım falan dedim valizi açmıslar nerde açtılar bilmiorum türkiyedemi ordamı bilmiorum ama döndüğümde valizi açtıımda ne saatler vardı ne gözlükler nede fotograf makinem.... allah belasını versin alanın.. bu sene herseyim sırt cantamda olcakk sıkıosaaa alsınlarrr bişimii

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý sakirelif Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bi sürü saat gözlük gibi þeler almýstým saatlerim dkny di birine 70 dolar vermiþtim 2 de fotograf makinem vardý 2 de laptopum laptoplarý ve bi foto makinesini sýrt cantama aldým sony makinemide valize kýyafetlerin arasýna sardým valize koydum cunkuu sýrt cantama koyarsam takýlýrým falan dedim valizi açmýslar nerde açtýlar bilmiorum türkiyedemi ordamý bilmiorum ama döndüðümde valizi açtýýmda ne saatler vardý ne gözlükler nede fotograf makinem.... allah belasýný versin alanýn.. bu sene herseyim sýrt cantamda olcakk sýkýosaaa alsýnlarrr biþimii
    Sen ne yaptýn peki ? Havayolu þirketine dava açtýn mý?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

thy le ucmustum bbam şikayet faalan etti ama orda alınmıs burda kesinlikle böle bişi olmaz tarzında seler sölenmiş babama babamda giden gitmiş dedi sustuk oturduk ama icimde kaldı acaip.. hala düşÃ¼ndükçe deli oluorum... rahat bi 1000 dolarım gitti..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

thy le ucmustum bbam þikayet faalan etti ama orda alýnmýs burda kesinlikle böle biþi olmaz tarzýnda seler sölenmiþ babama babamda giden gitmiþ dedi sustuk oturduk ama icimde kaldý acaip.. hala düþündükçe deli oluorum... rahat bi 1000 dolarým gitti..
    Geçmiþ olsun...
    Getirdiklerin ticarimiydi yoksa kiþisel kullaným için mi getirmiþtin?
    Yerinde olsam peþini býrakmazdým, hakkýmý fazlasýyla alýrdým

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý yakuza Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bir tane de ben sorayim soru. Abd deyken ebayden almadým, alsaydim da sorun cýkmadan hallolurdu, cogu satici Abd merkezli cünkü. Ama Türkiyedeyken bir sey almayý düsünüyordum gecende. Türkiye siparislerindeki kargolarda gümrük kontrol vs oluyor mu, prosedürü bilen var mi ? Kesin bir seyler vardýr, yoksa eger itouch, notebook alýr alýr satarsýn, bir sürü kar cikar o isten. Ayakkabý veya bilgisayar parcasi düsünmüstüm ama bu nedenden dolayý vazgectim sonradan...
    bnm arkadaþým popcorn die bi alet aldý...200 dolar fiyatý gümrükte takýldý 250 lirada vergi ödedi...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kesinlikle kendim icindi hepsi ne ticaretiyle işim olur yaa :d cok güzeldi saatlerim ama walla icimde kaldı hepsii kız aklı işte ne diye doldurursun valize salak gibi hissettim kendimi dönüp onları göremeyince.. pesini bırakmayım napjaktım ki.. babam baya uğrastı yani ama sonuc hic bişi ispatlayamıosun zaten. cok mal bişiii. nese gecmiş olsun harbiden bana

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý CaMuR Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bnm arkadaþým popcorn die bi alet aldý...200 dolar fiyatý gümrükte takýldý 250 lirada vergi ödedi...
    Gümrüðe takýldýðýnda ödemen gereken verginin 3 katýný ceza olarak ödüyorsun.
    Bir de gümrük müþavirlik iþlemleri var, astarý yüzünden pahalýya geliyor

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

kesinlikle kendim icindi hepsi ne ticaretiyle iþim olur yaa :d cok güzeldi saatlerim ama walla icimde kaldý hepsii kýz aklý iþte ne diye doldurursun valize salak gibi hissettim kendimi dönüp onlarý göremeyince.. pesini býrakmayým napjaktým ki.. babam baya uðrastý yani ama sonuc hic biþi ispatlayamýosun zaten. cok mal biþiii. nese gecmiþ olsun harbiden bana
    Benim bavulda 13 tane parfüm vardý, kimse açýp bakmamýþ
    sorunsuz geçti elime.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

ben de bu sene 1 bavuk kozmetik ürün getirdim..fragile yazdırdım üzerine..sapasağlam geçti elime..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benimde vardı bi canta makyaj malzemelerim hc bişi yazmadım gecti yani ayrıja bir valiz ayakkabım vardı öle takılmıo bence 4 valizle döndüm ben kilo sınırını bile astım ama gülümsemeyle falan yırttım yani. cok tatlısın demişti check in yapan. kız olmanın avantajları olsa gerekkk
    ama gerizekalılar içini açıp değerli şeleri alıolar ruhumuzda duymuo orda tabi. dönüncede iş işten cokkkdan gecmiş oluooo.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Sen bavuldan bişey aldıklarını ne zaman anladın?
    Havaalanında mı , eve döndüğünde mi?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Birşey sormak istiyorum, peki bu bavulların fermuar kısımlarına güvenlik açısından kilit taksak veya, sahibi haricinde kolay kolay açılmayacak şekilde yapsak olmaz mı yani!
    Bunu yapmaya, havalimanında yapılan işlemler için böyle birşey yapmak yasak değil değil mi?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý hakanturken108 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Birþey sormak istiyorum, peki bu bavullarýn fermuar kýsýmlarýna güvenlik açýsýndan kilit taksak veya, sahibi haricinde kolay kolay açýlmayacak þekilde yapsak olmaz mý yani!
    Bunu yapmaya, havalimanýnda yapýlan iþlemler için böyle birþey yapmak yasak deðil deðil mi?
    Sakin kilit takma. Kiriyorlar. Hem bavuluna yazik olur hem de acip karistirirlar bayagi. Gorevlilerin cok kolay acabilecekleri bir sekilde hazirla. Cok karisik olmasin.

