Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Türeyen WAT Forumlar? ve Son Hadiseler hakk?nda

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart Türeyen WAT Forumlar? ve Son Hadiseler hakk?nda

?nsanlar bu i?in c?lk?n? ç?kartmaya ba?lad??? için böyle bir konu açmak zorunda kal?yorum arkada?lar. ?imdi size aç?k yüreklilikle WAT sektörü ve bu sektör içerisinde dönen olaylar hakk?nda neler dü?ündü?ümü, art niyetli insanlar?n amaçlar?n?n ne oldu?unu aç?klayaca??m.

Work and Travel program?nda bir çok propoganda arac? ve yolu mevcut. Bunlardan en önemlisi ise bana göre propagandan?n internet aya??. Bu site kuruldu?unda, wat ile ilgili sadece bir (1) adet forum mevcuttu ve do?ru dürüst i?lemiyordu. Bu ihtiyaç zaten TW'?n kurulmas?n? sa?lad?.

Bizim bir kurulma amac?m?z ve misyonumuz var ve bu yoldan sapmadan ilerlemeye gayret gösteriyoruz. Forumda y?llar?n? geçirmi? arkada?lar?m?z mevcut. Hatta henuz hiç wat'a kat?lmamas?na ra?men 2 seneden beri bizle beraber yazan, insanlara yard?m eden arkada??m?z bile var. Akl? selim bir insan biraz dü?ünse neden böyle bir birliktelik profili çizebildi?imizi anlayacakt?r.

?imdi tekrar konuya dönüyorum. ?ahs?m ad?na, kesinlikle wat ile ilgili site, forum kurulmas?na kar?? de?ilim. Baz? art niyetli ki?iler wat ile ilgili site açanlar? kar??m?za ald???m?z?, dü?man olarak gördü?ümüzü dü?ünüyorlar. Kesinlikle bu böyle de?il. Bak?n, bir arkada??m?z? forumdan uzakla?t?rd?k. Bize k?zd? kendisine ait yeni bir site açt? ve orada elinden geleni yapmaya, insanlara mümkün oldu?unca yard?m etmeye çal???yor. Di?er bir arkada?, forumda ticarete izin vermedi?imiz için kendi sitesini kurdu ve orada devam ediyor.. Ve çarp?c? bir örnek daha vereyim sizlere.. Forumda bulunan ve halen yazan bir arkada??m?z?n bile sitesi var...Bir ?ekilde amaçlar? do?rultusunda yaz?yor orada.. Biz bunlara kesinlikle kar?? de?iliz.. i?te size en çarp?c? örne?i verdim. Aylard?r hem kendi sitesinde hem burada payla??m yapan bir arkada??m?z mevcut...

Neye kar??y?m onu da belirtmek isterim..
    - ?çerik kopyalanmas?na kar??y?m.. Biz bir emek verdik.. Sizde verin ve farkl?l?k yarat?n.
    - ?irket ayakl? site olmas?na kar??y?z..
    - B?rak?n bunu ?irketin bizzat sahip oldu?u site olmas?na kar??y?z..

Konular çok çabuk manipüle edilebiliyor. Bizim bir denetleme sistemimiz var ve bu sistem do?rultusunda WAT ö?rencisine bilgiyi en ?effaf ?ekilde vermek için u?ra??yoruz. Elbette gözümüzden kaçan temsilciler olacakt?r. Bu forumdan sildi?im temsilcinin haddi hesab? yok. Ama biz temsilciye de kar?? de?iliz onu da söyleyeyim. Herkes gelsin kim oldu?unu burada aç?kça yazs?n ve özgür bir platform olu?tural?m. Ancak buna kimse yana?m?yor çünkü amaçlar?na hizmet etmiyor böyle bir?ey.

?imdiye kadar bir çok öneri, fikir, tehdit vs ile kar??la?t?m ve halen kar??la?maya devam ediyorum.O kadar çok olay dönüyor ki bu WAT i?i içinde. Hepsini aç?klamaya zaman?m yetmeyecek. Sadece bir kaç çarp?c? örnek verece?im ve her?eyi anlayacaks?n?z.

1- Bu foruma ?irketler hakk?nda yaz? yazan, karakteri oturmam?? ö?renciler yüzünden bir çok kez tehdit ediliyoruz. Bunun nedeni o arkada?lar?n sözlerinin arkas?nda durmamas? ve bizi ?irketlerle kar?? kar??ya b?rakmas?. Buras? WAT konusunda incelenen en geni? içeri?e sahip site. Hem ?irketlerin hakk?n? hem de ö?rencilerin hakk?n? korumaya çal???yoruz.

2- Bu tür olaylar ?irketleri farkl? aray??lar içerisine sokabiliyor. Telefonda konu?tu?um bir wat ?irketi yetkilisi "amaçlar?na hizmet edebilece?i bir turkishwat elde edemeyece?ini anlad??? için" bana aynen ?unlar? söylemi?tir : " XXX sitesine x miktar para verip alaca??m ve portal? olu?turaca??m" Kendisine yan?t?m : "Buyrun al?n. ?irket ayakl? olaca?? için elbet eninde sonunda anla??lacak." olmu?tur.. Ayr?ca henüz bu konuda ad?m atamam??t?r. Halen bekliyorum aç?kças?

3- Di?er bir örnek. Bu sene ba??nda TW Banner'lar?na reklam için görü?tü?ümüz ?irketlerden birisi, görü?meye giden arkada??m?za aynen ?u soruyu sormu?tur. "Bu seneki projelerinize "Melih" dahil mi ? Sitede devam edecek mi?" Buna cidden güldüm. Mezun oldu?umu bildikleri için böyle bir soru sorduklar?n? sanm?yorum. Zira onlarda burada biz (!) varken istedikleri at? istedikleri gibi ko?turamayacaklar?n? bildikleri için tamamen manipülatif bir site açm?? durumdalar. Kendi sorular?na kendileri cevap verip insanlar? yanl?? yönde yönlendiriyorlar birçok konuda..

Ke?ke herkes objektif, ba??ms?z, ?effaf, özgür bir platform yaratmak amac?yla bu i?te çal??sa... Ancak bu imkans?z gibi..

Son sözüm olarak...Forumlar hakk?nda dikkatli olmaya ça??r?yorum herkesi.. Bu zamana kadar yanl?? yapmamaya özen gösterdik. Bundan sonra da yapmamak için çal??aca??z. Bizi bu konuda desteklemenizi, ele?tiri ve önerilerinizi bize iletmenizi istiyoruz..

Uçu?a Haz?r Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

Hocam güzel yaz? olmu?.Turkishwat'?n tarafs?zl???na güvenen biri olarak bu sitenin ba?ar?lar?n? dilerim.
    Ayr?ca az?c?kta olsa ara?t?rma yapan arkada?lar hangi sitenin ne amaçla kurulmu? oldu?unu çabuçak anlayabilirler.
    Sa?l?cakla kal?n

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Fiorex arkadas?m?z gercekten cok ?y? ac?klam?s bu konuda arkadaslar?m?z?n ozell?kle work and travel da yen? olan arkadaslar?n b?lmeler? gereken sey b?lg?ler? tarafs?z kaynaklardan almalar? ve uyan?k olmalar?d?r bu konuda olusturulan b?lg? platformlar?n? b?raz gezersen?z arkadaslar ne demk ?sted?g?m?z? anl?caks?n?z arkadas?m?z?n yukar?da ver?d?g ornekler bu konuda f?k?r ed?nmen?z ?c?nd?r
    Better late than never

ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Ara?t?rmac? Watç?
    Tecrübe Puanı
    16

siteye yeni uye olmama ragmen TW fark?n? hemen hissetim.Tebrik ediyorum yöneticileri

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

turkishwat gercekten iyi bir forum ama diger forumlar?nda olmas?n?n bir zarar? yok.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı DEXTRO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turkishwat gercekten iyi bir forum ama diger forumlar?nda olmas?n?n bir zarar? yok.
    Di?er forumlar?n olmas?n?n elbette bir zarar? yok. Ancak ?u ko?ullarda;

- Do?ru bilgiyi en ?effaf ?ekilde veriyorlarsa,
    - Özgün iseler,
    - Özgür ve ba??ms?z bir platform yaratma amac? güdüyorsalar..
    - Manipülasyon yok ise..
    - ?irket ayakl? çal??m?yorsalar..

Bunlar?n d???ndaki sitelerin hepsi sektöre zarar veriyor. Bilgi ak??? sekteye u?ruyor.

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

ya bu siteden neler kimler yararland?,ben ne dostluklar kurdum,Turkishwat.com forum da illaki kavgalar olacakt?r tart??malar sürer gider, her ?ey olur...

Eme?e sayg? diye her forumda yaz?l?r

dogrular? söyleyince her zaman kötü olunuyor,ne yani insan? tehdit etmek ne demek ya,i?inizi düzgün yap?n o zaman takdir de edilirsiniz,benim anlamad???m bu..

ama anlad???m 10 bin ögrenci gitse sadece WAT kat?l?m pars? 10 milyondolar? a?an bir para,bu pastadan herkes pay almak isteyecektir..

bende ba?ka sitelerin olmas?n? arzu ederim,rekabet olur ortaya güzel ?eyler ç?kar,Ancak bu konuda da suistimaller olabilir..buna dikkat etmek laz?m,herkesin karakteri ile ilgilidir..

seviyorum bu siteyi ya
    Wat

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

insallah kisa bi zamanda yeni projelerimiz hazir olacaktir.Hedefimiz dunyada 1 numarali WAT sitesi olmak!
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Uçu?a Haz?r Watç?
    Tecrübe Puanı
    18

yaz?n için te?ekkür ederim harika bir yaz? olmu? aç?klay?c? özgün umar?m bu site haketti?i de?eri fazlas?yla görmeye devam eder sitenin ba?ar?s? için çal??an ve gayret eden arkada?lara tekrar te?ekkür ederim bencede sitenin ba?ar?s? insanlar?n samimiyetinden geliyor herkes an?lar?n? ince ayr?t?s?na kadar payla??yor bende dahil bu zaten böyle olmal? wat tamamen ki?ye özgü geli?ebilecek herkesin farkl? ya?ad??? bir program çünkü amerikada ne yaparsan?z yap?n kendi hür dü?ünceniz ve kendi maddi manevi imkanlar?n?zla yap?yorsunuz herkese hayrl? turkishwat dolu günler.

Uçu?a Haz?r Watç?
    Tecrübe Puanı
    18

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

yaz?lar?n? cal?yorlarsa yanl?s tab?.emek h?rs?zl?g?na hay?r.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Çal?nt? konusunda birkac not eklemekte fayda var. Turkishwat kimilerinin sandigi gibi "3-5 kendini bilmezin " evden, internet cafelerden yonettigi bir site degildir. Adresi, telefonlari belli olup hukuk danismanlarina sahip bir platformdur. Ozellikle calinti konusunda eskisi kadar toleransli davranmayacagimizida bilmeleri gerekir..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

turkishwat güzel gidiyor. Bu da özgürlü?ünden kaynaklan?yor. Bu da bir ?irketin asla i?ine gelmeyecek bir durum. ??rket ayakl? forumlarda yapmac?l?k, cevapl? sorular, ayarl? cevaplar var. Oyun mu oynuyonuz diyorum
    Tabi bu tür forumlarda her?ey UGMK-ufo gören masum köylü- için(wat hakk?nda hiç bilgi sahibi olmayan masum wat aday?)
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Bu zamana kadar sabrettim. Asl?nda anlatmak istedi?im bir çok konu mevcut. Zamanla bu ba?l?k alt?nda yazaca??m ve eminim ki bu birilerinin ho?una gitmeyecek. ?nternet ortam?nda farkl?l?k aray???na giren baz? ?irketlerin ?unu bilmesi gerekir ki, yanl?? yönlendirilen ö?rencilerin dönüp dola??p gelece?i, dü?üncelerini özgürce payla?abilece?i yer yine turkishwat.net olacakt?r. Kimlik bilgilerini do?rulad???m?z bu ö?rencilerin mesajlar?n? da tek bir kelimesine dokunmadan yay?nlar?z, yay?nl?yoruz, yay?nlamaya da devam edece?iz. Ancak ço?u zaman bu arkada?lara ?irketler taraf?ndan bask? yap?l?yor ve mesajlar? zorla, tehditle sildiriliyor. Hakaret içermeyen hiçbir mesaj?n silinme gibi bir durumu söz konusu olamaz ve olmamal?. Ne var ki arkada?lar?m?z "mahkeme" sözünü duyunca hemen geri ad?m at?yorlar. Arkada?lar, ma?dur olan sizlersiniz ve bu "hukuk" dedi?imiz kavram sadece bu ?irketler için yok.

Forumumuzda ki "Dan??manl?k ?irketleri Bölümü" ne yeni bir sistem getirmeyi planl?yorum. Bu ?ekilde ne karaktersiz ö?rencilerle u?ra?aca??z, ne de onlardan a?a?? kalmayan, her f?rsatta bizi tehdit edenlerle..

Mesaj?ma son olarak bir not dü?mek istiyorum.. Forumun aç?ld??? günden beri tek bir ?ikayet almayan, turkishwat ile dolayl? yollardan, farkl? amaçlar için irtibata geçmemi?, SADECE ???N? YAPAN !! ve bunun kar??l???nda da yüzlerce ö?renciyi ABD'ye göndermi? bir ?irket bulunuyor. ?lk i?lerimden biri de gidip o ?irketi ofisinde ziyaret etmek olacak. Yanl?? yapanlar? ele?tirmek nas?l hakk?m?z ise, do?ru yapan? alk??lamak, takdir etmek de vazifemiz olmal?.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks