Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: harç muafiyeti belgesi için vergi dairesi mühürü

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Standart harç muafiyeti belgesi için vergi dairesi mühürü

arkadaslar forumda goremedým bilgilendirmek istedim.okuldan aldýgýmýz harc muafiyet belgesini vergi dairesinden onaylatmamýz gerekiyor.üzerine(...) senelik harçsýz pasaport almasý uygundur yazýp muhur basýyorlar.(...)2-3 sene yazdýrabilirseniz sizden kralý yok.bana izmirde 1 senelik yazdýlar arkadasa antakyada 2 senelik yazmýslar, tanýdýk bulursanýz 4 senede yazdýrabilirsiniz.Ýzmirdeki arkadaslar için bornova vergi dairesi (eski adliye,merkez postane)yanýnda yapýyor.konaktakiler yapmýyor bosuna gitmeyin.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ii de ogrenci islerinden verilen belgede kac yillik oldugu yazmiyor mu ? onun okulu iki yillik cikartmistir . ben ole cani isteyenin 3-4 yillik cikartabilecegini dusunmuyorum

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

okulun verdigi belgede kac yıllık alınabilecegi hakkında bilgi yok ,tamamen vergi dairesindeki insanın insiyatifine kalmış

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya benim okuldan aldigim belgelerde 1 yillik diye yaziyordu eminim hatta bolumdekilerle ugrasmistim 2 yillik ciksin diye

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bende okulla ilgili bir durum olduğunu düşÃ¼nüyorum okuldan aldığımız belgede kaç yıllık olacağı yazıyor ve ona göre vergi dairesinde tarihi giriyorlar. Aksi taktirde vergi dairesi müdürü kafasına göre iş 150 tl için yapmaz, yapamazda. zira sormadık soru koymuyorlar Ayrıca onaylattığınız tarihten hemen sonra pasaportunuzu alın yada süre uzatın, belgeyi bekletmeyin.. Sürekli vergi dairesinin imza sürküleri değiştiğinden emniyetteki görevliler arıza çıkarıyor

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Ben Eskişehir'de harç muhafiyet belgesi aldığımda 1 yıllık uzatılmasını bekliyordum. Vergi Dairesi'ne gittiğimde oradaki memurun Eskişehir'in 2 yıllık uzattığını söyledi. Şehirden şehire değişiyor durum.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Arkadaşım daha bugün pasaportunu uzatmak için emniyet müdürlüğüne gitti.
    Ona söyledikleri yönetmelik değiştiği için 1 yıldan fazla harçsız pasaport yazısı veremeyecekleri.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Ben Afyonda okuyorum ama Tekirdağda, ailemin yanında bunu onaylatma şansım var mı?
    Yoksa okuduğum yerde onaylatmam zorunlu mu?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

okudugun yerde alacaksin... okul bulundugun il emniyet mudurlugune itafen cikartiyo belgeyi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Teşekkürler, iyiki şimdi gördüm konuyu yoksa yarın tekirdağa gittiğimde çok geç olacaktı. :S

Çok çok teşekkürler konuyu açan arkadaşa...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bide basýlan mühürün okunabilirliðine dikkat edin. az kalsýn beni tekrar vergi dairesine yolluodu memur.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bende bugün alabildim pasaportu tamamen vergi dairesindeki memurun insifiyatine kalmýþ birþeymiþ adamýn iyi tarafýna denk gelirseniz basýyor mührü sonra uzatýlacak sürenin oraya kalemini yaklaþtýrýyor ve diyor hadi sana iki senelik vereyim geçen sene almýþtým bir sene vermiþlerdi bu sene iki senelik uzattýrdým güzel oldu.Tamamen þans

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

internette "bilmem kaç sayılı yasa falan feşmekan gereğince en fazla 2 yıllık harçsız pasaport alınabilmektedir" gibi bi şey geçiyo, bunun aslı var mıdır ya da tam olarak anlamı nedir, neyle alakalıdır? vergi dairesinde şansımız tutar da 5 yıllık alabilirsek alırız yoksa ne alırsak onla mı yetinirizdir doğrusu

