Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 54 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þirket Seçim Yönergesi (Ortak Bildiri)

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Lightbulb Þirket Seçim Yönergesi (Ortak Bildiri)

Deðerli Turkishwat.com üyeleri ve Work and Travel programýna katýlmayý düþünen misafir arkadaþlarýmýz,

2001 yýlýnda ilk startýn verildiði ve gün geçtikçe ilginin daha fazla arttýðý Work and Travel (WAT) programýna katýlýmda alýnan en önemli kararlardan birisi de "Þirket Seçimi" olmuþtur. Bu zamana kadar gelen süreçte gerek arkadaþlarýnýzdan, gerek þirket ofislerinden, gerekse internet kanalýyla WAT programý düzenleyen þirketlerle ilgili birçok tavsiye ve þikayet duyduðunuzdan þüphemiz yoktur. Program ücretleri ve uçak biletleri gibi kalemlerle birlikte her sene ortalama 20.000.000$'lýk bir pastanýn oluþtuðu; 100'e yakýn firmanýn programý düzenlediði piyasa koþullarýnda bilgi kirliliðinin önüne geçilmesi elbette kolay olmayacaktýr.

Bu noktada geçtiðimiz hafta "WAT Programý'nda Danýþmanlýk Þirketleri'nin Rolü" üzerine Turkishwat.com olarak bir çalýþma baþlattýk ve sitemizde uzun süredir yer alan, nitelikli mesaj sahibi, güvendiðimiz ve güvenebileceðiniz 12 arkadaþýmýzla, bilgi kirliliðinin önüne geçebilmek ve siz deðerli WAT adaylarýna yardýmcý olabilmek amacýyla, çok iþinize yarayacaðýnýzý düþündüðümüz "Þirket Seçim Yönergesi"ni hazýrladýk.

Bir þirketi seçerken nelere dikkat etmeliyim?

1) Lokasyon
    Þirketin WAT'a katýlmak isteyen öðrencinin bulunduðu þehirde veya üniversitede temsilcisi veya ofisinin olmasý her zaman için bir artýdýr. Ancak baþka bir þehirden þirket seçimi yapýlmasý da sizi çok zora sokabilecek bir durum arz etmemektedir. Zira bilgi ve belgelerin gönderimi internet üzerinden yapýlabilmektedir.

2) Sponsor
    Türkiye'de þirketiniz ne derece önemli ise, ABD'de sponsorunuz bir o kadar önem arzedecektir.Ofislerinize uðradýðýnýz þirketler sizlere birçok sponsor ismi sayacaktýr. Ancak bu sponsorluklarýn anlamý nedir? Bunu ilk önce irdelemeniz gerekiyor. "Bizim sponsorumuz "xxxxxxxx" ve dünyanýn en iyi sponsorudur" sözlerine kanmadan önce sponsorlar üzerine araþtýrmalarýnýzý derinleþtirmeniz gerekmektedir.
    Sponsor nedir?
    Sponsor, ilk olarak ABD'de yasal olarak çalýþabilmeniz için gerekli olan DS-2019 formunu basma yetkisine sahip, ABD hükümeti tarafýndan görevlendirilmiþ kuruluþtur. WAT programýnda ABD'ye gidene kadar hizmetin büyük bir bölümünü Türkiye'de ki firmanýzdan; ABD'ye ayak bastýktan itibaren ise oradaki sponsorunuzdan almaya baþlarsýnýz. Örnek vererek konuyu pekiþtirmek gerekirse, Amerika'da bulunduðunuz süre içerisinde iþinizle ilgili bir problem çýktýðýnda, hukuki bir sýkýntýyla karþý karþýya kaldýðýnýzda yada herhangi bir saðlýk problemi yaþadýðýnýzda sizinle ilgilenecek ilk kuruluþ sponsorunuz olacaktýr.
    Sponsorlarda nelere dikkat etmem gerekiyor?
    - Ne kadar süre ile sponsorluk yapmakta?
    - Saðlýk sigortalarý neleri kapsýyor?
    - ABD'de ulaþýlabilirlik durumlarý nedir? Call Center'larý doðru düzgün iþliyor mu?
    - Yaþanýlan sorunlara ne derece çözüm üretebiliyorlar.
    (Bu dört baþlýkla ilgili bilgilere WAT'a katýlmýþ yakýn arkadaþlarýnýzdan yada internet vasýtasý ile kolayca ulaþabilirsiniz.)

