Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 135 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2010 Vize Görüþmeleri

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Standart 2010 Vize Görüþmeleri

2010 Vize görüþmeleri için þimdiden yeni bir alt forumu kullanýma açmýþ bulunuyoruz. Herkesin vizesini kolaylýkla alabilmesi dileðiyle..

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

daha önce ortalaması 2nin altında olupta vize alanlar bahanelerini yazarsa sevinirim

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý burçin Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    daha önce ortalamasý 2nin altýnda olupta vize alanlar bahanelerini yazarsa sevinirim
    bu koþullar altýnda vize görüþmesine giren arkadaþlar genellikle derslerin çok zor olduðunu söylerler. eðer konsolosluk görevlisiyle iyi bir görüþme geçirirseniz not ortalamasýnýn önemi biraz daha geri planda kalýr. objektif olmak gerekirse kýzlarýn vize alma þansý erkeklere oranla daha yüksek. hatta geçen yýl okuldan bi arkadaþým(kýz) not ortalamasý 2nin altýnda olmasýna raðmen vize görüþmesinde bunun üstünde pek durulmadýðýný söylemiþti.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý blueblood Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu koşullar altında vize görüşmesine giren arkadaşlar genellikle derslerin çok zor olduğunu söylerler. eğer konsolosluk görevlisiyle iyi bir görüşme geçirirseniz not ortalamasının önemi biraz daha geri planda kalır. objektif olmak gerekirse kızların vize alma şansı erkeklere oranla daha yüksek. hatta geçen yıl okuldan bi arkadaşım(kız) not ortalaması 2nin altında olmasına rağmen vize görüşmesinde bunun üstünde pek durulmadığını söylemişti.
    peki benım not ortalam ıyı ama ingilizcem kötü red alma olasılıgım nedir?bi de red alınca ikinci defa basvuru hakkı tanınıyor mu?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý sucre Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    peki benım not ortalam ıyı ama ingilizcem kötü red alma olasılıgım nedir?bi de red alınca ikinci defa basvuru hakkı tanınıyor mu?
    red alırsan 2. hatta 3. kez bile başvurabilirsin. forumda örnekleri bolca mevcut. red alma olasılığına gelirsek bu tamamen görüştüğün görevliyle ilgili ama eğer not ortlaman epey yüksekse bu senin için büyük avantaj. ben senin yerinde olsam, görevli yüksek not ortalamamı gördüğünde şey derdim ''derslerim çok ii ama ingilizcede biraz sorunum var, amerikaya da bu yüzden gidiyorum zaten. eğer onu da halledersem türkiye'de hedeflediğim işe girebilirim''.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Geçen yıl ozgursum nickli arkadaş da iki kez ankarada bir kez de istanbulda red aldı.
    Red alma sebebi konsolosluk görevlilerinin Özgür'ün geri döneceğine inanmaları.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

peki ingilizcesi kötü diye red alan arkadaş var mı?.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaşlar not ortalamam çok kritik 1.98.ingilizcem de süper olmasa da idare eder.Bu durumda vize görüşmelerine gireyim mi?seneye mi deneyeyim şansımı? çünkü vize görüşmesine girmek için programın bütün ücretini ödememem gerek.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

benim geçen sene beraber amerikaya gittiğim arkadaşımın yok denecek kadar ingilizcesi vardı. Fakat forumda da var olan klasik soruları ona verdim ve vize görevlisinin sorabileceği kişiye özel (Babasının işi hakkında bilgi, annesinin durumu hakkında bilgi filan filan...) soruları çıkarmasını ve bunların hepsini sular seller gibi çalışmasını istedim. Arkadaş 3-4 dakika muhabbet ettiğini ve vize görevlisinin çalışmadığı hiç bi yerden soru sormadığını söyledi. Üniversite öğrencisisiniz sonuçta =)))) Çoğumuz finallere son gün çalışıyoruz bu yüzden nokta atışı diye tabir ettiğim (Hocanın soru sorabileceği) yerleri sular seller gibi çalışıp ve finalleri geçiyoruz =)))

Biraz kendi kendinize soru sorun.... Bunları kağıda yazıp sadece 1-2 saat çalışın... Sonrasında hiç korkmayın =) . Benim ingilizcem iyi olmasına rağmen herhangi bir soruna mahiyet vermemek açısından kendi kendime 40-50 soru çıkarıp çalışmıştım =) her nekadar görüşmem 1 dakika bile sürmesede =)) benim çıkardığım sorular dışında hiç biyerden sormadı =)))
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý g((i))z((e))m Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar not ortalamam çok kritik 1.98.ingilizcem de süper olmasa da idare eder.Bu durumda vize görüþmelerine gireyim mi?seneye mi deneyeyim þansýmý? çünkü vize görüþmesine girmek için programýn bütün ücretini ödememem gerek.
    sansýmý denemelýsýn vizeye gýrýp red alsan býle program ucretýný ýade edýyorlar tabý bunu sýrketýnle konusmalýsýn sozlesmeye aksý bý madde sýkýstýrmadýklarýnda emýn olmak ýcýn not ortalaman sorun olmaz bence...
    Better late than never

ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Teşekkürler.danışmanlık şirketim ücreti 2.00 üzeri olunca ödüyorlar.sözleşmede vardı bu madde.

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

ben kendi sozlesmemde not ortalamasının 2 uzerı olması gıbı bır madde hatırlamıyorum sirketten sirkete degısıyor olabılır eger boyle bı suphe varsa ıcınde sırket secımınde buna dıkkat etmen daha saglıklı olur
    Better late than never

ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

soyle oluyor ortalamn 2 nin ustundeyse ucretin tamamini iade ediyorlar. 2 nin altindaysa sanirim on basvuru ucreti disindaki ucreti iade ediyorlar(kesinti 250 dolar civarinda oluyor) bu arada gizem hangi sirket?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    soyle oluyor ortalamn 2 nin ustundeyse ucretin tamamini iade ediyorlar. 2 nin altindaysa sanirim on basvuru ucreti disindaki ucreti iade ediyorlar(kesinti 250 dolar civarinda oluyor) bu arada gizem hangi sirket?
    Şirketim global vizyon.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

hmm iadelerini bilmiorum onlarin acikcasi.. ama en erken yazin alirsin iadeni ki 1.98 ortalamayla eger gorusmeyi de cok gec e birakmazsan alirsin vizeyi dert etmene gerek olacagini sanmiyorum

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Merhaba arkadaşlar...Hazırlık öğrencisiyim ve finale katılma ortalamamız 60 .Benim monthly lerim 54 67,5 75 ve ortalamaları 65,5 ...Acaba sorun çıkarmı vize görüşmesinde...Bide sizce ne dersem notlarım için etklileyici olur ...Sağolun şimdiden.Saygılarımla...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

merhabalar 1. donem ortalamam bu gün belli oldu 1.53 ekonometri okuyorum bölümüm inanılmaz zor. wat ön ücretinide yatırdım.ön ücreti yatırırken ortalamamın bu kadar düşÃ¼k olcağını ummuyordum.ama ben yinede vize görüşmelerine gitmeye karar verdim.ingilizcem mükemmel denecek kadar iyi. bahar yarı yılı not açıklanma tarihi 2 haziran acaba vize görüşmesi için iki haziranı bekliyip ikinci dönem ortalamamı yüksek tutup ikinci dönem transkribim ile vize görüşmesine gitmeyi düşÃ¼nüyorum.olabilirmi acaba .yoksa çok geçmi 2 haziran tarihi.lütfen ytardımcı olun bana .acil cevaplarınızı bekliyorum....

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Benim tavsiyem DS belgen geldiği zaman bir kez dene. Hem sonucu öğrenme süren kısa olur. Olmazsa finalleri bekleyip sonra tekrar dene.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Namecheck'e takýlma ihtimalini gözardý edersek, 3 Haziran'da görüþmeye girersen en geç 7 Haziran'da pasaportun elinde olur ve geç kalmamýþ olursun. Ancak Namecheck'e takýlýrsan o zaman durum deðiþir. 3 haftadan-3 aya kadar uzayabilen bir süreç.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Ben senin yerinde olsam baþvururdum arkadaþým. bak benim ortalamamda 1.79 haftaya sonuçlar açýklanacak. Eðer bu ortalamadan bir puan bile artsa ben baþvuracaðým vize için vereceðin 200$lýk risk seni çok sýkýntýya sokmayacaksa dene þansýný. Ucunda ölüm yok ya! Kimler vize aldý 1.40 gibi ortalamalar vize aldý. Dene þansýný...Olmadý yine dene!

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

arkdşlar bn global vizyonla gidicegm.Ktü de okuyorm.illet ünivrste cok zor o kdr calştm anca not ortlamam 1.93 oldu ..2tane büte gircem ama yinede 2 olcagını sanmıyorm.yani 1.99 da fln kalabilrm bu ort. 1.90 küsrde olsa anlamı yok mu illa 2 mi olmalı :S vize görşmesnde önemi ne bnun:?

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

[B]
    Alýntý m3lijh Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar...Hazýrlýk öðrencisiyim ve finale katýlma ortalamamýz 60 .Benim monthly lerim 54 67,5 75 ve ortalamalarý 65,5 ...Acaba sorun çýkarmý vize görüþmesinde...Bide sizce ne dersem notlarým için etklileyici olur ...Saðolun þimdiden.Saygýlarýmla...
    Hiçbir sorun yok geçme notunun üzerinde isen! Kaç ile geçiliyor okulunuzda?

Alýntý neo87 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhabalar 1. donem ortalamam bu gün belli oldu 1.53 ekonometri okuyorum bölümüm inanýlmaz zor. wat ön ücretinide yatýrdým.ön ücreti yatýrýrken ortalamamýn bu kadar düþük olcaðýný ummuyordum.ama ben yinede vize görüþmelerine gitmeye karar verdim.ingilizcem mükemmel denecek kadar iyi. bahar yarý yýlý not açýklanma tarihi 2 haziran acaba vize görüþmesi için iki haziraný bekliyip ikinci dönem ortalamamý yüksek tutup ikinci dönem transkribim ile vize görüþmesine gitmeyi düþünüyorum.olabilirmi acaba .yoksa çok geçmi 2 haziran tarihi.lütfen ytardýmcý olun bana .acil cevaplarýnýzý bekliyorum....
    Fiorex' in dediði gibi çokta geç sayýlmaz isim soruþturmasýna takýlmazsan eðer... Benim pasaportum 6-7 Haziranda pasaportumu yolladým 12 Haziranda vizemi aldýðýmý öðrendim.

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkdþlar bn global vizyonla gidicegm.Ktü de okuyorm.illet ünivrste cok zor o kdr calþtm anca not ortlamam 1.93 oldu ..2tane büte gircem ama yinede 2 olcagýný sanmýyorm.yani 1.99 da fln kalabilrm bu ort. 1.90 küsrde olsa anlamý yok mu illa 2 mi olmalý :S vize görþmesnde önemi ne bnun:?
    Ýngilizcen iyiyse alma þansýn yüksek bence. 1.90 çokta düþük sayýlmaz yeterki Türkiye' ye geri döneceðine ikna et.

# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

İngilizcen iyiyse alma şansın yüksek bence. 1.90 çokta düşÃ¼k sayılmaz yeterki Türkiye' ye geri döneceğine ikna et.
    ingilzcem fena sayılmaz tömere gittm 4 ay kadar..en azndan her türlü soruyu anlar cvp vermeye calışırm (: 2 sene önce abim gecen senede amcaoglum gitti heralde bnları söylersm daha etkili olr degil mi

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Herkese selamlarr. Gecen sene son anda karar verip mayısta görüşmeye girip vizemi alıp, haziranda yola cıkmıstım. Bu sene tekrar gitmek istiyorum ama bu sefer o kadar gec kalmak istemiyorum. Ilk konsolosluk görüşmeleri ne zaman başlar ve ds en erken hangi tarihte gönderilmeye baslar bilgisi olan varsa söyleyebilir mi? Şimdiden tesekkur ederim.

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba Arkadaslar
    bu senekı vize randevuları malum basladı size tavsiyem bu sene gecen senekı ogrencılerın durumuna dusmemek ıcın sırketınızden ds2019 belgesını almadan gıtmeyın vize gorusmesıne
    ds belgenız olmadan gıttıgınızde eksık evrakla sızı gonderıyorlar ve dedıklerı sey gıt ds belgen gelınce pasaportunu ve ds belgenı yolla bız vıze basarız
    oncelıle sız bır kez daha fazladan kargo parası oduyorsunuz ve gecen sene bazılarının basına gelmıs vize basmadan pasaportlarını gondermısler aynı sey sızınde basınıza gelmesın ozellıkle not ortalaması 2.00 nın altında olanlar zaten rısk alıyorlar bence bırde bu rıskı almayın
    sırketınızle konusun once ds belgenızı getırtın sonra vızeye gırın

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ya arkadaþlar acaba not niye önemli ? bu kadar sonuçta orda ders çalýþmýcaz biþe yabmýcaz.. :S

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

senın donup donmeyecegıne notunla karar verıyor
    notların kotuyse acaba oraya kapak atmak ıcın mı gıdıyor dıye dusunuyorlar degılse zaten problem olmuyor genelde

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ben Chicago ya gideceğim çalışmak için.Halam da orda yaşıyor.Vize görüşmesinde Amerika'da bir akrabam olup olmadığının sorulma ihtimali nedir sizce arkadaşlar?Bu benim için bir dezavantaj mıdır?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

earwen evet bu soruyu soracaklar. kesin yani. ben olsam yok derim şahsen ama sen bilirsin tabi ki..

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

eger 1. dereceden akrabansa yalan soylemenın anlamı yok ama degılse ve sen yok desen ve onlarda neden yalan soyluyorsun var deseler en azından tanımıyorum dıyebılırsın ama 1.dereceden akrabansa kesınlıkle yalan soyleme

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)