?nsanlar bu i?in c?lk?n? ç?kartmaya ba?lad??? için böyle bir konu açmak zorunda kal?yorum arkada?lar. ?imdi size aç?k yüreklilikle WAT sektörü ve bu sektör içerisinde dönen olaylar hakk?nda neler dü?ündü?ümü, art niyetli insanlar?n amaçlar?n?n ne oldu?unu aç?klayaca??m.
Work and Travel program?nda bir çok propoganda arac? ve yolu mevcut. Bunlardan en önemlisi ise bana göre propagandan?n internet aya??. Bu site kuruldu?unda, wat ile ilgili sadece bir (1) adet forum mevcuttu ve do?ru dürüst i?lemiyordu. Bu ihtiyaç zaten TW'?n kurulmas?n? sa?lad?.
Bizim bir kurulma amac?m?z ve misyonumuz var ve bu yoldan sapmadan ilerlemeye gayret gösteriyoruz. Forumda y?llar?n? geçirmi? arkada?lar?m?z mevcut. Hatta henuz hiç wat'a kat?lmamas?na ra?men 2 seneden beri bizle beraber yazan, insanlara yard?m eden arkada??m?z bile var. Akl? selim bir insan biraz dü?ünse neden böyle bir birliktelik profili çizebildi?imizi anlayacakt?r.
?imdi tekrar konuya dönüyorum. ?ahs?m ad?na, kesinlikle wat ile ilgili site, forum kurulmas?na kar?? de?ilim. Baz? art niyetli ki?iler wat ile ilgili site açanlar? kar??m?za ald???m?z?, dü?man olarak gördü?ümüzü dü?ünüyorlar. Kesinlikle bu böyle de?il. Bak?n, bir arkada??m?z? forumdan uzakla?t?rd?k. Bize k?zd? kendisine ait yeni bir site açt? ve orada elinden geleni yapmaya, insanlara mümkün oldu?unca yard?m etmeye çal???yor. Di?er bir arkada?, forumda ticarete izin vermedi?imiz için kendi sitesini kurdu ve orada devam ediyor.. Ve çarp?c? bir örnek daha vereyim sizlere.. Forumda bulunan ve halen yazan bir arkada??m?z?n bile sitesi var...Bir ?ekilde amaçlar? do?rultusunda yaz?yor orada.. Biz bunlara kesinlikle kar?? de?iliz.. i?te size en çarp?c? örne?i verdim. Aylard?r hem kendi sitesinde hem burada payla??m yapan bir arkada??m?z mevcut...
Neye kar??y?m onu da belirtmek isterim..
- ?çerik kopyalanmas?na kar??y?m.. Biz bir emek verdik.. Sizde verin ve farkl?l?k yarat?n.
- ?irket ayakl? site olmas?na kar??y?z..
- B?rak?n bunu ?irketin bizzat sahip oldu?u site olmas?na kar??y?z..
Konular çok çabuk manipüle edilebiliyor. Bizim bir denetleme sistemimiz var ve bu sistem do?rultusunda WAT ö?rencisine bilgiyi en ?effaf ?ekilde vermek için u?ra??yoruz. Elbette gözümüzden kaçan temsilciler olacakt?r. Bu forumdan sildi?im temsilcinin haddi hesab? yok. Ama biz temsilciye de kar?? de?iliz onu da söyleyeyim. Herkes gelsin kim oldu?unu burada aç?kça yazs?n ve özgür bir platform olu?tural?m. Ancak buna kimse yana?m?yor çünkü amaçlar?na hizmet etmiyor böyle bir?ey.
?imdiye kadar bir çok öneri, fikir, tehdit vs ile kar??la?t?m ve halen kar??la?maya devam ediyorum.O kadar çok olay dönüyor ki bu WAT i?i içinde. Hepsini aç?klamaya zaman?m yetmeyecek. Sadece bir kaç çarp?c? örnek verece?im ve her?eyi anlayacaks?n?z.
1- Bu foruma ?irketler hakk?nda yaz? yazan, karakteri oturmam?? ö?renciler yüzünden bir çok kez tehdit ediliyoruz. Bunun nedeni o arkada?lar?n sözlerinin arkas?nda durmamas? ve bizi ?irketlerle kar?? kar??ya b?rakmas?. Buras? WAT konusunda incelenen en geni? içeri?e sahip site. Hem ?irketlerin hakk?n? hem de ö?rencilerin hakk?n? korumaya çal???yoruz.
2- Bu tür olaylar ?irketleri farkl? aray??lar içerisine sokabiliyor. Telefonda konu?tu?um bir wat ?irketi yetkilisi "amaçlar?na hizmet edebilece?i bir turkishwat elde edemeyece?ini anlad??? için" bana aynen ?unlar? söylemi?tir : " XXX sitesine x miktar para verip alaca??m ve portal? olu?turaca??m" Kendisine yan?t?m : "Buyrun al?n. ?irket ayakl? olaca?? için elbet eninde sonunda anla??lacak." olmu?tur.. Ayr?ca henüz bu konuda ad?m atamam??t?r. Halen bekliyorum aç?kças?
3- Di?er bir örnek. Bu sene ba??nda TW Banner'lar?na reklam için görü?tü?ümüz ?irketlerden birisi, görü?meye giden arkada??m?za aynen ?u soruyu sormu?tur. "Bu seneki projelerinize "Melih" dahil mi ? Sitede devam edecek mi?"Buna cidden güldüm. Mezun oldu?umu bildikleri için böyle bir soru sorduklar?n? sanm?yorum. Zira onlarda burada biz (!) varken istedikleri at? istedikleri gibi ko?turamayacaklar?n? bildikleri için tamamen manipülatif bir site açm?? durumdalar. Kendi sorular?na kendileri cevap verip insanlar? yanl?? yönde yönlendiriyorlar birçok konuda..
Ke?ke herkes objektif, ba??ms?z, ?effaf, özgür bir platform yaratmak amac?yla bu i?te çal??sa... Ancak bu imkans?z gibi..
Son sözüm olarak...Forumlar hakk?nda dikkatli olmaya ça??r?yorum herkesi.. Bu zamana kadar yanl?? yapmamaya özen gösterdik. Bundan sonra da yapmamak için çal??aca??z. Bizi bu konuda desteklemenizi, ele?tiri ve önerilerinizi bize iletmenizi istiyoruz..

Buna cidden güldüm. Mezun oldu?umu bildikleri için böyle bir soru sorduklar?n? sanm?yorum. Zira onlarda burada biz (!) varken istedikleri at? istedikleri gibi ko?turamayacaklar?n? bildikleri için tamamen manipülatif bir site açm?? durumdalar. Kendi sorular?na kendileri cevap verip insanlar? yanl?? yönde yönlendiriyorlar birçok konuda..
Alıntı

Wat

Bookmarks