?imdiye kadar dikkati pek çok kez çekti ancak son zamanlarda artan faaliyetler üzerine konuyu açmakta fayda görüyorum. Burada insanlar dinini çok aç?k ve özgür bir ?ekilde ya??yorlar. Öyleki birçok yerde insanlar el bro?ürleri, ilanlar vb ile hristiyanl???n yay?lmas? için çaba sarfediyorlar. Bugün bir adam yolumu kestiNerelisin? Nerden geliyorsun? gibi sorular sordu. Gayet güler yüzlü samimi birisiydi. Havadan sudan muhabbet etmeye ba?larken bir anda o sihirli cümleyi kulland?. "Sen tanr?n?n ?ansl? kulusun". Kendine bir gelecek çizdin mutlaka..Ama tanr? senin için en iyisini dü?ünüyor. Babam kanserdi ?sa'n?n ad?n? zikrederek düzeldi.Heryerde duyabilece?iniz tipik misyoner sözleridir. Çok mükemmel bir dini bilgim yok ancak Hristiyanl?k ve ?slamiyet aras?ndaki farklar?, nelerin benzerlik gösterdi?ini, nelerin farkl? oldu?unu biliyorum. Koyu muhabbet sonunda ad?n?n Paul oldu?unu ö?rendi?im kilise görevlisinin gözlerini, inan?lmaz ?a?k?nl???n? görmenizi isterdim. Ak?c? bir konu?mayla savundu?um temeller, Vatikan'?n reddetti?i ?slamiyet'i müjdeleyen Barnabas ?ncil'inden al?nt?lar yapmam Paul'u çok ?a??rtt?. Konu?ma sonunda asl?nda bende kendimde bir gariplik hissediyordum aç?kças?. Adam beni hristiyanl??a davet etmeye gelmi?ken, kafas?n? iyice buland?r?p geri gönderdim..Bu gözlerinden apaç?k bir ?ekilde anla??l?yordu.Bu insanlar?n bizim dinimizden cidden haberi yok. Hz.?sa'n?n bizimde peygamberimiz oldu?unu söyleyince bakakal?yorlar. Ancak onlar Hz.?sa'n?n tanr?n?n o?lu oldu?unu savunuyorlar. Bizim inanc?m?zda ?sa tanr?n?n o?lu felan de?ildir. Ayr?ca yüzlerce kez de?i?ime u?rayan incilde bile buna ait bir delil bulunmamaktad?r. Bu insanlar? "Kalbinle inan" diye diye uyutmu?lar bu konuda. Nezaketen verdi?i kilise kart?n? da alm?? bulundum. Ne diyeyim Paul ?
Umar?m dediklerim senin akl?nda bir ?üphe b?rak?rda biraz ara?t?rma yapars?n ve in?allah allah seni hidayete erdirir... Olurda bir misyonerle kar??la??rsan?z, oradan uzakla?maya felan çal??may?n. Güzel güzel bildiklerinizi okuyun. Çünkü ö?renmeye çok ihtiyaçlar? var...

Nerelisin? Nerden geliyorsun? gibi sorular sordu. Gayet güler yüzlü samimi birisiydi. Havadan sudan muhabbet etmeye ba?larken bir anda o sihirli cümleyi kulland?. "Sen tanr?n?n ?ansl? kulusun". Kendine bir gelecek çizdin mutlaka..Ama tanr? senin için en iyisini dü?ünüyor. Babam kanserdi ?sa'n?n ad?n? zikrederek düzeldi.Heryerde duyabilece?iniz tipik misyoner sözleridir. Çok mükemmel bir dini bilgim yok ancak Hristiyanl?k ve ?slamiyet aras?ndaki farklar?, nelerin benzerlik gösterdi?ini, nelerin farkl? oldu?unu biliyorum. Koyu muhabbet sonunda ad?n?n Paul oldu?unu ö?rendi?im kilise görevlisinin gözlerini, inan?lmaz ?a?k?nl???n? görmenizi isterdim. Ak?c? bir konu?mayla savundu?um temeller, Vatikan'?n reddetti?i ?slamiyet'i müjdeleyen Barnabas ?ncil'inden al?nt?lar yapmam Paul'u çok ?a??rtt?. Konu?ma sonunda asl?nda bende kendimde bir gariplik hissediyordum aç?kças?. Adam beni hristiyanl??a davet etmeye gelmi?ken, kafas?n? iyice buland?r?p geri gönderdim..Bu gözlerinden apaç?k bir ?ekilde anla??l?yordu.Bu insanlar?n bizim dinimizden cidden haberi yok. Hz.?sa'n?n bizimde peygamberimiz oldu?unu söyleyince bakakal?yorlar. Ancak onlar Hz.?sa'n?n tanr?n?n o?lu oldu?unu savunuyorlar. Bizim inanc?m?zda ?sa tanr?n?n o?lu felan de?ildir. Ayr?ca yüzlerce kez de?i?ime u?rayan incilde bile buna ait bir delil bulunmamaktad?r. Bu insanlar? "Kalbinle inan" diye diye uyutmu?lar bu konuda. Nezaketen verdi?i kilise kart?n? da alm?? bulundum. Ne diyeyim Paul ?
Alıntı

Bookmarks