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    okudugun yerde alacaksin... okul bulundugun il emniyet mudurlugune itafen cikartiyo belgeyi
    Arkadaþým okula söylerler ben þurdan alcam diye nerden almak istiyorlarsa o emniyet müdürlüðüne ithafen yazýlýr. Benim arkadaþým Ýzmirde okuyordu Amasya da aldý pasaportunu. Sorun olmuyor ama okula söylemeleri gerek.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý varyok Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    internette "bilmem kaç sayýlý yasa falan feþmekan gereðince en fazla 2 yýllýk harçsýz pasaport alýnabilmektedir" gibi bi þey geçiyo, bunun aslý var mýdýr ya da tam olarak anlamý nedir, neyle alakalýdýr? vergi dairesinde þansýmýz tutar da 5 yýllýk alabilirsek alýrýz yoksa ne alýrsak onla mý yetinirizdir doðrusu
    Arkadaþým 1. sýnýfta isen okuluna söyle sana 5 yýllýk versin.Okulu ikna kabiliyetine bakar. okulda olduðun ve okuduðun müddetçe alabilirsin muafiyeti bu bizim hakkýmýz.

" 5682 sayýlý pasaport kanunu ve Ýçiþleri Bakanlýðý, Emniyet Genel Müdürlüðü’nün 02.05.2005 tarihli ve 37 sayýlý genelgesi uyarýnca, bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katýlmak üzere veya eðitim amacýyla yurt dýþýna çýkýþ yapan öðrenciler, pasaport iþlemlerinde ve yurtdýþýna çýkýþlarda, pasaport harcýndan muaf tutulabilirler."

HARÇLAR KANUNU ÝÇ GENELGESÝ SIRA NO: 2008/2

Tarih 08/07/2008
    Sayý B.07.1.GÝB.0.02.63/6330-24
    Kapsam
    T.C.
    MALÝYE BAKANLIÐI
    Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý
    Sayý : B.07.1.GÝB.0.02.63/6330-24
    Konu : Harçsýz pasaport uygulamasý

2. YÜKSEK ÖÐRETÝM ÖÐRENCÝLERÝ ÝÇÝN
    a) Öðrenimine Türkiye'de devam edenler için :
    Öðrenimine Türkiye'de devam eden öðrencilerce, öðrenim görülen yüksek okul yönetimi (Rektörlük / Dekanlýk / MYO Yönetimi / Enstitü Yönetimi vs.) tarafýndan verilecek belge ve nüfus cüzdaný fotokopisi ile illerde vergi dairesi baþkanlýðýna, vergi dairesi baþkanlýðý bulunmayan yerlerde defterdarlýða; ilçelerde vergi dairesi müdürlüðüne, vergi dairesi bulunmayan yerlerde malmüdürlüðüne baþvurulmasý halinde, ayrýca bir belge istenmeksizin söz konusu belge üzerine "... adlý kiþiye ... tarihinden itibaren ... süreli harçsýz pasaport düzenlenmesi uygundur." þeklinde bir kaþe ve mühür basýlmak suretiyle uygulamaya yön verilecektir.

Yeterli galiba
    Konu beysin tarafýndan (07-02-2010 Saat 01:58 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

ben yüksek lisans öğrencisiyim, 2011 şubatta bitecek okulum. yani son şansım gitmek için :d şimdiye kadar gitmediğime yanıyorum ve bu şansı değerlendirmek istiyorum. okulu ikna etsem bile, vergi dairesinde sorun çıkma ihtimali var mıdır?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

okula dielkeç verdin mi yazmak zorundalar ki harçsız pasaport alıcak bu cocuk kim engel olabilir...
    Wat

Uzman Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

ya ben gttm vergi dairesine müdür muavini belgeye 2 yıl yazdı.emniyete gittm bu olmaz 1 yıllık olması gerekiyo dedi geri gonderdi onumuzdeki haftaya kaldı iş

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

çok çelişkili şeyler var ya internette, vergi dairesinden kaç yıl yazarlarsa o kadar olur deniyo, okulla alakası yok deniyo. emniyet olayını da şimdi burda okudum. bi standardı olsa keşke, keşke hepimize 5 yıllık veriverseler zaten gidince amerikada konsoloslukta 5 yıllık uzattırmayı deniycem.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ibrahimsari Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya ben gttm vergi dairesine müdür muavini belgeye 2 yýl yazdý.emniyete gittm bu olmaz 1 yýllýk olmasý gerekiyo dedi geri gonderdi onumuzdeki haftaya kaldý iþ
    emniyet neye dayanarak bunu söylediki sana? Benim emiyetten aldýðýn yazýlarý burdan okuyabilirsin.

http://www.turkishwat.net/vize-ve-pa...-zamani-4.html

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Arkadaşlar benim anlamadıgım şey ben passport başvuracagımda,
    2 adet resim
    eski passport varsa
    Kimlik ve
    okuldan aldıgım öğrenci belgesi normal bildigimiz belge bu dilekçe gibi değil.
    ve bana bunların yeterli olacagını söyledi? hatta bir arkadaşım öğrenci belgesi yerine öğrenci kartını göstermiş onuda kabul etmişler?

Nedir bu dilekçe onu anlamadım?

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaşım okuldan aldğın öğrenci belgesi ile sana pasaport muafiyeti vermezler, vermemeleri gerek.
    1- Bağlı bulunduğun yüksekokul,fakülte,enstitü ye dilekce yazarak hangi sebepleden yurtdışına çıkmak istediğini belirtmelisin. Ve o dilekçeye ek olarak work&travel ile gidiyosan şirketin sana kayıt belgesi verir o belgeyi ek olarak eklemesin. onunla birlikte öğrenci işlerine başvur. Öğrenci işleri bir üst makama yazı yazar ve üst makamda emniyet müdürlüğüne yazı yazar " şu öğrenci şu şu şu sebeplerden dolayı yurtdışına çıkacaktır diye pasaport harcından muaf olması için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim diye" bir yazı yazması gerek.

Ayrıca bunları şirketin sana söylemesi gerek. Danışmanlık ücreti içinde bunlarda var.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bu harç muhafiyet belgesini dil okulu içinde alabilir miyiz? şirket bağlantısı olmadan ??
    PLANÖRLE AMERÝKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA ÝÞTE BU WAT..!!!!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

alabilirsin benim eski okulda dilokuluna bi arkadasim kaydolmustu kayit belgesini harcsiz pasaport icin dilekceyle beraber verdi bolume onlar da vermisti belgeyi..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Arkadaþlar dün Bostancýdaki Harçlar bölümüne bakan Rýhtým vergi dairesine gittim. Okuldan aldýðým 1 yýllýk harçsýz pasaport verilmesi uygun görülmüþtür belgesini de götürdüm. Md. Muavini 19 Haziran ile 20 ekim arasý ABD'de olacaðým belirtildiði için 6 aylýk verebileceðini söyledi. Bu tarihleri kaldýrtýrsan 1 yýllýk verebilirim, altta yazan 1 yýllýk pasaport almasý uygundur yazýsýný bu tarihler olduðu sürece iþleme koyamam dedi.

Okula gittim tarihleri kaldýramayacaklarýný söylediler, 1 yýllýk alacaðýný zaten belirttik vermek zorundalar dediler. Tekrar Vergi dairesine döndüm bu sefer Müdüre ile görüþtüm. 10 dakika kadar kanun þöyle kanun böyle anlattý, gene olmadý.

neyse bari 6 aylýk alayým dedim bu sefer de okul belgeye yanlýþlýkla 19.06.2010 yerine 19.07.2010 yazdýðýný farkettim. Belgeyi onaylayan kiþiye yanlýþ yazýldýðýný okulun 19 haziranda kapandýðýný anlattým, o ise biz kaðýttakine bakarýz git düzelt öyle getir dediler. zaten saat 16:30 olmuþtu herkes çýkýyordu. Ben de bugün olmayacaðýný anlayarak sinirli bir þekilde ayrýldým oradan.

Þimdi benim sormak istediðim 6 aylýk pasaport alsak Konsoloslukta sorun yaþarmýyýz. eðer yaþarsak ben nasýl 1 yýllýk pasaport alabileceðim. Anladýðým kadarýyla pasaportun geçerlilik süre belirtilen 19.06.2010 tarihinden itibaren 6 ay geçerli olucak.

Ýþler çok karmaþýklaþtý. Yardým edin iþin içinden çýkamýyorum. Bir de Emniyete de biometrik vesikalýklardan götürsek sorun olmaz deðil mi?

