evet vize alamadiginiz takdirde paranizi geri veren bir sirketle anlasin...
evet vize alamadiginiz takdirde paranizi geri veren bir sirketle anlasin...
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
2008 yilinda wat a turkiyeden katilan net kisi sayisi : 11687 dir
2009 yilinda bu rakamin asagisinda ogrenci gitti. Net rakami yazarim yakinda.
Konu iceriginde sirketler hakkinda yorumlarimiza dikkat edelim.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
az para zaafiyetinden söz edildi...çok para alanlarda en güvenilir olmuyor malesef geçen senelerde forumda örneklerini gördük.. tecrübelerden faydalanmak en güzeli..
Wat
şirketlern kendi szöleryle çatşmaması lazm die düşÃ¼nüorm bazı şirketler türk öğrencilern az olduu yere göndercz diolar ing ii gelşsn die ama ne tuhaftrki şirket görevlilernden birileri karşılıo.wat programı üniv. öğrncsnn oraya gittyse kendsnn yapabildiği bişi olmalıdır
Şirketler der Havaalanından Karşılama vs yapıyoruz diye bunun kesinlikle Türkiye' deki şirketlerle alakası yok ABD sınırlarındaki işverenin yaptığı birşeydir. Şirketin tüm işlerinde bu karşılama durumu varsa söyleyebilir, havaalanında karşılama yapıyoruz diye fakat şirketlerin elindeki birkaç iş için işveren karşılar, diğer iş seçeneklerinde işveren karşılama yapmazsa bu şirketin yanlışısır. Kesin olarak bu durumu teyit ettirin karşılama var mı yok mu? İşinizi seçtikten sonra mail atın işvereninize karşılıyor musunuz yoksa kendimiz mi geleceğiz diye.![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Beni siteye kadar bıraktılarda yanlış kapıyı çaldım.![]()
arkadasim dogru soyluyorsun da bu hizmeti ogrencilerin kendisi istiyor mesela havaalaninda karsilama yapan sirketler bir adim one geciyor... ilk kez gidenlerin korkularini anlarim az cok..
alaska icin farkli uygulamalar var bazi sirketlerin kendi temsilcileri alaskaya gidip 2-3 gun kalip ogrencilerini karsiliyorlar...
eet alaska daha spesifik şirket görevlilernden birileri karşılıo olabilr ve hatta bazı şirketlerde görevli kişiler tek tek fabrikalrıda dolaşabilio.ama fazla karşılamaya takmamak lazım![]()
anlamadıgım birşey var WAT şirketi nasıl kredi verebiliyor ? yanlış mı anlıyorum,sen git gelince ödersin diye sözleşmemi imzalatıyor yoksa bir banka ile ortak mı hareket ediyor...karışık bi durum..
Wat
Arkadaşlar peki öğrenci sözleşmeyi imzaladı, orda ödemesi gereken parayı kazanamadı ne olcak sonuç?? Tabiki firma sözleşmede yazan tarihde parasını alcak.Yanlış anlamayın firmayı filan karalamak değildir niyetim. Firma böyle yaparak çekici hale getiriyor kendini ve bu uygulama bir tür pazarlama stratejisidir. Bana göre çokda faydalı olduğunu söyleyemem şöyleki;
Öğrenci burdan borçla gitcek ve o borç ABD de çalıştığı zaman zarfında kesinlikle kafasının bir kenarında duracaktır. Sürekli borçlu olduğunu hatırlıcaktır netice itibariyle ABD de özgür olamayacaktır ve program süresince eğer istenilen parayı kazanamayacağını anlayınca psikolojisi bile bozulabilir ve sıkıntı çekebilir. Bunu nerden biliyorum programam borçla gelen arkadaşlarımdan biliyorum.Yok şirket derseki kazanırsan alırım kazanmazsan almam herkes bu şirketle gitmeli o zaman
WAT 'a bence cebimde 3000$ nakitim var diyenler gitmelidir. Yanlışsam düzeltin.
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
yukarıda adı geçen firmalardan bu uygulamayı yapan veya yapacak olan biri varsa bütün arkadaşlara tavsiye etme yarışında en önde yer almaya hazırım![]()
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
Arkadaşlar work and travel ın temel amacı zaten para kazanmak değildir.
Burada her ne kadar para kazanacağım deseniz de ,oraya gittiğinizde travel yapmak isteyeceksiniz.
Bu sebeptendir ki kredi yada borç ile gitmek bana mantıklı gelmiyor.
zaten para kazananlar da o parayi harcayip geliyor. aldigi borcu neyle odeyecek..
2008' de doları 1.25 kurundan aldım 2009' da 1.55 senin dediğin rakamlarda doğru fakat 08' de en düşÃ¼k 09' da en yüksek rakamı yazmışsın. Normalde çoğu öğrencinin rakamları verdiğim gibi. DüşÃ¼şÃ¼n en büyük nedeni ABD Dışişleri Bakanlığının oradaki kriz nedeni ile aldığı karardır. Buraya tıklayarak örenebilirsin.
Bir örnekte ben olabilirim 1400$ ödemiştim 2yıl önce...
Vegas' ta 20$ otelden alıp strip cluba oradan tekrar otele götürüyorlardı ki bunuda geçtim dediğin gibi 100-150$ civarına götürüyorlar.
Ben kendi İzmir temsilcime sorduğum zaman 'neden Wrangell' a gelmiyorsun diye, bana şirket politikası diye cevap vermişti. Alaska' da bu böyledir...
Katılıyorum Alaska' da bir arkadaşım aynısından bahsetmişti herkes alışveriş yapıp gezerken kendisinin ancak denkleştirdiği parasını Türkiyeye götürmesini gerektiğini söylemişti.
Konu break tarafından (08-01-2010 Saat 04:10 PM ) değiştirilmiştir.
bu durum zor ya beyler yani parayı biriktir,gel borcunu öde, şimdi bu şirket özgürlük tatil ve ingilizce geliştirme fırsatı sunuyor,iyi hoş ama birde tezat oluşuyor..
çünkü herkes diyor ki (şirketler) work and travel para kazanma programı değildir..
şirketi de anlyıroum farkındalık farklılık yaratmak adına girişiyorlar bu işlere haklılar..
benimde tavsiyem bu şekilde gitmeyin arkadaşlar,gitmek isteyenlere bir kaç tavsiye anlatın,zor oluyor çünkü gidenlerin hepsi biliyor ..
Wat
-emrah biz alisverise gidiyoruz
- ben gelemem gelemem benim para biriktirmem lazim.
abi paran yoksa gtmicen amerikaya ya![]()
hepsi hurafe, inanmayin boyle seylereAmerika ozgurlukler ulkesi ; yedigin onunde yemedigin arkanda, hergece baska biryerde parti, guzel kizlar,yakisikli sarisin erkekler
Dolara dolar dememeye basliyorsunuz bir sure sonra.Guzel yerler,yeni kultur,yeni arkadasliklar bizi bekliyor.Ne mutlu Hollywood yazisi onunde,Times meydaninda , white house onunde foto cektirene
Guzel gunler bizi bekliyor, bunlarin hepsi bizi bekliyor demek isterdim ama ; ates dustugu yeri yakiyor arkadaslar.filmlerde gordugunuz gibi degil olay.o filmlerde gordugumuz ewi alabilmek icin yasalara uyarak altmis sene calismamiz lazim...guzel kizlar,yakisikli erkekler olmuyor ... herkez kosusturmacada ... o filmlerde gordugumuz olaylar ancak onsekiz yasini gecmemis genclerin yaptiklari.onsekiz yasina kadar aile bakiyor sonra kapinin yeri gosteriliyor... o yuzden bilincli gelin lutfen ...
Peki.
Zaten en guzel yanida bu, baska bir halt yok .Arkadaslik, parti, yeni yeler
walla kime sorsam, niye ailenden ayrildin diye , diyor ; ben her hafta kiliseye gitmek istemiyorum,aksamlari erken yatmak istemiyorum,arkadaslarim birlikte olmak istemiyorum vs... liseyi bitirdikten sonra aileler cocuklarina artik ekonomik bir kambur gozuyle bakiyor ... onlarda mecburen ayriliyorlar artik ... kucucuk yasta ailesinden borc alanlar vs...
Peki.
amerikada ne kardar calistiysam karsiligini aldim vallahi bir dolarim kalmadi.turkiyede 4 aydir bir dolar almadim ya.herkes dersanelerden yedigi kazigi anlatiyorlar.amerikada insna sikinti cekince biraaz turkiyeyi ozluyor ama gel gor ki cekmeye deger
Bizim bi arkadaşın 100 doları kaldı. Nerdeyse benim de kalacaktı 100-200 civarı birşeyler ama üsteleyince bir şekilde alıyorsun parayı. Ayrıca bizim para alamamızın sebebi dolandırılmaya çalışmamız değil, managerlerin işgüzar olmasıydı. Her işi 40 kere söylemen lazım ki yapsınlar. Yoksa kendileri dediğim gibi çok işgüzardı.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks