evt melih adamlar bizim gibi boþ oturmamýþlar.. :
daha öncede belirtildiði gibi abd insaný,18 yaþýndan sonra sokaga atýlamasada,18 yaþýnda hemen bir iþe baþlýyor,bir gelir sahibi oluyor,olabiliyor..
Ben orada çalýþmayan adam görmedim iþin açýkcasý,iþ olarak baktýgýmýzda cok zor iþlerde zaten çalýþmýyolar..
O zor iþlerde bizler çalýþýyoruz maalesef...
Bir diðer ayrý durum ise,ülke içinde eyaletler arasýndaki,sistem ve yaþam þartlarýnýn farklýlýk yaratmasý,
nj,ny,boston buralar birbiriyle orantýlý bir yaþam sürüyor,yani metropol,hýzlý yaþam...teksas farklý,california farklý...
Abd cazip gelen ve caydýran noktalarý mevcud tabi,hayalleriniz ve yapabileceðiniz þeyler ülkemizden ne yazýkki daha fazla amerikada,sevmesemde seni amerika diyorum ben...
Elle tutulur biþey ile örneklemek gerekirse,çalýþtýgým depodan bir yere malzeme götürüyorduk,ve bu tarz araçlarýn girmemesi gereken yollar mevcud manhattan'da,biz girdik türk aklý olarak,sevindi driver yakalanmadýk falan diye,ertesi günü 3 açýdan fotorafýmýzla (araç) adresimize kadar ceza bileti ile yolladýlar
aldýklarý maaþ ile rahat rahat geçiniyorlar,baksanýza bizde hal nereye gidiyor...yaþlý yaþlý adamlar hala biþeyler kovalýyorlar iþ adýna,adam rahatsýz oluyor çünkü..
Abd nin kendi içinde ki bu siyasete olan ilgisizliði gibi bir konu vardý,adamlar türkiyeyi bilmiyorlar,dünya ile ilgili pek cok þeyi medya ve eðitim ögretim sayesinde bilmiyor ve açýlmýyorlar,abd'nin istediði gibi yetiþiyorlar sonuçta kafalarý allak bullak olmuyor..
Sorarým size 8-10 yaþ arasý genç akrabalarýnýza sorun,amerika diye rusya diye bir sorun neler neler diyecekler...ya biz her ülke hakkýnda az biraz biþeyler bilmiyormuyuz..beynimizi lagalugalarla doldurmuyormuyuz...
Orta amerika yaþanabilir bir yer olarak batýyor benim gözüme,belki dostluk samimiyet ülkemiz gibi olmayabilir..ancak orada bu ortamý arayan insanlarda mevcud sonuçta,
sistem neyse artýk cidden oturmuþ,herkesde iþini iyi yapma isteði ve bilinci var..
ülkemizde herkes iþini iyi yapsa ,iþini iyi yapanlar da hakkýný alsa bizim ülkemizde yüksek medeniyet'e ulaþmazmý,üç kaðýt çeviren yaptýgý üçkagýtla ceza almadan kar da kalýyorsa sistem tabi düzgün iþlemez,hergün duyuyoruz ve görüyoruz böyle olaylarý,hepimizde biliyoruz..hadi bakalým abd de bir vergi kaçýr bakalým,yok ben kaçýrdým diyenlerde emin olun abd ye dýþarýdan gelenlerdir..
Bir iþiniz varsa onu yapabilirsiniz,sadeece bir alanda uzmanlaþmanýza ihtiyac var abd de...türkiyede çok alanda bilgi sahibi olman gerek yaþamak için,hal böyle olunca hiç bir alanda da yetkin olamýyorsun,kazanamýyorsun çünkü..
Herkes yurtdýþýna kaçýyor diyorlar,hata kaçanlarda deðil ki,bizi o yola iten ülke þartlarý...
Bookmarks