Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de ki misyonerlik faaliyetleri üzerine

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart ABD'de ki misyonerlik faaliyetleri üzerine

?imdiye kadar dikkati pek çok kez çekti ancak son zamanlarda artan faaliyetler üzerine konuyu açmakta fayda görüyorum. Burada insanlar dinini çok aç?k ve özgür bir ?ekilde ya??yorlar. Öyleki birçok yerde insanlar el bro?ürleri, ilanlar vb ile hristiyanl???n yay?lmas? için çaba sarfediyorlar. Bugün bir adam yolumu kesti Nerelisin? Nerden geliyorsun? gibi sorular sordu. Gayet güler yüzlü samimi birisiydi. Havadan sudan muhabbet etmeye ba?larken bir anda o sihirli cümleyi kulland?. "Sen tanr?n?n ?ansl? kulusun". Kendine bir gelecek çizdin mutlaka..Ama tanr? senin için en iyisini dü?ünüyor. Babam kanserdi ?sa'n?n ad?n? zikrederek düzeldi.Heryerde duyabilece?iniz tipik misyoner sözleridir. Çok mükemmel bir dini bilgim yok ancak Hristiyanl?k ve ?slamiyet aras?ndaki farklar?, nelerin benzerlik gösterdi?ini, nelerin farkl? oldu?unu biliyorum. Koyu muhabbet sonunda ad?n?n Paul oldu?unu ö?rendi?im kilise görevlisinin gözlerini, inan?lmaz ?a?k?nl???n? görmenizi isterdim. Ak?c? bir konu?mayla savundu?um temeller, Vatikan'?n reddetti?i ?slamiyet'i müjdeleyen Barnabas ?ncil'inden al?nt?lar yapmam Paul'u çok ?a??rtt?. Konu?ma sonunda asl?nda bende kendimde bir gariplik hissediyordum aç?kças?. Adam beni hristiyanl??a davet etmeye gelmi?ken, kafas?n? iyice buland?r?p geri gönderdim..Bu gözlerinden apaç?k bir ?ekilde anla??l?yordu.Bu insanlar?n bizim dinimizden cidden haberi yok. Hz.?sa'n?n bizimde peygamberimiz oldu?unu söyleyince bakakal?yorlar. Ancak onlar Hz.?sa'n?n tanr?n?n o?lu oldu?unu savunuyorlar. Bizim inanc?m?zda ?sa tanr?n?n o?lu felan de?ildir. Ayr?ca yüzlerce kez de?i?ime u?rayan incilde bile buna ait bir delil bulunmamaktad?r. Bu insanlar? "Kalbinle inan" diye diye uyutmu?lar bu konuda. Nezaketen verdi?i kilise kart?n? da alm?? bulundum. Ne diyeyim Paul ?
    Umar?m dediklerim senin akl?nda bir ?üphe b?rak?rda biraz ara?t?rma yapars?n ve in?allah allah seni hidayete erdirir... Olurda bir misyonerle kar??la??rsan?z, oradan uzakla?maya felan çal??may?n. Güzel güzel bildiklerinizi okuyun. Çünkü ö?renmeye çok ihtiyaçlar? var...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

buna benzer olay bende yasamistim,kanadali arkadasimla toronto'da shopping center'e gitmistik.Pakistanli bir musluman bize yaklasip bizi Islama davet etmege basladi (benim de hristiyan oldugumu zann edip) Su sozlerle basladi:
    Dunyanin sonu yaklasiyor, hepiniz Musluman olmalisiniz, Haz.Muhammed geri donuyor, mutlaka islami kabul etmelisiniz. yoksa cehennemlik olacaksiniz.
    bir anlik kendi kendime aman Allahim islami boyle tablig etmek nekadar dogru diye sormustum..
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Profesyonel Watç?
    Tecrübe Puanı
    18

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Benim tebli?imle müslüman oldu demiyorum. Ke?ke olsa. Burada de?il de di?er tarafta havas?n? atar?m ama..

Efsane Watç?
    Tecrübe Puanı
    18

drive thruda dururken peder beyler falan geçiyorlar diyorlar buyur baptist churche yok first bilmem ne chrucine kartlar?n? da veriyorlar
    müslüman oldu?umu söyliyince biraz garipseyip sen yine de gel diyolar

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Mormon kesimi direkt olarak misyonerlik amacini guduyor bizim oraya bir kiz gelmisti sakir sakir Turkce konusuyordu. Nereden ogrendim dedim kiz 'ben Turkiye' de yasadim 2 yil' dedi. Nasil gittin, nerede kaldin dedim 'Adanaya mormonlar sayesinde gittigini Incirligi gordugunu' anlatmisti. Evelerimizin kapilarina mormonlardan kagit falan geliyordu. Konu misyonerlik olunca yazayim dedim.

Utah Eyaletini de mormonlar kurmus. (Kaynak:wikipedia.com)
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

TW Üstün Hizmet Watç?s?
    Tecrübe Puanı
    18

Allah?m sen Mormonlar?n, Manyaklar?n, Papazlar?n, Aziz crhistianlar?n ?errinden Tüm WAT ç?lar? muhafaza eyle....

ben onlar? gördükçe ne güzel bir dinim var diyordum. Muhtemelen onlarda bizim için öyle dü?ünür. Çünkü müslüman?n diyenler içki içince, yapmamas? gerekn ?eyleri yap?nca adamlar der iyi bunlardan fark?m?z yok.
    Bana demi?ti biri bunlar müslüman de?il bunlar? bunlar? yap?yo, bunlar müslüman de?il ?unlar? ?unlar? yap?yor diyodum bizde bask? yok herkes yapt???n? çekecek.
    Ama gerçek islamiyeti anlatt?kça do?ru oldu?unu kabul ediyolar, mant?kl? ve ak?ll?ca oldu?unu kabul ediyolar ama bir türlü müslüman olmuyolar
    Asl?nda bir de D?N kö?esi aç?lsa iyi olur...Eminim en fazla o konuya yaz?l?r...
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

Fiorex eminim adam?n akl? çok kar??m??t?r.sorguluyordur kendini

Abd de de?il ama Avrupada gezerken bir kiliseye girmi?tim,hani bizde müslüman olmasada camiye wc hesab? gidenler gibi bende bi dola?ay?m dedim napm??lar buraya böyle diye..papaz c?kt? anlat?yor bi?eyler e anlam?yorum haliyle,sonra bir kutu getirdi ,hediye kutusu gibi,içinde incil uluslararas? telefon kart? haç falan vard?,telefon kart? çok i?ime yarad? papaz efendi ne söyliyim...

Otele gidip çekmeceyi aç?p haçla,incili b?rakay?m dedim ne göreyim,otel çekmecesinde incil duruyor,avrupada nerdeyse bütün otellerde bir kö?esinde bir incil var holy bible diye koymu?lar..
    Abd otellerinde böyle bir durum var m? bilmiyorum...
    Wat

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)