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý solakbeyi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar dün Bostancýdaki Harçlar bölümüne bakan Rýhtým vergi dairesine gittim. Okuldan aldýðým 1 yýllýk harçsýz pasaport verilmesi uygun görülmüþtür belgesini de götürdüm. Md. Muavini 19 Haziran ile 20 ekim arasý ABD'de olacaðým belirtildiði için 6 aylýk verebileceðini söyledi. Bu tarihleri kaldýrtýrsan 1 yýllýk verebilirim, altta yazan 1 yýllýk pasaport almasý uygundur yazýsýný bu tarihler olduðu sürece iþleme koyamam dedi.

Okula gittim tarihleri kaldýramayacaklarýný söylediler, 1 yýllýk alacaðýný zaten belirttik vermek zorundalar dediler. Tekrar Vergi dairesine döndüm bu sefer Müdüre ile görüþtüm. 10 dakika kadar kanun þöyle kanun böyle anlattý, gene olmadý.

neyse bari 6 aylýk alayým dedim bu sefer de okul belgeye yanlýþlýkla 19.06.2010 yerine 19.07.2010 yazdýðýný farkettim. Belgeyi onaylayan kiþiye yanlýþ yazýldýðýný okulun 19 haziranda kapandýðýný anlattým, o ise biz kaðýttakine bakarýz git düzelt öyle getir dediler. zaten saat 16:30 olmuþtu herkes çýkýyordu. Ben de bugün olmayacaðýný anlayarak sinirli bir þekilde ayrýldým oradan.

Þimdi benim sormak istediðim 6 aylýk pasaport alsak Konsoloslukta sorun yaþarmýyýz. eðer yaþarsak ben nasýl 1 yýllýk pasaport alabileceðim. Anladýðým kadarýyla pasaportun geçerlilik süre belirtilen 19.06.2010 tarihinden itibaren 6 ay geçerli olucak.

Ýþler çok karmaþýklaþtý. Yardým edin iþin içinden çýkamýyorum. Bir de Emniyete de biometrik vesikalýklardan götürsek sorun olmaz deðil mi?
    En az yillik olmasi lazim. Emniyete goturecegin farketmez fotograf olsun yeter. Okula verdigin o kagitta yaz donemi yazsan daha iyi olur tarih verme.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Exclamation

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

En az yillik olmasi lazim. Emniyete goturecegin farketmez fotograf olsun yeter. Okula verdigin o kagitta yaz donemi yazsan daha iyi olur tarih verme.
    vergi dairesinde ki adam bir kaðýt çýkardý kaðýtta abd nin karþýsýnda 6 ay yazýyordu. Bana 6 ayla veriyor dedi. Okul kaðýda orada olabileceðim maksimum tarihleri yazmýþ (okulun kapandýðý 19 haziran ile kaydýn en geç yapýlacaðý 20 ekim arasý) silmemekte kararlý gözüküyor. Ben yazamýyorum o tarihleri yani. Ayrýca Üniversite yönetimi Ben senin geri gelmeyeceðini nereden bileyim diyor bana. Bunu Vergi dairesi müdüresine söylediðimde oraya bunu yazsa da geleceðini nereden bilecek peki dedi. Çýk iþin içinden çýkabilirsen.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Allah belalarýný versin bu vergi dairelerinin !

Harç muafiyet belgesine 1 yýl yazmamýþlar diye adamlar tutturdu 6 ay veririm diye.
    Sonra ordaki dosyalara bakýn bizim fakülteden alan insanlar var dedim,
    en az 5 kiþi buldu ama yine de vermedi.
    Þimdi tekrar okula gidip dilekçe vericem de falan da filan.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý n3co_ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Allah belalarýný versin bu vergi dairelerinin !

Harç muafiyet belgesine 1 yýl yazmamýþlar diye adamlar tutturdu 6 ay veririm diye.
    Sonra ordaki dosyalara bakýn bizim fakülteden alan insanlar var dedim,
    en az 5 kiþi buldu ama yine de vermedi.
    Þimdi tekrar okula gidip dilekçe vericem de falan da filan.
    Benimkisinde 1 yýl yazdýðý halde vermediler.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaşım nasıl vermediler. Vergi dairesindeki müdür vergi dairesi yetkililerinin eminyetde olduğunu söylemiş. İstanbulda bağzı semtlerde öyle sanırım. Arkadşlarım bugun aldı 1 yıllık pasaport istanbuldan. Hangi vergi dairesinden aldıklarını öğrenince yazarım buradan.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)