2009 yazinda benim bi arkadasim vardi Trabzonlu. Sirt cantasiyla geldi adam yemin ediyorum. 32 saatte gelebilmis anca. En guzel ornek bence watcilara. ( 2 bavulla dondu bu arada )

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý thepassenger Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sakin kilit takma. Kiriyorlar. Hem bavuluna yazik olur hem de acip karistirirlar bayagi. Gorevlilerin cok kolay acabilecekleri bir sekilde hazirla. Cok karisik olmasin.

2009 yazinda benim bi arkadasim vardi Trabzonlu. Sirt cantasiyla geldi adam yemin ediyorum. 32 saatte gelebilmis anca. En guzel ornek bence watcilara. ( 2 bavulla dondu bu arada )
    Kilidi neden kýrýyorlar ki ya anlamadým gitti, benim olmadýðým vakit neden açýyorlar ki zaten bavulumu, ben varken kontrol etsinler, öyle olmadýkça benim eþyamýn kaybolmamasýný kim garanti edebilir ki!!!

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý hakanturken108 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kilidi neden kýrýyorlar ki ya anlamadým gitti, benim olmadýðým vakit neden açýyorlar ki zaten bavulumu, ben varken kontrol etsinler, öyle olmadýkça benim eþyamýn kaybolmamasýný kim garanti edebilir ki!!!
    Kilit yasak daha çok þüphe ederler. Senin eþyalarýný haberli ya da habersiz açýp bakma ya da arama yetkileri var. Bir þey iddaa edemezsin.
    DÜMDÜZ BÝR HAYAT SÖZ KONUSU OLDUÐUNDA ELDE KALAN TEK VAROLUÞ BÝÇÝMÝ YAKINMAKTIR.HÝÇ BÝR ÞEYÝ OLMAYAN ÝNSANIN TÜM KONUÞMALARI MUHAKKAK KENDÝNE YÖNELÝR.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

1 sene önce Almanya'dan Türkiye'ye geliyordum.Benim valiz havaalanında kırık bir şekilde valiz rayı üzeinde geliyordu.Şikayet etmeye gittim hiç ilgilenen olmadı.Eşyalar falan dağılmış vaziyetteydi.Hiç bir şey yapamadan kalmıştım.Bu kötü tecrübeden sonra çok ufak bir çantayla gidicem.Çok fazla şey almıcam yanıma artık lazım olan bişey olursa orada hallederim.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Bundan korkuyorum bende ya, ya açıp birşeyler çalarlarsa die :S

Ama aldığım bütün elektronikleri yanımdaki çantaya koymaya özen göstereceğim, beni düşÃ¼ndüren PS3 alırsam tabi

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Amadeus35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    1 sene önce Almanya'dan Türkiye'ye geliyordum.Benim valiz havaalanýnda kýrýk bir þekilde valiz rayý üzeinde geliyordu.Þikayet etmeye gittim hiç ilgilenen olmadý.Eþyalar falan daðýlmýþ vaziyetteydi.Hiç bir þey yapamadan kalmýþtým.Bu kötü tecrübeden sonra çok ufak bir çantayla gidicem.Çok fazla þey almýcam yanýma artýk lazým olan biþey olursa orada hallederim.
    Bavul hasarýný uçak firmasý karþýlamasý gerekiyor ama. Talep ettin mi? Benm arkadaþým hatta þikayet etmiþti 20 liralýk pazar valizine 90 ya da 100 $ almýþtý )
    DÜMDÜZ BÝR HAYAT SÖZ KONUSU OLDUÐUNDA ELDE KALAN TEK VAROLUÞ BÝÇÝMÝ YAKINMAKTIR.HÝÇ BÝR ÞEYÝ OLMAYAN ÝNSANIN TÜM KONUÞMALARI MUHAKKAK KENDÝNE YÖNELÝR.

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý CRYPTO Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bavul hasarýný uçak firmasý karþýlamasý gerekiyor ama. Talep ettin mi? Benm arkadaþým hatta þikayet etmiþti 20 liralýk pazar valizine 90 ya da 100 $ almýþtý )
    Çok iyiymiþ ya güzel olmuþ valla. Bende yeni valiz aldým onunla gidicem 4 tekerlekli, plastik inþallah kýrýlmaz.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý m3lijh Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bundan korkuyorum bende ya, ya açýp birþeyler çalarlarsa die :S

Ama aldýðým bütün elektronikleri yanýmdaki çantaya koymaya özen göstereceðim, beni düþündüren PS3 alýrsam tabi
    merhaba dostum arkadaþým ps3 guitar hero ve drum set aldý komple gitar mikrofon bateri ps3 vs.. ve hepsinide ambalajýndan çýkartýp düzgünce kýyafetleriyle kombine ederek valizine koydu. hiç birþey olmamýþtý eve girip valizi açtýgýmýzda. sanýrým güzel yerleþtirirsen ve yerleþtirdiðin þeyleri valizin içinde sabitlersen bir sorun olmaz gibi geliyor.
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)