3) Ýþ listeleri ve konaklama
    Þirketlerin elinde bulunan iþ listelerine dikkat etmeniz gerekiyor. Þirket WAT amaçlarýnýzla doðru orantýlý olarak size uygun iþleri sunabiliyor mu?Ögrenci isteklerini göze almadan zorlama yapan þirketlere ve uçuk vaadler sunan þirketlere çok da güvenilmemeli.Work and travel riskli bir programdýr ve her zaman için sorun çýkma ihitmali vardýr. Dolayýsý ile hiçbirþeyin garantisi yoktur.Hiçbir firmanýn programýn sorunsuz geçeceðine dair garanti vermesi mümkün deðildir.Dikkat edilmesi gereken konulardan birkaçý ise :" Ýþ listeleri ne kadar geniþ?"" Ýþler sponsor garantisinde mi sunuluyor?" Haftalýk çalýþma saatleri ne durumda?""Sponsor garantisi dýþlarýndaki iþlerin güvenilirliði ne boyuttadýr?" olmalýdýr. Günümüzde sponsorlar Türkiye'de ki ihtiyaca göre iþ kontenjaný saðlayamadýðý için Danýþmanlýk Þirketleri kendi çabalarýyla saðladýklarý iþleri öðrencilere sunmaktadýrlar. Dolayýsý ile þirketlerin saðladýðý iþlerin güvenilirliði mutlaka sorgulanmalý, ilgili eyalet, þehir ve iþveren hakkýnda araþtýrma yapýlmalýdýr.Ayrýca sunulan iþ listeleriyle baðlantýlý olarak "konaklama" durumunun sorgulanmasý gerekmektedir. Þirketiniz konaklama konusunda size ne gibi güvenceler saðlýyor?

4) Hizmet Kalitesi ve Danýþmanlar
    Ödediðiniz program ücreti dahilinde þirketler Türkiye'deki iþlemleri (DS-2019 formunun getirilmesi, Pasaport ve vize iþlemlerinin yapýlmasý, iþ ve konaklama saðlanmasý) yerine getirmekle yükümlüdür. Tüm bu baþlýklarda verdikleri hizmet kalitesi nasýldýr? Öðrenciye ucuz uçak bileti bulma konusunda yardýmcý oluyorlar mý? Vergi iadesinde ne kadarlýk komisyon alýnýyor ve öðrencinin ödediði vergi iadesinin ne kadarlýk kýsmý ABD den alýnýyor.Þirket yetkilileri ulaþýlabilirler mi? Merak ettiðiniz sorularýn cevaplarýný detaylý bir þekilde sizlere verebilecek donanýmda danýþmanlara sahipler mi? sorularýnýn olumlu yönde cevap bulmasý gerekmektedir. Danýþmanlar WAT konusunda deneyimli olmak zorundadýrlar. Ancak bu þekilde oluþabilecek sorunlara çözüm bulabilirler.

5) Sözleþme
    Sözleþmeleri mutlaka okuyunuz ve anlamaya çalýþýnýz. En önemli konular "Vize reddinde para iadesi" yada "Program iptalinde para iadesi" konularýdýr. Þirketiniz bu tür durumlarda para iadesi yapýyor mu ? Ýadelerin yapýlacaðý zaman aralýðý belirtilmiþ mi? Bunlarýn dýþýnda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta görüþtüðünüz danýþmanýn söyledikleri ile sözleþmenin örtüþüp örtüþmediðidir. Zira olasý bir ihtilaf halinde imzaladýðýnýz sözleþme üzerinden yargýlanýrsýnýz.

6) Fiyat
    Serbest piyasa koþullarýnda bir çok firma birbirleri ile rekabet halindedir. WAT programýnda da fiyatlar 950-1500 dolar arasýnda þekillenmektedir. Açýk ve net bir þekilde söyleyebiliriz ki , bir öðrencinin en pahalý sponsorla çalýþan bir þirkete maliyeti ortalama olarak (þirket giderleri katýldýðýnda) 750 dolardýr. Bir çok þirket propagandasýný fiyat üzerinden yaptýðý için birçok yerde manipülasyonlarla karþýlaþmanýz mümkündür. Öðrencinin sorgulamasý gereken, fiyatýn az mý yada çok mu olduðu deðil, ödenecek parayla alýnabilecek hizmetin doðru orantýlý olup olmadýðýdýr.

7) Feedback
    Work and travel programýnda %100 memnuniyet saðlanmasý mümkün deðildir ve elbette problemler yaþanmaktadýr. Bu sebeple ilgili firma ile daha önce WAT programýna katýlmýþ öðrencilerin görüþleri mutlak suretle sorgulanmalýdýr. Firmanýn geçmiþi ile ilgili mutlak suretle arama yapýlmalýdýr. Þunu da unutmamak gerekir ki þirketin geçmiþ yýllarda göndermiþ olduðu öðrenci sayýsý kesinlikle önemli deðildir. Önemli olan yakalanan memnuniyet oranýdýr.

Arkadaþlar 3 aylýk yazýnýzýn heba olmasýný önlemek için bütün bu yazýlanlara, söylenenlere kulak vermeli; en azýndan araþtýrmalarýnýzý yapmalýsýnýz. Her zaman söylediðimiz gibi forumumuzda binlerce mesaj bulunuyor ve bu mesajlara ulaþmanýz "ARAMA" butonunu kullanmakla birlikte sadece 10 saniyenizi alacaktýr.

TURKISHWAT.COM ORTAK BÝLDÝRÝSÝ
    Fiorex
    Shinoda
    Break
    Roma
    aalpinistt
    Anton
    Fubar
    ozgursum
    cinobili01
    neo-kimyager
    BeysinCDA
    american_eagle
    vollkanaksu
    Bellagio
    Radiskull
    dingin1
    Birisi
    chipmunk
    emrESES_26
    slhgny
    hellguard
    gigi
    YETO
    mcini
    solakbeyi
    mr_usa
    ido
    ms_burak
    watken
    ayhn
    kerempi
    asigo1903
    washburn
    sincili
    rahdan
    starfire
    scapegoat_oldboy
    el_edebi
    twentysix
    m3lijh
    kayhan86
    VÝp3r
    skyline26

*Listede kullanýcý adýnýn yer almasýný isteyen, bildiriye destek çýkan arkadaþlarýmýz lütfen isteklerini bize bildirsinler.
    * Kaynak gösterilmeden yapýlan alýntýlarda YASAL ÝÞLEM uygulanacaktýr.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Cok guzel bir getirisi olacagini dusunuyorum hem bizlere hem yeni katilacak arkadaslar icin. Ileriki zamanlarda ek duzenlemeler gelelcek. Katkilari icin diger arkadaslarima tesekkur ederim.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Tamamen objektif bir şekilde bildirimizi tamamladık. Ziyadesiyle önem arzeden bu konuyu es geçmemeniz programınızın selameti açısından önemlidir.
    Neden böyle bir bildiri yayınladık? Bunun cevabını da kısa başlıklar altında vermek istiyorum.
    WAT şirketleri ile ilgili bir çok yerde birçok bilgi mevcut ancak bunların sadece bir kaçı objektif yorum içerir. Çünkü hepsi birer şirket yetkilisi tarafından, şirketin ticari amaçları gözetilecek şekilde hazırlanmıştır. Turkishwat olarak doğru bilginin en sade ve şeffaf şekilde sizlere ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Buradaki bilgileri aklınızda tuttuğunuz sürece,
    Ne cin olmadan şeytan çarpmaya kalkan uyanık temsilcilere, ne de site kurup "Orta oyunu" oynayan dangalaklara ihtiyacınız olacak...
    Şimdiden WAT yolculuğunuzda başarılar...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Çok güzel bir bildiri olmuş.
    Gidecek arkadaşların kesinlikle dikkat etmesi gerek hususları yazmışsınız.
    Bizde geçen sene gittik yanlış şirket seçimi ile bir çok hayalimiz yalan oldu.
    Bu yüzden bu sene gidecek arkadaşlar iyi okusunlar bu yazıyı ve sağlam bir araştırma yapsınlar
    Teşekkürler..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Bence de kessinlikle firmaların verdigi vaadlerden daha degerli bilgiler bunlar.Ben firma firma gezerken çok ucuk vaadler duygum bunlar arasından calıstıgınız yerde burdaki danısmanınız , ücretsiz arama yapabilen telefon , saat garantisi saat ucreti garantisi.vs bunlar bi kac ay once yasandi.Bu konuda TW cok destegi oldu tabiki ama keske bu bi iki ay once yazılsaydı böyle su an kayt yaptırdk ama icimde bir korku yok degil nedense guvenemiyorum bu yuzden amerika ile ilgili beklentilerimi oldukca dusurdum.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Ne zamandır bekliyordum bunu Fiorex. Emeği gecenlere bende ayrıca teşekkür ediyorum. Listeyi biraz daha uzatmamız iyi olur. Daha farklı ve kritik değerlendirmeler yaparak WAT katılımcılarına yardımcı olabilceğimizi düşÃ¼nüyorum.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý beysinCDA Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ne zamandýr bekliyordum bunu Fiorex. Emeði gecenlere bende ayrýca teþekkür ediyorum. Listeyi biraz daha uzatmamýz iyi olur. Daha farklý ve kritik deðerlendirmeler yaparak WAT katýlýmcýlarýna yardýmcý olabilceðimizi düþünüyorum.
    Rica ederiz BeysinCDA. Bu listeyi en sade haliyle yayýnladýk. Aslýnda çok daha sert bir bildiri hazýrlamýþtýk. Ancak farklý deðerlendirilebileceðini, yanlýþ yerlere çekilebileceðini düþünerek yumuþattýk ve sadeleþtirdik.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

çok yerinde bir bildiri olmuş
    çok da şık olmuş
    bu kadar erken yayınlanacağını düşÃ¼nmemiştim
    sınavlar bitince bir şekilde destek olurdum diye düşÃ¼nmüştüm ama arkadaşlar sağolsunlar eksiksiz her noktaya değinmişler.
    benim dikkat ettiğim ve beni mağdur eden bir noktayı da şöyle belirteyim
    bir şirkete gidilip konuşurken "siz amerikaya gittiğinizde artık bizimle irtibatınız kesilecek ve tamamen sponsorunuzla muhattap olmak durumundasınız" derlerse direk bırakıp gidin ki ben bu konuda büyük mağduriyet yaşadım
    bundan yola çıkarak bana göre şirket sponsorla aracımız ise biz abdye gittiğimizde de irtibatı koparmamalı bizim bir sorunumuz olduğunda bize yardımcı olmaya çalışmalı. elbette yardım alanı sınırlıdır ama en azından ben aradığımda cevap vermelerini mail attığımda nezaketen de olsa cevap vermelerini beklerdim.
    herşeyi sponsora bırakıp olmuyor
    sponsora 750dolar veriliyorsa kişibaşı benden bu adamlar 500dolar fazla alıyorlar ve bu 500doların hakkını vermeliler
    herkesin eline sağlık güzel iş çıkmış

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

Güzel bir bildiri olmuş. Benim için de fiyatın hiç bir önemi yok az olsun çok olsun farketmez bu benim güvenimi tartacak bir kriter değil açıkçası fiyatın düşÃ¼k olması herzaman işime gelir bir şirketin güvenimi kazanması için kaliteli hizmet vermesi ve samimi olup ilgi göstermesi yeter.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

Kesinlikle WAT sürecini çok daha şeffaf hale getirmeye yardımcı olacağını düşÃ¼ndüğüm bir uygulama olur. Çok yararlı olacağından şÃ¼phem yok. Emeğine geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Work and travel adı altında ki bu programda, şirketlerin sadece kendi menfeaatlari ugruna verdikleri hayali vaadlere, anlamlı ve yerinde bir cevap niteliginde olmuş,Amerika'ya giderken bütün bu adımları izlemeli ve anlatılan risklere hazırlıklı olmak gerek,ayrıca direkt bahsedilmeyen bir durum var ki bu cok önemli schedule(haftalık çalışma saatleri) bir çok kişinin mağdur olmasına neden olmuştur.Gitmeden çalışma saatlerinizi belirleyin,gerekirse işverenle konuşun
    Work and travel programına katılacak arkadaşlar için eşsiz bir kaynak niteliginde, teşekkürler turkishwat
    Konu mcini tarafýndan (01-02-2010 Saat 11:53 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

aslinda work and travel da sorunlari sifirlayamazsiniz ancak iyi bir sirket secimi iyi sponsor secimi size iyi isi ve sorunlarin hemen ve iyi cozumu getirir.. ondan sirket secimi cok onemli iyi bir secim sorunlarinizi minimize eder ve o kdar mutlu bir yaz gecirmenizi saglar...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Thumbs up

Çok güzel bir bildiri olmuþ. ellerinize yüreðinize saðlýk. Ben de altýna imzamý atýyorum bu bildirinin.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Gercekten cok faydali bir bilgilendirme olmus.emegi gecen herkese tesekkurler.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar ben bu sitenın yaptığı her işe ilk olarak kafadan imzamı atarım!
    bugune kadar solenılen sozleri werdikleri taahutleri her zaman yerinde olmuştur..
    bu şirket konusu wat için bence en buyuk sorunu cıkartan ve butun sorunları yok edebilecek kadar etken olan bi konu.şahsen ben kendi adıma burada bana atılan palavraları yok şu kadar saat çalıscaksını yok şole ewlerde kalcaksınızı yok tip rekoru kırarsını.(hatta dönüşte bize hediye getirirsin gibi cahıl bi lafı bile bile uskagıtcılık yaptıkları halde) soylediklerıne şahit oldum..cok cömezdim inandım o zamanlar tecrubelı olanların soledıklerını kulak arkası ettım fakat NY indikten sora ogrendım ki iş cok basitmiş parayı werdin mi tamamdır senın onlarla olan bütün işin bitti..ben şahsen oradayken cok öfkelendim döndüğümde atılan yalanların hesabını sormak istedim ama orada sistemın bu oldgunu en azından benım zamanım için sistemin ole oldugunu anladım..
    şu andaki sistemi pek takıp edemıyorum pek bilgim de yok ama en azından benım donemımde bi cok arkadasımız bu sorunları yasadı..düşÃ¼nün 60saat calısma waadi ile gonderildim 20saat calısmıordu kımse oradaneyse daha fasla anlatmıyım..
    benim onerım şahsen ben daha wat yapamam...ama benım onerim su anda arkadaslar biz musteri konumundayız yane biz ne istiyorsak onu şirketlere yaptırmamız gerekir şirketler ogrenciyi ezememeli artık ogrenciler beli istekleri belirleyip o koşullar altında şirketlere para werip wat yapmalı bence.yoksa bu bicogu palawracı olan insanlar bizleri daha fasla somurecek.
    bu bildiriye ben de katılıyorum
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN ÝçiÝmdeKi ÝnsAn SeVgÝsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aþklar,,,,ya mecnun olmuþ küpeli ya leyla kaþar

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Güzel bir çalışma olmus...Bu konu ve bu alan içerisinde, sanal ortamda yapılabilecek en güzel bilgi paylaşımını ve yardımlaşmayı yapan ve yapmayı sürdüren bu ekibe tesekkurler gercekten...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Emeði geçen herkese teþekkür ederizzz... Harika bir gözlem sonucu oluþmuþ bir bildiri.. Her acentaya gidildiðinde kendilerinde bulunan en iyi özellikleri sayarlar, ama madalyonun diðer tarafýný hayatta göstermek istemezler.. Onun için yukarýdaki kriterler çok önemli ve kulaktan dolma bilgilerdene gidip belgeleri inceleyerek ona göre davranmak en iyisi.

Bu benim ilk WAT maceram olacak.. Her ne kadar olsada kendime göre bir araþtýrma yaptým. Ýnþallah herhangi bir sorun yaþamadan bu maceraya atýlýr ve atlatýrýz.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

heyt be turkishwat.net nerelere gidiyor süper olmuş bence konsolosluk bunu alsın yayınlasın,özgür,bağlantısız,tamamen şeffaf site (tamamen duygusallardan değil)

Ciddiyim ya cok güzel olmuş,
    Wat

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

şirketler şirketler şirketler....umarı piyasadki şirketler daha kaliteli hizmet vermeleri için güzel bir uyarı olarak algılarlar.
    daha çok kazıklamak yerine daha çok memnuniyet anlayışını benimsedikleri an başarıyı yakalarlar.yoksa asrtık herekes kim kimdir necidir ne iş yapar bilincnde helede Turkishwat yayında oldukça bunların kaçarı yok

benide ekleyeverin bakalım

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Altına imzamı atarım... Tamamen objektif oluşunun dışında çok doğru bilgiler.. Wat sevdasına kapılan arkadaşlar muhakkak bu maddeleri ciddi biçimde ele almalı.. Bir de benim şirketlerde gördüğüm eksik bir noktayı söyleyeyim: Mevcut işlerde geçen yıl çalışan arkadaşlarla irtibata geçirmiyorlar.. Emin değilim mutlaka böyle bir şey yapan şirketler vardır ama ben hiç öyle bir teklif almadım şimdiye kadar işte geçen yıl oraya giden bir öğrencimiz var, konuşturalım vs.. falan diye.. Muhakkak sorun çıkmayan işlere giden öğrencileriyle görüştürüyorlardır ama genel olarak kendi mevcut ve eski öğrencileri arasında irtibat sağlayan şirketlerin iyi olabileceği kanaatindeyim ki adamların kendinden emin olduğunun bir göstergesi olur...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Şirketler bu işi tekeline almış oldukları için malesef her işte yaşanan tekelleşme sorunları wat alanında da yaşanmaktadır.En güvendiğim şirketlere bile götürdüğüm arkadaşların yaşadıkları sorunlar yazmakla bitmez tabi benim mahçup olmalarım ve arada kalmalarımda cabası.Böylesine bir çalışmanın altına imzamı bende atmak isterim umarım bundan sonra wat a katılacak arkadaşlara bilgi,yarar ne gerekiosa katkısı olur turkishwat ın bu çalışmalarının
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý ayhn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Altına imzamı atarım... Tamamen objektif oluşunun dışında çok doğru bilgiler.. Wat sevdasına kapılan arkadaşlar muhakkak bu maddeleri ciddi biçimde ele almalı.. Bir de benim şirketlerde gördüğüm eksik bir noktayı söyleyeyim: Mevcut işlerde geçen yıl çalışan arkadaşlarla irtibata geçirmiyorlar.. Emin değilim mutlaka böyle bir şey yapan şirketler vardır ama ben hiç öyle bir teklif almadım şimdiye kadar işte geçen yıl oraya giden bir öğrencimiz var, konuşturalım vs.. falan diye.. Muhakkak sorun çıkmayan işlere giden öğrencileriyle görüştürüyorlardır ama genel olarak kendi mevcut ve eski öğrencileri arasında irtibat sağlayan şirketlerin iyi olabileceği kanaatindeyim ki adamların kendinden emin olduğunun bir göstergesi olur...
    Önceki yıllarda giden öğrencilerle görüştüren,
    İş kabulu alan öğrencileri gitmeden tanıştıran ve
    gidecekleri tarih yakınsa uçakta beraber gönderen ,
    özellikle Alaska ve San Diego için buradan danışman gönderip
    havaalanı karşılaması yapan şirketler var.

(sanırım böyle daha iyi oldu yorum )
    Konu Bellagio tarafýndan (03-02-2010 Saat 02:21 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    0

Þirketlerin söylediklerinin %90'ý yalan bu konuda hepimiz hemfikiriz. Tek amaçlarý para kazanmak, siz orda sýkýntý çekmiþsiniz iþiniz rast gitmemiþ umurlarýnda deðil. Ama ben buna raðmen gidenlerin kendi fýrsatýný yaratabileceðini de düþünüyorum. Mesela çalýþtýðýn yere, supervizorune kendini beðendirdiðinde daha fazla saat alabilirsin. OLmadýk yerden 2. bi iþ fýrsatý doðurabilirsiniz. etc

turkishwat'a gelince.. internette gezinirken tamamen þansa buldum bu siteyi. iyiki de bulmuþum. ben gittiðimde hiç sorun yaþamadým ve bu genel olarak turkishwat sayesindeydi. birçk bilgiyi burdan öðrendim. Hatta 2. iþimi bile bu sitede buldum. Bu sitenin daha güzel günler görmesi dileiyle, kuranlara da teþekkürü bir borç bilriim

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Bu yonerge projesinin magduriyet olaylarinin onune gececeginden hic kuskum yok. Umarim hersey daha iyi olacak zamanla.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

gerçekten de çok faydalı bi çalışma olmuş. şirket araştırırken fiyatına yada sadece tanıtımlara aldamamak, bilinçli bir şekilde şirket seçimi için neler yapılabileceği en açık şekilde ifade edilmiş . çok teşekkürler

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

bende varým!
    Veee varým diyor!

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

kambersiz bildiri olur mu yaaaa ben yokum listede

bende varım !!!

çok güzel bir çalışma ...!!!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Sincili gözümden kaçmýþsýn. Listeye adýný ekledim.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Bende varým tabiikii
    I made a promise never to settle...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

sen verdigin sozu unutmada
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)